Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Stier is het sterrenbeeld voor mensen geboren tussen 21 april en 21 mei.

Als je denkt aan het sterrenbeeld Stier, dan komt waarschijnlijk een sterke sensualiteit en een voorzichtige, conservatieve persoonlijkheid in je op. Het staat bekend als solide, praktisch, vastberaden en koppig. Stieren laten zich niet zomaar berijden, maar als ze een leider vertrouwen, zullen ze gewillig en trouw volgen.

Stieren hebben respect voor eigendom en willen niet in de schulden terechtkomen. Ze doen er alles aan om de status quo te handhaven, omdat verandering ze nerveus maakt. Het belangrijkste kenmerk van de Stier is de zin “Ik heb”, wat betekent dat ze graag alles bezitten en over alles beschikken waarvan ze denken dat het van hen is, van relaties tot materiële goederen.

Een eigenschap die ik in bijna elke Stier heb gezien, is dat ze nooit iets willen loslaten waar ze tijd, energie of vooral geld in hebben geïnvesteerd. Emotioneel gezien kun je het best voorzichtig zijn met een Stier. Het spreekwoord “Pas op voor de woede van een geduldig man” beschrijft hen het best.

Een Stierpersoonlijkheid is als een vulkaan die langzaam op gang komt en niet opgejaagd wil worden. Ze kunnen geleid worden, maar niet gepusht. Wees voorzichtig, of het nu gaat om het bereiken van een succesvol doel of boos worden.

Als je geprovoceerd wordt kan je exploderen in gewelddadige uitbarstingen van woeste woede waarin je alle zelfbeheersing lijkt te verliezen. Maar je bent meer geneigd tot harmonie, vrede en een compromis met een stevige dosis charme en gratie.

Onthoud de langzame aanpak en inertie van de Stier, anders kan het resulteren in opgekropte woede die kan uitbarsten als een vulkaan. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen vriendelijkheid en realiteit, anders kan opgekropte wrok de overhand krijgen.

Stieren hebben vaak een hedonistische en plezierzoekende levensstijl, en genieten van de fijnere dingen in het leven zoals lekker eten, sieraden en verwend worden. Daarnaast hebben ze ook veel artistieke talenten, vooral in muziek en zang vanwege de heerschappij over de keel en nek.

Beroemdheden zoals Barbra Streisand, Shirley MacLaine en de overleden Fred Astaire hebben het Stier-zonneteken, net als de legendarische schrijver Shakespeare.

Een voorbeeld van het extreme aspect van de Stier is het verhaal van Koning Midas, die zijn wens kreeg om alles wat hij aanraakte in goud te veranderen. Dit leidde uiteindelijk tot de ontdekking dat de echte waarde in het leven ligt in liefde, niet in materiële rijkdom. Dit is een belangrijke les voor jongere Stieren om een evenwicht te vinden tussen materiële en immateriële waarden in het leven.

Sterrenbeeld Stier in liefde en relaties

Als het om romantiek gaat, ben je iemand die gemakkelijk verliefd wordt en diep romantisch is. Maar als het gaat om seksuele voorkeuren, ben je meer behoudend en niet zo geneigd om veel te experimenteren. Je houdt van routine en voorspelbaarheid in alle aspecten van je leven, inclusief je seksleven.

 • Als twee Stieren een relatie beginnen, gaat het waarschijnlijk langzaam en gestaag. Het kan zelfs zeven jaar duren voordat jullie besluiten om te trouwen. Dit komt niet zozeer door een enorme passie, maar meer omdat jullie een comfortabel gevoel bij elkaar hebben en aan elkaar gewend zijn geraakt. Het klinkt misschien niet heel romantisch, maar als het gaat om een huwelijk, kan deze combinatie een leven lang meegaan.
 • Vaak blijft de liefde van een Ram onbeantwoord of is het een geheime liefde.
 • Vissen zijn meestal geweldige vrienden en zouden ook kunnen uitgroeien tot een geweldige partner.
 • Jij en Watermannen zijn totaal verschillend, maar als jullie een gemeenschappelijk doel hebben, kan het wel werken.
 • Als je een Steenbok als partner hebt, wil je waarschijnlijk de hele wereld rondreizen op zoek naar het paradijs.
 • Boogschutter heeft de neiging om je aan te zetten tot heroverweging van je leven en dat kan een krachtige kans voor groei zijn, maar het kan ook betekenen dat je niet altijd bij hetzelfde blijft.
 • Schorpioen is jouw tegenpool als het gaat om een huwelijkspartner.
 • Weegschaal is iemand die warm, levendig en gericht op het moment is.
 • Maagd zal altijd jouw eeuwige minnaar blijven.
 • Als je samen met een Leeuw gaat wonen, kun je verwachten dat jullie twee heel verschillende persoonlijkheden hebben, maar het kan toch werken.
 • Met Kreeft zal je waarschijnlijk een liefde hebben die meer als broer en zus voelt.
 • Met Tweelingen kun je beter een financiële relatie onderhouden dan een romantische.

Stieren zijn betrouwbare en trouwe partners die graag thuis zijn en zich op hun gemak voelen in hun vertrouwde omgeving.

Als Stier ben je een loyale en huiselijke partner, maar soms kan je overdreven bezitterig zijn omdat je jouw bezittingen niet graag deelt. Verandering is niet jouw ding, dus je houdt liever vast aan een moeilijke relatie dan dat je begint met een nieuwe partner.

Je vermijdt ruzies en kan daarom huwelijkstherapiesessies ontwijken, of zelfs een scheiding vermijden omdat je conflicten liever uit de weg gaat.

Het kost tijd voor een Stier om zich te binden, en nog meer tijd om los te laten.

Je bent fysiek aantrekkelijk, maar niet zo seksueel agressief als een Ram. Je trekt anderen aan in plaats van hen achterna te zitten. Dit komt doordat jouw teken het principe van aantrekkingskracht vertegenwoordigt.

Een Stier heeft vaak tastbare bewijzen van liefde nodig vanwege hun praktische aard. Ze willen het zien, ruiken en voelen om het te geloven. Dus, het is belangrijk om cadeaus, bloemen, brieven en geuren te geven als bewijs van je liefde. Af en toe een lief woordje is niet genoeg voor hen.

Je bent een van de meest liefdevolle, aanhankelijke en sensuele tekens en een echte vangst voor elke partner. Het is onmogelijk om aan je charmes te ontsnappen.

Als een Stier affectie wil tonen, zullen woorden alleen niet genoeg zijn. Ze zullen liever iets kopen of maken om hun liefde fysiek te laten zien. Een tastbaar cadeau is belangrijk voor hen en het laat zien dat je hun liefde waard bent. En vergeet niet dat Stieren een zekere mate van materialisme in zich hebben.

Je bent toegewijd en vrijgevig met je vrienden, maar je kiest ze zorgvuldig uit omdat je niet graag bevriend bent met mensen die te verschillend zijn van jou.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Stier de lezen.

Sterrenbeeld Stier Innerlijk en Uiterlijk

Je lichaam is vaak zeer sterk en solide, en vele Stieren zullen stevig gebouwd zijn met brede schouders en soms zelfs een breed voorhoofd hebben, zoals bij een stier.

Ik heb de fysische dynamiek van de Stier altijd als het teken van traagheid beschreven. En dit betekent simpelweg dat energieën in rust de neiging hebben om in rust te blijven, en energie in beweging de neiging heeft om in beweging te blijven.

Daarom zijn er veel Stieren die hard werken en zelfs hard spelen tegelijkertijd, maar als je stopt om te rusten duurt het een lange tijd om je van de zetel af en terug in de ratrace te krijgen.

Of het duurt een eeuwigheid om je te motiveren om naar het fitnesscentrum te gaan, maar als je eenmaal in je routine zit ben je als een hond met een bot en werk je elke dag aan die spieren, totdat je stopt en dan is het terug naar de zetel.

Routine is het kenmerk van de Stier. Maar terwijl je niet een teken bent dat bekend staat om flexibiliteit, zal je vasthoudendheid en betrouwbaarheid dat meer dan genoeg compenseren.

Verwacht dus niet dat een Stier het begrijpt wanneer plannen op het laatste moment wijzigen. Ze veranderen niet snel van gedacht en dit is iets wat je gewoon moet accepteren.

Als je een invloed wilt hebben op hun denken moet je jouw ideeën in het begin overbrengen, voordat ze een andere vergrendelde mening vormen. Stieren kunnen heel koppig zijn!

Mentaal ben je vaker praktisch dan intellectueel, maar je bent geneigd om koppig te zijn en vast te zitten in je meningen vanwege je voorkeur voor het volgen van de routine van een beproefd pad.

Veel stieren zijn meedogenloos van nature uit. Maar je bent over het algemeen betrouwbaar, vastberaden en onwrikbaar als je tegenover moeilijkheden staat.

Je geniet van kunst, waarvoor je een talent kan hebben. Samen met je liefde voor alles wat mooi is komt een liefde voor de goede dingen van het leven, plezier, comfort, luxe en lekker eten en de wijn en het kan zijn dat je de verleiding moet weerstaan om erin te overdrijven, te veel geld opdoen en te veel gewicht aankomen. Het is de stier die de hele dag in de schaduw onder de boom ligt die het probleem is.

Sterrenbeeld Stier in Werk, Zaken en Financieel

Stieren zijn ijverig en goede ambachtslieden, en zijn niet bang om hun handen vuil te maken.

Stier regeert het domein van geld in de horoscoop, waardoor de stier een goede voorziener, investeerder en ondernemer is, maar de Stier kan ook gevangen raken in de materiële wereld.

De Stier werkt voor geld, veiligheid en de mogelijkheid om te winkelen voor de beste kwaliteit. Maar onthoud dat je van de betere dingen in het leven houdt en het aardse aspect maakt dat de Stier materiële en fysieke veiligheid nodig heeft, en al het geld om de levensstijl te ondersteunen.

Te materialistisch worden kan één van je grootste tekortkomingen zijn.

Voordat je investeringen doet zoek je naar praktische en logische redenen voordat je actie onderneemt en je legt een grote nadruk op zorgvuldig, nauwgezet onderzoek.

Je hebt een hekel aan snelle besluitvorming en geeft de voorkeur aan zorgvuldige afweging, omdat je investeert voor de lange termijn. Besluitvorming is voor jou een zorgvuldig proces. Stier moet zorgvuldig alle opties overwegen en stuk per stuk inschatten op uitvoerbaarheid.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Stier

Het sterrenbeeld Stier regeert over de keel en de nek en je moet oppassen voor keelinfecties.

Omdat je lichaamstype de neiging heeft tot fysieke luiheid kan je ook overgewicht ontwikkelen.

Dus omdat het in je natuur ligt om traag te veranderen moet je niet eens de moeite doen om te proberen radicaal te zijn met een dieet, Stier.

Als je jezelf toelaat om je uitgehongerd te voelen zal je vroeg of laat rood zien! En zul je vreetbuien krijgen. De truc is om geleidelijk aan gezonde veranderingen in je dieet te verwerken, zodat je je enthousiasme behoudt en je stofwisseling hoog houdt. Werk jezelf dan geleidelijk aan in een trainingsprogramma.

In feite, of het nu gaat om het opgeven van een verslaving zoals roken of chocolade, of het proberen om een belangrijke nieuwe fase van het leven te beginnen zoals verhuizen of het huwelijk, geef jezelf toestemming om het rustig aan te doen want de Stierpersoonlijkheid is als een rekkend elastiekje, en als je te snel trekt zal dat elastiekje vroeg of laat snel en hard terugknappen.

Het symbool dat met je teken wordt geassocieerd is de Stier.

Stier is de sensuele, zachte stier die de hele dag in de velden ligt op zoek naar comfort, en de schaduw van een boom verkiest om te eten en te slapen.

Wanneer het tijd is om de stieren weer in de schuur krijgen aan het eind van de dag is er geen goed voorbeeld voor hen, en dus zal je heel zachtjes moeten duwen bij de stier, omdat hun woede een langzame kook kan zijn, en na een tijdje kan hun irritatie groter worden dan hun behoefte aan comfort, want als de stier rood ziet en begint te snuiven en stampen kan je beter uit de weg komen en er niet vanuit gaan dat de stier nooit zal aanvallen, want dat is hun laatste signaal dat je ze beter met rust had gelaten.

En als de stier uiteindelijk boos wordt zal hij of zij aanvallen.

Het vergt veel om een Stier op te jutten, maar eenmaal opgejut kan de omvang van het temperament van de stier in volle kracht tevoorschijn komen en zowat iedereen in hun weg kan de gevolgen ervan dragen.

Het Tijdperk van de Stier was ongeveer 4000 tot 2000v.Chr. en gedurende die periode graveerden de Egyptenaren het symbool van de Stier in al hun tempels.

En zo was het dat tijdens het tijdperk van de Stier de stier werd aanbeden, en de landbouw begon te bloeien op een geavanceerder niveau met boerengemeenschappen.

En vandaag de dag houden mensen die onder het sterrenbeeld Stier geboren zijn ervan om met hun handen in het vuil te zitten bij het tuinieren en te pronken met hun groene vingers.

Iemand met het sterrenbeeld Stier is in harmonie als hij zijn leven in overeenstemming met de seizoenen leidt. Maar omdat Stier een vast teken is en niet altijd gemakkelijk meevloeid met de veranderende seizoenen komt het vaak vast te zitten in het leven.

Willen dat fruit bloeit in de winter gaat dat niet laten gebeuren. Het grootste geschenk van de Stier is Geduld en de innerlijke kennis dat er voor alles een seizoen is.

Je traagheid kan soms ergerlijk zijn, maar het uiteindelijke resultaat leert ons het geniale van het laten ontvouwen van dingen wanneer ze klaar zijn en niet eerder.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

eigenschappen van sterrenbeeld stier

9 Comments

 1. Heel mooi en leuk geschreven! Ik ben een stier die op dit moment onder de boom ligt in het grasveld en tegelijkertijd aan het onderzoeken is welke kant ie op wil; door mijn traagheid voelt het inderdaad soms alsof je vastzit in het leven. Maar het laatste herkenbare stukje over het Geduld van een stier en de innerlijke kennis van de seizoenen verteld mij meer over waarom ik dit doe en dat het zeker goedkomt!

  • Mooi gezegd, en deze stier ligt ook onder een boom en denkt exact het zelfde. Javier dit heb je prachtig omschreven

 2. ik ben zowel Stier als slang in de chinese horoscopie, De geboortedag is gelijk aan de dag van Europa.Griekse Godheid? verder vergelijk: Feng-Shui ontvangkelijk heid van Aarde.

 3. Leuk geschreven en klopt als een bus! Alleen het niet experimenteren op sexueel vlak klopt totaal niet, want ik zorg voor een boeiend en afwisselend sexleven, om mijn partner zeker niet te verliezen! Mijn partner is een leeuw en heeft hopen energie, en dus als hij mij onder druk zet, krijgt hij van mij Nieks gedaan! Ik kan heel hard werken, maar dan moet de verdienste naar gelang zijn!! Ik ben heel materialistisch en hou idd van luxe en verwend worden! En wanneer ik iets niet kan kopen kan ik heel teleurgesteld zijn en koppig! En ik ben ook zeer aantrekkelijk voor heel veel mensen, vooral mannen dan, wat dan lijdt onder jaloezie bij vrouwen, en daar word ik wild van! Ik begrijp het niet! Want jaloezie ken ik niet! En vrienden blijven nooit lang in en leven! Vriendinnen heb ik niet, na een korte tijd worden ze jaloers op mijn leven en relatie ! Maar goeie kameraden heb ik gelukkig wel! Zolang ze geen avances nemen kan ik lang bevriend blijven! Groetjes van een echte stier!!

 4. Het is mooi geschreven ik ben een stier en ben verbaast hoe dicht dit verhaal bij mij staat.
  Het klopt inderdaad ik ben in
  hele grote lijnen wat hier beschreven wordt.
  Bizar..

 5. deze beschrijving klinkt mij heel bekend en juist in mijn oren, ik herken mij volledig in dit verhaal dit ging helemaal over mij en ik ben reeds 75 jaar een echte stier dus ik kan het weten of het juist is Groetjes en bedankt

 6. herken me volkomen in dit verhaal. Ik bewandel al jaren een pad waarbij ik een bepaald iets wil bereiken… een paar tegenslagen gehad maar toch nog steeds de energie om ervoor tegaan. wetende dat ik echt in dat profiel pas vandaar een stier laat niet los volhardend en geduldig 🙂

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *