Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Wat is de beste workout voor jouw sterrenbeeld?

Je wil beginnen sporten, maar weet niet wat te doen. Wel, gelukkig vertellen de sterren ons welke sport het best bij jou past. Hieronder lees je wat de beste workout voor jouw sterrenbeeld is.

1. Ram

Als ram ben je heel competitief. Je wil in elke sport de beste zijn en bent graag in groep voor een positieve sfeer die je helpt om hard te werken. Kies een korte, maar krachtige sport die je veel energie oplevert.

Beste sporten voor Ram: spinning, HIIT (High Intensity Interval Training) en atletiek.

2. Stier

Je houdt niet echt van sporten, maar het werkt wonderen voor je mentale gezondheid. Buiten sporten wordt daarom het meest aangeraden voor stieren, een bos of park is perfect voor jou. Zolang de sport niet te lastig is, heb je ook geen problemen met alleen sporten.

Beste sporten voor Stier: joggen, wandelen en gewichtheffen.

3. Tweeling

Sporten is voor jou meer een manier van ontspannen dan inspannen. Dat komt doordat je overdag vol energie zit, maar die is niet altijd positief en die moet je ergens kwijt. Voel je dat rustige sporten toch niets zijn voor jou? Kies dan voor een sport die de perfecte mix heeft tussen kracht en uithouding. Longen spelen een belangrijke rol voor de tweeling, denk er dus ook af en toe over na om wat cardio te doen.

Beste sporten voor Tweeling: tennis, yoga en pilates.

4. Kreeft

De kreeft gebruikt sporten eerder als een manier om emoties te verwerken of uit je dagelijkse routine te komen en je gedachten de vrije loop te laten, want uit nature houd je niet zou veel van sporten. Daarom is het ook moeilijk om gemotiveerd te blijven. Schakel dus best een personal trainer in of zoek een workout buddy. Tip: het zwakke punt van een kreeft is het niet kunnen weerstaan van lekker eten. Als dit geval is bij jou gooi je best wat buikspier-oefeningen in de mix.

Beste sporten voor Kreeft: zwemmen en yoga.

5. Leeuw

Jij ontbreekt nooit aan energie, sporten voelt dus zeker niet als een verplichting. Daarnaast zie je er ook graag goed uit en geniet je nog meer als anderen jou kunnen aanschouwen. Explosieve sporten zijn perfect voor de vuurtekens (leeuw, boogschutter en ram).

Beste sporten voor Leeuw: HIIT (High Intensity Interval Training) en dansen.

6. Maagd

Je ziet het misschien niet altijd, maar de maagd is één van de krachtigste tekens. Vooral workouts die focussen op de buikspieren zijn voor jou weggelegd. Ook sporten die een redelijk uithoudingsvermogen vragen, beheers je heel goed. Een vaste routine is voor jou geen straf, maar een verademing.

Beste sporten voor Maagd: touwtjespringen, TRX (Total Resistance Exercises) en pilates.

7. Weegschaal

Van gevechtssporten blijf jij beter weg, want je bent alles behalve het agressief type. Kies voor een full-body workout waarbij je niet alleen je spieren, maar ook je evenwicht traint. Heb je geen motivatie? Zoek dan een work-out buddy of boek een groepsles in een sportstudio.

Beste sporten voor Weegschaal: dansen, barre en aerobics.

8. Schorpioen

Schorpioenen kunnen intense tekens zijn. Je zoekt dus best een sport waar je al je energie in kwijt kan en jezelf tot het uiterste kan drijven. De verveling slaat al snel toe bij jou, kies daarom voor een intense sessie van een halfuurtje. Workouts in en rond het water kunnen ook deugd doen in plaats van explosieve sporten, Schorpioen is nu eenmaal een waterteken. Kreeft en Vissen zijn al snel blij met baantjes trekken, maar jij gaat beter voor high intensity-oefeningen in het water.

Beste sporten voor Schorpioen: HIIT (High Intensity Interval Training), watersporten en boksen.

9. Boogschutter

Lichaamsbeweging is essentieel om lichaam en geest te voeden als vuurteken. Je ontbreekt bijna nooit aan energie, maar afwisseling is belangrijk. Zoek je passie in de natuur en beschouw sporten als een avontuur, of schrijf je ergens in waar je verschillende workouts kan testen, afhankelijk van hoe je je voelt.

Beste sporten voor Boogschutter: Hiking, skiën, mountainbiken en spinning.

10. Steenbok

Je denkt op lange termijn, omdat je zo gedisciplineerd bent. Steenbok houdt van groeien op lange duur. Het trainen voor een marathon of wedstrijd in het vooruitzicht is helemaal iets voor jou. Sporten die precisie, uithouding en kracht vragen zijn ook helemaal weggelegd voor jou.

Beste sporten voor Steenbok: hardlopen, muurklimmen en pilates

11. Waterman

Rebels als je bent, heb jij altijd originele voorkeuren. Jij zal de eerste zijn om een nieuwe workout of sport uit te proberen. Jij bent gemaakt om een groep aan te sturen, teamsporten zijn daarom helemaal jouw ding.

Beste sporten voor Waterman: aerial yoga, paaldansen en trampoline.

12. Vissen

Hoewel jij een geweldige sportbuddy bent, moet je soms ook zelf de motivatie vinden om te sporten. Sporten moet leuk en creatief blijven, wanneer het als een opgave voelt, haak je snel af. Om je geest op orde te stellen kan je af en toe mediteren, hoewel je helemaal in je element bent bij originele watersporten.

Beste sporten voor Vissen: paddleboarding, zumba, synchroonzwemmen en acroyoga.

Extra tip

Als je soms even de motivatie kwijt bent, kan een goede workout playlist al wonderen doen.

Zo, een korte samenvatting zodat je een beter idee hebt welke sport bij jou past. Laat je ons weten welke sport jij zal proberen?

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *