Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

verander je genen

Verander je genen en genees elke ziekte

Je hoort vaak over de kracht van gedachten en hoe ze invloed hebben op ons leven van new age goeroes en spiritualisten. Maar het is fijn om te weten dat er ook wetenschappers zijn die dezelfde gedachtegang onderschrijven en de kloof tussen spiritualiteit en wetenschap helpen te overbruggen.

Bijvoorbeeld, Bruce Lipton, een celbioloog en bestsellerauteur van ‘De biologie van overtuiging‘, gelooft dat we onze biologie en leven aanzienlijk kunnen beïnvloeden door onze intenties en overtuigingen. Hij ontdekte tijdens zijn onderzoek naar moleculaire processen in cellen dat ons gedrag niet bepaald wordt door onze genen, maar door onze waarnemingen, gedachten en overtuigingen. Dit betekent dat onze overtuigingen, of ze waar of niet zijn, direct invloed hebben op onze genen. Dit is een enorme doorbraak in de wetenschap en biedt ons de kans om ons bewustzijn te trainen en gezonde overtuigingen te ontwikkelen voor een gezonder en gelukkiger leven.

Dit is tegenovergesteld aan de traditionele wetenschappelijke opvatting dat genen ons leven bepalen en ziektes het gevolg zijn van genetische problemen.

Wanneer er bijvoorbeeld ziektes, zoals kanker of hartfalen, in de familie voorkomen, betekent dat niet automatisch dat een jonger familielid die ook zal krijgen. We denken vaak dat ziektes erfelijk zijn, maar onze genen kunnen veranderen afhankelijk van onze omgeving en hoe we daar op reageren. Dus, onze perceptie van de omgeving kan de genen beïnvloeden en mogelijk ziektes voorkomen.

Je kunt je genen beheersen door je overtuigingen en persoonlijke houdingen te beïnvloeden. Hoe ik de wereld zie en mijn perceptie stuurt niet alleen de interne biologie en het genetisch gedrag, maar ook hoe ik een wereld om mij heen creëer; de perceptie van de wereld in je geest verandert de biologie en chemie van je lichaam, waardoor de cellen in je lichaam veranderen.

Bruce Lipton

Cellen zijn bijna als een soort miniatuurmensen omdat ze hetzelfde systeem hebben als mensen, denk aan het spijsverterings-, voortplantings-, immuun- en zenuwstelsel. Net als mensen, hebben cellen receptoren op hun ‘huid’ waardoor ze op de omgeving kunnen reageren.

Als we onder stress staan, merken onze cellen dat ook door de elektromagnetische golven die door ons lichaam stromen. En als we gelukkig zijn, dan zijn onze cellen ook gelukkig en in harmonie.”

“Cellen ervaren hetzelfde leven als jij en kunnen buiten je lichaam overleven door te leven en te groeien in een weefselkweekschaal,” voegt Lipton eraan toe.

Volgens onderzoek gebruiken we maar 5% van de tijd onze bewuste geest, de rest van de tijd sturen we op ons onderbewustzijn. Onze gewoontegeest is geprogrammeerd van jongs af aan en blijft ons beheersen tot onze volwassen jaren.

Onze bewuste geest, die verbonden is met onze persoonlijkheid, ons denken en redeneren, wordt slechts 5% van de tijd gebruikt. Zelfs als we beslissen om positiever te denken en verandering aan te brengen, is dat nog steeds alleen onze bewuste geest die praat. Ons onderbewustzijn zal altijd terug willen naar zijn oude gewoonten.

Om daadwerkelijk verandering aan te brengen in ons leven, moeten we bewust afleren wat we als kind geleerd hebben en niet alleen afhankelijk zijn van onze gewoonten. We moeten er echt moeite voor doen om verandering in ons leven aan te brengen

Bruce Lipton zegt dat er drie effectieve methoden zijn om oude beperkende overtuigingen in je onderbewuste te veranderen. Dat zijn mindfulness uit de boeddhistische traditie, klinische hypnotherapie en en een nieuwe geneeswijze die ‘energiepsychologie’ wordt genoemd.

Deze verandering zal uiteindelijk resulteren in een fijnere en gezondere levensstijl en meer evenwicht met de natuur en jezelf.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *