Het sterrenbeeld Steenbok is de geit van de dierenriem, deze mensen zijn geboren van 21 december tot en met 19 januari.

Dit is ongeveer want door de onregelmatige rotatie van de aarde zal het sterrenbeeld Steenbok niet elk jaar exact op de 21e beginnen of eindigen op de 19de.

Wat in me opkomt als ik denk aan Steenbok is één van de meest stabiele en ( meestal) ernstige tekens van de dierenriem. Je bent normaal gezien zelfverzekerd , vastberaden en kalm .

Je bent vaak hardwerkend, emotieloos, praktisch, verantwoordelijk, volhardend, voorzichtig en in staat om zo lang vol te houden als nodig is om een doel te bereiken dat je voor jezelf hebt gesteld.

Steenbok mensen zijn betrouwbare werkers in bijna elk beroep dat ze uitvoeren.

Je bent de grote afwerker van de meestal door anderen gestarte projecten en je groeit snel uit tot de ruggengraat van een bedrijf waarvoor je werkt, zodat je naar de top stijgt.

De sleutelzin voor jou is “Ik gebruik “, en veel mensen interpreteren dit ten onrechte als de gebruiker en de sociale klimmer. Maar, ter verdediging van de Steenbok , “ik gebruik” betekent dat jullie experts zijn in het gebruiken van de beschikbare materialen.

Met andere woorden , zoals Martha Stewart , kunnen ze zien dat een afgedankte doos, groot blikje , overtollige stukken tapijt en eender wat, kan worden toegepast in een efficiëntere en nuttigere vorm.

Dus, dit ” Ik gebruik ” talent werkt ongelooflijk goed voor het runnen van een bedrijf tot het uitzoeken hoe je vijf kinderen voedt en kleedt met een gelimiteerd budget.

Het imago van de planeet Saturnus regeert over Steenbok en dat staat voor zeer conservatief en niet veel plezier in astrologische kringen. Dit is waarom Steenbok mensen worden geassocieerd met stijfheid, benauwdheid, materialisme en perfectionisme.

Er is vaak een sterke behoefte om de controle te hebben en dus om anderen te controleren, om de perfecte wereld te verzekeren waar niets ooit zonder controle gebeurt.

Maar aangezien we allemaal weten dat tegenslag de beste onder ons overkomt, is het de Steenbok die het meest kan lijden omwille van hun stijvere verwachtingen. De oplossing is te leren om meer te zijn zoals de wilg die meebuigt met de wind in plaats van de oude eik te zijn die probeert alle stormen te overleven terwijl de andere takken blijven afbreken.

Probeer te genieten van het leven in plaats van altijd te streven naar perfectie.

Saturnus vertegenwoordigt de vaderfiguur in de astrologie die zijn macht en controle niet wil afstaan waardoor zijn kinderen een afkeer van hem krijgen en vechten voor hun rechtmatige erfenis. En ja, vele mensen onder het sterrenbeeld Steenbok zullen vaak het gevoel hebben dat hun vader, baas of autoriteit in het algemeen ze tegenhoudt en niet steunt in het algemeen. Dus veel Steenbok mensen hebben grote problemen met hun vader.

Saturnus was de verst liggende planeet die nog met het blote oog kon worden gezien, tot in de jaren 1700 de telescoop werd uitgevonden. Voordien geloofde de mens dat Saturnus grenzen, beperkingen en structuren vertegenwoordigde, vanwege zijn baan die het verst lag van alle andere zichtbare planeten.

Dus waar Saturnus passeert in je sterrenbeeld zijn vaak gebieden in het leven waar je het gevoel hebt beperkt te zijn, vandaar de uitdrukking voor Steenbok en dat gebied in ieders horoscoop, “het is nooit genoeg “.

Waar ooit Saturnus passeert in je sterrenbeeld draait het om de moeilijkste lessen onder ogen zien en overwinnen. En iedereen heeft een Saturnus, een uitdagende berg om te beklimmen.

Sterrenbeeld Steenbok in liefde en relaties

Op romantisch vlak ben je het trouwende en monogame type, maar je neemt het allemaal zo serieus dat je vaak niet op je gemak en ongelukkig bent omdat je het hele liefdesspel zo serieus neemt. Daarom ben je voorzichtig rond mensen die je niet goed kent, je bemoeit je liever niet met anderen hun zaken en duld ook geen tussenkomst van hen.

Anderen zullen je vaak ongenaakbaar, formeel en afstandelijk zien, misschien met een air van afstand.

Natuurlijk kan dit niet verder van de waarheid zijn, maar je bent zo gespannen door je zorgen te maken over wat anderen denken over jou dat je niet geniet van het leven op het niveau dat je zou kunnen.

Echter, eenmaal verliefd ben je niet van plan om de kans te laten schieten omdat je lijkt te denken dat je niet veel andere kansen zal krijgen.

Wanneer je verliefd bent verander je in de jonge geit die door de velden rent alsof ze dolgelukkig is.

Ik vind dat Steenbokken er jonger uitzien naarmate ze ouder worden, omdat ze leren om zich te relaxen zodat ze jeugdiger worden en hun verouderde trekken verdwijnen.

Emotioneel heb je de neiging om een ouderlijke, verzorgende rol aan te nemen in de liefde. En je bent het gelukkigst als je nodig en gewaardeerd bent.

Wanneer je liefdesleven leeg of onrustig is kan er een tendens zijn dat je in pessimisme, melancholie en zelfs ongeluk valt. En dat is vrij normaal voor veel sterrenbeelden, maar de geit kan met al z’n pragmatisme de ups en downs van de liefde veel serieuzer nemen dan wat je anderen doet geloven, of wat anderen zelfs zouden veronderstellen.

 • Wanneer een Steenbok overeen komt met een andere Steenbok is het meestal meer van een fusie van de praktische overwegingen maar zeker stabiel en duurzaam. Het zal echter niet erg spontaan of naar buiten gedreven zijn.
 • Je kan geld verdienen samen met een Waterman, die kunnen een beroep doen op al je praktische kanten, maar ze zijn niet echt geschikt voor een romantische relatie.
 • Vissen is een goed teken om je te helpen dromen en ze zijn zeker mentaal stimulerend, maar tenzij je loslaat zal veranderen in een zusterlijke of broederlijke liefde.
 • Ram zou een goed teken zijn om een gezin mee te stichten.
 • Stier zal altijd je eeuwige liefde en playmate zijn.
 • Tweeling en Steenbok is te ingewikkeld om zich samen te vestigen.
 • Kreeft is een tegengesteld teken en dus een huwelijkspartner.
 • Leeuw zou een betere therapeut dan soulmate zijn.
 • Met Maagd zou je de wereld rondreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Weegschaal is een goed teken voor jou en uitstekend geschikt voor zakelijke relaties, maar je stijfheid zou de weegschaal uiteindelijk wegduwen op romantisch vlak.
 • Schorpioen zorgt voor uitstekende vriendschappen en dat is een geweldige basis voor een huwelijk.
 • Boogschutter is je geheime liefde.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Steenbok te lezen. 

Sterrenbeeld Steenbok Innerlijk en Uiterlijk

Je bent vaak zeer stevig gebouwd, en met een serieuze houding. Maar steenbok mensen lachen het laatst, want hoewel ze geboren zijn als zeer oude, zware , serieuze en stijve zielen , begint de oude bok met het ouder worden steeds meer op de jonge speelse geit te lijken.

Mensen die onder het sterrenbeeld Steenbok geboren zijn, beginnen er dus vaak jonger uit te zien naarmate ze ouder worden, terwijl de rest van ons jong begint en oud eindigt.

Steenbokken zijn de koningen en koninginnen van de woorden , “ik moet van” , “zou kunnen hebben”, “zou moeten”, en er is zo weinig tijd en natuurlijk, het is nooit genoeg.

Je moet leren loslaten wat je denkt dat acceptabel is en leren om je eigen persoon te zijn en je te ontspannen. Laat die geit maar spelen.

Je denkt diep en dieper, en verkent grondig alle mogelijkheden alvorens te beslissen over een ‘veilig’ plan van aanpak.

Je hebt een goed geheugen en een voortdurend verlangen naar kennis. Bovendien ben je bent rationeel, logisch, helder van geest en je hebt een goede concentratie, maar je moet opletten dat je niet te lang in ernst blijft plakken.

Een andere eerder onverwachte kwaliteit in sommige Steenbokken is een interesse in het occulte, die blijft bestaan ondanks je sceptische geest.

Net als de planeet Saturnus, die de persoonlijke planeten in het zonnestelsel omcirkelt zal je als Steenbok persoon bij het aankomen op een feest of een grote sociale aangelegenheid vaak de behoefte hebben om het gebied te omcirkelen voordat je beslist hoe je je gaat integreren in de groep.

Je doet dit uit angst dat iedereen je altijd zal beoordelen, aangezien je deze neiging zelf hebt om over anderen te oordelen, en dus voordat je kan ontspannen in een kamer vol vreemden zal je de behoefte hebben om de omgeving te controleren.

Je maakt maar enkele goede vrienden, maar daar ben je intens loyaal aan zodat je er niet meer nodig hebt. Je zult de wateren van genegenheid testen voordat je kan beoordelen of de temperatuur goed is voor het huwelijk.

Eenmaal getrouwd, ben je zeer trouw, hoewel je neigt naar jaloezie. De meeste Steenbokken trouwen voor het leven.

De spontane kwaliteit van de innovatieve, vrije geest van de kunstenaar is niet de aard van de Steenbok. Originaliteit wordt meestal niet geassocieerd met de artistieke Steenbok. Nuttig zijn met je creativiteit maakt je het meest comfortabel.

De beeldend kunstenaar is niet zozeer de drijfveer voor succes, je gaat voor de meer praktische verwezenlijkingen van de architect, de ontwerper, decorateur, tuinarchitect of commerciële kunstenaar. Je levenskeuzes zijn altijd sterk beïnvloed met de noodzaak voor het doel.

Sterrenbeeld Steenbok in Werk, Zaken en Financieel

Materiële welvaart is een belangrijke maatstaf voor succes voor de doelbewuste berggeit, die vastbesloten is om op te klimmen naar de top. Geiten geven nooit hun meedogenloze strijd op, vaak met de gedachte dat het doel de middelen heiligt.

Als medewerkers met praktische mogelijkheden en gedreven ambitie nodig zijn om een project te doen slagen zijn Steenbokken de mensen om in te huren.

Je bent van plan om zorgvuldig je ambities waar te maken, je bent zuinig zonder gemeenheid en in staat om grote resultaten te bereiken met een minimum aan inspanning en kosten.

Vanwege je organisatietalent ben je in staat om tegelijkertijd aan verschillende projecten te werken.

Je hebt een groot respect voor autoriteit, maar als je een hoge rang bereikt kan het zijn dat je niet bereid bent om naar andere meningen te luisteren over dingen waar je direct verantwoordelijk voor bent.

Als je de gezagsdrager bent in een bepaalde situatie verwacht je van jouw ondergeschikten om zelf even gedisciplineerd te zijn als jij, en om elke taak met de hoogste zorgvuldigheid uit te voeren. Steenbok mensen zijn echter wel even eerlijk als veeleisend.

Je beroepen kunnen alle beroepen omvatten die te maken hebben met wiskunde of geld.

Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeel Steenbok kunnen economen, financiers, bankiers, speculanten, aannemers, beheerders en makelaars zijn.

Je blinkt uit als bureaucraat, vooral wanneer projecten veeleisende lange termijn planning en werk betreft. En Steenbok mensen zijn ook uitstekende leraren, vooral als opdrachtgevers van onderwijsinstellingen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Steenbok regeert de knieën, de huid en skelet. Het is de starre persoonlijkheid die het lichaam verstijft en kan leiden tot problemen met artritis in je latere jaren. Dus relax af en toe je lichaam, geest en ziel, met andere woorden, geef de geit wat speeltijd.

Omdat stijfheid in gewrichten een probleem zou kunnen zijn, zelfs wanneer Steenbokken jong zijn, moet je blijven oefenen en stretchen om lenig te blijven.

Knieën zouden je zwakste lichaamsdeel kunnen zijn, dus probeer ze niet te overbelasten. Yoga en meditatie zouden goede technieken om de flexibiliteit van je lichaam en geest te behouden.

Steenbok is een teken dat geniet van het werken en wanneer ze worden geconfronteerd met stress vertelt hun instinct hen om harder, langer en met meer gerichte intensiteit te werken.

Je heerser Saturnus zorgt ervoor dat je de maximum verantwoordelijkheid neemt. Maar deze stress kan nadelige effecten op het lichaam hebben, dus maak ook wat tijd om te spelen of ga eens sporten.

Het symbool dat geässocieerd wordt met jouw teken is de berggeit.

De berggeit is een rotsvast, onafhankelijk schepsel dan zijn mannetje staat bij het manoeuvreren op het ruige terrein bij het beklimmen van een berg.

Je kan volharden in alle soorten weersomstandigheden en gevaarlijke obstakels met een vastberadenheid om je doelen te bereiken en om de top te bereiken met een praktisch, pragmatisch plan van aanpak.

Maar de bok was ook een symbool voor wilde seksualiteit in de oudheid en dus diep in deze ernstige doelgerichte geit ligt een gepassioneerde en sensuele kant te wachten om uit te komen en te spelen, maar pas nadat het doel in zicht is, zodat de geit kan ontspannen en loslaten. En dus de conservatieve buitenkant van de geit heeft ook een brandende seksuele binnenkant wanneer die opgewekt wordt.

De geit stond in de oudheid symbool voor seksuele losbandigheid en vrijheid, zoals de mythische god Pan. Als Steenbokken paranoïde worden uit angst dat ze de controle verliezen zijn ze gevoelig voor paniekaanvallen, en het woord paniek is afgeleid van de kwaliteit van Pan, dronken worden en alle controle verliezen.

Steenbok’s filosofie en algemene karakter dat zowat al hun beslissingen beïnvloedt is het bezorgd zijn over wat iedereen denkt van hun daden, want ze denken dat ze altijd worden beoordeeld.

Achter deze angst schuilt echter een grote integriteit en de noodzaak om de beste prestatie neer te zetten die ze mogelijk kunnen neerzetten, en om het respect van hun tijdgenoten te bereiken.

Uiteindelijk vormt dit een persoon die echt de gouden regel volgt die van deze planeet een betere plek om te wonen kan maken.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld steenbok

3 Comments

 1. Wauww.. bedankt voor dit mooie stuk.
  Ik kan mijzelf hier echt in vinden als Steenbok en zal de tips ook zeker meenemen in het leven.

 2. Rita

  12-04-’21

  “Beangstigend” : hoe alles klopt – en ik mij er in herken .
  Mooie weergave : “van hoe wij als Steenbok zijn” !
  Niet altijd gemakkelijk om te versoepelen als het in je geboren zit – “maar doe mijn best “

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *