Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Wat is NLP En Hoe Pas Je Dit Toe?

Neuro Linguistisch Programmeren wat is dat?

Je hebt misschien ooit van het woord NLP gehoord maar weet misschien niet wat deze bijzondere interventie betekend. Dan komt daar nu verandering in als je dit artikel leest. Wat is NLP?

NLP is een oude techniek die door wijze culturen werd geïntroduceerd. Er wordt gesproken over een bepaalde gemoedstoestand die jou anders leert te denken over een bepaalde situatie of trauma.

In dit interessante artikel zul je alles lezen over de werking van NLP en hoe deze techniek wordt gebruikt tijdens diverse therapieën en oefeningen.

Werk met gedachtekracht

Neuro linguistisch programmeren oefeningen zijn gericht op communicatie met je medemens. Het doel is dat je meer grip in bepaalde situaties vindt. Vooral situaties die moeilijk zijn in de werk of privé sfeer.

Er vindt met NLP een bewustwording plaats. Je ziet een situatie vanuit een ander standpunt. Vaak zijn er talloze processen die we onbewust waarnemen. Hierdoor vormen we ons standpunt en ontstaan er soms negatieve overtuigingen.

Bewustwording zorgt voor een sprong naar andere gedachten. Naast communicatie kan de NLP techniek ook worden gebruikt voor trauma zoals na een ongeluk.

Wat is NLP?

In het woord Neuro ligt de betekenis in ons gevoelsleven. Dit zijn alle emoties en gedachten die dagelijks door je heen schieten. Het is onze stemming en onze gemoedstoestand. Tevens staat dit voor alles wat in onze hersenen omgaat.

Het woord Linguïstisch betekend alles dat te maken heeft met zowel verbale als non-verbale communicatie.

Programmeren is het leren omgaan met gedachten en deze op een betere manier met ons brein te sturen. Op deze manier zijn we sneller in staat tot permanente gedragsverandering waardoor we anders tegen het leven aankijken.

De werking van gedachte programmering

Je gaat zelf jouw onbewuste in kaart brengen door alles naar boven te halen in jouw bewuste brein met dit programmering proces. Wetenschappelijk is bewezen dat deze methode voor duurzame levensverandering kan zorgen.

Overtuigingen kunnen enorm diep liggen en ingebakken zijn. Zo hardnekkig dat het soms moeilijk is om op andere gedachten te komen. Bij NLP help je anderen de overtuigingen los te laten en plaats te laten maken voor nieuwe betere overtuigingen.

Doeleinden om NLP voor in te zetten

Deze brein bewustwordings methode kan op veel manieren worden geïntegreerd in het jouw leven. Vooral voor zelfontplooiing kan deze gedachte techniek goed worden gebruikt.

Je leert hoe je optimaal het beste uit het leven haalt. Tevens leer je ontdekken wie je echt bent. Neem afscheid van beperkende gedachten en zorg dat je groeit. Dit is waarom NLP ook echt voor puur geluk kan zorgen!

Maak je leven leuker en makkelijker

Misschien ben je jouw saaie baan wel helemaal beu. Dan is het tijd voor iets anders. Wat inspireert jou? Dat is een vraag die met deze brein veranderende methode kan worden gesteld.

Maar ook kun je met neuro linguistisch programmeren zorgen dat je jouw baan wel leuk gaat vinden. Ga bijvoorbeeld denken aan diepgaande gesprekken met collega’s in plaats van een oppervlakkige groet, waarna je achter jouw computer kruipt.

Wees extra aardig tegen je baas en doe wat terug voor anderen. Je zult zien dat ze je gaan waarderen en de baan ineens niet meer zo saai is als je dacht!

Dit zijn een aantal voorbeelden van hersenprogrammering waarbij je zeer anders tegen jouw “saaie” baan aan zult gaan kijken.

Dit is gelijk een voorbeeld van hoe je andere beter zult kunnen begrijpen. Je zult anders naar andere mensen kijken. Deze therapie heeft dan ineens een nieuwe deur geopend. Iets waar je jezelf eerder nog niet bewust van was.

Je kunt ineens goed samenwerken met het meisje die je maar een wijsneus vond. Ze blijkt ook nog veel aardiger te zijn dan je dacht. Met NLP laat je elk vooroordeel los en sta je open voor een nieuwe wereld van communiceren.

Deze wereld laat jou ontdekken wie anderen daadwerkelijk zijn zonder de grijze sluier die je altijd over hun heen zag hangen. Door met anderen te communiceren los je elk misverstand op. Het voorkomt conflicten met anderen. Daarnaast krijgt je zelfvertrouwen een enorme boost.

De grote voordelen van gevoelsmatig programmeren

1. Een traumatische gebeurtenis niet meer als traumatisch ervaren

Met herprogrammeringwis je de negatieve gebeurtenis uit en maak je in je gedachten een nieuw positiever beeld. Je wist het beeld net zo vaak uit tot het steeds vager wordt. Het gevoel wat het beeld oproept wordt automatisch ook steeds vager.

2. Negatieve gedachten uit kunnen wissen

Je denkt bijvoorbeeld dat alle buitenlanders criminelen zijn en ze niet thuishoren in ons land. Ga eens na hoe het zou zijn als je zelf een buitenlander was. Hoe zou jij je voelen in een nieuw land? Hoe kun je vrienden maken?

Wat drijft deze mensen tot wat ze doen? En waarom kijken we zo naar hun? Je zult zien dat iedereen gelijk is en mensen altijd een rede hebben voor hun gedrag. Of het nou goed of slecht is. Zo laat je makkelijker jouw hardnekkige overtuigingen over de ander los.

3. Het ombuigen van een negatief zelfbeeld naar een positiever zelfbeeld

NLP laat ons onszelf kennen tot in de diepste kern. Denk je vanaf je kindertijd al dat je een mislukkeling bent? Wie heeft dit jou verteld? En klopt het wel wat anderen jouw wijs hebben gemaakt?

NLP gevaarlijk?

Sommige mensen denken dat deze manier van beïnvloeding gevaarlijk is. De bewering NLP gevaarlijkklopt absoluut niet. NLP is een veilige methode om zowel jezelf als anderen mee te beïnvloeden. Het zal altijd voor een goede ommekeer zorgen door met nieuwe ogen naar de wereld te kijken zonder enig risico.

Heb jij zelf een mooie ervaring met het bijzondere proces van neuro linguistisch programmeren? Deel deze dan persoonlijk met jouw medemensen hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *