Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

The law Of Attraction

The law of attraction en ik…

Waarom stoot ik mijn hoofd steeds tegen dezelfde steen? In dit artikel leer je hoe jij kunt kiezen voor een gelukkiger leven.

Het vervelende is, dat ik nooit heb beseft dat het aan mijzelf lag. Ik bleef bijvoorbeeld steeds weer verliefd worden op anderen, steeds heviger en intenser. En ik bleef afknappen, ook steeds heftiger.

Dit gold bij mij helaas niet alleen voor de liefde. In mijn werk heb ik precies hetzelfde ervaren. Frustraties die leidden tot spontaan ontslag nemen en uiteindelijk een vette burn-out. Ik heb de relatie tussen mijn liefdesleven en mijn carrière nooit gelegd. Ik was die relatie.

Hoe nu verder?

Toen liep ik tegen het principe van “the law of attraction” (de wet van aantrekkingskracht) aan. Het is een simpele theorie, maar het vergt erg veel oefening: Als je negatief blijft denken, blijf je negatieve dingen meemaken. En als je positief blijft denken, gaan er vanzelf deuren voor je open. Ik zal uitleggen hoe dat in mijn geval echt heeft gewerkt en wat ik allemaal heb geleerd.

1. Je dagelijks leven

Je kent het misschien wel, dat gevoel dat er iets mist. Hoe goed je het ook hebt, toch mist er iets in je leven. Vaak probeer je het gat van dat gemis te vullen door te gaan winkelen, een nieuwe relatie aan te gaan of een grote aankoop te doen. Een soort behoefte in jezelf vervullen.

Maar je beseft op een gegeven moment dat de leegte in jezelf niet vervuld wordt met je aankoop. Dus ga je, al dan niet bewust, op zoek naar een volgende aankoop, afleiding in een religie of relatie.

Op deze manier leven kan je behoorlijk duur komen te staan. En het vervelende is, dat je er niet eens gelukkig van wordt. Dan is het goed om dit te weten: Je kunt leren om de leegte in jezelf op te vullen zonder dat daarvoor gekke sprongen nodig zijn.

Om te beginnen moet je bepaalde dingen afleren. Probeer jezelf eens te betrappen op negatieve gedachten. Veroordeel daarbij jezelf niet, maar constateer gewoon dat je op die manier denkt. Bedenk of je dat prettig vindt of niet.

2. Positief denken kun je leren

Probeer eens om een uur lang alleen maar alles om je heen op een positieve manier te zien. Maak desnoods een grap over de dingen om je heen. En bedenk je nu hoe vrolijk je je hierbij voelt. En hoe het zou zijn, om je wat vaker zo te voelen.

Het “nu” in je leven is het enige dat jij nu kunt veranderen.

Volgens de “the law of attraction” (de wet van aantrekkingskracht) kun je je eigen realiteit maken. Als jij je focust op positieve dingen, dan zie je positieve dingen, en beleef je positieve dingen. Het maakt je sterk.

Dit vind je wellicht ook interessant: 6 Manieren Om Het Huidige Moment Te Gebruiken Om Te Creëren Wat Je Wilt

3. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Het gaat niet vanzelf, je moet er aan werken. Begin met een aantal dingen waar je je dagelijks mee gaat bezighouden:

  • Bekijk situaties in eerste instantie altijd van de positieve kant
  • Probeer negatieve ervaringen in een positief daglicht te bekijken – wat heb je ervan geleerd?
  • Wees dankbaar voor alles en iedereen om je heen
  • Blijf positief denken

Je kunt jezelf aanleren om een positievere kijk te krijgen op je leven. Welke effecten heeft dit gedrag op je leven?

4. Spiritualiteit

Een positief denkend en handelend persoon, of een optimist, heeft minder last van stress. Met minder stress heb je minder lichamelijke problemen, een betere gezondheid en ben je minder depressief. Je voelt je gebalanceerder en gelukkiger.

Door positieve en dankbare gedachten bewust in te zetten, bannen we negativiteit uit. Dit is iets dat je jezelf kunt aanleren door het veel te doen. Niet meteen van het ergste uitgaan, maar juist neutraal of positief naar situaties te kijken.

Daar word je een emotioneel sterk, uitgebalanceerd persoon van.

Vergeet de dankbaarheid niet. Oefen dagelijks om op een positieve manier te kijken naar je leven. Wat gaat er allemaal wel goed?

5. Blijf dromen!

Wat wil je bereiken in je leven? Met welke mensen? Durf te vragen, deel mooie woorden uit aan andere mensen. Het kost niets en je zult zien dat iedereen blij wordt van jouw positieve gedrag.

Het gaat er dus om dat je positief handelt, want als je het alleen bij denken laat, dan gebeurt er niets. Wees eens extra aardig voor je buren.

Wat jij in je leven naar je toetrekt, hangt af van jouw focus. Zorg ervoor dat je focus positief is en handel er ook naar. Her geluk ligt op straat, maar je moet het zelf pakken!

6. Een nieuwe realiteit

Door te focussen op het maken van je eigen nieuwe realiteit, zul je merken dat je meer risico’s durft te nemen. Het kan bijvoorbeeld best eng zijn om aardig te doen tegen een vreemde. Je zult zien dat je er zelf van opknapt. Een glimlach kan iemands dag goedmaken!

Sta open voor nieuwe dingen in je leven en blijf positief denken. Als je niet openstaat voor mogelijkheden dan zie je ze niet. Als je niet gelooft dat er kansen voor je zijn, dan vind je ze niet.

Pep jezelf op, je bent mooi en uniek. Je hebt wat te bieden en je werkt aan jezelf. Alleen jij kan jou gelukkig maken. En als je eenmaal gelukkig bent, ben je sterk. En als je sterk bent, ben je aantrekkelijk voor andere sterke mensen. Je laat de zwakke, negatieve relaties ver achter je. Ze brengen je niet meer uit balans.

7. Stop nu met negativiteit.

Je zult merken dat positiviteit een sneeuwbal effect heeft. De ene positieve gebeurtenis leidt tot de volgende. Je leven bevindt zich ineens in een opwaartse beweging in plaats van een dal.

Handige tips

Hoe breng je de “the law of attraction” (de wet van aantrekkingskracht) tot leven?
– Schrijf op wanneer je negatieve gedachten hebt en probeer ze positief te gaan zien
– Gun jezelf om weg te dromen tijdens het luisteren naar mooie muziek
– Spreek woorden en zinnen die je gelukkig maken hardop uit

Vergeet niet dat een pro-actieve houding belangrijk is. Je kunt niet vermijden dat er negatieve dingen gebeuren in je leven. Dat gebeurt in ieders leven. Maar wat je wel kunt, is leren omgaan met wat er op je afkomt.

Bekijk vervelende, negatieve ervaringen van een afstand. Probeer ze te zien als iets dat letterlijk buiten jouzelf ligt. Houd je hoofd koel en probeer om positief te zijn. Leer van je fouten, iedereen maakt ze. Het gaat erom wat je NU doet. Nu is jouw keuze voor meer positiviteit begonnen. Ik heb het gedaan, ik ben uit het dal. Ik trap niet meer in relaties met verkeerde mensen. Daar ben ik nu te sterk voor.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *