Het sterrenbeeld Waterman staat bekend als de Waterdrager en is het sterrenbeeld voor diegenen die geboren zijn van 20 januari tot 19 februari.

Dit is ongeveer want vanwege de onregelmatige draaiïng van de aarde zal het sterrenbeeld Waterman niet elk jaar precies op de 20e beginnen of zelfs eindigen op de 19e.

Wat in me opkomt als ik denk aan Waterman zijn mijn vrienden die altijd rebels, werelds, vrijgevochten en briljant waren.

De sleutelzin die in de astrologie gebruikt wordt om de waterman te beschrijven is, “ik weet”. Deze eclectische wezens weten over het algemeen van alles iets. Maar soms denken de minder volwassen watermannen dat ze het weten als ze het eigenlijk niet weten met als gevolg dat ze een beetje arrogant kunnen overkomen, maar hopelijk zullen ze snel volwassen worden.

Als je ondertussen toch moet omgaan met een jonge zelfingenomen Waterman, doe dan niet eens moeite om hun gedachten te veranderen want ze denken dat ze alles al weten.

Het symbool dat wordt geassocieerd met dit teken is de Waterdrager.

De Waterdrager staat symbool voor de Goden die de aarde voeden met levengevende energieën.

Dit is altijd één van de meest verwarrende symbolen van de dierenriem geweest en dat komt waarschijnlijk omdat de meeste mensen Watermannen hoe dan ook toch niet kunnen inschatten vanwege hun excentrieke aard.

Je zou denken dat het sterrenbeeld Waterman een waterteken is want het wordt gesymboliseerd door de Waterdrager. Maar water tekens zijn zeer emotionele mensen en Waterman mensen zijn zeker niet emotioneel, maar intellectueel gemotiveerd. Dus het sterrenbeeld Waterman is een luchtteken.

Je bezit de kwaliteit van de geestelijke vrijheid en intellectuele analyse. Je bent vaak briljant en soms van een geniaal niveau, maar je leeft in je hoofd en verkent zelden je emotionele hart.

De waterdrager staat voor de kruik waar het water in zit en niet voor het water.

Mensen die onder het sterrenbeeld Waterman zijn geboren, zijn het voertuig om informatie te verspreiden. Ze zijn de brengers van innovatieve ideeën, en ze zijn dikwijls drie jaar of meer vooruit op alle anderen hun visie en worden daarom dikwijls als vreemd of geniaal gezien. De meeste mensen denken toch dat je een beetje zweverig bent.

Dit vermogen om de toekomst te kunnen zien is de reden dat je de waterdrager bent van nieuwe informatie die eeuwig blijft ontstaan uit mensen met sterke Waterman invloeden in hun teken.

De andere kant hiervan is dat je moeilijkheden hebt met in het huidige moment te leven, omdat je geest te hard gefocust is op morgen in plaats van vandaag. Dit kan natuurlijk allerhande interessante dilemma ’s creëren, zeker in persoonlijke relaties.

Voor de oude Egyptenaren stond de Waterman voor de vitale spirituele kracht die alles vernieuwt en bevrucht. Dat was omdat elke zomer als de maan vol was in het sterrenbeeld Waterman de Nijl overstroomde, waardoor er weer broodnodige voedingstoffen waren en vocht om het droge land te verrijken, en om terug voedsel te kunnen cultiveren.

De Nijl was de waterdrager die de vitale spirituele kracht naar het land bracht om het te vernieuwen, en het gebeurde altijd gelijk met de volle maan in het sterrenbeeld Waterman.

Sterrenbeeld Waterman in liefde en relaties

In de liefde zullen mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Waterman nood hebben om hun zin voor individualiteit en vrijheid te behouden. Onthoud dat een Waterman eerst vrienden moet zijn om verliefd te worden, dus ga niet te snel.

Te veel samen zijn kan de Waterman ook stress bezorgen want hij houdt van vrijheid. Dus zorg dat er ook voldoende alleen tijd is in een relatie met een Waterman.

Stel je je eerste kus voor, in plaats van er volledig van te genieten was je je waarschijnlijk aan het afvragen wat het betekende. En zo mis je vaak zo veel van de emotionele geneugten van het leven, omdat je lichaam misschien wel daar was, maar je geest zat ergens anders. En dan vragen Waterman mensen zich af waarom andere mensen vinden dat ze zo afstandelijk en onpersoonlijk zijn.

Maar eens je beslist om iemand toe te laten in je leven kan je heel loyaal worden, klaar om alles op te offeren voor je partners en ze voor het leven trouw te zijn. Soms ben je echter emotioneel teleurgesteld omdat je eigen hoge persoonlijke idealen er voor zorgen dat je meer eist van anderen dan redelijk is.

 • Als een Waterman overeenkomt met een andere Waterman zal het zeker geen conventioneel huwelijk zijn, maar het kan een loyale en duurzame relatie zijn gebaseerd op vriendschap en bijgevolg kunnen ze meer respect hebben voor elkaar dan bij andere tekens het geval is.
 • Vissen en jij zijn als olie en water maar jullie twee zouden samen geld kunnen verdienen.
 • Ram is een goede combinatie, maar de sterke behoefte aan onafhankelijkheid bij beide tekens kan ertoe leiden dat het meer op een broer en zus relatie begint te lijken.
 • Met stier zou je een goed nest een een thuis kunnen creëren, maar jullie twee zouden je wederzijdse koppigheid moeten opgeven.
 • Tweelingen zullen altijd je eeuwige minnaar en speelkameraadje zijn.
 • Kreeft is veel te emotioneel en huiselijk voor jouw.
 • Leeuw is je tegenovergestelde teken en daarom je huwelijkspartner.
 • Maagd zou een betere therapeut zijn dan een speelse minnaar.
 • Met Weegschaal zou je de wereld kunnen rodnreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Schorpioenen kunnen uitstekende zakelijke partners zijn. Of een huwelijk zou ook mogelijk zijn, als het gebaseerd is op sterke gemeenschappelijke doelen.
 • Boogschutter is je grote vriendschap die de beste basis is voor een huwelijk.
 • En Steenbok kan alleen maar een geheime minnaar zijn omdat je van elkaar houdt maar niet van elkaars levensstijl.

Waterman mensen zijn heel sociaal, vriendelijk, charmant en extravert en houden ervan om anderen te helpen en op kruistochten te gaan voor de verbetering van de mensheid.

Toch maken Watermannen niet gemakkelijk vrienden, terwijl het teken heerst over vriendschappen. Deel van het probleem is dat je in de wereld van ideeën leeft en hoewel je weet hoe je moet communiceren met iemand is het meestal op een afstandelijke niet emotionele basis.

Als een Waterman gestresseert is kunnen persoonlijke relaties claustrofobisch aanvoelen. Maar het is belangrijk dat je probeert je partner gerust te stellen door te zeggen dat je nog steeds van ze houdt, maar dat je wat alleen tijd nodig hebt of wat tijd met je vrienden.

Waterman heeft de gewoonte om afstandelijk te handelen, volledig af te haken en geen tijd te nemen om uit te leggen wat er aan de hand is, wat alleen verwarring schept in een relatie. Je geliefde of partner denkt misschien dat hij/zij het probleem is, terwijl dat niet verder van de waarheid kan zijn.

En wat moet dit zijn met vrienden als je huwelijks- en gezinsverantwoordelijkheden hebt?

Waterman is het teken dat vriendschappen regeert en niet intimiteit, en van tijd tot tijd moet een Waterman wat tijd doorbrengen met vrienden, ook al heb je een hechte persoonlijke relatie.

Watermannen zijn meestal monogaam, maar je hebt die mentale variatie nodig die een partner niet dagelijks kan bieden. Waterman is een teken dat zeer charismatisch is en je kan gemakkelijk de leider van de groep worden. Maar omdat je je van nature op de wereld richt, vergeet je dikwijls degenen die het dichtst bij jou staan.

De Waterman is slim, onafhankelijk, enigszins opstandig en een echt uniek individu, wat een deel is van de reden waarom andere tekens verliefd op je zullen worden. En vanwege het feit dat je niet aanhankelijk bent.

Vriendschap is zo belangrijk voor de Waterman dat anderen misschien het gevoel hebben dat je vrienden belangrijker voor je zijn dan je geliefde. Dit is niet het geval, maar het kan soms moeilijk zijn om ermee om te gaan.

Samen zijn met iemand die geboren is onder het sterrenbeeld Waterman is vaak frustrerend omdat ze hun vaak afzijdig en moeilijk gedragen. Dus wanneer je verliefd wordt op een Waterman, kun je net zo goed alle traditionele regels weggooien, omdat Watermannen routine, conventie en traditie haten.

Maar ook al zal het soms irritant zijn omdat je nooit weet wat je daarna kunt verwachten, dus de liefde en romantiek zullen langer spannend blijven met een Waterman, zelfs als het niet echt een constante relatie is.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Waterman te lezen.

Sterrenbeeld Waterman Innerlijk en Uiterlijk

Binnen de dimensies van de Waterman-persoonlijkheid zien we de voor de hand liggende opstandige aard, maar ook een liefde voor de mensheid en de bereidheid om je persoonlijke behoeften op te offeren voor het welzijn van anderen.

De meest opvallende eigenschap in Waterman is de felle onafhankelijkheid.

Oprah Winfrey is een klassieke Waterman, met haar televisieshow en magazine als informatiekanaal voor het algemeen belang. Ze kwam onder de aandacht van het Amerikaanse publiek omdat ze taboeonderwerpen op de nationale televisie onder de aandacht bracht, zoals kindermishandeling, verkrachting, alcoholisme, enz.

Andere genieën ‘die in het verleden “Waterdrager” waren van vitale informatie waren Charles Darwin, Abraham Lincoln, Thomas Edison, Galileo en Franklin D. Roosevelt.

Uranus is de planeet die wordt geassocieerd met jouw teken en die planeet werd ontdekt met een telescoop in 1781 tijdens de Amerikaanse en Franse revoluties. En daarom was Uranus verbonden met de kwaliteiten van vrijheid, onafhankelijkheid en een revolutionaire en opstandige aard, alle kwaliteiten van het sterrenbeeld Waterman.

Van het sterrenbeeld Waterman wordt ook gezegd dat het heerst over elektriciteit vanwege zijn vergelijkbare schokkende persoonlijkheid en Ben Franklin begon pas aan het onderzoek met elektriciteit tot medio 1700 toen Uranus voor het eerst tot bewustzijn van de mens werd gebracht.

Watermannen zijn te onderscheiden in twee basistypes: Het ene verlegen, stil en ongeduldig. Het andere exuberant, extravert en excentriek, vaak om de grote diepten van hun karakter te verbergen met deze wildere uitdrukking van zichzelf.

De reden voor de twee verschillende types komt van het feit dat Waterman mensen aanvankelijk vertegenwoordigt werden door de conservatieve kwaliteiten van de planeet Saturnus voordat Uranus ontdekt werd in 1781 en uiteindelijk de heersende planeet werd voor het sterrenbeeld Waterman.

Uranus is rebels, excentriek, origineel, innovatief en onvoorspelbaar. Ongeveer het tegenovergestelde van Saturnus.

Saturnus Watermannen zijn de wetenschappelijke, serieuze denkers die traag nieuwe technologieën uitvinden die de mensheid een betere levenskwaliteit zullen bezorgen. En Uranus Watermannen zijn eerder van het meer rebelse, doorbraak forcerende en verstoren van de gevestigde waarden type. Maar beiden zijn voertuigen van informatie om de mensheid te dienen voor het grotere doel.

En nogmaals wil ik vermelden hoe interessant het is dat de principes van bevrijding, onafhankelijkheid en rebellie tot het bewustzijn van het grote publiek kwamen in dezelfde periode dat Uranus tot het bewustzijn van de mens kwam toen hij met de telescoop werd ontdekt.

En dus is de Uranus-natuur gewoon een ander aspect van Waterman dat al eeuwenlang onder de oppervlakte zat, en toen het eindelijk werd losgelaten brak de hel los, net als de Franse en Amerikaanse revoluties, maar ook met de ontdekking van elektriciteit die de weg vrijmaakte voor de industriële revolutie, wat het belangrijkste ingrediënt was voor de ontwikkeling van de middenklasse.

Watermannen moeten zich kunnen verhouden tot anderen en een verscheidenheid aan meningen horen. Je gebruikt je vrienden vaak als klankbord voor je overvloedige ideeën.

Uiteindelijk volgt Waterman echter niemand. Je bent zeer onafhankelijk, en je bepaalt zelf wanneer alles gezegd en gedaan is.

Je enige probleem is dat je zo gericht kan zijn op socialiseren dat je je greep op je belangrijke doelen kunt verliezen. Je bent koppig van aard, dus veranderingen maken is moeilijk voor jou, hoewel je teken de toekomst regeert en open staat voor het ongewone.

Ik heb het altijd gezien als een controleprobleem bij het sterrenbeeld Waterman, omdat je vaak denkt dat alleen jij de antwoorden hebt, dus waarom zou je luisteren naar de mening van iemand anders.

Je houdt ervan om anderen te choqueren en vaak met enkel een onverwachte zin of een woord waarvan je weet dat anderen niet van jou verwachten of niet op dat moment verwachten. Een interessante opmerking over jouw karakter is echter dat je het niet leuk vindt om verrast en gechoqueerd te worden door anderen.

Het is die controle eigenschap die je in je hebt, waarbij je de grapjas en het middelpunt van het feest kunt zijn, maar je houdt niet van verrassingen die naar jou worden geslingerd.

Je geest is heel rusteloos en heeft constant stimulatie nodig. Je houdt er ook van om sociaal te zijn dus van tijd tot tijd moet je drama verzinnen omdat je geest verveelt geraakt. Hierdoor kan je ook wel als een controlerend persoon gezien worden. Ook kan onverwachts een schok worden toegebracht waardoor je uit balans geraakt, en dat is duidelijk een no-no in jouw wereld.

Sterrenbeeld Waterman in Werk en Zaken

Het sterrenbeeld Waterman heerst over groepen, verenigingen, organisaties en vakbonden. Dit zijn allemaal sleutelwoorden die de groepsdynamiek aangeven waarmee Watermannen zo goed kunnen resoneren omdat je van intellectuele en sociale stimulatie houdt, maar op een meer vrijstaande vriendelijke basis.

Je hebt een hekel om te worden beperkt of bezeten. En je hebt een hekel om je verplicht te voelen, zelfs als je verliefd bent. En dus werken Watermannen het beste met groepsprojecten, op voorwaarde dat je een belangrijke rol speelt in deze projecten.

En omdat je voor doelen moet werken en voor de rechten van diegenen wiens stem niet wordt gehoord wilt opkomen, steun je alle groepen en organisaties die dezelfde hoge idealen hebben.

Energetisch en fysiek heb je de neiging om projecten te starten met de intensiteit van een laserstraal, dus een beetje tijd inplannen om te relaxen zou een goede balans zijn. Maar je houdt niet van eender welk soort schema dus dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren.

Dit kan voor jou allemaal heel logisch zijn, maar voor anderen komt het waarschijnlijk warrig over.

Op creatief vlak ben je de uitvinder, ontwerper en innovator. Je bent het type dat via artistieke expressie de conventionele moraliteit verstoort en zo vooruitgang creëert.

Wat je ook doet, het moet een originele verklaring zijn. Technologie zal vaak je creativiteit aanspreken, of het nu gaat om computergraphics om nieuwe games te ontwikkelen of om innovatieve tools te gebruiken om kunst te maken, zoals robots die geprogrammeerd zijn om muurschilderingen te schilderen, en altijd kunst gebruiken om choquerende ideeën te uiten.

Je hebt een verlangen naar kennis en waarheid waardoor velen van jullie goede wetenschappers zijn.

Omdat Uranus heerst over technologie, uitvindingen en elektriciteit zal alles wat te maken heeft met computers, elektronica en alles wat technisch is je aantrekken en vaak zal je er in uitblinken als je al niet de uitvinder bent.

Je kruisvaardige en humanitaire aard zorgt ervoor dat jullie ook ideaal zouden zijn als schrijvers, journalisten, maatschappelijk werkers en leraren.

De meer heldervoelende Waterman mensen hebben genezende gaven en kunnen daarom uitstekende therapeuten en genezers worden. Vooral van het holistische en alternatieve type, omdat je de nood voelt om los te breken van traditie om onbekende wateren te verkennen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Waterman heerst over de benen, van de knieën tot aan de enkels en over de bloedcirculatie.

Je bent soms verrast als je lichaam klaagt om je eraan te herinneren dat het zorg nodig heeft. Want Je bent van nature heel mentaal en niet fysiek, en je bent altijd aan morgen aan het denken zodat als je lichaam probeert met je te communiceren je er vaak geen aandacht aan geeft tot het te laat is.

Je bent ook gevoelig voor te veel inactiviteit omdat je de hele dag achter de computer zit of jezelf verliest in wat je aan het doen bent zodat je lichaamsbeweging vergeet. Dus een meer sedentaire levensstijl kan circulatieproblemen en spataders veroorzaken door te veel te zitten.

Je uitkijk op het leven is altijd toekomst geöriënteerd en voor het goede van de mensheid en planeet. Je bent zeker en vast één van de strijders voor de gelijke rechten voor iedereen. En omdat je deze nood hebt om de wereld te omarmen is het moeilijk om je te isoleren in een persoonlijke relatie, want je lot is om zoveel mogelijk mensen te helpen en te verbinden in dit leven.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld waterman

15 Comments

 1. Fijn om te lezen, heel herkenbaar.
  Dank je wel!
  Waterman kan soms zo chaotisch in zichzelf zijn ..gevoel..denken.. weten wat waar is…wat is waar? Zoveel gedachten..
  Dan is het heel fijn om dit te lezen. In grote lijnen helpt het jezelf meer te begrijpen.

 2. Ja, ‘k wil alles weten, doen en zien……..mijn dag is een dag te kort en ook geen tijd om naar bed te gaan.
  Al die eigenschappen,ik zou er graag een paar schrappen ……..ik heb nog weinig tijd !

 3. Verhelderend, grappig en meteen duidelijk dat er géén sprake is van ‘afwijkend gedrag’ ?…… nee! Ik ben gewoon een waterman? ?

 4. Ik ben een chaoot….. and I love it, if you don’t understand me……….. sorry but you’ll never will and I ain’t gonna give a damn, I just wanna be the person I am………………. I just wanna enjoy my live

 5. Ik ben een echte waterman. Blij met deze uitleg.
  Mijn assedant is kreeft….
  Komt het toch emotioneel goed met me. ????

 6. Heel herkenbaar, nu snap ik waarom mensen mij af en toe onberekenbaar vinden terwijl voor mij alles toch heel duidelijk is.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *