Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Welk Sterrenbeeld Is Het Meest Jaloers?

Welke sterrenbeelden zijn jaloers

Ben jij weleens jaloers? Niet, soms op een blauwe maandag, maar wel heel snel en heel vaak? Dit zou best wel eens door jouw sterrenbeeld kunnen komen. Al vanaf de vroegste geschiedenis kijken mensen al naar de hemel en verbinden ze hemellichamen aan karaktereigenschappen en voorspellingen. Niet alleen in een obscure hoek en stam op onze planeet aarde, maar in vele (en ook wel de meeste) culturen en stammen op onze planeet. Wat is eigenlijk een sterrenbeeld en waar worden de karaktereigenschappen in een sterrenbeeld door beïnvloed? Van alle sterrenbeelden, welke mensen worden dan het snelst jaloers in een relatie of maatschappij status.

De wonderlijke sterrenhemel

Al eeuwen lang proberen astrologen eigenschappen van een persoon te verbinden met het sterrenbeeld waaronder de persoon is geboren. Dit is echter niet zo makkelijk en rechtlijnig als het lijkt. De sterrenhemel in de nacht inspireert al duizenden jaren de verbeelding van de mens. Zoals de mens vaker doet bij wat hij of zij ziet zoekt de mens patronen in geboortes onder een bepaald gesternte. Zo is de kerstster tijdens de geboorte van Jezus Christus een zeer bijzondere waarneming, of je nu wel of niet gelooft. De sterrenhemel wordt bijna magische eigenschappen toebedeeld.

Wat zijn sterrenbeelden?

Een sterrenbeeld wordt bepaald door waar de zon stond op het moment van jouw geboorte. Stond de zon bijvoorbeeld op het moment van jouw geboorte in het sterrenbeeld Waterman, dan ben je een Waterman. Aan deze stand van de zon in een teken worden door astrologen allerlei karaktereigenschappen toegeschreven. Karaktereigenschappen zoals vertrouwen, geluk en emoties. Hoe iemand met een bepaalt sterrenbeeld op zaken reageert bijvoorbeeld.

Huizen in de astrologie

Binnen de astrologie zijn ook twaalf huizen. De huizen hebben hun eigen karaktereigenschappen. Het huis waar je in valt is afhankelijk van het tijdstip van de dag waarin je geboren bent. De dag is hierin opgedeeld in twaalf vakken. Hierin zijn zonsopgang, hoogste punt van de zon, zonsondergang en het laagste punt van de zon in de hemel.

De invloed van de maan en planeten

Naast de zon en het tijdstip van je geboorte spelen ook de maan en planeten een rol in het koppelen van karaktereigenschappen aan sterrenbeelden. Planeten worden in de oudheid al gekoppeld aan Goden. Zo wordt de planeet Venus gekoppeld aan de Godin van de liefde Venus. De planeet Mars wordt gekoppeld aan de mannelijke God van de oorlog Mars. De stand van de planeet ten opzichte van het sterrenbeeld en de zon bepalen daarmee mede karaktereigenschappen.

Elementen en de sterrenbeelden

Naast bovenstaande invloeden op karaktereigenschappen zijn er ook nog de vier basiselementen die invloed hebben op karaktereigenschappen. De vier basiselementen zijn: vuur, water, lucht en aarde. Elk sterrenbeeld heeft zijn basiselement. Dit is:

  • _ram, leeuw, boogschutter
  • _kreeft, schorpioen, vissen
  • _tweelingen, weegschaal, waterman
  • _stier, maagd, steenbok

Vuurtekens zijn over het algemeen gepassioneerd, pittig en vastberaden. Als sterrenbeelden in het vuurelement echter boos worden kunnen ze behoorlijk jaloers zijn. Sterrenbeelden in het Aarde teken zijn er trots op dat ze de zaken echt en natuurlijk houden. Maar als deze trots aangetast wordt kan jaloersheid ontstaan. Sterrenbeelden in het element lucht worden geassocieerd met ideeën, beweging en actie. Niet echt met jaloezie of trots. Sterrenbeelden in het Waterelement staan bekend als mysterieus en diep als de oceaan. Echt heel diep kan je echter eens op een stroming van jaloezie stuiten.

Een mix van karaktereigenschappen

Wat maakt nu eigenlijk dat de ene mens bepaalde karaktereigenschappen, zoals jaloezie, heeft, en andere niet? Dat ligt aan een combinatie van invloeden zoals: zon, huis, maan,planeet en basiselement. Een karaktereigenschap kan hierdoor bij de ene mens met het sterrenbeeld kreeft meer jaloerse karaktereigenschappen hebben dan een ander mens met het sterrenbeeld kreeft. De sterrenbeelden zijn meestal heel algemeen beschreven. Toch kan je vanuit het algemene beeld van het sterrenbeeld wel een potentiële gevoeligheid voor de karaktereigenschap aangeven. Ook in bepaalde tijden van het jaar kunnen karaktereigenschappen van jouw sterrenbeeld in meer of mindere mate zich voordoen.

Jaloezie

Jaloezie wordt vaak geassocieerd met de kleur groen. Groen van bijvoorbeeld de aarde. Maar jaloezie wordt ook vaak in verband gebracht met rood van dominantie en vuur.

Welke sterrenbeelden zijn het meest jaloers

De sterrenbeelden die het meest te lijden hebben van jaloezie zijn: Stier, Leeuw, Schorpioen en Ram.

Stier

In een relatie zijn mensen met het sterrenbeeld stier bezitterig en eisen ze alle tijd, aandacht en liefde op van mensen om hun heen. Daarnaast worstelen mensen met het sterrenbeeld stier naast jaloezie ook met afgunst.

Leeuw

Een verliefde leeuw wil onvoorwaardelijke trouw in de liefde. Een persoon met het sterrenbeeld leeuw kan erg veeleisend zijn en slaat totaal op tilt als zijn of haar liefde intieme gevoelens heeft met een ander.

Schorpioen

Een persoon met het sterrenbeeld schorpioen eist veel passie en energie. Een persoon met het sterrenbeeld schorpioen is al snel jaloers. De sterke gevoelens van jaloezie gaan vaak gepaard met gevoelens van woede en wraak.

Ram

Een persoon met het sterrenbeeld ram kan het niet laten om te flirten. De persoon met het sterrenbeeld ram zal jaloers zijn nooit toegeven.

Maar ik ben helemaal niet zo jaloers

Nu kan het misschien zo zijn dat je dit leest en je jezelf niet helemaal herkent in hoe jaloers mensen met jouw sterrenbeeld zijn. Dat is goed mogelijk. Er zijn namelijk vele zaken van invloed op hoe veel jouw sterrenbeeld karaktereigenschap zich in jou manifesteren. Kortom de ene kreeft is de andere niet.

Ben jij vaak jaloers in de liefde, op status of rijkdom? Dat zou best wel eens een beetje kunnen liggen aan jouw sterrenbeeld. De meest jaloerse sterrenbeelden zijn: Stier, Leeuw, Schorpioen en Ram. Sterrenbeelden worden al eeuwen verbonden aan bepaalde karaktereigenschappen. Dit zijn geen absolute feiten. Er zijn vele invloeden die in meer of mindere mate invloed hebben op karaktereigenschappen van een sterrenbeeld. Dit zijn bijvoorbeeld: de maan, planeten, elementen en tijdstip van jouw geboorte. Herken jij jaloezie zoals beschreven in bovenstaande sterrenbeelden. Heb jij juist in tegenstelling tot bovenstaande geen last van de karaktereigenschap jaloezie? Deel het met ons in een reactie hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *