Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Wat Is Kundalini Energie

Tijdens het beoefenen van Kundalini yoga komt er een bepaalde energie vrij, ook wel Kundalini energie genoemd. Deze speciale energie kan een positief effect hebben op je bewustzijnsniveau, je chakra’s en nog veel meer.

Door middel van het beoefenen van Kundalini yoga kan je de kundalini energie vrij maken zodat je je energieker en meer in leven voelt. Daarnaast kan Kundalini yoga je helpen de blokkades in je chakra’s te doorbreken, zodat de energie in je chakra’s weer vrij kan gaan stromen.

In deze blog gaan we verder in op wat Kundalini yoga precies is, wat de voordelen en de risico’s zijn van Kundalini yoga en de kundalini energie symptomen. Lees dus vooral verder als je meer wil weten over deze bijzondere energie.

Bovendien laten we je kennismaken met een geweldig product dat je vooruitgang kan versnellen

Wat is Kundalini yoga en waarom wordt het beoefent?

Kundalini yoga is een vorm van yoga waarbij de focus ligt op snelle bewegingen met krachtige ademhalingstechnieken. Ook wordt er bij Kundalini yoga gewerkt met het zingen van mantra’s en diepe meditatie. Een Kundalini les duurt meestal zo’n anderhalfuur. Je doet in de les een vaste serie van asana’s met daarop volgend een meditatie. Een Kundalini serie wordt ook wel een kriya genoemd. Je hebt allerlei verschillende soorten kriya’s en zo ziet elke les er weer anders uit.

Kundalini yoga heeft als doel Kundalini energie vrij te maken zodat de energie vrij door je lichaam kan stromen. De kundalini zit onderaan je lichaam opgesloten en door het beoefenen van kundalini yoga kan je deze energie bevrijden. Kundalini energie wordt ook wel levensenergie of kundalini seksuele energie genoemd. De term Kundalini komt voort uit het Hindoeïsme. Letterlijk betekent Kundalini opgerolde. Kundalini wordt dan ook afgebeeld als een opgerolde slang die zich wikkelt om de onderkant van je ruggengraat. Kundalini wordt vaak afgebeeld als twee slangen die zich met elkaar verstrengelen en samen de energie opwaarts sturen.

Mensen beoefenen Kundalini yoga om dichterbij zichzelf te komen en zich lekkerder en vrijer te voelen in hun lichaam. Kundalini energie staat ook sterk in verband met de chakra’s. Zo is het uiteindelijke doel om de energie door alle chakra’s te laten stromen, zodat ook je chakra’s op deze manier in balans komen. Kundalini yoga is zo een holistische manier om in balans te komen, omdat het alle delen van je lichaam en geest activeert.

Wat zijn de voordelen van Kundalini yoga?

Het beoefenen van Kundalini yoga heeft vele voordelen. De meeste beoefenaars die beginnen met Kundalini yoga blijven dan ook naar deze vorm van yoga terugkomen. Lees hieronder waarom Kundalini zo graag beoefent wordt door haar beoefenaars.

1. Het is goed voor je lichaam

Door de houdingen te beoefenen verbeter je de flexibiliteit van je ruggengraat. Ook rek je op deze manier je spieren en wordt je zo leniger. Tijdens Kundalini yoga ligt de focus voornamelijk op de wervelkolom, een gezonde wervelkolom heeft een positief effect op je hele lichaam. Ook je houding wordt door het beoefenen van Kundalini yoga beter. Je werkt daarnaast ook aan je conditie tijdens het beoefenen van Kundalini, de oefeningen volgen elkaar in een aardig tempo op en om dat goed vol te kunnen houden heb je een goede conditie nodig.

2. Het geeft je ontspanning

Doordat de focus bij Kundalini yoga ligt op de ademhaling zal je tijdens en na de les een meer ontspannen gevoel ervaren. Door je te focussen op je ademhaling versterk je de relatie tussen je lichaam en je geest en dit geeft je een rustiger gevoel en zal zorgen voor minder verstorende gedachten. Ook de meditatie en het chanten die hand in hand gaan met de Kundalini oefeningen zorgen voor ontspanning in lichaam en geest.

3. Het verhoogt je levensenergie

Naast dat Kundalini yoga ontspannend werkt, verhoogd het ook je levensenergie. Doordat je chakra’s positief worden geactiveerd zal je merken dat je je energieker gaat voelen en je meer zin krijgt in het leven. Ook je seksuele energie wordt verhoogd door het beoefenen van Kundalin yoga. Deze energie is niet alleen goed voor het verhogen van je libido, maar kan je ook gebruiken voor transformatie. Zo is seksuele energie een sterk transformerende energie, die als hij goed wordt gestuurd je leven op een positieve manier kan veranderen.

Wat zijn de risico’s van Kundalini yoga?

Kundalini yoga is een krachtige manier van het beoefenen van yoga. De ademhalingstechnieken die worden gebruikt in combinatie met de snelle beoefening van houdingen kan ook risico’s met zich mee brengen.

In principe is Kundalini energie niet gevaarlijk. Het is echter wel belangrijk om je te realiseren dat je werkt met een hele heftige energie. Het kan zijn dat de energie al een lange tijd in je verstopt heeft gezeten en dan tijdens Kundalini yoga eindelijk vrij komt. Dit kan zorgen voor sensaties in je lichaam die je nog nooit eerder hebt ervaren. Alle energie die vrijkomt tijdens het beoefenen van Kundalini is je eigen energie en je hoeft dus niet bang te zijn dat je de energie niet aan kan. Wel is het verstandig om als je duizelig wordt tijdens de oefeningen pauze te nemen. Zoals bij alle vormen van yoga geldt dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren. Het enige wat echt gevaarlijk kan zijn is over je eigen grenzen heen gaan.

Het is belangrijk om te beginnen met Kundalini yoga onder begeleiding van een goede leraar bij wie je je volledig vertrouwd voelt. Het is belangrijk dat je bij je Kundalini yoga docent aan kan geven dat je een pauze nodig hebt als het te veel wordt. Een goede docent kan ook zien als je wellicht nog niet klaar bent voor een bepaalde oefening en je op basis daarvan een mildere versie van de oefening te geven. Een goede leraar maakt al het verschil en zal het beoefenen van Kundalini yoga een stuk effectiever en tegelijk veiliger maken.

Wat zijn de symptomen van Kundalini energie?

Het doel van Kundalini yoga is het vrijmaken van de Kundalini energie. Bij het vrijkomen van deze energie zal je hoogstwaarschijnlijk een aantal symptomen ervaren. Lees hieronder de meest voorkomende symptomen.

Eenheidservaring

Je voelt je een met alles en iedereen. Je kan het goddelijke zien in alles om je heen. Je voelt je totaal vervult voor een korte periode of voor een langere tijd. Je verliest je identificatie met je lichaam. Uiteindelijk kan je je zelfs verlicht gaan voelen.

Helderheid

Je ziet de wereld ineens super helder en je voelt je volledig in leven. Je kan ook leven zien in alles om je heen. Je snapt de hogere reden waarom je hier bent en ziet duidelijk dat alles met elkaar in verbinding staat.

Verbinding met het Universum

Je voelt je sterk in verbinding met het universum en krijgt ook berichten binnen van het universum die je wil delen met de wereld om je heen. Je begint dingen te zien die je eerder niet zag zoals hemelse muziek of bepaalde lichtstralingen. Je perceptievermogen verandert. Je kan helderziend of helderhorend worden.

Wat is jouw ervaring met Kundalini?

We zijn benieuwd of jij ooit een van de symptomen van Kundalini hebt ervaren. Heeft het werken met Kundalini energie je kijk op de wereld verandert? Deel het met ons in een reactie hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *