Het sterrenbeeld Vissen is het teken voor diegenen die geboren zijn van 20 februari tot 20 maart.

Dit is ongeveer want vanwege de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Vissen niet elk jaar precies op de 20e beginnen of zelfs eindigen op de 20e.

Wat in me opkomt als ik denk aan het sterrenbeeld Vissen is het teken van onvoorwaardelijke liefde. Met andere woorden, je zal onvoorwaardelijk liefhebben en accepteren tot iemand bewijst dat je verkeerd bent. En zelfs dat zal je niet meteen overtuigen.

De sleutelzin die in de astrologie gebruikt wordt om Vissen te beschrijven is: “Ik geloof”, en dat is je grote gift voor de wereld. Je ongelooflijke geloof en vertrouwen in het leven en anderen.

Vissen ziet alle anderen als één en met elkaar verbonden, ongeacht ras, cultuur of geslacht. En dit is waarom je zo spiritueel en medelevend bent en de universele liefde zo onvoorwaardelijk omarmt.

Dit krachtig gevoel dat de gehele mensheid op één of andere manier verbonden is en een deel uitmaakt van het universele bewustzijn of God, is een groot deel van de innerlijke werking van de Vissen persoonlijkheid.

Het symbool dat met je teken geässocieerd wordt is de vis. De moderne zodiac beeldt Vissen af als twee vissen die in tegenovergestelde richting zwemmen.

In het verleden kozen vele culturen echter de dolfijn om het sterrenbeeld Vissen te symboliseren. De dolfijn stond bekend om zijn behulpzaamheid aan de mens. Vriendelijkheid, genade en zelfs voor zijn genezende kwaliteiten voor de mensen. Het lijkt een perfect symbool voor Vissen. Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Vissen zwemmen in de oceaan van het leven en voelen zich verbonden met alle levende dingen zonder grenzen en onderscheid.

Vissen is één van de tekens van dualiteit, de anderen zijn Tweeling en Boogschutter.

De symboliek bij vissen beeldt twee vissen af die in tegenovergestelde richting zwemmen. De ene naar boven, richting het goddelijke en de andere naar onder, richting het fysieke. Beiden zijn gebonden door een draad. Dit is natuurlijk het dilemma en één van de stormachtige zeeën voor Vissen, die zich maar al te goed bewust zijn van beide richtingen. Maar je voelt je iets comfortabeler in de spirituele dimensie dan in de fysieke.

Sommigen Vissen mensen zullen toegeven aan de realiteit van de overheersende consensus en verkondigen dat de enige realiteit geld is. Maar deze Vissen hebben zichzelf afgesloten van hun creatieve en spirituele erfenis. Dit zijn dan ook de Vissen die verloren zielen zijn geworden en proberen aan de realiteit te ontsnappen met drugs of alcohol.

Het ultieme doel voor de Vissen persoon is om beide kanten van de persoonlijkheid te aanvaarden. Dat je menselijk bent, maar niet noodzakelijk opgesloten in de materiële wereld, maar één waarin je de kost kan verdienen en toch nog een creatieve uitlaatklep hebt.

De vis is ook het symbool van het christendom. Het geeft de deugden van geloof, godsdienst, compassie, je buren liefhebben en vergevingsgezindheid, allemaal tradities van het christendom. Daarom zijn vele Vissen mensen diep spiritueel en religieus en zeker meelevend, ze offeren hun behoeften op voor het welzijn van anderen.

Sterrenbeeld Vissen Innerlijk

Ik heb de twee verschillende Vissen types altijd beschreven als ofwel de eb, ofwel de vloed.

De eb types zijn de verloren zielen die rondzwemmen in hun verwarde realiteit, niet wetend naar welke kant ze moeten gaan in het leven. Vaak zijn deze mensen ook totaal depressief, alcohol verslaafd of geïsoleerd.

De vloed Vissen types zijn de artiesten, genezers, spirituele leiders, helderzienden en visionairen.

De eb types denken dat ze moeten kiezen tussen hun goddelijke kant en hun menselijke kant. Terwijl het vloed type Vissen de twee kanten combineert en het goud binnenin vindt.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Vissen zien alle anderen als één en verbonden met elkaar, ongeacht ras, cultuur of geslacht. En dit is waarom vissen zo helderziend, spiritueel, meelevend zijn en de universele liefde zo onvoorwaardelijk omarmt.

Vissen bestaat eerder emotioneel dan rationeel. Eerder instinctief dan intellectueel. Vissen mensen kunnen een soort bohemien-achtige levensstijl leiden, zoekend naar een carrière waarin ze zichzelf kunnen vinden.

Maar je bent gewoonlijk ontmoedigt en voelt je niet gewaardeerd waardoor je verder wilt in het leven naar iets of iemand anders, altijd op zoek naar de veilige haven die je thuis kan noemen.

Vissen heerst over oneindigheid en abstracties, wat geweldig is voor artiesten, helderzienden en spirituele activiteiten. Maar als het aankomt op beslissingen maken in de realiteit kan je wel eens ontwijkend gedrag vertonen en geen beslissingen maken.

Sterrenbeeld Vissen in liefde en relaties

Je bent nooit egoïstisch in je persoonlijke relaties en je geeft meer dan je vraagt van je vrienden.

Spijtig genoeg kan je gemakkelijk misleidt worden door de fantasie van romantische liefde, en dan achteraf teleurgesteld worden door de realiteit van een alledaagse onromantisch relatie. Toch ben je intens loyaal en thuislievend en je zal trouw blijven.

Weinige tekens zouden zo bereid zijn om zich persoonlijk plezier te ontzeggen voor iemand anders. Maar al dat geven kan een Vissen persoon uitputten na een tijd, en soms weet je gewoon niet hoe je moet stoppen met geven. Dus vergeet niet te genieten en je eigen persoonlijke behoeften te vervullen.

Als het op de liefde aankomt ben je een ongeneesbare romanticus. Met de juiste relatie kan het een sprookje zijn, maar met de verkeerde relatie kan het een nachtmerrie zijn, want je hebt de neiging om niet gemakkelijk los te laten.

Je bent extreem aanvaardend en vergevend maar door de afwezigheid van een discriminerende natuur zal je mensen aantrekken die willen profiteren van je goede hart.

Je gelooft in zielsverwanten en je zal nooit je zoektocht opgeven.

 • Wanneer een Vissen overeenkomt met een andere Vissen, heb je te maken met 4 persoonlijkheden in plaats van de gebruikelijke twee. Als alle vier persoonlijkheden op dezelfde golflengte zitten, zal de verbintenis letterlijk bovennatuurlijk zijn, maar het probleem is dat het bij een Vissen met een andere Vissen meestal meer gaat over de ene partner die de andere redt.
 • Waterman stimuleert aanvankelijk groot mededogen en het geloof in een soulmate, maar vaak zul je al snel teleurgesteld zijn omdat een Waterman onafhankelijk moet zijn en jij op zoek bent naar de ultieme versmelting.
 • Steenbokken zijn betrouwbaar en vormen goede vrienden, wat de basis kan zijn voor een solide match.
 • Met Boogschutter kan het werken als je een gemeenschappelijk doel hebt, maar individueel zijn jullie twee heel verschillend.
 • Schorpioen is een zeer compatibel teken voor jou en je zou je leven samen kunnen doorbrengen op zoek naar groenere weiden.
 • Je bent heel romantisch en dit kan een intense en passionele verbintenis zijn, maar met Weegschaal werkt het meestal alleen op de lange termijn wanneer de Weegschaal enige ruimte wordt gegeven om met rust gelaten te worden.
 • Maagd is je tegengestelde teken en daarom je huwelijkspartner wanneer beide partijen volwassen genoeg zijn.
 • Leeuw en Vissen zijn te besluiteloos voor elkaar.
 • Kreeft zal altijd je eeuwige minnaar zijn.
 • Tweelingen en jij zijn heel verschillend, maar je kunt een gezin stichten om elkaars eerdere familieproblemen op te lossen.
 • Stier is goed en stabiel voor jou, maar kan te koppig zijn en het kan uiteindelijk meer als broer en zus aanvoelen.
 • Ram is voor jou eigenlijk beter voor financiële relaties dan voor een geweldige romantische liefdesaffaire.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor Vissen te lezen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Vissen

Vissen hebben de neiging om zich terug te trekken in een droomwereld waar je kwaliteiten mentale bevrediging kunnen brengen en daardoor soms faam en financiële beloning als je getalenteerd bent en geluk hebt.

Je talenten kunnen opmerkelijke creaties produceren in de literatuur, muziek en visuele kunst. Zelfs als je geen uitgesproken creatieve talenten hebt, heb je meer dan gemiddelde voeling met het artistieke.

De grootste kracht van de Vissen persoon is de verbeelding en creativiteit.

Je bent briljant in zelfuitdrukking in gebaren en symbolen. Daarom kunnen jullie voortreffelijke fotografen, filmmakers en dansers zijn.

Je meelevende natuur maakt je ook perfect voor werk in de liefdadigheid, zoals zorgen voor de behoeftigen. Als verpleegsters die voor de zieken zorgen of als dierenarts die dieren verzorgt.

Veel architecten, ontwerpers, acteurs, zangers en musici zijn vaak Vissen. Je helderziende en spirituele kwaliteiten kunnen je ook naar religieuze carrières leiden, of als mediums.

Fysiek heerst Vissen over de voeten. En het kan zijn dat je een zwakker immuunsysteem hebt vanwege je overgevoelige aard.

Het wordt vaak gezegd onder astrologen dat Vissen voetproblemen hebben omdat ze het moeilijk hebben om geaard te blijven in de materiële, fysieke realiteit omdat hun hoofd zich meestal in de wolken bevind.

Als een Vissen persoon onder stress staat zullen velen van hen verlangen om zich terug te trekken en hopen dat de realiteit zal verdwijnen.

Het laatste wat je nodig hebt als je je zenuwen voelt opborrelen zijn grote verplichtingen en verantwoordelijkheden van anderen. Daarom is één van de beste genezingsmethoden voor jou gewoon alleen zijn en de alledaagse stress loslaten.

Velen van jullie zijn zeker en vast escapisten, maar het is je geheime wapen in deze harde wereld. Je moet je eigen realiteit creëren als het leven te hard wordt door jezelf te verliezen in een goed boek of film.

Creatieve visualisatie is één van de meest positieve manieren om om te gaan met verandering en Vissen is hier beter in dan de meeste tekens.

Het sterrenbeeld Vissen is een diep filosofisch teken, geld motiveert je niet zo hard als zelfexpressie en creativiteit.

Je bent het teken van altruïsme en compassie, waardoor je supergevoelig bent voor de behoeften van anderen. Als je iemand financieel ziet lijden identificeer je jezelf er zo nauw mee dat het voelt alsof het met jou gebeurt. Daarom is het voor Vissen onmogelijk om nee te zeggen tegen iemand die in de problemen zit.

Als er ooit een teken was om de onmogelijke droom te dromen, dan ben jij het wel Vissen.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld vissen

9 Comments

 1. Fantastisch. Ik zal een andere keer weer lezen. Erg interessant. Het klopt. ???? ????
  Hartelijk dank en vriendelijke groeten. Diana

   • WAUW wat een super leuke lieve, onvoorwaardelijke liefde schuilt er in vissen zeg, dit heeft ff tijd nodig om te verwerken, zeer vvriendelijk bedankt…

    Warme groet,

    MiRaNDa

 2. Letterlijk alles klopt! Heel bijzonder. Dankjewel voor de ‘eye-opener’, want dat heb ik af en toe nodig om mezelf te blijven snappen.

 3. Erg herkenbaar tot het moment dat ik ontdekte dat mijn ascendent Steenbok en míjn leertekens maagd en kreeft zijn.
  Zodoende heb ik mezelf beter leren begrijpen en daar naar gehandeld.
  Intuïtie en realistisch zijn,zijn beter in balans,.. persoonlijk ben ik echt gaan staan ,uit mijn alter ego gestapt en meer naar binnen gekeerd en zo pak ik mijn moment telkens weer.
  Je kunt als vis ook duidelijk zijn voor de ander zonder je fijngevoeligheid aan te tasten.
  Dat kan juist een helpende hand zijn, en tevens bescherming naar jezelf, iets waar de vissen nood aan hebben.
  Ik nodig de vissenlezers uit dit uit te diepen, neem van mij aan er gaat een wereld voor je open.
  En niet een van twijfel maar van vastberadenheid….warme groet

  • Ik herken mu in alles.
   En na dat ik ouderword. Steeds meer mu zelf vind.
   Alleen nog niet bij de juiste mat.s. maar los laten van iemand om haar niet te beschadige is moeilijk.
   Maar dat zij wel groeien door mijn tijd bij hun.
   Relatie met ram

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *