Yoga bestaat uit een reeks van opeenvolgende acties en houdingen die bevorderlijk zijn voor  de flexibiliteit, houding, bloedcirculatie enz.

Mensen die dikwijls yoga beoefenen getuigen dat hun fysiek en emotioneel welzijn er op vooruit gaat.

Yoga staat ook bekend voor het gunstige effect op de spirituele ontwikkeling. Het kan mensen zelfs helpen omgaan met zware emotionele trauma’s. Veel mensen ondervinden dan ook dat yoga hun leven beïnvloedt op een manier die ze gewoonlijk niet met een sportieve training associëren.

Yoga is verenigen

In het Sanskriet betekent het woord yoga “verenigen”.

De praktijk is duizenden jaren geleden in India ontstaan en wordt sindsdien beoefent om de ziel met het lichaam te verenigen en het ware zijn te ontdekken.

De yoga-houdingen kunnen in totale stilte uitgevoerd worden of je kan het mantra geluid “Ohm” toevoegen.

Hoewel hier in het westen de yoga-houdingen of asanas de meeste aandacht krijgen wordt er in de oorspronkelijke vorm evenveel aandacht besteedt aan ademhalingsoefeningen (pranayama), meditatie (dhyana) en concentratie (dharana). De laatste drie hebben meer te maken met spiritualiteit dan met lichamelijke oefeningen.

Spiritualiteit is de sleutel tot gelukkig zijn

Spiritualiteit gaat over het overstijgen van het ego door middel van een hogere kracht die veel krachtiger is dan het individuele zelf.

Het is de enige manier om de echte zin van het leven te ontdekken en een vorm van verlichting te bereiken die je een onvoorwaardelijke kalmte en ongelimiteerde vreugde bezorgd.

In spiritualiteit ligt de sleutel tot het vermogen om met de verassingen van het leven om te gaan op een ontspannen manier

Om die staat te bereiken moeten we onze spirituele capaciteiten verbeteren d.m.v praktijken als yoga en meditatie. Meditatie stelt ons in staat om onze innerlijke rust uit te breiden tot de ruimte rond ons door een link te vormen tussen ons lichaam en onze geest.

Klik hier om er meer over te weten te komen.

Yoga is de laatste jaren flink in populariteit gestegen en is een beproefde methode om stijfheid of stress te lijf te gaan. Maar dat yoga ook een spirituele kant heeft wordt vaak genegeerd.

De zeven spirituele wetten van yoga laat zien hoe je die spirituele dimensie kunt ontdekken en integreren in je leven wanneer je De zeven spirituele wetten van yoga als richtsnoer neemt.

Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel wordt de filosofie van yoga uit de doeken gedaan en worden de zeven spirituele wetten geformuleerd. Het tweede deel benadrukt het belang van meditatie en ademhaling, en het derde deel gaat over de beoefening van yoga en sluit af met een yogasessie volgens de zeven spirituele wetten.

Bekijk hier het boek: De 7 spirituele wetten van Yoga

Leave a Comment