Het sterrenbeeld Stier staat bekend als het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn tussen 21 april en 21 mei.

Dit is ongeveer want omwille van de onregelmatige draaing van de aarde zal het sterrenbeeld Stier niet elk jaar precies beginnen op de 21e of zelfs eindigen op de 21e.

Wat in me opkomt als ik denk aan de Stier is een sterke sensualiteit en een persoonlijkheid die in eerste instantie graag voorzichtig en conservatief blijft.

De Stier staat bekend om over te komen als solide, praktisch, vastberaden, koppig en dat niemand ze ooit zal berijden, maar ze zullen gewillig en trouw een leider volgen die ze vertrouwen.

Je hebt respect voor eigendom en een afkeer van in schulden terecht komen, en je zal alles doen wat in je vermogen ligt om de veiligheid van de status quo te handhaven want verandering maakt je nerveus.

De sleutelwoorden die de Stier het best beschrijft is de zin “Ik heb”, wat in feite betekent dat het in je karakter ligt om alles te bezitten en over alles te beschikken waarvan je denkt dat het van jou is, van relaties tot materiële goederen.

De eigenschap die ik in zowat elke Stier heb gezien is de kwaliteit dat ze nooit iets willen loslaten waar ze vooraf tijd, energie of vooral geld in hebben geïnvesteerd.

Emotioneel ben je het best te omschrijven met het spreekwoord “Pas op voor de woede van een geduldig man.”

Een vulkaan barst niet meteen uit, maar bouwt op door de jaren heen, en ontploft dan. Dit is de Stierpersoonlijkheid op alle niveaus, langzaam op gang komen, zal niet opgejaagd worden, kan geleid worden maar niet gepusht en kijk dan uit, of het nu een succesvol doel bereiken is of boos worden.

Als je geprovoceerd wordt kan je exploderen in gewelddadige uitbarstingen van woeste woede waarin je alle zelfbeheersing lijkt te verliezen. Maar je bent meer geneigd tot harmonie, vrede en een compromis met een stevige dosis charme en gratie.

Nogmaals, vergeet niet de inertie kwaliteit of de “langzaam aan de kook” eigenschap, want als je blijft proberen om het leven emotioneel te benaderen met alle vriendelijkheid en vrijgevigheid zonder een balans van de werkelijkheid zal je toelaten dat wrok zich langzaam ontwikkelt tot je het deksel niet meer kan houden en daar ga je dan, je ziet rood.

Veel Stieren kunnen vrij hedonistische, plezier-zoekende mensen zijn met de meeste liefdesaffaires.

Ze genieten van de fijnere dingen in het leven zoals sieraden, zich overgeven aan rijkelijk voedsel en verwend worden.

Je hebt ook veel mooie artistieke talenten. De artistieke prestaties van je teken zijn opmerkelijk in de muziek en vooral zingen omdat Stier ook heerst over de keel en de nek.

Veel operazangers hebben een Stier zonneteken, net als Barbra Strysand, Shirley Maclaine en wijlen Fred Astaire.

En Shakespeare was een Stier en hij was een van de grootste creatieve schrijvers in de Engelse literatuur.

Het beroemde verhaal van Koning Midas’ gouden aanraking symboliseert de extreme aspecten van de Stier.

Hij was de plezier-liefhebbende koning wiens enige ambitie in het leven was om goud te verzamelen. Toen zijn wens werd vervuld, werd het een vloek. Alles wat hij aanraakte veranderde in goud, met inbegrip van zijn kleding, voedsel en dochter. Dit verhaal leerde dat de werkelijke waarden van het leven niet materieel zijn, maar van liefde. En dat is het dilemma dat veel jongere Stieren moeten leren om evenwicht in hun leven te brengen.

 

Sterrenbeeld Stier in liefde en relaties

Als het op liefde aankomt ben je verliefd en romantisch, maar seksueel ben je eerder conventioneel en niet bereid om veel te experimenteren omdat je je routine hebt in zowat elk gebied van je leven.

 • Wanneer een Stier overeen komt met een ander Stier was het waarschijnlijk erg traag en stabiel met een verkering van zeven jaar waarna je waarschijnlijk getrouwd bent, niet uit grote passie, maar meer uit het relatiegevoel als een comfortabele oude schoen en je was trouwens toch gewend aan mekaar. Dit klinkt niet al te romantisch op papier maar voor zover het een huwelijk betreft kan deze fusie een leven lang meegaan.
 • Ram is doorgaans een meer geheime of onbeantwoorde liefde.
 • Vissen zijn vaak goede vrienden, wat ook als een geweldige partner zou kunnen doorgaan.
 • Watermannen en jij zijn heel anders, maar als je een gezamenlijk doel hebt zou het kunnen werken.
 • Je wil de hele wereld rondreizen op zoek naar het paradijs met een Steenbok.
 • Boogschutter zal er voor zorgen dat je je leven gaat heroverwegen, wat dus een krachtige groeikans is, maar meestal niet degene waar je bij wilt blijven.
 • Schorpioen is je tegenovergestelde en dus huwelijkspartner.
 • Weegschaal is warm, bruisend en korte termijn.
 • Maagd zal altijd je eeuwige minnaar zijn.
 • Leeuw zal met je gaan samenwonen, al zijn jullie twee heel verschillend.
 • Met kreeft zal je een liefde als broer en zus vormen.
 • En met tweeling kan je het beter bij een financiële relatie houden.

Mensen die onder het sterrenbeeld Stier worden geboren zijn constante, trouwe en thuislievende echtgenoten.

Je kan echter overdreven bezitterig zijn omdat je niet wilt dat iedereen neemt wat van jou is, en je houdt niet van verandering dus je houdt liever een moeilijke relatie in plaats van opnieuw te beginnen met een nieuwe partner.

En trouwens, je houdt niet van ruzie maken dus zal de Stier vaak een noodzakelijke huwelijkstherapiesessie ontwijken of zal zelfs de gedachte aan een scheiding ze afschrikken als gevolg van deze noodzaak om conflicten zo veel mogelijk te vermijden.

Het duurt eeuwig voor de Stier zich bindt en dan duurt het nog langer voor ze loslaten.

Je teken vertegenwoordigt het principe van aantrekkingskracht en daarom heb je een sterke fysieke aantrekkingskracht. Stier-energie is niet zo seksueel agressief als een Ram, maar geeft de voorkeur aan het aantrekken van anderen in plaats van dat jij hen nastreeft.

De Stier moet tastbaar bewijs van je liefde zien door hun praktische aard. De aarde heeft behoefte om het te zien, proeven of voelen om het te geloven, en dat betekent dus brieven, bloemen, geuren en geschenken, en niet alleen af en toe dat liefdevol woordje dat zonder onderscheid wordt gegooid.

Er is geen ontkomen aan. Je bent één van de liefste en aanhankelijkste van alle tekens, zeker één van de meest sensuele, en een flinke vangst.

Wanneer een Stier affectie wil tonen aan een ander hebben ze vaak het gevoel dat gesproken woorden niet genoeg zijn en dus zullen ze vaak iets kopen of iets maken om fysiek te laten zien met tastbaar bewijs dat hun woorden van liefde worden ondersteund met inhoud.

Stier-mensen verwachten dat je jouw liefde voor hen uit met een tastbaar geschenk dat je woorden waardig is, en hoe duurder het is, hoe meer je van ze houdt.

Vergeet nooit dat elke Stier een zekere mate van materialisme in zich heeft waaraan moet worden voldaan.

Je bent toegewijd en vrijgevig met je vrienden en je hebt een grote capaciteit voor genegenheid, maar je maakt zelden vrienden met iemand te verschillend dan jezelf.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Stier de lezen.

Sterrenbeeld Stier Innerlijk en Uiterlijk

Je lichaam is vaak zeer sterk en solide, en vele Stieren zullen stevig gebouwd zijn met brede schouders en soms zelfs een breed voorhoofd hebben, zoals bij een stier.

Ik heb de fysische dynamiek van de Stier altijd als het teken van traagheid beschreven. En dit betekent simpelweg dat energieën in rust de neiging hebben om in rust te blijven, en energie in beweging de neiging heeft om in beweging te blijven.

Daarom zijn er veel Stieren die hard werken en zelfs hard spelen tegelijkertijd, maar als je stopt om te rusten duurt het een lange tijd om je van de zetel af en terug in de ratrace te krijgen.

Of het duurt een eeuwigheid om je te motiveren om naar het fitnesscentrum te gaan, maar als je eenmaal in je routine zit ben je als een hond met een bot en werk je elke dag aan die spieren, totdat je stopt en dan is het terug naar de zetel.

Routine is het kenmerk van de Stier. Maar terwijl je niet een teken bent dat bekend staat om flexibiliteit, zal je vasthoudendheid en betrouwbaarheid dat meer dan genoeg compenseren.

Verwacht dus niet dat een Stier het begrijpt wanneer plannen op het laatste moment wijzigen. Ze veranderen niet snel van gedacht en dit is iets wat je gewoon moet accepteren.

Als je een invloed wilt hebben op hun denken moet je jouw ideeën in het begin overbrengen, voordat ze een andere vergrendelde mening vormen. Stieren kunnen heel koppig zijn!

Mentaal ben je vaker praktisch dan intellectueel, maar je bent geneigd om koppig te zijn en vast te zitten in je meningen vanwege je voorkeur voor het volgen van de routine van een beproefd pad.

Veel stieren zijn meedogenloos van nature uit. Maar je bent over het algemeen betrouwbaar, vastberaden en onwrikbaar als je tegenover moeilijkheden staat.

Je geniet van kunst, waarvoor je een talent kan hebben. Samen met je liefde voor alles wat mooi is komt een liefde voor de goede dingen van het leven, plezier, comfort, luxe en lekker eten en de wijn en het kan zijn dat je de verleiding moet weerstaan om erin te overdrijven, te veel geld opdoen en te veel gewicht aankomen. Het is de stier die de hele dag in de schaduw onder de boom ligt die het probleem is.

 

Sterrenbeeld Stier in Werk, Zaken en Financieel

Stieren zijn ijverig en goede ambachtslieden, en zijn niet bang om hun handen vuil te maken.

Stier regeert het domein van geld in de horoscoop, waardoor de stier een goede voorziener, investeerder en ondernemer is, maar de Stier kan ook gevangen raken in de materiële wereld.

De Stier werkt voor geld, veiligheid en de mogelijkheid om te winkelen voor de beste kwaliteit. Maar onthoud dat je van de betere dingen in het leven houdt en het aardse aspect maakt dat de Stier materiële en fysieke veiligheid nodig heeft, en al het geld om de levensstijl te ondersteunen.

Te materialistisch worden kan één van je grootste tekortkomingen zijn.

Voordat je investeringen doet zoek je naar praktische en logische redenen voordat je actie onderneemt en je legt een grote nadruk op zorgvuldig, nauwgezet onderzoek.

Je hebt een hekel aan snelle besluitvorming en geeft de voorkeur aan zorgvuldige afweging, omdat je investeert voor de lange termijn. Besluitvorming is voor jou een zorgvuldig proces. Stier moet zorgvuldig alle opties overwegen en stuk per stuk inschatten op uitvoerbaarheid.

 

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier regeert over de keel en de nek en je moet oppassen voor keelinfecties.

Omdat je lichaamstype de neiging heeft tot fysieke luiheid kan je ook overgewicht ontwikkelen.

Dus omdat het in je natuur ligt om traag te veranderen moet je niet eens de moeite doen om te proberen radicaal te zijn met een dieet, Stier.

Als je jezelf toelaat om je uitgehongerd te voelen zal je vroeg of laat rood zien! En zul je vreetbuien krijgen. De truc is om geleidelijk aan gezonde veranderingen in je dieet te verwerken, zodat je je enthousiasme behoudt en je stofwisseling hoog houdt. Werk jezelf dan geleidelijk aan in een trainingsprogramma.

In feite, of het nu gaat om het opgeven van een verslaving zoals roken of chocolade, of het proberen om een belangrijke nieuwe fase van het leven te beginnen zoals verhuizen of het huwelijk, geef jezelf toestemming om het rustig aan te doen want de Stierpersoonlijkheid is als een rekkend elastiekje, en als je te snel trekt zal dat elastiekje vroeg of laat snel en hard terugknappen.

Het symbool dat met je teken wordt geassocieerd is de Stier.

Stier is de sensuele, zachte stier die de hele dag in de velden ligt op zoek naar comfort, en de schaduw van een boom verkiest om te eten en te slapen.

Wanneer het tijd is om de stieren weer in de schuur krijgen aan het eind van de dag is er geen goed voorbeeld voor hen, en dus zal je heel zachtjes moeten duwen bij de stier, omdat hun woede een langzame kook kan zijn, en na een tijdje kan hun irritatie groter worden dan hun behoefte aan comfort, want als de stier rood ziet en begint te snuiven en stampen kan je beter uit de weg komen en er niet vanuit gaan dat de stier nooit zal aanvallen, want dat is hun laatste signaal dat je ze beter met rust had gelaten.

En als de stier uiteindelijk boos wordt zal hij of zij aanvallen.

Het vergt veel om een Stier op te jutten, maar eenmaal opgejut kan de omvang van het temperament van de stier in volle kracht tevoorschijn komen en zowat iedereen in hun weg kan de gevolgen ervan dragen.

Het Tijdperk van de Stier was ongeveer 4000 tot 2000v.Chr. en gedurende die periode graveerden de Egyptenaren het symbool van de Stier in al hun tempels.

En zo was het dat tijdens het tijdperk van de Stier de stier werd aanbeden, en de landbouw begon te bloeien op een geavanceerder niveau met boerengemeenschappen.

En vandaag de dag houden mensen die onder het sterrenbeeld Stier geboren zijn ervan om met hun handen in het vuil te zitten bij het tuinieren en te pronken met hun groene vingers.

Iemand met het sterrenbeeld Stier is in harmonie als hij zijn leven in overeenstemming met de seizoenen leidt. Maar omdat Stier een vast teken is en niet altijd gemakkelijk meevloeid met de veranderende seizoenen komt het vaak vast te zitten in het leven.

Willen dat fruit bloeit in de winter gaat dat niet laten gebeuren. Het grootste geschenk van de Stier is Geduld en de innerlijke kennis dat er voor alles een seizoen is.

Je traagheid kan soms ergerlijk zijn, maar het uiteindelijke resultaat leert ons het geniale van het laten ontvouwen van dingen wanneer ze klaar zijn en niet eerder.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

eigenschappen van sterrenbeeld stier

8 Comments

 1. Heel mooi en leuk geschreven! Ik ben een stier die op dit moment onder de boom ligt in het grasveld en tegelijkertijd aan het onderzoeken is welke kant ie op wil; door mijn traagheid voelt het inderdaad soms alsof je vastzit in het leven. Maar het laatste herkenbare stukje over het Geduld van een stier en de innerlijke kennis van de seizoenen verteld mij meer over waarom ik dit doe en dat het zeker goedkomt!

 2. ik ben zowel Stier als slang in de chinese horoscopie, De geboortedag is gelijk aan de dag van Europa.Griekse Godheid? verder vergelijk: Feng-Shui ontvangkelijk heid van Aarde.

 3. Leuk geschreven en klopt als een bus! Alleen het niet experimenteren op sexueel vlak klopt totaal niet, want ik zorg voor een boeiend en afwisselend sexleven, om mijn partner zeker niet te verliezen! Mijn partner is een leeuw en heeft hopen energie, en dus als hij mij onder druk zet, krijgt hij van mij Nieks gedaan! Ik kan heel hard werken, maar dan moet de verdienste naar gelang zijn!! Ik ben heel materialistisch en hou idd van luxe en verwend worden! En wanneer ik iets niet kan kopen kan ik heel teleurgesteld zijn en koppig! En ik ben ook zeer aantrekkelijk voor heel veel mensen, vooral mannen dan, wat dan lijdt onder jaloezie bij vrouwen, en daar word ik wild van! Ik begrijp het niet! Want jaloezie ken ik niet! En vrienden blijven nooit lang in en leven! Vriendinnen heb ik niet, na een korte tijd worden ze jaloers op mijn leven en relatie ! Maar goeie kameraden heb ik gelukkig wel! Zolang ze geen avances nemen kan ik lang bevriend blijven! Groetjes van een echte stier!!

 4. Het is mooi geschreven ik ben een stier en ben verbaast hoe dicht dit verhaal bij mij staat.
  Het klopt inderdaad ik ben in
  hele grote lijnen wat hier beschreven wordt.
  Bizar..

 5. deze beschrijving klinkt mij heel bekend en juist in mijn oren, ik herken mij volledig in dit verhaal dit ging helemaal over mij en ik ben reeds 75 jaar een echte stier dus ik kan het weten of het juist is Groetjes en bedankt

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *