Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

yoga boeken

Top 10 Yoga Boeken

Er zijn nu eenmaal boeken die je langer bijblijven dan anderen. Dit zijn de boeken die een deel worden van wie we zijn. Ze beïnvloeden ons wanneer we nadenken over onze yoga beoefening (en ons leven als geheel eigenlijk), en ze beïnvloeden ons bewustzijn en perspectief.

De beste boeken zijn meestal die boeken waar je gemakkelijk keer op keer naar terug kan keren, en ook de boeken die een verschil maken op een cruciaal moment in je leven.

Op dit lijstje staan twee soorten yoga boeken

Het eerste type yogaboeken gaat over de fysieke bewegingen van yoga, en hoe je de verschillende houdingen moet uitvoeren. Het tweede type yogaboek is spiritueler van aard. Deze boeken leren de diepere filosofische en spirituele basis van yoga.

Als je yoga beoefent zal je waarschijnlijk dol zijn op boeken die de fysieke kant van yoga uitleggen. Je wilt natuurlijk ideeën over het bereiken en vasthouden van veel van de houdingen die je ervaart in yogalessen.

Maar meestal is het zo dat hoe langer je de fysieke technieken van yoga beoefent, hoe meer je geïnteresseerd raakt in de spirituele kant van yoga.

Deze lijst bevat beide soorten yogaboeken. De spirituele yogaboeken en de fysieke yogaboeken. Evenals een paar boeken die zowel de fysieke als de spirituele elementen van yoga bespreken.

Geniet ervan!

Top 10 Yoga Boeken

1. Yoga Dipika – Licht Op Yoga

Deze yoga ‘bijbel’ was het eerste yogaboek dat ik ooit kocht en ik verwijs er verreweg het meest naar.

Het is een echt de gouden standaard over de filosofie en beoefening van yoga en het biedt je een gids om fysiek, mentaal en spiritueel welzijn te bereiken door yoga te beoefenen.

Yoga Dipika – Licht Op Yoga is ongetwijfeld onmisbaar in de bibliotheek van elke yogi. De ondertitel is “Het Meest Complete Hatha Yoga Boek” en dat is niet overdreven met z’n encyclopedische illustraties van honderden yogahoudingen en vele ademhalingstechnieken.

2. Yoga Anatomie – Geïllustreerde Gids Van Asana’s En Ademhalingsoefeningen

De unieke kracht van “Yoga Anatomie” van Leslie Kaminoff en Amy Matthews zijn de illustraties.

De poses zijn weergegeven met een proces van fotografie en medische illustratie en worden poses van binnen naar buiten getoond, zodat je precies kunt zien hoe elke houding je lichaam ten goede komt. Het is een boek dat zowel leraren als studenten nuttig zullen vinden om hun kennis te verfijnen.

3. POSES – het inspirerende verhaal van een vrouw die zoekt naar Balans in haar drukke leven

In deze memoires neemt auteur Claire Dederer je mee op haar yogareis met een boek dat verder gaat dan de fysieke voordelen van yoga.

Ze ontdekte de praktijk tijdens een levensfase waarin ze te maken had met een rugblessure en dat terwijl ze borstvoeding aan het geven was.

Haar verhaal is universeel, maar moeders die moeilijkheden hebben om balans te vinden in hun leven nadat ze kinderen hebben gekregen zullen het bijzonder inspirerend vinden.

4. Perfectly Imperfect – The Art and Soul of Yoga Practice

In dit fantastische yogaboek bewondert Baptiste zowel de leuke als de serieuze kant van yoga. En of je nu een beginner bent of al gevordert, je zult je op vele niveaus met dit boek kunnen verrijken. Na het lezen van het boek zul je je yogapraktijk in een heel ander licht zien.

Als je van eenvoudige, plezierige en oprechte yogahoudingen houdt is dit boek zeker iets voor jou. Het leert je ook manieren om yoga praktischer te maken. Het is op zijn zachtst gezegd een zeer krachtig en boeiende boek?

5. De 7 spirituele wetten van yoga – voor het versterken van lichaam en geest

Als je niet alleen op zoek bent naar grondige beschrijvingen van yogahoudingen, maar ook naar de spiritualiteit die tegenwoordig zo vaak ontbreekt in westerse yogalessen, dan is dit het ideale boek voor jou.

Zie het als een gids voor meditatie, yoga, mantra, ademwerk en natuurlijk yogahoudingen. En terwijl je leert over deze zeven wetten leer je hoe je ze kunt integreren in je fysieke en spirituele yoga beoefening.

6. The Yoga Sutras of Patanjali

Er is geen betere manier om yogatechnieken te leren dan rechtstreeks van de meester zelf. En het goede nieuws is dat de auteur van dit boek een monnik is die zijn tijd en leven aan God heeft opgedragen.

Yogabeoefenaars die geïnteresseerd zijn om Raja Yoga te leren zullen het schrijven van de priester spiritueel en invloedrijk vinden. Het boek bestaat uit soetra’s met uitspraak en vertaling in het Engels. Koop dit boek om jezelf te verwennen met een unieke vorm van meditatie.

7. Yin yoga

Een soepeler lichaam zonder krachtsinspanning. Yin yoga is ontwikkeld om diep in het bindweefsel door te dringen, de flexibiliteit te vergroten en tegelijkertijd de energiecentra van het lichaam (nadi’s) te stimuleren om blokkades op te heffen en je energiestroom te vergroten.

Focus op statische beweging, ademwerk (Pranayama) en meditatie om een diepgaande uitvoering te creëren.

De belangrijkste verschillen tussen Yin Yoga en vele andere vormen van yoga zijn dat je wordt aangemoedigd om je spieren NIET te gebruiken en dat passieve houdingen enkele minuten worden vastgehouden.

8. Yoga Nidra

Yoga Nidra, wat zoveel betekend als slaap yoga, is een yoga meditatietechniek waarmee je kunt ontspannen, opladen, verjongen en een hoger bewustzijn kunt ontwikkelen. Het omvat ademhaling meditatie, het balanceren van emotionele toestanden, visualisatie en zelfgenezing. Een positieve intentie stellen is een andere belangrijke stap (die een sankalpa wordt genoemd) en dit geeft je een specifiek doel voor de sessie.

Deze full colour geïllustreerde uitgave is het eerste praktische boek over Yoga Nidra in het Nederlands. Op de bijbehorende cd staan twee oefeningen die allebei een half uur duren: Yoga Nidra I en de meer verdiepende Yoga Nidra II. In het boek wordt uitgelegd wat de bedoeling is van de verschillende onderdelen en waarop er gelet moet worden tijdens het oefenen.

9. Werkboek chakra yoga

Chakra’s zijn “draaiende wielen” van energie die langs de ruggengraat lopen, en elk chakra draagt bij aan een deel van ons subtiele lichaam. Wanneer ze uit balans zijn kunnen onze chakra’s bijdragen aan veel emotionele en fysieke aandoeningen. Kennis hebben van de chakra’s kan je op veel manieren helpen om beter in balans en te voelen.

Een gemakkelijke manier om je chakra’s uit te lijnen is door yoga te beöefenen. Yoga werkt om energie in je lichaam te verplaatsen, zelfs als je er niet op focust. Maar als je weet dat je moet werken aan het uitlijnen van je chakra’s, zijn er bepaalde yogahoudingen die je kunnen helpen om je chakra’s uit te lijnen. En daar is het Werkboek chakra yoga van Anodea Judith ideaal voor.

10. Yoga als levenskunst – de weg naar heelheid, innerlijke vrede en totale vrijheid

B.K.S. Iyengar was een wereldberoemde yoga-goeroe die de kunst van yoga naar het Westen bracht. Yoga als levenskunst kan worden gezien als de kroon op zijn levenslange
werk.

Dit boek gaat niet zozeer over yoga-houdingen , maar het meer een filosofisch en werk over Iyengars zoektocht naar totale vrijheid, innerlijke vrede en heelheid,waarbij het er uiteindelijk om gaat te leren leven als bewust en vrij mens,midden in de maatschappij.

Zijn er volgens jou nog boeken die in dit rijtje thuis horen? Laat het hieronder weten in de reacties.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *