Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Mensen die tussen 20 februari en 20 maart geboren zijn, vallen onder het sterrenbeeld Vissen.

Als we het hebben over het sterrenbeeld Vissen, is het belangrijk om te weten dat het niet altijd op precies dezelfde datum begint of eindigt. Dit komt door de onregelmatige rotatie van de aarde.

Maar als ik denk aan Vissen, dan komt onvoorwaardelijke liefde als eerste bij me op. Je hebt de neiging om onvoorwaardelijk lief te hebben en te accepteren, tenzij iemand bewijst dat je verkeerd bent. Maar zelfs dan kan het lang duren voordat je van mening verandert.

De zin die het best bij Vissen past is: “Ik geloof”. Je hebt een groot vertrouwen in het leven en in anderen, en dat is een gave die je aan de wereld geeft.

Vissen ziet alle mensen als één geheel en verbonden met elkaar, ongeacht hun afkomst, cultuur of geslacht. Dit is waarom je zo spiritueel en empathisch bent en universele liefde omarmt.

Het sterke gevoel dat de hele mensheid op de een of andere manier verbonden is en deel uitmaakt van het universele bewustzijn of God, is een belangrijk onderdeel van de persoonlijkheid van Vissen.

Het symbool dat bij jouw teken hoort, is de vis. In de moderne zodiac worden Vissen vaak afgebeeld als twee vissen die in tegengestelde richting zwemmen.

Vroeger kozen veel culturen de dolfijn als symbool voor het sterrenbeeld Vissen. De dolfijn werd gewaardeerd vanwege zijn hulp aan de mensheid, vriendelijkheid, gratie en zelfs zijn genezende vermogens. Het lijkt een perfecte match voor Vissen. Mensen die geboren zijn onder dit teken zwemmen als het ware in de oceaan van het leven en voelen zich verbonden met alle levende wezens zonder grenzen of onderscheid.

Het sterrenbeeld Vissen wordt vaak gezien als een teken van dualiteit, samen met Tweeling en Boogschutter. Het symbool van Vissen toont twee vissen die in tegenovergestelde richting zwemmen, één naar boven gericht naar het goddelijke en de andere naar beneden gericht naar het fysieke. Deze twee richtingen zijn verbonden door een draad, wat het dilemma van Vissen weergeeft, omdat ze zich bewust zijn van beide richtingen. Maar over het algemeen voelen Vissen zich meer op hun gemak in de spirituele dimensie dan in de fysieke wereld.

Sommige Vissen zullen echter toegeven aan de dominante consensus en beweren dat geld de enige realiteit is. Maar deze Vissen hebben zichzelf afgesloten van hun creatieve en spirituele erfenis. Dit zijn dan ook de Vissen die verloren zielen zijn geworden en proberen te ontsnappen aan de realiteit met drugs of alcohol.

Het uiteindelijke doel voor de Vissen persoon is om beide kanten van hun persoonlijkheid te accepteren. Om te begrijpen dat ze menselijk zijn, maar niet beperkt zijn tot de materiële wereld en dat ze nog steeds een creatieve uitlaatklep kunnen hebben, terwijl ze ook hun kost verdienen.

Het symbool van de vis is ook belangrijk in het christendom. Het vertegenwoordigt deugden als geloof, godsdienst, medeleven, naastenliefde en vergevingsgezindheid, allemaal belangrijke tradities van het christendom. Daarom zijn veel Vissen diep spiritueel en religieus, en staan ze bekend om hun medeleven. Ze offeren hun eigen behoeften op voor het welzijn van anderen.

Sterrenbeeld Vissen Innerlijk

Als ik denk aan de twee verschillende types Vissen, beschrijf ik ze vaak als “eb” of “vloed”. Eb Vissen zijn degenen die ronddwalen in hun verwarde realiteit en niet weten welke kant ze op moeten in het leven. Helaas zijn deze mensen vaak depressief, verslaafd aan alcohol of geïsoleerd.

Aan de andere kant hebben we de Vloed Vissen, de kunstenaars, genezers, spirituele leiders, helderzienden en visionairs. Zij kunnen beide kanten van hun persoonlijkheid combineren en vinden het goud binnenin.

Helaas denken Eb Vissen dat ze moeten kiezen tussen hun goddelijke en menselijke kant. Maar Vloed Vissen weten dat de sleutel tot succes is om beide kanten te accepteren en te combineren, zodat ze hun unieke creativiteit en spirituele vermogens kunnen benutten.

Mensen geboren onder het sterrenbeeld Vissen voelen een sterke verbondenheid met anderen, ongeacht hun afkomst, cultuur of geslacht. Ze zien alle mensen als één en voelen zich aangetrokken tot het helderziende, spirituele en meelevende. Het is niet verwonderlijk dat ze universele liefde onvoorwaardelijk omarmen.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Vissen zijn vaak emotioneel gedreven in plaats van rationeel. Ze vertrouwen meer op hun instincten dan op hun intellectuele vermogens. Vissen hebben de neiging om een bohemien-achtige levensstijl te hebben en zoeken naar een carrière die bij hen past.

Maar soms voelen ze zich ontmoedigd en ongewaardeerd, en verlangen ze naar iets of iemand anders in het leven, op zoek naar een veilige haven die ze thuis kunnen noemen.

Vissen hebben een heerschappij over oneindigheid en abstracte ideeën, wat geweldig is voor artiesten, helderzienden en spirituele activiteiten. Maar wanneer het gaat om het nemen van beslissingen in de echte wereld, kunnen ze soms ontwijkend gedrag vertonen en moeite hebben om knopen door te hakken.

Sterrenbeeld Vissen in liefde en relaties

Jij bent altijd altruïstisch in jouw persoonlijke relaties en geeft meer dan je ontvangt van jouw vrienden. Maar soms kan je jezelf laten misleiden door de fantasie van romantische liefde, wat kan leiden tot teleurstelling wanneer de realiteit van een alledaagse en minder romantische relatie naar boven komt. Toch ben je enorm loyaal en hecht aan thuis, en zal je altijd trouw blijven.

Vissen zijn erg toegewijd aan het helpen van anderen en zullen vaak persoonlijk genot opofferen voor anderen. Maar na verloop van tijd kan dit uitputtend worden en kan het moeilijk zijn om te stoppen met geven. Het is belangrijk om te onthouden om van het leven te genieten en je eigen behoeften te vervullen. Vergeet niet om af en toe tijd te nemen voor jezelf.

Als het op liefde aankomt, ben jij een hopeloze romanticus. Als je de juiste persoon vindt, kan het voelen als een sprookje, maar als het misgaat, kan het een ware nachtmerrie zijn omdat jij moeite hebt met loslaten.

Je bent ontzettend tolerant en vergevingsgezind, maar omdat je niet kieskeurig bent in het selecteren van mensen die je in je leven toelaat, kunnen sommige mensen jouw goede hart misbruiken.

Je gelooft in zielsverwanten en je zal nooit je zoektocht opgeven.

 • Als twee Vissen een relatie hebben, heb je eigenlijk te maken met vier persoonlijkheden in plaats van twee. Als alle vier persoonlijkheden op dezelfde golflengte zitten, dan zal de connectie geweldig zijn en zelfs bovennatuurlijk aanvoelen. Maar vaak is het zo dat één van de partners in de relatie de rol van redder op zich neemt, wat niet altijd even gezond is.
 • Als je een relatie begint met een Waterman, voel je aanvankelijk waarschijnlijk een groot gevoel van mededogen en geloof je in een soulmate. Maar helaas kan deze hoop snel vervagen, omdat een Waterman onafhankelijkheid hoog in het vaandel heeft staan en jij juist op zoek bent naar de ultieme versmelting in je relatie.
 • Steenbokken zijn echt betrouwbare vrienden en dit kan een stevige basis vormen voor een goede match.
 • Als je een gemeenschappelijk doel hebt, kan een relatie met een Boogschutter werken. Maar het kan lastig zijn omdat jullie twee individueel heel verschillend zijn.
 • Schorpioen is een geweldig teken voor jou en jullie zijn zeer compatibel. Samen kunnen jullie het leven doorgaan en samen streven naar een betere toekomst.
 • Je hebt een sterk romantisch gevoel en als je samen bent met een Weegschaal kan dit leiden tot een intensieve en gepassioneerde relatie. Maar meestal werkt het alleen op de lange termijn als je Weegschaal-partner genoeg ruimte krijgt en met rust gelaten wordt.
 • Als het gaat om huwelijkspartners, kan Maagd jouw tegenovergestelde teken zijn, wat betekent dat jullie heel anders zijn. Maar als beide partijen volwassen genoeg zijn, kan het werken en een stabiele relatie opleveren.
 • Leeuw en Vissen zijn geen goede match omdat ze beide de neiging hebben om besluiteloos te zijn. Ze hebben moeite om samen beslissingen te nemen en dit kan leiden tot frustratie en onzekerheid in de relatie.
 • In een romantische relatie zal Kreeft altijd jouw trouwe en toegewijde minnaar zijn.
 • In principe zijn Tweelingen en jij heel verschillend, maar als jullie samenwerken, kan het een sterke band creëren en elkaar helpen bij het oplossen van problemen die uit jullie familieachtergronden voortkomen.
 • Een Stier kan goed en stabiel zijn als partner voor jou, maar soms kan hun koppigheid een uitdaging vormen. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat jullie meer als broer en zus aanvoelen dan als geliefden.
 • In termen van romantische liefde is Ram misschien niet de beste match voor jou. Maar op het gebied van financiële relaties kan Ram wel goed bij je passen.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor Vissen te lezen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Vissen zijn vaak geneigd om zich terug te trekken in een droomwereld, waar hun verbeeldingskracht en creativiteit voor mentale bevrediging zorgen en soms zelfs faam en financiële beloning opleveren als ze getalenteerd zijn en geluk hebben.

Of je nu wel of geen uitgesproken creatieve talenten hebt, je hebt meer dan gemiddelde voeling met het artistieke. Vissen zijn namelijk briljant in het uitdrukken van zichzelf door middel van gebaren en symbolen. Dit maakt jullie bijvoorbeeld voortreffelijke fotografen, filmmakers en dansers.

Vanwege jullie meelevende natuur zijn Vissen ook perfect voor werk in de liefdadigheid, zoals het verzorgen van zieken als verpleegster of dieren als dierenarts.

Veel architecten, ontwerpers, acteurs, zangers en musici zijn vaak Vissen vanwege hun verbeeldingskracht en creatieve kwaliteiten. Daarnaast kunnen jullie helderziende en spirituele kwaliteiten leiden naar religieuze carrières of als mediums.

Fysiek gezien heerst Vissen over de voeten en vanwege jullie overgevoelige aard kan het zijn dat jullie een zwakker immuunsysteem hebben.

Astrologen zeggen vaak dat Vissen voetproblemen hebben, omdat ze moeite hebben om in de materiële, fysieke realiteit te blijven. Dit komt doordat hun hoofd meestal in de wolken zit.

Wanneer een Vissen-persoon onder druk staat, hebben velen de neiging om zich terug te trekken en te hopen dat hun problemen vanzelf zullen verdwijnen. Het laatste waar je behoefte aan hebt als je gestrest bent, zijn grote verplichtingen en verantwoordelijkheden van anderen. De beste manier om te genezen is simpelweg door alleen te zijn en de dagelijkse stress los te laten.

Vissen hebben vaak de reputatie van escapisten en dat is eigenlijk hun geheime wapen in deze harde wereld. Je moet je eigen realiteit creëren als het leven te zwaar wordt, door jezelf te verliezen in een goed boek of film. Creatieve visualisatie is één van de meest positieve manieren om om te gaan met verandering en Vissen zijn hier vaak beter in dan de meeste andere tekens.

Vissen zijn een diep filosofisch teken, en geld motiveert je niet zo sterk als zelfexpressie en creativiteit. Je bent het teken van altruïsme en compassie, waardoor je supergevoelig bent voor de behoeften van anderen. Als je iemand financieel ziet lijden, identificeer je jezelf zo nauw met die persoon dat het voelt alsof het met jou gebeurt. Het is daarom voor Vissen bijna onmogelijk om nee te zeggen tegen iemand die in de problemen zit.

Als er ooit een teken was om de onmogelijke droom te dromen, dan ben jij het wel, Vissen.

Eigenschappen van sterrenbeeld vissen

11 Comments

 1. Fantastisch. Ik zal een andere keer weer lezen. Erg interessant. Het klopt. ???? ????
  Hartelijk dank en vriendelijke groeten. Diana

   • WAUW wat een super leuke lieve, onvoorwaardelijke liefde schuilt er in vissen zeg, dit heeft ff tijd nodig om te verwerken, zeer vvriendelijk bedankt…

    Warme groet,

    MiRaNDa

 2. Letterlijk alles klopt! Heel bijzonder. Dankjewel voor de ‘eye-opener’, want dat heb ik af en toe nodig om mezelf te blijven snappen.

 3. Erg herkenbaar tot het moment dat ik ontdekte dat mijn ascendent Steenbok en míjn leertekens maagd en kreeft zijn.
  Zodoende heb ik mezelf beter leren begrijpen en daar naar gehandeld.
  Intuïtie en realistisch zijn,zijn beter in balans,.. persoonlijk ben ik echt gaan staan ,uit mijn alter ego gestapt en meer naar binnen gekeerd en zo pak ik mijn moment telkens weer.
  Je kunt als vis ook duidelijk zijn voor de ander zonder je fijngevoeligheid aan te tasten.
  Dat kan juist een helpende hand zijn, en tevens bescherming naar jezelf, iets waar de vissen nood aan hebben.
  Ik nodig de vissenlezers uit dit uit te diepen, neem van mij aan er gaat een wereld voor je open.
  En niet een van twijfel maar van vastberadenheid….warme groet

  • Ik herken mu in alles.
   En na dat ik ouderword. Steeds meer mu zelf vind.
   Alleen nog niet bij de juiste mat.s. maar los laten van iemand om haar niet te beschadige is moeilijk.
   Maar dat zij wel groeien door mijn tijd bij hun.
   Relatie met ram

 4. Weer een artikel waarin ik mezelf 100% in herken! Dit doet me inzichten verwerven die me weer doen groeien, 👌🌱

  • Hey Tess, geweldig om te horen dat de beschrijving van het sterrenbeeld Vissen zo herkenbaar voor je is! Toch mooi wanneer we inzichten opdoen die ons laten groeien, nietwaar?

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *