Het sterrenbeeld Weegschaal staat bekend als de Schalen der Rechtvaardigheid voor degenen die geboren zijn van 24 september tot 23 oktober.

Dit is een ongeveer want vanwege de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Weegschaal niet elk jaar precies op de 24e beginnen of zelfs eindigen op de 23e.

Wat in me opkomt als ik denk aan het sterrenbeeld weegschaal is het concept van de evenwichtsoefening, de persoon die probeert met alle ballen te jongleren zonder er één te laten vallen.

Je leven is gewijd aan het in harmonie hebben van alle dingen en alle relaties in vrede behouden. Natuurlijk is dit een hele opgave om uit te voeren, maar het weerhoud je er niet van de rol van de peacekeeper op je te nemen, zelfs wanneer je je er buiten zou moeten houden.

Het symbool dat geassocieerd wordt met jouw teken is dat van de Schalen der Rechtvaardigheid.

De reden daarvoor is dat de meeste weegschalen in dit leven komen met het gevoel dat ze uit balans zijn, en zo gedreven zijn om harmonie, vrede en schoonheid te bereiken, dat ze hun eigen persoonlijkheid compromiseren om voortdurend vrede te maken met anderen. Als je nee moet zeggen, zal je nog ja zeggen, en proberen om een deksel te houden op je normale afgunsten in het leven.

Uiteindelijk zal het deksel er af blazen en vervolgens zet je het deksel er weer op als er voldoende druk is afgelaten, voordat alles is opgelost, want je wilt zo snel mogelijk terug de harmonie, ten koste van je individualiteit.

Daarom zal je bij de weegschaal een op en neer gaand patroon van zachtheid en grofheid zien. Als je de schalen maar eens uit balans kon laten gaan en zijn eigen balans laten zoeken zou je niet moeten blijven blazen als een walvis uit z’n spuitgat.

Sterrenbeeld Weegschaal in liefde en relaties

In je persoonlijke relaties toon je inzicht in het standpunt van de andere persoon, in een poging om eventuele verschillen met compromissen te lossen, en je bent vaak bereid om claims tegen jezelf te aanvaarden in je eigen nadeel in plaats van de relatie te bederven.

Je houdt van het andere geslacht en kunt genieten van romantiek die vaak grenst aan sentimentaliteit.

Je huwelijken hebben echter een goede slaagkans, omdat je vaak gelooft dat je je zielsverwant gevonden hebt. De voortdurende vriendelijkheid van de Weegschaal ten opzichte van zijn of haar partner verzacht alle kwade gevoelens die de laatste kan voelen als de twee een ruzie of meningsverschil hebben gehad.

Evenmin kan de Weegschaal echtgenote vaak klagen dat hij of zij niet wordt begrepen, want de Weegschaal is meestal de meest empathische persoonlijkheid van de dierenriem en het meest bereid om de tekortkomingen van de partner te tolereren.

In de liefde heb je een sterk idee en fantasie over wat ware liefde is en je zal deze zoektocht naar je soulmate constant verderzetten. Maar je zal waarschijnlijk hartzeer ervaren tijdens je zoektocht omdat je zo’n duidelijke visie van de perfecte partner hebt dat je gemakkelijk kan worden ontgoocheld door de onvolmaaktheid van de meeste andere mensen. Maar teleurstelling zal je niet weerhouden van je huwelijksmissie.

 • Wanneer een Weegschaal overeen komt met een andere weegschaal kan magie verschijnen als slechts één van jullie zich zou toewijden tot de relatie. Het is grappig hoe je het zo graag wilt, maar dan vaak besluiteloos bent over je engagement, want wat als dit niet de ware is, degene waar je altijd al over gefantaseerd hebt. Wanneer twee Weegschalen echter volwassen zijn en zich hebben geëngageerd voor elkaar, is een sprookjes romance een duidelijke mogelijkheid.
 • Schorpioenen laten je te veel gissen, want je bent zo anders, maar je zou geld kunnen verdienen met hen.
 • Boogschutter zal je geest zeker vermaken, maar de passie kan al snel veranderen in een broederlijke of zusterlijke liefde.
 • Steenbokken zullen met plezier iets willen opbouwen met jou, maar het kan zijn dat ze op het eerste gezicht niet romantisch genoeg lijken.
 • Watermannen zijn je eeuwige geliefden en speelkameraadjes.
 • Vissen laat je best met rust omdat je het leven beide romantiseert tot het uiterste, maar er is geen structuur om jullie lang samen te houden.
 • Ram is je tegengestelde teken en dus je huwelijkspartner.
 • Stier zal je gevoelige snaren raken en je doen opgroeien, wat niet erg romantisch is op de lange termijn.
 • Met Tweelingen zal je de wereld willen rondreizen, op zoek naar groenere weiden.
 • Kreeft laat je het best om zakelijk in het bedrijfsleven mee om te gaan, tenzij jullie beiden heel toegewijd zijn aan een familiebedrijf.
 • Leeuwen kunnen grote vriendschappen maken die een solide basis zijn voor een grote liefdesunie.
 • En Maagden kunnen je geheime of onbeantwoorde liefde zijn.

Emotioneel ben je altijd gevoelig voor de behoeften van anderen en heb je de gave om, soms tot bijna helderziende mate, de emotionele behoeften van je partners te begrijpen.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Weegschaal te lezen.

Sterrenbeeld Weegschaal Innerlijk en Uiterlijk

Je bent een zeer sociaal mens. Je haat wreedheid, geweld en ruwheid en verafschuwt conflicten, dus je bent op je best als je samenwerkt en compromissen sluit met iedereen.

Het onrijpe Weegschaal karakter kan wispelturigheid, flirterigheid en oppervlakkigheid vertonen. Je kan veranderlijk en besluiteloos zijn, ongeduldig ten opzichte van routine, timide en te gemakkelijk zijn.

Je bent zelden boos als de omstandigheden het vereisen, vaak toon je zelfs geen teken van ergernis. En toch kunnen weegschalen iedereen om hen heen choqueren met plotselinge woede uitbarstingen.

Ik heb vaak de analogie van de snelkookpan gezien wanneer ik met Weegschalen omging. Wat ik hiermee bedoel is dat Weegschaal mensen heel hard zullen proberen om de vrede te bewaren en hun eigen individuele behoeften zullen opgeven omwille van de harmonie. Maar zoals bij een snelkookpan bouwt de stoom en druk langzaam op, en als de weegschaal het deksel blijft houden op hun ware gevoelens, wat meestal het geval is, dan zal dat deksel stevig van het fornuis geblazen worden.

Wat ik helaas te vaak gezien heb is dat de Weegschaal, ter wille van de vrede, het deksel er weer op zal zetten voordat alle wrok en boosheid werd geuit, zodat het deksel er enige tijd later weer af zal knallen.

Je zal weten wat ik bedoel als je met de woede van een weegschaal geconfornteerd wordt. Als ze eindelijk hun gedachten uitspreken zul je merken dat je ruzie over iets van 7 maanden geleden gaat en niet van die dag of zelfs die week.

Weegschalen zullen denken dat ze beschaafd zijn door hun woede op te kroppen, maar in plaats daarvan slaan ze het op voor een toekomstige datum die het verwarde slachtoffer van deze uitval altijd verrast.

Nogmaals, als Weegschalen zouden leren om meer nee te zeggen konden ze de druk op een natuurlijkere manier loslaten.

Weegschalen zijn niet slap of besluiteloos zoals in vele astrologie boeken geschreven staat. Je besteedt gewoon te veel aan het afwegen van alle mogelijkheden voor je een beslissing maakt. En als je een knoop doorhakt ben je erg vastberaden, het duurt gewoon zo lang omdat je te voorzichtig analyseert.

De schalen zijn het enige levenloze teken van de dierenriem, alle andere tekens beelden mensen of dieren uit. Het levenloze aspect is de kwaliteit van de geest die objectief en rationeel is zoals onze rechtbanken.

Weegschalen behoren tot de meest beschaafde van de twaalf dierenriem tekens.

Je hebt elegantie, charme en goede smaak, bent van nature vriendelijk, zeer zacht en liefhebber van schoonheid en harmonie. Maar nog belangrijker is dat je een leuk mensenkennis en een passie voor gerechtigheid en gelijkheid voor iedereen hebt, daarom maakt uw teken uitstekende rechters, diplomaten, adviseurs  en zelfs af en toe advocaten.

Daarom heb je een goede kritische geest en ben je in staat om een stapje terug te nemen en onpartijdig te kijken naar zaken die vragen om een onpartijdig oordeel. Maar je tolereert geen argumenten van iemand die jouw oordeel in vraag stelt eenmaal het is geveld. Toch is je karakter is over het algemeen evenwichtig, diplomatiek en zelfs getemperd.

Je bent meestal meer artistiek dan intellectueel, maar je bent te bezorgd over wat anderen denken, zodat je meestal niet te avant-garde bent in een artistieke uiting.

Je hebt goede waarneming en observatie en je kritisch vermogen geeft je werk integriteit.

Maar je grootste talenten vallen meestal in de wereld van de creativiteit. Met je scherp oog voor kleur en symmetrie zou je het heel goed doen van interieur tot mode ontwerpen, beeldhouwen, schilderen en vooral acteren.

Maar je zou het ook heel goed doen met het bezitten van een kunstgalerij of in het gebied van investeren in het verzamelen van kunst.

Het sterrenbeeld weegschaal is één van de meest fysiek aantrekkelijke en knappe, dat is waarom zo velen van jullie zich aangetrokken voelen tot showbusiness en modellenwerk. En voor de weinigen van jullie die denken dat ze er maar gewoontjes uitzien, weten jullie nog hoe jullie zich moeten kleden en hoe jullie zich moeten gedragen om er geweldig uit te zien en hoofden te draaien.

Je hebt een magnetische en seksuele allure die andere sterrenbeelden meesleept om je achterna te zitten. Je hebt geen problemen met het aantrekken van potentiële partners, maar misschien merk je de aandacht niet eens omdat je volledig op je fantasie concept van liefde gericht bent.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Weegschaal regeert de onderrug en nieren. Je moet je bewust zijn van tekortkomingen in de rug, en je bent vatbaar voor problemen in de nieren en de blaas.

Je moet verwennerij in voedsel en vooral drank vermijden, omdat het laatste bijzonder schadelijk kan zijn voor de nieren.

Een interessante opmerking is dat de nieren een paar zijn, en genezers zullen merken dat wanneer je nieren gevoelig zijn of de onderrug, waar de nieren zich bevinden gevoelig is, de oorzaak van het probleem vaak komt door stress of gevoelens van onveiligheid met je significante relatie met iemand.

De schalen van de Weegschaal hadden een diepe betekenis voor de Egyptenaren, zij geloofden dat wanneer we sterven een godin de menselijke ziel op één schaal legde, en een veer op de andere. Indien de weegschaal zelfs maar een klein beetje kantelt, moet de ziel naar de aarde terugkeren naar een ander leven om te leren zijn karmische gewicht te verminderen.

We zien vandaag de dag niet vaak weegschalen die bezorgd zijn met het gewicht van hun ziel. De constante evenwichtsoefening waarin ze zichzelf tegenwoordig betrekken staat in het teken van samenwerking, wat hen uiteindelijk verlicht. De schalen van de weegschaal wegen en meten hun langdurige relaties constant.

Je spirituele of filosofische levensvisie is die van vriendelijkheid en liefdevolle compassie. Dat is waarom je het teken van huwelijk en partnerschap bent, en waarom jullie de beste familie -en huwelijks counselors, diplomaten en rechters zouden zijn.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld weegschaal

9 Comments

 1. WUAAW IDD de belangrijkste eiten van weegschaal zijnde vrouw , van de 8 ste oktober ik herken zeker 10 beschrijvingen van het doen en handelen het reagerren en het gedrag van mij zelf , dit is er specifiek op zitten

 2. Ik vind mezelf zo terug in jullie beschrijving; het steunt me ook een beetje te lezen dat die drang naar harmonie zo groot is, dat ze vaak het ik overstijgt tot mijn spijt, vaak doet het pijn, want val dan terug in herhaling van toestanden die ik niet of nooit zal accepteren en toch doe !!! Toch een dikke merci, het was leuk met te herkennen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *