Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Zo Kan Je Positieve Energie Uitstralen – 5 Tips

Voor een positiever leven is het essentieel om positieve energie uit te stralen. Positieve energie trekt positieve dingen, mensen en situaties aan. Hoe meer je je focust op het uitstralen van positiviteit, hoe positiever je leven wordt.

Er zijn verschillende manieren waarop je met deze energie kan werken. Je kan zelf goede energie creëren, je kan de energie aantrekken of je kan negatieve energie omzetten in positieve energie. Het is allemaal een kwestie van energie sturen in de richting die jij wil. Lees in dit artikel meer over hoe je met energie kan werken en positieve energie kan uitstralen om je leven te verrijken.

Hoe krijg je positieve energie?

Er zijn verschillende manieren om meer goede energie te krijgen. Zo helpt het om dingen te doen waar je blij van wordt en met mensen om te gaan die je graag om je heen hebt. Lees hieronder meer over de verschillende manieren waarop je goede energie kan krijgen.

1. Negatieve energie omzetten in positieve energie

We kennen het allemaal wel, dagen waarop we ons niet zo goed voelen en vol zitten met negatieve energie. Je kan dit merken aan de manier waarop je tegen de wereld aan kijkt, als je vol zit met negatieve energie zie je alles donkerder en zwaarder.

Gelukkig kan je deze slechte energie omzetten in goede energie. Het is eerst belangrijk om je bewust te worden van de negatieve energie die je voelt. Dit doe je door je eigen gedachten en gevoelens te observeren. Oordeel of beschuldig je jezelf? Probeer dit dan los te laten. Als je je verliest in een bepaalde emotie, probeer dan je ergens anders op te focussen. Op deze manier reinig je jezelf van slechte energie en zo kan je ruimte maken voor goede energie.

Zodra je de negatieve energie los laat zal je al snel merken dat er meer ruimte ontstaat.
Deze ruimte kan je gaan vullen met goede energie. Ga rechtop staan, spreid je armen en vraag hardop aan de goede energie om bij je naar binnen te stromen. Je kan de energie ook uitnodigen door naar haar te schrijven in je dagboek. Als de zon schijnt kan je ook de zon vragen om je te vullen met energie. Laat het universum duidelijk weten dat je open staat voor goede energie.

2. Positieve energie met je chakra’s

Gebalanceerde chakra’s zorgen voor een goede doorstroom van energie in je lichaam. Als je chakra’s uit balans zijn dan komt de energie in je lichaam vast te zitten. Het kan zijn dat een chakra te veel energie heeft en een ander juist te weinig. Als je een goede doorstroom van positieve energie wil creëren is het een goed idee om te bepalen welke chakra’s wel en niet goed doorstomen.

Iedere chakra heeft een andere focus en zorgt voor een bepaalde energie in je lichaam. Door middel van het lezen van de beschrijvingen van de chakra’s kan je er misschien zelf al achter komen welke chakra uit balans is. Je kan ook naar een chakra healer gaan. Een andere manier om met je chakra’s aan het werk te gaan is door het beoefenen van yoga. Zo heb je bepaalde oefeningen die je chakra’s in balans brengen.

3. Meditatie voor positieve energie

Een andere manier om goede energie te krijgen is door middel van meditaties. Je kan geleide meditaties online vinden die speciaal bedoeld zijn voor het krijgen van goede energie. Je kan ook simpelweg met jezelf gaan zitten en je tijdens je meditatie focussen op positieve energie.

Mediatie leert je dat je lichaam en je geest één geheel vormen. Door je hier van bewust te worden zal je merken dat je door middel van meditatie je je geest kan sturen om positiever in het leven te gaan staan.

4. Muziek voor positieve energie

Muziek kan werken als een medicijn. Door te luisteren naar positieve energie muziek zal je al snel merken dat je je positiever gaat voelen. Je kan zowel op youtube als op spotify muziek lijsten vinden die speciaal bedoeld zijn voor het genereren van positiviteit. Je kan ook altijd kiezen voor je favoriete liedjes.

Naast dat muziek zorgt voor vermaak zorgt het ook voor een betere focus, een beter humeur en een groter gevoel van geluk. Dit is wetenschappelijk bewezen. Heb je dus meer goede energie nodig? Luister dan naar positieve muziek.

5. Edelstenen voor positieve energie

Edelstenen kunnen ook zorgen voor een positief gevoel en meer positiviteit in je leven. Er zijn bepaalde edelstenen die hier vooral goed voor werken. Voorbeelden hiervan zijn de Jaspis oceaan, de Jade, de Fantoomkwarts, de witte Agaat en de Zonnesteen.

Edelstenen hebben bepaalde vibraties afhankelijk van welke soorten het zijn en waar ze zijn gewonnen. De energie die van een edelsteen afstraalt kan een positief effect hebben op hoe jij je voelt. Leg een edelsteen op je nachtkastje of stop er eentje in je tas.

6. Positieve energie aantrekken

Je kan ook altijd energie aantrekken uit je omgeving. Dit gebeurt bij de meeste mensen totaal onbewust. Door je bewust te worden van wat voor soort energie je aantrekt kan je bewust keuzes gaan maken welke dingen, mensen en situaties niet goed voor je zijn en juist wel goed voor je zijn.

Als je met positieve mensen omgaat zal je al snel merken dat je je positiever gaat voelen. Ook als je je huis op een aangename manier inricht zal je je thuis waarschijnlijk lekkerder gaan voelen. Je kan natuurlijk niet alles vermijden wat je een negatief gevoel geeft, maar je kan wel meer selectief worden.

Hoe straal je positieve energie uit?

Als je voelt dat je vol zit met positieve energie dan is het tijd om deze energie uit te stralen en te delen met de wereld om je heen. Positieve energie uitstralen heeft een goed effect op je leven. Hoe meer je deze energie deelt, hoe meer je ze energie zelf ook zal ervaren. Het uitstralen van deze energie doe je door te glimlachen naar iedereen die je tegenkomt, positieve woorden te gebruiken in je gesprekken en je energie bewust te sturen naar de mensen om je heen.

Door op een positieve frequency te leven, zal je snel merken dat je positieve dingen aantrekt. Je zal makkelijker leuke nieuwe mensen leren kennen, je zal makkelijker de baan krijgen die je graag wil en ook je huidige relaties zullen waarschijnlijk beter worden.

Daarnaast is het delen van de energie met de wereld om je heen een mooie manier om de wereld een mooiere plek te maken. Zo kan je door goed voor je eigen energie te zorgen je steentje bijdragen aan de wereld.

Hoe krijg jij meer positieve energie?

We zijn benieuwd hoe jij je leven positiever maakt. Heb jij nog goede tips? Deel het met ons in een reactie hieronder.

Photo by Ahmed Zayan on Unsplash

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *