Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

De Waterman is een sterrenbeeld dat bekend staat als de Waterdrager en het is het teken voor mensen die geboren zijn tussen 20 januari en 19 februari.

Wanneer we het hebben over het sterrenbeeld Waterman, moeten we eraan denken dat dit teken niet altijd op dezelfde datum begint of eindigt vanwege de draaiing van de aarde. Meestal is dit teken geldig voor mensen die geboren zijn tussen 20 januari en 19 februari.

Als ik denk aan de Waterman, komen er herinneringen aan mijn rebelse, wereldse, vrijgevochten en briljante vrienden naar boven. In de astrologie wordt de sleutelzin die de Waterman beschrijft, vaak omschreven als “ik weet”. Deze excentrieke wezens hebben doorgaans kennis van allerlei zaken, maar soms denken minder volwassen Watermannen dat ze alles weten en kunnen ze daardoor wat arrogant overkomen. Hopelijk worden ze snel volwassener.

Als je echter te maken hebt met een jonge, eigenwijze Waterman, is het meestal geen zinvolle inspanning om hun mening te veranderen, omdat ze denken dat ze het al weten.

Het symbool dat geassocieerd wordt met dit teken is de Waterdrager, die staat voor de goden die de aarde voeden met levengevende energieën.

Het symbool van de Waterman is altijd al verwarrend geweest voor de meeste mensen, waarschijnlijk omdat Watermannen van nature excentriek zijn en moeilijk te peilen.

Als je denkt aan het sterrenbeeld Waterman, zou je denken dat het een waterteken is vanwege de Waterdrager als symbool. Maar Waterman mensen zijn zeker niet emotioneel, maar eerder intellectueel gemotiveerd. Dus het sterrenbeeld Waterman is eigenlijk een luchtteken.

Jij als Waterman hebt de kwaliteit van geestelijke vrijheid en intellectuele analyse. Je bent vaak briljant en soms zelfs geniaal, maar je bent vooral gericht op je denken en verkent zelden je emotionele kant.

Het symbool van de Waterdrager staat eigenlijk voor de kruik waarin het water wordt gedragen, niet voor het water zelf.

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Waterman zijn als boodschappers van informatie. Ze brengen innovatieve ideeën naar voren en zijn vaak drie jaar of meer vooruit op anderen in hun visie, waardoor ze soms als vreemd of geniaal worden beschouwd. Maar de meeste mensen denken dat Watermannen een beetje zweverig zijn.

Je hebt het vermogen om de toekomst te kunnen zien, en daarom ben jij de waterdrager van nieuwe informatie die voortdurend ontstaat uit mensen met sterke Waterman-invloeden in hun teken. Dit betekent dat je vaak als vreemd of geniaal wordt gezien omdat je drie jaar of meer vooruit bent op anderen in jouw visie.

Maar de keerzijde hiervan is dat je het soms moeilijk vindt om in het huidige moment te leven, omdat je geest te sterk gericht is op morgen in plaats van vandaag. Dit kan interessante dilemma’s veroorzaken, vooral in persoonlijke relaties.

In de oude Egyptische cultuur symboliseerde de Waterman de vitale spirituele kracht die alles vernieuwt en bevrucht. Dit komt doordat elke zomer, wanneer de maan vol was in het sterrenbeeld Waterman, de Nijl overstroomde en broodnodige voedingsstoffen en vocht naar het droge land bracht om de bodem te verrijken en voedsel te cultiveren. De Nijl was dus de waterdrager die de vitale spirituele kracht naar het land bracht om het te vernieuwen, en dit gebeurde altijd tijdens de volle maan in het sterrenbeeld Waterman.

Sterrenbeeld Waterman in liefde en relaties

Als je een relatie hebt met iemand die geboren is onder het sterrenbeeld Waterman, moet je begrijpen dat ze hun individualiteit en vrijheid erg belangrijk vinden. Een Waterman zal pas verliefd worden als hij of zij eerst vrienden kan zijn, dus neem de tijd.

Te veel tijd samen doorbrengen kan de Waterman onrustig maken omdat hij of zij van vrijheid houdt. Zorg er dus voor dat er ook tijd is om alleen te zijn als je een relatie hebt met een Waterman.

Stel je voor dat je je eerste kus hebt, in plaats van er volledig van te genieten, vraag je je waarschijnlijk af wat het betekent. Hierdoor kun je veel van de emotionele ervaringen in het leven missen, omdat je lichaam er wel is, maar je geest ergens anders. En daarom vinden mensen met Waterman-invloeden soms dat anderen hen afstandelijk en onpersoonlijk vinden.

Wanneer je eenmaal hebt besloten om iemand toe te laten in je leven, dan kan je heel toegewijd zijn en bereid om alles op te geven voor je partner. Je zal dan ook trouw blijven aan hen voor het leven. Maar soms kan het gebeuren dat je emotioneel teleurgesteld raakt omdat je hoge persoonlijke idealen ervoor zorgen dat je meer van anderen verwacht dan redelijk is.

 • Wanneer twee Watermannen een relatie hebben, zal het waarschijnlijk niet het traditionele soort huwelijk zijn. Maar het kan wel een sterke, duurzame relatie zijn die gebaseerd is op vriendschap en respect. Watermannen hebben namelijk een natuurlijke affiniteit met elkaar en begrijpen elkaars excentrieke aard beter dan andere tekens.
 • Jij en Vissen zijn heel verschillend, als olie en water, maar jullie zouden wel goed kunnen samenwerken om geld te verdienen.
 • Ram en Waterman kunnen een sterke match zijn, maar hun behoefte aan onafhankelijkheid kan soms de overhand nemen en hun relatie kan meer op die van broer en zus lijken dan op een romantische relatie.
 • Met Stier als partner heb je de mogelijkheid om een comfortabel nest en een gezellig thuis te creëren, maar jullie moeten allebei bereid zijn om jullie koppigheid opzij te zetten om tot een compromis te komen.
 • Met Tweelingen als partner kun je altijd rekenen op een relatie vol opwinding en avontuur. Ze zullen je nooit vervelen en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om de relatie interessant te houden. In hun aanwezigheid voel je je jong en vrij.
 • Een Kreeft is waarschijnlijk te emotioneel en gericht op het thuisleven voor jou.
 • Je huwelijkspartner zou wel eens Leeuw kunnen zijn, omdat dit het tegenovergestelde teken is van Waterman. Leeuwen zijn vaak zelfverzekerd en graag in de schijnwerpers, wat kan helpen om jouw introverte kant in balans te brengen. Maar het kan soms een uitdaging zijn om de balans te vinden tussen hun behoefte aan bewondering en jouw behoefte aan onafhankelijkheid.
 • Je zou beter kunnen overwegen om een relatie aan te gaan met Maagd als je op zoek bent naar een betrouwbare en verantwoordelijke partner, in plaats van iemand met wie je een speelse en romantische relatie wilt hebben. Maagd kan namelijk beter dienen als een therapeut en iemand die je steunt, in plaats van een flirterige minnaar.
 • Als je met Weegschaal bent, zou je samen de wereld kunnen verkennen en op zoek kunnen gaan naar nieuwe avonturen.
 • Schorpioenen zijn geweldige partners als het gaat om zaken doen. Maar als jullie sterke gemeenschappelijke doelen delen, kan het ook mogelijk zijn om een huwelijk aan te gaan.
 • Een Boogschutter is je beste vriend en dit kan de basis zijn voor een geweldig huwelijk.
 • Steenbok kan misschien alleen maar een geheime minnaar zijn omdat jullie van elkaar houden, maar jullie levensstijlen niet goed bij elkaar passen.

Waterman mensen zijn van nature sociaal, vriendelijk en charmant. Ze zijn extravert en hebben een sterke drang om anderen te helpen en bij te dragen aan de verbetering van de mensheid.

Ondanks dat het teken heerst over vriendschap, maken Watermannen niet gemakkelijk vrienden. Dit komt doordat ze voornamelijk in de wereld van ideeën leven en niet altijd emotioneel betrokken zijn bij anderen.

Wanneer Watermannen gestrest zijn, kunnen persoonlijke relaties claustrofobisch aanvoelen. Het is belangrijk om je partner gerust te stellen door uit te leggen dat je nog steeds van hen houdt, maar dat je wat tijd alleen of met vrienden nodig hebt.

Watermannen hebben de neiging om afstandelijk te zijn en geen tijd te nemen om uit te leggen wat er aan de hand is, wat verwarring in een relatie kan veroorzaken. Het is belangrijk om open te zijn en te communiceren met je geliefde of partner om te voorkomen dat ze denken dat ze het probleem zijn.

Hoewel Watermannen meestal monogaam zijn, hebben ze mentale variatie nodig die een partner niet dagelijks kan bieden. Watermannen zijn vaak charismatisch en kunnen gemakkelijk de leider van een groep worden, maar ze moeten niet vergeten om tijd door te brengen met degenen die het dichtst bij hen staan, ook al hebben ze huwelijks- en gezinsverantwoordelijkheden.

Watermannen zijn slim, onafhankelijk, enigszins rebels en echte individuen. Dit is een van de redenen waarom andere tekens verliefd op je kunnen worden. Bovendien ben je niet aanhankelijk, wat sommige mensen juist aantrekkelijk vinden.

Als je met een Waterman date, zul je merken dat ze de waarde van vriendschap boven alles stellen. Hoewel dit niet betekent dat je vrienden belangrijker voor je zijn dan je partner, kan het soms wel zo lijken. Het kan daarom een uitdaging zijn om om te gaan met een Waterman als je een romantische relatie met hen hebt.

Watermannen hebben de neiging om afstandelijk te zijn en zich anders te gedragen dan andere tekens, wat het moeilijk kan maken om te weten wat ze willen of wat er in hun hoofd omgaat. Traditionele datingregels zijn dan ook vaak niet van toepassing als je een Waterman date.

Hoewel dit soms frustrerend kan zijn, kan het ook spannend zijn omdat je nooit weet wat er daarna gaat gebeuren. Het kan de liefde en romantiek langer spannend houden, zelfs als het niet altijd een constante relatie is. Dus als je verliefd wordt op een Waterman, bereid je dan voor op een avontuur vol verrassingen en onvoorspelbaarheid.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Waterman te lezen.

Sterrenbeeld Waterman Innerlijk en Uiterlijk

Als je een Waterman bent, ben je ongetwijfeld een uniek individu. Je bent slim, onafhankelijk en enigszins opstandig, wat anderen aantrekt en verliefd op je kan laten worden. Maar er is meer aan je persoonlijkheid dan dat.

Vriendschap is ontzettend belangrijk voor de Waterman. Zelfs zo belangrijk dat anderen soms het gevoel kunnen krijgen dat vrienden belangrijker voor je zijn dan je geliefde. Dit is niet altijd het geval, maar het kan wel voor uitdagingen zorgen in relaties.

Watermannen hebben een hekel aan routine, conventies en tradities. Als je verliefd wordt op een Waterman, kun je dus alle traditionele regels weggooien. Het kan soms frustrerend zijn omdat Watermannen zich vaak afzijdig en moeilijk gedragen. Maar het betekent ook dat liefde en romantiek langer spannend blijven, zelfs als het geen constante relatie is.

Binnen de dimensies van de Waterman-persoonlijkheid zien we niet alleen de opstandige aard, maar ook een liefde voor de mensheid en de bereidheid om je persoonlijke behoeften op te offeren voor het welzijn van anderen. Oprah Winfrey is een klassiek voorbeeld van een Waterman. Haar televisieshow en magazine waren informatiekanaal voor het algemeen belang. Andere beroemde Watermannen zijn onder andere Charles Darwin, Abraham Lincoln, Thomas Edison, Galileo en Franklin D. Roosevelt.

Uranus is de planeet die wordt geassocieerd met het teken Waterman en is verbonden met vrijheid, onafhankelijkheid en een revolutionaire en opstandige aard. Het teken heerst ook over elektriciteit vanwege de vergelijkbare schokkende persoonlijkheid. Watermannen kunnen worden onderverdeeld in twee basistypes: de verlegen en de extraverte. Het verschil tussen de twee komt voort uit het feit dat Waterman-mensen aanvankelijk werden vertegenwoordigd door de conservatieve kwaliteiten van de planeet Saturnus voordat Uranus werd ontdekt in 1781 en uiteindelijk de heersende planeet werd.

Saturnus Watermannen zijn de serieuze denkers die nieuwe technologieën langzaam uitvinden om de mensheid een betere levenskwaliteit te bieden. Uranus Watermannen zijn eerder het rebelse, doorbraak forcerende en verstoren van de gevestigde waarden type. Maar beiden zijn voertuigen van informatie om de mensheid te dienen voor het grotere doel.

Het is opmerkelijk om te bedenken dat de concepten van vrijheid, onafhankelijkheid en opstandigheid in dezelfde periode op het wereldtoneel verschenen als toen de planeet Uranus voor het eerst werd waargenomen door de telescoop en het menselijk bewustzijn binnenkwam.

Dus eigenlijk is de Uranus-natuur gewoon een ander aspect van het Waterman sterrenbeeld dat al heel lang onder de oppervlakte sluimerde. En toen het eindelijk werd losgelaten, brak de hel los. Het was een tijd van revoluties, ontdekkingen en nieuwe uitvindingen zoals elektriciteit, die uiteindelijk leidden tot de ontwikkeling van de middenklasse.

Watermannen hebben een sterke behoefte om zich te verhouden tot anderen en verschillende meningen te horen. Vaak gebruiken ze hun vrienden als klankbord voor hun overvloedige ideeën.

Maar Watermannen volgen uiteindelijk niemand. Ze zijn heel onafhankelijk en bepalen zelf wanneer alles gezegd en gedaan is. Het enige probleem is dat ze zo gefocust kunnen zijn op socialiseren, dat ze soms grip verliezen op hun belangrijke doelen. Watermannen zijn koppig van aard, dus veranderingen maken is moeilijk voor hen, hoewel hun teken de toekomst regeert en openstaat voor het ongewone.

Ik zie dit als een controleprobleem bij het sterrenbeeld Waterman. Vaak denken ze dat alleen zij de antwoorden hebben, dus waarom zouden ze naar de mening van iemand anders luisteren? Ze houden ervan om anderen te choqueren met onverwachte zinnen of woorden die anderen niet van hen verwachten.

Interessant genoeg houden Watermannen er niet van om verrast en gechoqueerd te worden door anderen. Het is die controle eigenschap die in hen zit, waardoor ze de grapjas en het middelpunt van het feest kunnen zijn, maar tegelijkertijd niet van verrassingen houden die naar hen worden geslingerd.

Watermannen hebben een rusteloze geest en hebben voortdurend stimulatie nodig. Ze houden ook van sociaal zijn, dus van tijd tot tijd verzinnen ze drama omdat hun geest verveeld raakt. Hierdoor kunnen ze als een controlerend persoon worden gezien. En onverwachts kan een schok hen uit balans brengen, en dat is duidelijk een no-go in hun wereld.

Sterrenbeeld Waterman in Werk en Zaken

Watermannen zijn goed in het samenwerken met groepen, verenigingen, organisaties en vakbonden. Dit komt omdat je houdt van intellectuele en sociale stimulatie, maar wel op een vriendelijke en onafhankelijke manier.

Je houdt er niet van om beperkt of bezeten te worden en voelt je niet graag verplicht, zelfs niet als je verliefd bent. Daarom werk je het liefst aan groepsprojecten waarin je een belangrijke rol kunt spelen.

Je zet je in voor doelen en komt op voor de rechten van degenen die niet gehoord worden. Daarom steun je alle groepen en organisaties die dezelfde hoge idealen hebben.

Je bent zeer energiek en intens, en je begint aan projecten als een laserstraal. Een beetje ontspanning zou echter een goede balans zijn, maar je houdt niet van schema’s, dus dat zal waarschijnlijk niet gebeuren.

Voor jou klinkt dit allemaal logisch, maar voor anderen kan het verwarrend zijn. Op creatief vlak ben je een uitvinder, ontwerper en innovator. Je bent het type dat via artistieke expressie de conventionele moraliteit verstoort en zo vooruitgang creëert.

Je moet altijd met iets origineels komen, wat het ook is dat je doet. Voor Watermannen is technologie vaak een bron van inspiratie voor hun creativiteit. Of het nu gaat om het ontwikkelen van nieuwe games met computergraphics of het gebruiken van innovatieve tools zoals robots die muurschilderingen schilderen, je gebruikt altijd kunst om grensverleggende ideeën uit te drukken.

Je bent een nieuwsgierig persoon die altijd op zoek is naar kennis en waarheid. Hierdoor ben je vaak een uitstekende wetenschapper. Omdat Uranus, de heerser van Waterman, geassocieerd wordt met technologie, uitvindingen en elektriciteit, ben je van nature aangetrokken tot alles wat met computers, elektronica en technologie te maken heeft. En als je het niet al hebt uitgevonden, zul je waarschijnlijk uitblinken in deze gebieden.

Je bent ook een idealistische en humanitaire persoon, waardoor je goed zou passen in beroepen zoals schrijver, journalist, maatschappelijk werker of leraar.

Als je meer een heldervoelend type bent, zou je ook genezende gaven hebben en daarom uitstekende therapeuten en genezers kunnen zijn, vooral van het holistische en alternatieve type. Dit komt omdat je de behoefte voelt om de traditie te doorbreken en onbekende gebieden te verkennen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Waterman

Waterman heeft invloed op de benen, met name van de knieën tot de enkels, en de bloedcirculatie in het lichaam.

Je merkt soms niet meteen dat je lichaam aandacht nodig heeft, omdat je van nature meer gericht bent op mentale aspecten dan op fysieke. Je denkt altijd vooruit, dus als je lichaam probeert met je te communiceren, kan het zijn dat je dat pas laat opmerkt.

Omdat je vaak de hele dag achter een computer zit of opgaat in andere activiteiten, kun je ook gevoelig zijn voor te weinig beweging. Een te zittende levensstijl kan zorgen voor circulatieproblemen en spataderen.

Je kijk op het leven is altijd gericht op de toekomst en wat goed is voor de mensheid en de planeet. Je strijdt voor gelijke rechten voor iedereen en hebt de wens om de wereld te omarmen. Daarom kan het moeilijk zijn om jezelf af te zonderen in een persoonlijke relatie, omdat je je lot voelt om zoveel mogelijk mensen te helpen en te verbinden in dit leven.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld waterman

16 Comments

 1. Fijn om te lezen, heel herkenbaar.
  Dank je wel!
  Waterman kan soms zo chaotisch in zichzelf zijn ..gevoel..denken.. weten wat waar is…wat is waar? Zoveel gedachten..
  Dan is het heel fijn om dit te lezen. In grote lijnen helpt het jezelf meer te begrijpen.

 2. Ja, ‘k wil alles weten, doen en zien……..mijn dag is een dag te kort en ook geen tijd om naar bed te gaan.
  Al die eigenschappen,ik zou er graag een paar schrappen ……..ik heb nog weinig tijd !

 3. Verhelderend, grappig en meteen duidelijk dat er géén sprake is van ‘afwijkend gedrag’ ?…… nee! Ik ben gewoon een waterman? ?

 4. Ik ben een chaoot….. and I love it, if you don’t understand me……….. sorry but you’ll never will and I ain’t gonna give a damn, I just wanna be the person I am………………. I just wanna enjoy my live

 5. Ik ben een echte waterman. Blij met deze uitleg.
  Mijn assedant is kreeft….
  Komt het toch emotioneel goed met me. ????

 6. Super bedankt, heel informatief artikel en de nagel op de kop! De gelijkenis met mezelf is ‘choquerend’ treffend!!!

 7. Heel herkenbaar, nu snap ik waarom mensen mij af en toe onberekenbaar vinden terwijl voor mij alles toch heel duidelijk is.

 8. Ik herken me helemaal erin. Denker, soms chaotisch om te formuleren wat ik wil overbrengen wat problemen kan veroorzaken. Ik hou van mijn vrijheid en luister naar niemand. Ik zie ver voor de tijd en kan heel moeilijk in de present blijven, ben altijd bezig en kan niet ter plek blijven. Geen echte vrienden, maar ben altijd klaar voor anderen. Feit, een echte waterman dus.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *