Het sterrenbeeld Tweelingen staat bekend als het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn van 22 mei tot 21 juni.

Dit is een ongeveer want omwille van de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Tweelingen niet elk jaar precies beginnen op de 22e of zelfs eindigen op de 21e.

Wat in me opkomt als ik denkt aan het sterrenbeeld Tweelingen is het geestige, lichte en vaak onrustige karakter van iemand die constant mentale stimulatie, variatie en het belangrijkste, ruimte en vrijheid nodig heeft .

De sleutelzin die Tweelingen het beste beschrijft is, “ik denk”. Je geest stopt nooit, dat maakt dat je ook wel een beetje aan de nerveuze kant bent, maar in ieder geval ben je nooit saai en je zal waarschijnlijk ook niet te lang blijven rondhangen om saai te worden.

Je bent als een vlinder die van bloem naar bloem vliegt en iedereen en alles wil ontmoeten en leren, zodat er geen steen onomgekeerd blijft.

Natuurlijk kan al die intense nieuwsgierigheid je mentaal uitputten waardoor je je terugtrekt om op te laden, dat kunnen anderen interpreteren als humeurig zijn, maar misschien ben je beter te beschrijven als manisch en amuserend in plaats van dat saaie adjectief humeurig op je vast te pinnen.

Het symbool dat bij jouw teken wordt geassocieerd is de Tweelingen.

Het sterrenbeeld Tweelingen kan aan de hemel worden herkend door zijn twee sterren naast elkaar, net als een identieke tweeling. Maar één ster is helderder dan de andere, wat aangeeft dat er een heldere en goddelijke kant is aan Tweelingen, maar ook een donkere kant die Tweelingen moet accepteren en niet onderdrukken, zoals het best beschreven werd in het beroemde verhaal van Dr Jekyl en Mr Hyde.

In de klassieke kunst worden de Tweelingen meestal afgebeeld als jonge kinderen en de nieuwsgierigheid van de jeugdige geest die vaak roekeloos en brutaal is beschrijft ook het Tweelingen-temperament.

De mythe van Peter Pan toont ook de aard van Tweelingen als gevolg van deze rusteloze, zwervende en onschuldige natuur, steeds op zoek naar onbekende gebieden om te verkennen en om voortdurend gestimuleerd te worden.

Je neemt vaak niets serieus, of je verdiept je in ieder geval niet lang in iets wat te zwaar is, net als het onschuldige kind.

Dus in de liefde kun je overkomen als oppervlakkig, onvolwassen, koel, flirterig en afgeleid, want de intensiteit van je betrokkenheid duurt slechts zolang het nieuw is.

Sterrenbeeld Tweelingen in liefde en relaties

In de liefde hou je van intriges, de opwinding van de jacht, maar als je eenmaal je verovering hebt gedaan verlies je je interesse en begin je rond te kijken voor het volgende romantisch avontuur.

Het is die kinderlijke en rusteloze nieuwsgierigheid die je in staat stelt een geweldig leuke vriend te zijn, maar geen zeer conventioneel, middenklasse echtgenoot materiaal.

Je bent geestig, amuserend gezelschap, eerder goede kennissen in plaats van diepe, solide vrienden.

Zelfs in je slechtste bui ben je nooit saai, er is meestal speelsheid onder de oppervlakte en je kan een briljante gesprekspartner zijn, maar je kan ook tegenstrijdig, twistziek en wispelturig zijn.

 • Wanneer een Tweeling overeen komt met een andere Tweeling is het meestal een wonder omdat de jullie elkaar ogenblikkelijk zouden uitputten, maar het zou een goede tijd kunnen zijn voor zolang het duurt.
 • Kreeft en jij moeten het houden bij het verdienen van geld of op zijn minst kan de Kreeft het jouw leren.
 • Leeuwen zijn vrij stimulerend maar het eindigt vaak als de liefde van een broer of zus.
 • Maagden zullen met je willen samenwonen maar je bent heel anders.
 • Weegschaal zal je eeuwige geliefde en speelkameraad zijn.
 • Schorpioenen laat je best met rust maar het kan wel vonken geven zolang het duurt.
 • Boogschutter is je tegenovergestelde teken en dus je huwelijkspartner.
 • Steenbok zal elke knop indrukken en je perspectief verschuiven, maar dat is geen pretje in een romance.
 • Met Waterman zal je de hele wereld willen rondreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Vissen en jij zien het leven heel anders, maar als je een gezamenlijk doel hebt in het bedrijfsleven zou het kunnen werken.
 • Ram en Tweelingen zijn goede vriendschappen en dus goede partners
 • En Stier zal je laten settelen, totdat je wegvlucht van verveling.

Klik hier om de liefdeshoroscoop van de Tweelingen te lezen.

Sterrenbeeld Tweelingen Innerlijk en Uiterlijk

Fysiek zijn Tweelingen energiek en mentaal zijn ze gespannen, dus vaak mager in de vroege jaren, en heel hyper.

Je moet wel op je gewicht letten tijdens latere jaren als de stofwisseling de neiging heeft om te vertragen, omdat je nerveuze rusteloosheid er voor kan zorgen dat velen van jullie zich overeten.

Veel Tweelingen roken spijtig genoeg ook, weer als gevolg van je nerveuze energie, en als je stopt met roken begin je te eten om de noodzaak om iets te doen met je handen te vervangen.

De meeste Tweelingen hebben een scherpe, snelle en vaak briljante intelligentie en houden van mentale uitdagingen. Maar je concentratie, hoewel intens voor een tijdje, houdt geen stand.

Je mentale behendigheid en energie geeft je een vraatzuchtige eetlust voor kennis al heb je een hekel aan de routine en discipline die nodig is om te leren, of de focus om moeilijke educatieve doelen tot het einde te verwezenlijken.

Je bent zeker een snelle leerling in bijna alles wat intelligentie en mentale behendigheid vereist, en je bent ook in staat om dit vermogen te combineren met manuele vaardigheden waardoor je de mogelijkheden voor talent met je handen hebt waarvoor een grote mate van mentale concentratie vereist is, zoals het bespelen van een instrument tot het uitvoeren van operaties, of zelfs het bouwen en repareren van machines en computers.

Je verstand is zeer analytisch en dit kan je de mogelijkheid geven om snel alle kanten van een situatie te onderscheiden. Deze snelle inschatting maakt het echter ook moeilijk voor jou om te beslissen.

Wanneer je geconfronteerd wordt met problemen om op te lossen moet je wat geduld hebben totdat je een oplossing vindt, en vaak zal je gewoon de telefoon opnemen en iedereen die je kent vragen om hun inbreng in de situatie.

Veranderen van paard in het midden van de race is een andere kleine eigenaardigheid in de Tweelingen-persoonlijkheid die besluitvorming en vasthouden aan een beslissing bijzonder moeilijk voor maakt voor jou.

Je kan zeker aanhankelijk, vriendelijk, vrijgevig en doordacht zijn ten opzichte van anderen. Je weet echter hoe je je sprankelende persoonlijkheid moet gebruiken om je eigen doelen te bereiken en bij het streven naar deze doelen kun je vervallen in de donkere kant van je teken, door te liegen of door dat ontwijkende gedrag, voor je eigen winst.

In je betere momenten kan je ernaar streven om eerlijk en oprecht te zijn, maar eigenbelang is bijna altijd de overwinnaar. Dat is de duistere kant die uit het niets kan komen en overnemen als je niet klaarwakker en bewust blijft. Of dit kan de vorm aannemen van jij die altijd het hoger gelegen gebied kiest, maar nog steeds associeerd met een andere die de laaggelegen weg neemt.

Als de dingen niet gaan zoals jij wilt, kan je mokken als een kind. Vergeet niet dat er die donkerdere, andere kant is aan je duale karakter. En net als kinderen, eis je aandacht, bewondering en tijd.

Je verandert met je omgeving zoals kameleons, en dit patroon kan ertoe leiden dat je je pessimistisch en somber voelt. Je kan onzeker van jezelf worden, teruggetrokken en je constant zorgen maken.

Aan de andere kant kan je veelzijdigheid je heel flexibel maken, jezelf aanpassend om de wereld rondom je te beheersen door middel van je vindingrijkheid en slimheid.

Al die verspreide mentale energie die je bezit zal ook zorgen dat je boos wordt in de liefde, maar niet opzettelijk.

Je hebt wel een kant die emotioneel behoorlijk betrokken kan geraken, maar de andere kant is tegen elke vorm van sentimentaliteit. Je bent zo veel in je hoofd bezig met het analyseren van je emoties dat je een grote psycholoog voor anderen zou kunnen zijn, maar voor jezelf blijf je weifelen vanuit je hart naar je hoofd waardoor toewijding in de liefde een beetje uitdagend voor je is.

Creatief ben je het beste met woorden maar ook met je handen. Zo velen van jullie hebben talent voor design, vakmanschap, haar knippen en beeldhouwkunst. Maar je groot talent is schrijven, spreken, de verkoop, onderwijzen of handelen.

Je rusteloze, mentale aard maakt je een natuurtalent voor het alleen zijn om uren te schrijven, wat je in staat stelt om je te concentreren op je briljante geest, wat je op zijn beurt kalmeert.

Sterrenbeeld Tweelingen in Werk, Zaken en Financieel

Je moet je gedachten gericht houden op een creatieve uitlaatklep om gecentreerd en op de weg naar financieel succes te blijven.

Elk werk in het bedrijfsleven waarbij gevatheid wordt gecombineerd met een verandering van omgeving past bij jou, zoals werken als een reizende verkoper, makelaar of contacten met het publiek in elke vorm is iets voor jou.

Omdat je onthecht, logisch, rationeel en analytisch bent zou je een goede wetenschapper zijn.

In de kunst kun je uitblinken in de muziek, schilderkunst en beeldhouwkunst als gevolg van je vermogen om behendigheid te combineren met een fantasierijke geest.

Je financieel plan bestaat uit geen plan hebben. Je vertrouwen in je aanpassingsvermogen en flexibiliteit werkt vaak goed voor jou! Je hebt geen moeite met het vinden van freelance werk, dus op één of andere manier komt alles goed uit.

Onze nieuwe digitale wereld lijkt wel gemaakt te zijn met jou in gedachten. Je houdt van informatie, computers, telefoons, het internet en je bent praktisch “begaafd” geboren. Er is veel vraag naar mensen als jij dus benut je talent voor communicatie ten volle.

Je bent zeer veelzijdig waardoor je de neiging hebt om met vanalles bezig te zijn! Leer je aandacht te richten op je meest winstgevende prospecten.

Sommige Tweelingen hebben problemen met doorzetten en geld motiveert je niet zo hard als ideeën. Dus doe waar je van houdt en het geld zal volgen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Tweelingen

Tweeling regeert de armen, schouders, handen, longen en het zenuwstelsel. Omdat je gevoelig bent voor bronchiale problemen moet je extra zorg dragen voor je longen en alles vermijden wat hun vermogen zou kunnen verminderen! Je weet wat dat betekent: niet roken!

Als je ooit merkt dat je met een gewichtsprobleem zit is het door een nerveuze spanning. Je hebt de neiging om snel te eten om jezelf te kalmeren. Maar de meeste Tweelingen zullen uiteindelijk zelfs verveelt geraken door het eten en dan zul je het gewicht even snel verliezen als je het bent bijgekomen.

Een ander aspect van dualiteit dat de krachten van licht en donker uitput is in je lichaam tegenover je geest. Wanneer de linkerhand geen idee heeft wat er gebeurt in de rechterhand, of wanneer de geest zo bezig is met mentale processen dat het fysieke lichaam wordt verwaarloosd, dan weet je dat de Tweelingen-splitsing inwendig gebeurt in plaats van uitwendig.

Emotioneel kan je als Tweelingen ontwijkend, zeker complex en altijd tegenstrijdig zijn als gevolg van je tweevoudige natuur. De ene kant van je persoonlijkheid kan veelzijdigheid produceren, maar de andere kant kan gevoelig zijn voor vluchtgedrag.

Omdat je onder de invloed bent van Mercurius, die in mythen vaak werd afgebeeld als een vroegrijp kind, kun je als een kind zijn. Kinderen zijn prachtig als ze goed zijn en kunnen je razend maken als ze ondeugend zijn. Net als kinderen kun je levendig en gelukkig zijn, of egoïstisch en onrustig. Voor jou en kinderen is het leven een spel dat altijd gevuld moet zijn met verse moves en constant entertainment, vrij van arbeid en routine.

Je bent ook wel bekend als de tovenaar en je ongelooflijke geest kan oplossingen bedenken alsof ze uit een hoed getrokken worden. Die oplossingen kunnen anderen helpen de problemen van het leven in een geheel nieuw licht te zien. Niet enkel vermaken de Tweelingen ons en houden ze ons mentaal in leven, maar ze komen met originele ideeën die de wereld kunnen oplichten. Je bent misschien veel om aan te kunnen maar genialiteit is nooit simpel.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *