Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

wat is numerologie

Wat Is Numerologie En Wat Kun Je Ermee?

De term numerologie mist dan misschien een extra letter M maar het heeft inderdaad zoals je misschien al had verwacht met nummers te maken. Het wordt vaak gebruikt in de wereld van waarzeggers en waarzegsters en staat ook wel voor kennis der getallen. Maar je mag het niet vergelijken met getaltheorie. Volgens een numeroloog is een getal een versleuteld symbool die verborgen kennis bevat.

De Geschiedenis

Je hebt vast wel eens gehoord van de Maya’s? Zij zijn het volk dat afkomstig is uit het zuiden van Mexico en het noordelijke deel van centraal Amerika. Het is een verzamelnaam voor 29 inheems volkeren die uit dezelfde regio komen. Hun culturele en taalkundige achtergrond is hetzelfde. Zij zijn ook het volk dat als eerste een systeem ontwikkelde waar getallen in gebruikt werden. Denk bijvoorbeeld aan de verhalen van het einde der tijden, iets wat volgens vele al door de Maya’s aan een exact jaar gekoppeld is. Het getallensysteem werd door hun ongeveer 10.000 jaar geleden al ontwikkeld. Daarnaast heb je ook nog de indianen en Egyptenaren die gefascineerd waren door getallen, zij waren bijvoorbeeld de makers van de eerste kalender. Dit deden ze door waardes, metingen en getallen te linken aan de hemel bij donkere nachten.

Numerologie van je naam – Trillingen en Klanken

Volgens een numeroloog bevat ieder getal, iedere klank en iedere letter een unieke trilling. Wanneer jij je naam en geboortedatum geeft aan een numeroloog kan hij deze combineren met deze trillingen. Zo kan hij een zo genoemde numeroscoop trekken. In deze numeroscoop staat verwerkt wat jouw doel op aarde is, welke lessen jij moet leren, hoe jij in het leven staat en hoe andere mensen tegen jou aankijken. Dit is natuurlijk heel interessant, en misschien kan het geen kwaad om daar mee aan de slag te gaan, om jezelf te verbeteren of om bepaalde dingen in je leven aan te passen.

Klank en Letter tegenover een Getal

Binnen de numerologie gaan ze er vanuit dat iedere klank en letter tegenover een bepaald getal staat. Denk bijvoorbeeld aan jouw naam of die van iemand anders. Op basis daarvan is volgens een numeroloog ieder mens uniek, denk aan unieke energie en kracht.

Huisnummer en Geboortedatum

Volgens een numeroloog ben jij ook niet zomaar op een bepaalde datum geboren, en woon jij bijvoorbeeld niet op een bepaald huisnummer. Dit ligt allemaal in verband met jou als uniek mens.

Hoe wordt je numeroloog

Als numeroloog begin je vaak al vroeg in je leven. Je moet een passie voor getallen hebben. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat dit pas op latere leeftijd tot uiting komt. Je bent nooit te oud om iets te leren is een bekende uitspraak. Het kan jou een heel ander mens maken. Je kunt altijd in contact komen met iemand die jou het vak kan leren.

De Uitkomst Vergelijken

Wanneer jij het allemaal maar zweverig vindt, dan is het misschien handig om de uitkomsten te vergelijken. Dit kun jij doen door bijvoorbeeld ook naar astrologie te kijken. Deze mensen doen eigenlijk hetzelfde, alleen maken zij gebruik van de stand van de sterren op de dag dat jij geboren bent. Volgens een astroloog ben jij ook niet zomaar op een bepaalde datum geboren, en is dit allemaal te linken aan de stand van de sterren. Indien de uitkomst hetzelfde is kan het bijna geen toeval meer zijn zou je zeggen.

Geboortegetal en Numerologie Relatie

Heb jij een relatie? Ben jij getrouwd? Dan is jullie geboortegetal erg interessant. Door deze te berekenen kun jij meer te weten komen over jullie relatie. Het vertelt veel over het thema van jullie relatie. Je kunt er achter komen wat positief is en wat eventueel negatief is.

Hoe doe je de Berekening? Je begint door elkaars geboortegetallen bij elkaar op te tellen, dit doe jij tot dat jij één getal overhoudt. Stop wanneer jij de getallen 11, 22 of 33 overhoudt. Dit zijn de meestergetallen. Met andere woorden, jullie hebben samen een bijzondere levensmissie.

Uitkomst Getallen


1 – Staat voor Temperamentvol
Wanneer jullie op het getal 1 uitkomen zijn jullie samen erg krachtig. Jullie bedenken met gemak vernieuwde plannen en ideeën. Jullie zijn erg ondernemend en geven niet snel op. Wanneer iemand van jullie koppig of dominant is kan het ook zomaar gedaan zijn met al deze plannen en ideeën. Luister dus goed naar elkaar en geef elkaar de ruimte waar het kan.

2 – Staat voor Gastvrij
Iedereen wil met dit koppel omgaan. Samen willen ze iedereen blij maken en iedereen is welkom. Jullie houden van gezelligheid en delen is geen probleem. Jullie kennen elkaars emoties, en verrassen elkaar graag, vaak zijn jullie erg romantisch. Vaak moet je wel oppassen voor emotionele manipulatie. Het is belangrijk om je eigen kracht te vinden en te volgen binnen deze relatie.

3 – Staat voor Passioneel
Samen zijn jullie erg passievol, alles is intens. Jullie zijn dol op seks. Ook voelen jullie elkaar moeiteloos aan. Pas op voor grilligheid, de passie die jullie elkaar aantrekt kan jullie ook van elkaar wegduwen. Gebruik de gevoeligheid om de relatie sterk te houden.

4 – Staat voor Trouw
Voor jullie is stabiliteit erg belangrijk en jullie hebben als doel een oneindige relatie. Eerlijkheid en toewijding is belangrijk voor jullie. Jullie hebben wel hoge verwachtingen van elkaar, echter is het belangrijk om deze los te kunnen laten, anders kan de relatie toch nog wel eens vroegtijdig eindigen. Jullie moet oppassen dat het niet te statisch wordt, jullie moeten ook avontuur en passie weten op te zoeken. Maar over het algemeen zijn de 4 types wel erg gelukkig in hun relatie.

5 – Staat voor Avontuurlijk
Samen houden jullie van avontuur, jullie reizen graag, praten graag en zijn vaak erg enthousiast. Jullie willen genieten van het leven op een vrije en ongedwongen manier. Het nadeel is wel dat jullie voor onrust en instabiliteit moeten waken. Jullie houden niet van afspraken, ook niet met elkaar. Ook zijn jullie snel afgeleid.

6 – Staat voor Verantwoordelijk
Jullie voelen je veilig bij elkaar. Jullie kunnen goed samenwerken en voelen verantwoordelijkheid. Mensen vinden het prettig om met jullie om te gaan omdat jullie sociaal en loyaal zijn. Door de verbondenheid kunnen jullie wel vaak op elkaar klagen en kan ruzie vaker voor komen. Blijf dan ook vertrouwen in jezelf en elkaar houden. Dan komt alles goed.

7 – Staat voor Interessant
Jullie wakkeren cognitieve uitdaging in elkaar aan. Jullie praten graag over culturele en maatschappelijke zaken. Samen onderzoeken is echt jullie ding. Vaak helpen jullie elkaar graag en leven jullie samen in jullie eigen wereld. Dit betekend ook dat jullie vaak erg gesloten zijn, dit kan invloed hebben op het tonen van emoties.

8 – Staat voor Workaholics
Een goede baan en ambities zijn belangrijk en staan centraal in jullie relatie. Jullie stimuleren elkaar in het hard werken. Samen gaan jullie graag naar feesten en bijeenkomsten en vinden het belangrijk om stevig in de maatschappij te staan. Het vele werken kan ook de valkuil worden omdat jullie moeite hebben om tijd voor elkaar te vinden.

9 – Staat voor Harmonieus
Het hele leven zijn jullie samen. Jullie zijn toegeeflijk, houden van warmte en verbinding. De empathie is erg hoog. Wanneer er toch ruzie is, dan maken jullie het al snel weer goed. Een eigen mening uiten en verdedigen is een belangrijke factor om de relatie in stand te houden. Zelfs als dit voor erge ruzie zorgt.

11 – Staat voor Zielsverwanten
Zoals je al eerder kon lezen is 11 een meestergetal. Samen hebben jullie een enorm sterke band. Het gevoel voor elkaar is intens, en jullie stimuleren elkaar ook. Confronteren van donkere en blinden kanten hoort er ook bij. Maar dit kan jullie innerlijke groei versterken, jullie hebben alleen maar oog voor de liefde.

22 – Staat voor TeamSamen zijn jullie een echt team. Samen kunnen jullie goed iets oprichten, zoals bijvoorbeeld een bedrijf. Ook houden jullie van politiek, samenwerken kunnen jullie dan ook goed. Jullie moeten wel oppassen voor leugens en politiek spelletjes, dit kan een valkuil zijn.

33 – Staat voor Inspirators
Liefde en spirituele verbinding
is belangrijk binnen dit stel. De onvoorwaardelijke liefde voor elkaar wordt graag als inspiratie gedeeld. Het kan wel moeilijk zijn om een plaats te vinden binnen de maatschappij.

Meestergetallen

Zoals je al kon lezen zijn de nummers 11, 22 en 33 meestergetallen. Maar ook de getallen 44, 55, 66, 77, 88 en 99 zijn meestergetallen. Deze getallen zijn erg bijzonder en sterk wanneer ze in je geboortedatum voor komen. Helemaal wanneer je de getallen in je geboortedatum bij elkaar optelt.

Karmische Getallen

De karmische getallen hebben vaak iets te maken met je vorige leven. Dit zijn de getallen 13, 14, 16, 19 en 0. Vaak zegt het dat je in dit leven nog iets moet doen wat je niet in je vorige leven hebt gedaan.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *