Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Welk Beroep Past Het Beste Bij Jou Volgens Jouw Sterrenbeeld

Welk beroep past bij mijn sterrenbeeld? Misschien vraag je je dit af, of kun je wel wat inspiratie gebruiken bij het kiezen van een beroep. Check jouw sterrenbeeld in dit artikel en ontdek welke beroepen je op het lijf geschreven zijn.

Ram

Als eerste teken van de dierenriem, barst een Ram van de energie. De planeet Mars, die bij jouw sterrenbeeld hoort, staat dan ook symbool voor actie en daadkracht. Het is belangrijk voor jou om dit terug te vinden in je werk.

Als een echte pionier begint een Ram graag aan nieuwe projecten of verkent nieuw terrein. Hierbij heb je graag de leiding of werk je onafhankelijk. Veel overleggen of rekening moeten houden met anderen in je werk is iets wat je van nature minder goed ligt.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Ram zijn bijvoorbeeld ondernemer, professioneel sporter of SEH verpleegkundige.

Stier

Stabiliteit en comfort zijn twee woorden die precies omschrijven waar de Stier zich goed bij voelt. Met dit sterrenbeeld ben je vaak geduldig, betrouwbaar en maak je dingen graag af.

Een Stier laat zich niet graag opjagen, ook niet in het werk. Je vindt het belangrijk om in een mooie en comfortabele omgeving te werken en te genieten van het leven.

Waarschijnlijk heb je ook een speciaal oog voor mooie en waardevolle zaken, zoals kunst of vastgoed. Dit komt door jouw connectie met de planeet Venus. Verandering is iets wat jou wat ongemakkelijk maakt, het liefst heb je dat alles bij het oude vertrouwde blijft.

Beroepen die bij het sterrenbeeld Stier passen zijn onder andere bankmedewerker, taxateur, vinoloog of makelaar.

Tweelingen

Tweelingen zijn de geboren communicatie-specialisten van de dierenriem. Of het nu gaat om het geschreven of gesproken woord, een tweeling weet zich vaak uitstekend uit te drukken.

Nieuwsgierigheid is nog een eigenschap die voor jou als Tweeling belangrijk is bij het kiezen van een beroep. Je weet van alles wel een beetje, en anders kom je er wel achter! Dit komt je vaak goed van pas wanneer je nieuws en ontwikkelingen op je vakgebied moet bijhouden.

Een Tweeling is flexibel en kan zich meestal prima aanpassen. Je moet wel gestimuleerd worden in je werk, anders loop je kans dat je je gaat vervelen. Ook begin je soms aan iets nieuws, om het vervolgens niet af te maken.

Voor het sterrenbeeld Tweelingen kun je aan deze beroepen denken: journalist, docent, social media specialist of freelance schrijver.

Kreeft

Als waterteken is een Kreeft van nature erg zorgzaam en gevoelig. Je voelt je dan ook het meest in je element wanneer je deze eigenschappen in je beroep kwijt kunt.

Het teken Kreeft wordt geassocieerd met de maan en dat maakt dat je een natuurlijke verbondenheid voelt met vrouwen en moederschap. Al met al heb je als Kreeft uitstekende ‘people skills’ en bezit je een sterke intuïtie als het erom gaat wat iemand nodig heeft.

Een uitdaging is soms voor jou om direct en assertief te zijn wanneer het nodig is, in plaats van je ongenoegen op een passief-agressieve manier kenbaar te maken.

Beroepen die het sterrenbeeld Kreeft goed liggen zijn: loopbaanbegeleider, kraamverzorgende, coach of maatschappelijk werker.

Leeuw

In de spotlights voel jij je als Leeuw prima op je gemak. Werken achter de schermen is dan ook niets voor jou; jij wilt gezien worden! Als geen ander is het voor jou belangrijk om gewaardeerd te worden om wie je bent.

Leidinggeven doe je dan ook met enthousiasme. Je weet mensen te motiveren en voor je te winnen. Een Leeuw is vaak creatief en streeft ernaar uniek te zijn.

Je doet alles met flair en passie. Waar anderen misschien wat voorzichtiger te werk gaan, ben je als Leeuw niet bang om een statement te maken.

Soms neemt een Leeuw dingen té persoonlijk op en kun je het algemene belang uit het oog verliezen.

Beroepen die bij het sterrenbeeld Leeuw passen zijn: event manager, CEO, docent drama of creative director.

Maagd

“Als je iets doet, doe het dan goed” is het motto van de Maagd. Dit sterrenbeeld geeft je een grote hang naar perfectionisme en een scherp oog voor detail.

Een Maagd weet dan ook meestal precies hoe en waar iets beter kan, en haalt er veel voldoening uit om dat daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Daarbij ben je niet bang voor hard werken.

Door je sterke analytische vaardigheden ben je in staat het kaf van het koren te scheiden. Een maagd is een ster in organiseren en brengt de zaken graag op orde.

Pas je wel voor op voor een té kritische houding? Soms is goed ook goed genoeg!

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Maagd zijn: medisch laborant, redacteur, diëtist of managementassistent.

Weegschaal

Met het sterrenbeeld Weegschaal zoek je naar balans en harmonie. Je bent hierdoor goed in staat verschillende belangen en standpunten af te wegen. Onderhandelen gaat jou dan ook prima af.

Een Weegschaal staat bekend als iemand die mensen met elkaar verbindt. Je hebt een vriendelijke en idealistische instelling en werkt graag samen met andere mensen om een project vorm te geven. Ook heb je gevoel voor schoonheid en design.

Een prettige sfeer op je werk en met je collega’s is voor jou belangrijker dan competitie of actie. Soms heb je de neiging minder leuke zaken te vermijden die eigenlijk wel aangepakt zouden moeten worden.

Beroepen die voor het sterrenbeeld Weegschaal geschikt zijn : mediator, hotelmanager, diplomaat, binnenhuisarchitect of schoonheidsspecialist.

Schorpioen

Oppervlakkige zaken zijn aan de Schorpioen niet besteed. Jij duikt graag de diepte in om te ontdekken wat er nu werkelijk speelt. Deze eigenschap komt goed van pas bij beroepen die een zekere mate van intensiteit en inzet vragen.

Als Schorpioen kun je enorm toegewijd zijn aan een baan of project. Je hebt dan de kracht en energie om alles eruit te halen wat erin zit. Half werk lever jij niet af en je bent niet bang om ongemakkelijke vragen te stellen.

Bovenal wil een Schorpioen het gevoel hebben dat zijn of haar werk er echt toe doet. Ook heb je graag zelf de regie in handen op je werk.

Soms kun je mensen op hun tenen trappen door je veeleisendheid en directheid.

Beroepen die het sterrenbeeld Schorpioen goed liggen zijn psychotherapeut, ondernemer, rechercheur, advocaat of financieel adviseur.

Boogschutter

Idealisme en vrijheid zijn kernwaarden van een Boogschutter. Met dit sterrenbeeld moet je er waarschijnijk niet aan denken om hele dagen achter een bureau weg te kwijnen. De horizon, letterlijk of figuurlijk, lonkt. Ook in je werk.

Je hebt een brede interesse en dat uit zich in een drang om je leven lang te blijven leren. Om deze reden zijn Boogschutters ook vaak te vinden in het hoger onderwijs.

Omdat je als Boogschutter erg gehecht bent aan je vrijheid, is een carrière als freelancer of ‘entrepreneur’ zeker een goed idee. Zo kun je je eigen tijden bepalen en alleen projecten aangaan waar je ook echt enthousiast over bent.

Want als je ergens minder warm voor loopt… vindt een Boogschutter het vaak lastig om de rit uit te zitten en droomt al snel over iets anders.

Goede beroepen voor het sterrenbeeldboogschutter zijn universitair docent, freelance schrijver of spreker, mensenrechtenadvocaat, of boswachter.

Steenbok

Dit sterrenbeeld wordt ook wel eens de CEO van de dierenriem genoemd. Dit komt omdat je als Steenbok vastberaden en zonder drama steeds verder weet te komen in je carrière. Je bent ambitieus en hardwerkend, en dat loont.

De Steenbok heeft een heel groot verantwoordelijkheidsgevoel, en kan het hoofd prima koel houden. Dit maakt je bij uitstek geschikt bent voor beroepen waarbij er veel van je gevraagd wordt.

Net als de andere aardetekens houdt je de zaken graag logisch en concreet zodat het werk effectief kan worden uitgevoerd en er niets over het hoofd wordt gezien. Tijd verspillen aan onbelangrijke bijzaken doet een Steenbok niet. Soms mis je echter kansen doordat je te voorzichtig bent om risico’s te nemen.

Beroepen die bij het sterrenbeeld Steenbok passen zijn: data-analist, architect, accountant of arts.

Waterman

Dit sterrenbeeld staat bekend om zijn vooruitstrevendheid. De planeet Uranus, die bij de Waterman hoort, staat symbool voor vernieuwing en verandering. En hier draagt de Waterman graag zijn steentje aan bij.

Jij hebt dan ook visie en idealen voor nu en de toekomst. Gecombineerd met gevoel voor logica en een dosis doorzettingsvermogen, werk jij graag aan projecten die de mensheid vooruit brengen. Of dat nu in de techniek, IT of bijvoorbeeld alternatieve gezondheidszorg is.

Als Waterman begeef je je graag buiten de gebaande paden, ook wat betreft je carrière. Het is dan ook niet vreemd om een Waterman met een ongewoon beroep tegen te komen, zoals reiki master.

Een valkuil voor jou kan zijn dat je door je ongebruikelijke ideeën soms de realiteit wat uit het oog kunt verliezen.

Passende beroepen voor het sterrenbeeld Waterman zijn: IT specialist, reclame copywriter, wetenschappelijk onderzoeker of ingenieur.

Vissen

Het laatste teken van de dierenriem is ook het meest dromerige en creatieve. Met dit sterrenbeeld ontsnap je graag aan de sleur van alledag om in een mooiere en betere wereld te vertoeven.

Qua werk ligt hierin ook jouw talent: het gebruiken van je verbeelding om alles nét iets mooier te maken. Om deze reden voelen veel Vissen zich aangetrokken tot de muziek of filmindustrie.

Als Vissen heb je ook een sterke humanitaire kant. Je bent erg gevoelig en wil graag iets doen aan het leed van de wereld, of dat nu mensen of dieren zijn, of de natuur.

In je werk ga je makkelijk met de ‘flow’ mee, maar je kunt ook snel ondergesneeuwd raakt door de dagelijkse realiteit zodat je je dan maar terugtrekt in je eigen wereld. Een baan die ruimte biedt voor flexibel werken past dan ook het beste bij jou.

Geschikte beroepen voor het sterrenbeeld Vissen zijn: kunstenaar, musicus, massagetherapeut, bioloog of geestelijk verzorger.

Heb jij een typisch beroep voor jouw sterrenbeeld, of misschien juist niet? Deel het met ons in een reactie hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *