Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Mensen die geboren zijn tussen 24 september en 23 oktober vallen onder het sterrenbeeld Weegschaal? Het staat ook wel bekend als de Schalen der Rechtvaardigheid!

Wist je dat het sterrenbeeld Weegschaal niet elk jaar op dezelfde datum begint of eindigt? Dit komt omdat de aarde onregelmatig draait. Dus, het is een ongeveer.

Als ik aan het sterrenbeeld Weegschaal denk, komt het concept van een evenwichtsoefening bij me op. Het is als jongleren met meerdere ballen en proberen ze allemaal hoog te houden zonder er een te laten vallen.

Jij bent echt toegewijd aan het in harmonie houden van alles in je leven en het behouden van vrede in al je relaties. Het is natuurlijk een enorme uitdaging om dat te bereiken, maar dat weerhoudt je er niet van om de rol van vredestichter op je te nemen, zelfs als het niet jouw zaak is om je mee te bemoeien.

Het symbool dat geassocieerd wordt met jouw teken is dat van de Schalen der Rechtvaardigheid.

De reden daarvoor is dat weegschalen vaak ter wereld komen met het gevoel dat ze uit balans zijn. Daarom zijn ze zo gedreven om harmonie, vrede en schoonheid te bereiken dat ze hun eigen persoonlijkheid opofferen om voortdurend vrede te bewaren met anderen. Zelfs als ze eigenlijk nee moeten zeggen, zeggen ze vaak toch ja en proberen ze hun frustraties te onderdrukken.

Uiteindelijk zul je merken dat je soms explodeert en dan weer terugkeert naar je zachtere kant, wanneer je te lang je frustraties hebt opgekropt. Je wilt namelijk zo snel mogelijk terug naar harmonie, zelfs als dat ten koste gaat van je eigen individualiteit.

Het patroon van zachtheid en grofheid is dan ook kenmerkend voor Weegschalen. Als je hen gewoon hun eigen weg laat vinden en niet steeds onder druk zet, zullen ze vanzelf hun eigen balans vinden en is het niet nodig dat ze steeds als een walvis uit hun spuitgat blijven blazen.

Sterrenbeeld Weegschaal in liefde en relaties

In persoonlijke relaties ben je altijd op zoek naar compromissen en bereid om de standpunten van anderen te begrijpen. Je zult vaak concessies doen om de relatie te behouden en confrontaties te vermijden.

Je bent romantisch ingesteld en houdt van het andere geslacht, waarbij je soms sentimenteel kunt zijn. Je huwelijken hebben over het algemeen een goede kans van slagen, omdat je gelooft in het vinden van je soulmate. De Weegschaal is een vriendelijke partner die altijd bereid is om misverstanden te verzachten en de tekortkomingen van de partner te accepteren.

Hoewel je een sterk idee hebt van wat ware liefde inhoudt, kan je teleurgesteld worden door de onvolmaaktheid van anderen. Toch blijf je vastbesloten om je soulmate te vinden en zal je je zoektocht voortzetten, zelfs als dit betekent dat je hartzeer ervaart.

 • Als twee Weegschalen een relatie aangaan, kan er iets magisch gebeuren – op voorwaarde dat minstens één van jullie zich volledig inzet voor de relatie. Het is grappig hoe graag je wilt dat het werkt, maar toch vaak aarzelt als het op inzet aankomt. Want wat als deze persoon niet de ware is, degene waar je altijd al over gedroomd hebt? Maar als twee volwassen Weegschalen zich echt aan elkaar toewijden, kan het een sprookjesachtige romance worden.
 • Schorpioenen zijn vaak een mysterie voor jou omdat ze zo anders zijn, maar toch kun je met hen geld verdienen.
 • Boogschutter zal zeker in staat zijn om je geest te prikkelen en je te vermaken, maar wees voorzichtig, want de passie kan snel omslaan in een meer broederlijke of zusterlijke liefde.
 • Steenbokken zijn bereid om samen iets op te bouwen met jou, maar op het eerste gezicht lijken ze misschien niet romantisch genoeg.
 • Watermannen zijn degenen die je altijd bij je wilt hebben, omdat ze niet alleen je geliefde zijn, maar ook je speelkameraadje.
 • Het is waarschijnlijk het beste om Vissen met rust te laten omdat jullie beiden het leven romantiseren tot het uiterste, maar er is geen duidelijke structuur om jullie lang bij elkaar te houden.
 • Volgens astrologie is Ram het tegenovergestelde teken van Weegschaal en dus vaak een potentiële huwelijkspartner.
 • Stier zal je uitdagen om te groeien en je emotionele kant te ontwikkelen, hoewel het misschien niet zo romantisch is op de lange termijn.
 • Tweelingen zullen je avontuurlijke kant prikkelen en je zin geven om de wereld rond te reizen, op zoek naar nieuwe ervaringen en avonturen.
 • Als het gaat om het zakendoen met Kreeften, is het het beste om het professioneel te houden. Tenzij jij en de Kreeft allebei zeer toegewijd zijn aan een familiebedrijf, dan zou dat een uitzondering kunnen zijn.
 • Leeuwen hebben de gave om geweldige vriendschappen op te bouwen en deze vriendschappen kunnen vaak de basis vormen voor een solide en langdurige liefdesrelatie.
 • Maagden hebben het potentieel om jouw geheime of onbeantwoorde liefde te zijn.

Je bent emotioneel gezien erg gevoelig voor de behoeften van anderen. Je hebt de gave om de emotionele behoeften van je partner te begrijpen, soms zelfs tot een bijna helderziende mate.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Weegschaal te lezen.

Sterrenbeeld Weegschaal Innerlijk en Uiterlijk

Je bent een persoon die sterk gericht is op sociale interactie en je houdt niet van wreedheid, geweld of conflicten. Je gedijt het beste wanneer je samenwerkt met anderen en bereid bent om compromissen te sluiten. Echter, als onvolwassen Weegschaal kan je soms wispelturig, flirterig en oppervlakkig zijn. Je verandert gemakkelijk van gedachten en bent ongeduldig met routine. Soms kan je ook verlegen en te toegeeflijk zijn.

In tegenstelling tot je rustige en kalmere kant, kunnen Weegschalen plotseling uitbarsten in woede, wat anderen om hen heen kan verrassen. Over het algemeen ben je echter niet snel boos en laat je zelden je ergernis zien.

Ik heb vaak gezien dat Weegschalen zich gedragen als een snelkookpan. Ze proberen altijd de vrede te bewaren en zijn bereid om hun eigen behoeften op te offeren voor harmonie. Maar net als bij een snelkookpan, bouwt de druk langzaam op en als de Weegschaal blijft zwijgen over hun echte gevoelens, dan kan het deksel er op een gegeven moment afvliegen. Dit kan behoorlijk intens zijn omdat de Weegschaal al die tijd hun emoties heeft onderdrukt.

Ik heb vaak gemerkt dat Weegschalen de vrede willen bewaren en hun eigen behoeften opofferen om harmonie te creëren, net als bij een snelkookpan waar de druk langzaam opbouwt. Maar als ze hun ware gevoelens blijven onderdrukken, dan kan het deksel er uiteindelijk met veel kracht vanaf knallen. Helaas zie ik vaak dat Weegschalen het deksel er weer opzetten voordat alle wrok en boosheid wordt geuit, wat later tot uitbarstingen kan leiden.

Als je geconfronteerd wordt met de woede van een Weegschaal, dan zal je merken dat ze teruggrijpen op gebeurtenissen van maanden geleden, in plaats van die dag of die week. Weegschalen denken misschien dat ze beschaafd zijn door hun woede op te kroppen, maar in feite slaan ze het op voor een toekomstige datum, wat hun slachtoffers altijd verrast.

Ik denk niet dat Weegschalen slap of besluiteloos zijn, zoals vaak wordt gezegd. Jullie zijn gewoon heel voorzichtig bij het afwegen van alle opties voordat je een beslissing maakt. En als je eenmaal een beslissing hebt genomen, ben je erg vastberaden. Het duurt gewoon even omdat je zo zorgvuldig analyseert.

Weegschalen zijn het enige levenloze teken van de dierenriem. Dit staat voor de objectieve en rationele kwaliteit van jullie geest, vergelijkbaar met onze rechtbanken.

Weegschalen zijn over het algemeen erg beschaafd en hebben een gevoel voor stijl en esthetiek.

Je bent een zeer charmant persoon met een goed gevoel voor smaak en een liefde voor schoonheid en harmonie. Maar wat je nog meer kenmerkt, is je gave om mensen goed te kennen en je passie voor rechtvaardigheid en gelijkheid voor iedereen. Dit maakt dat mensen met jouw sterrenbeeld geweldige rechters, diplomaten, adviseurs en soms zelfs advocaten zijn.

Je hebt een scherp oog voor detail en kunt objectief en onpartijdig kijken naar situaties die om een oordeel vragen. Maar als je eenmaal een beslissing hebt genomen, laat je je niet graag tegenspreken. Over het algemeen ben je echter evenwichtig, diplomatiek en rustig van aard.

Over het algemeen ben je creatiever dan analytisch ingesteld, maar je bent wel gevoelig voor de mening van anderen, wat betekent dat je meestal niet te veel risico’s neemt als het gaat om artistieke expressie.

Je hebt een scherp oog voor detail en bent in staat om subtiele verschillen op te merken. Dit talent maakt je werk betrouwbaar en eerlijk.

Maar je grootste talenten liggen in de creatieve sfeer. Je hebt een natuurlijk gevoel voor kleur en symmetrie, wat je geschikt maakt voor creatieve beroepen zoals interieurontwerp, modeontwerp, beeldhouwen, schilderen en vooral acteren.

Je zou ook heel goed zijn in het runnen van een kunstgalerij of het investeren in kunstcollecties. Met je goede smaak en oog voor kwaliteit zou je weten welke stukken de moeite waard zijn om in te investeren.

Weegschalen hebben vaak een grote aantrekkingskracht en worden beschouwd als een van de meest aantrekkelijke sterrenbeelden. Het is dan ook geen verrassing dat velen van jullie geïnteresseerd zijn in de showbusiness en modellenwerk. Maar zelfs als je denkt dat je er niet zo bijzonder uitziet, weet je nog steeds hoe je je moet kleden en gedragen om er fantastisch uit te zien en de aandacht te trekken.

Mensen voelen zich vaak tot jou aangetrokken vanwege je magnetische en sexy uitstraling. Je hebt geen gebrek aan potentiële partners, maar misschien heb je het niet eens door omdat je helemaal opgaat in je fantasieën over liefde.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Weegschaal

Als weegschaal heb je de onderrug en nieren als zwakke plekken in je lichaam. Het is belangrijk om alert te zijn op rugproblemen en om zorg te dragen voor je nieren en blaas.

Het vermijden van overmatige consumptie van voedsel en vooral drank is aan te raden, omdat dit laatste bijzonder schadelijk kan zijn voor de nieren. Zo zorg je goed voor jezelf en voorkom je dat je gezondheidsproblemen krijgt.

Een interessant feit is dat de nieren in paren komen, en gezondheidsexperts merken op dat als je nieren gevoelig zijn of als je onderrug waar de nieren zich bevinden pijnlijk is, het vaak te wijten is aan stress of gevoelens van onveiligheid in je relatie met iemand belangrijk voor je.

De oude Egyptenaren beschouwden de weegschaal als een symbolisch object met een diepgaande betekenis. Zij geloofden dat na de dood een godin de menselijke ziel op één schaal zou plaatsen en een veer op de andere. Als de schaal zelfs maar een beetje zou kantelen, dan zou de ziel terugkeren naar de aarde voor een ander leven om te leren hoe het karmische gewicht verminderd kon worden.

Tegenwoordig zijn we niet zo bezorgd over het gewicht van onze ziel. In plaats daarvan streven we naar evenwicht en samenwerking om ons te verlichten. De weegschaal houdt voortdurend de balans in haar relaties en weegt de voors en tegens.

Jouw spirituele en filosofische overtuigingen zijn gebaseerd op vriendelijkheid en mededogen. Dit is waarom je wordt geassocieerd met het teken van huwelijk en partnerschap, en waarom je een uitstekende familietherapeut, huwelijkscounselor, diplomaat of rechter zou zijn.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld weegschaal

9 Comments

 1. WUAAW IDD de belangrijkste eiten van weegschaal zijnde vrouw , van de 8 ste oktober ik herken zeker 10 beschrijvingen van het doen en handelen het reagerren en het gedrag van mij zelf , dit is er specifiek op zitten

 2. Ik vind mezelf zo terug in jullie beschrijving; het steunt me ook een beetje te lezen dat die drang naar harmonie zo groot is, dat ze vaak het ik overstijgt tot mijn spijt, vaak doet het pijn, want val dan terug in herhaling van toestanden die ik niet of nooit zal accepteren en toch doe !!! Toch een dikke merci, het was leuk met te herkennen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *