Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Wist je dat het sterrenbeeld Steenbok vaak wordt gezien als één van de meest stabiele en serieuze tekens van de dierenriem? Mensen geboren tussen 21 december en 19 januari zijn normaal gesproken zelfverzekerd, vastberaden en kalm. Ze staan bekend om hun harde werk, praktische aanpak en verantwoordelijkheid.

Steenbokken zijn betrouwbare werkers in bijna elk beroep dat ze uitvoeren en groeien snel uit tot de ruggengraat van het bedrijf waarvoor ze werken, waardoor ze naar de top stijgen. Ze hebben het talent om beschikbare materialen op een efficiënte en nuttige manier te gebruiken en zijn experts in het afmaken van projecten die door anderen zijn gestart.

Maar soms worden Steenbokken geassocieerd met stijfheid, benauwdheid, materialisme en perfectionisme. Dit komt doordat het sterrenbeeld wordt geregeerd door de planeet Saturnus, wat staat voor zeer conservatief en niet veel plezier in astrologische kringen. Steenbokken hebben vaak een sterke behoefte om de controle te hebben en anderen te controleren om de perfecte wereld te verzekeren waar niets ooit zonder controle gebeurt.

Maar soms kan dit leiden tot stijvere verwachtingen en kan het moeilijk zijn voor Steenbokken om om te gaan met tegenslagen. Het is belangrijk voor hen om te leren flexibeler te zijn en meer zoals de wilg die meebuigt met de wind in plaats van de oude eik die alle stormen probeert te overleven terwijl de andere takken afbreken.

Saturnus vertegenwoordigt de vaderfiguur in de astrologie die zijn macht en controle niet wil afstaan, waardoor zijn kinderen een afkeer van hem krijgen en vechten voor hun rechtmatige erfenis. Veel Steenbokken hebben daarom grote problemen met hun vader of autoriteit in het algemeen die hen tegenhoudt en niet steunt.

Saturnus staat ook bekend als de verst liggende planeet die nog met het blote oog kan worden gezien. Voor de uitvinding van de telescoop geloofde men dat Saturnus grenzen, beperkingen en structuren vertegenwoordigde vanwege zijn baan die het verst lag van alle andere zichtbare planeten. Daarom worden gebieden in het leven waar je het gevoel hebt beperkt te zijn vaak geassocieerd met Saturnus in je sterrenbeeld.

Het kan moeilijk zijn om deze uitdagingen onder ogen te zien en te overwinnen, maar iedereen heeft een Saturnus, een uitdagende berg om te beklimmen.

Sterrenbeeld Steenbok in liefde en relaties

Op het gebied van romantiek ben je het type dat wil trouwen en monogaam wil zijn, maar je neemt het allemaal zo serieus dat je je vaak niet op je gemak voelt en ongelukkig bent. Je bent voorzichtig rond mensen die je niet goed kent en houdt je liever niet bezig met hun zaken, en je tolereert ook geen inmenging van anderen.

Mensen kunnen je daarom als afstandelijk en formeel zien, maar eigenlijk ben je dat niet. Je bent gewoon zo bezorgd over wat anderen van je denken dat je niet optimaal van het leven geniet.

Maar als je eenmaal verliefd bent, ben je vastberaden om die kans niet te laten schieten, omdat je denkt dat je misschien niet veel andere kansen krijgt. Dan ben je net als een jonge geit die dolblij rondrent.

Ik heb gemerkt dat Steenbokken er jonger uitzien naarmate ze ouder worden, omdat ze leren ontspannen en daardoor jeugdiger worden en ouderdomskenmerken verdwijnen.

Op emotioneel vlak neem je vaak een ouderlijke, verzorgende rol aan in de liefde en voel je je het gelukkigst als je nodig en gewaardeerd wordt.

Als je liefdesleven leeg of onrustig is, kun je snel in pessimisme, melancholie en zelfs ongeluk vervallen. Dit is vrij normaal voor veel sterrenbeelden, maar de geit kan het allemaal veel serieuzer nemen dan anderen vermoeden vanwege zijn of haar pragmatisme.

 • Als twee Steenbokken een relatie aangaan, dan gaat het meestal om een praktische overweging. Het is een stabiele en duurzame match, maar niet per se heel spontaan of uitbundig.
 • Als je op zoek bent om geld te verdienen, dan kan een samenwerking met een Waterman handig zijn. Ze kunnen beroep doen op je praktische en efficiënte kanten. Maar als je op zoek bent naar een romantische relatie, dan is een Waterman misschien niet de beste keuze.
 • Als je behoefte hebt aan inspiratie en een creatieve geest, dan is het teken Vissen een goede match. Ze zijn geweldig om mee te fantaseren en zullen zeker je verbeelding prikkelen. Echter, als je niet los kan laten, kan een relatie met Vissen zich ontwikkelen tot een platonische, broederlijke of zusterlijke liefde.
 • Ram is een goed sterrenbeeld als je een gezin wilt stichten.
 • Stier zal altijd jouw eeuwige liefde en speelkameraad zijn.
 • Een relatie tussen Tweelingen en Steenbok is te gecompliceerd om zich te settelen.
 • Kreeft is een tegenoverliggend teken, wat betekent dat het een goede partner is voor een huwelijk.
 • Een Leeuw is misschien wel beter geschikt als therapeut dan als zielsverwant.
 • Als je een relatie hebt met een Maagd, dan zou je samen de wereld willen verkennen en nieuwe horizonten willen ontdekken. Jullie beiden hebben een avontuurlijke kant die jullie graag willen verkennen. Jullie zullen ook allebei de behoefte hebben om nieuwe dingen te leren en zullen elkaar aanmoedigen om verder te gaan dan je comfortzone. Met de praktische instelling van Maagd kunnen jullie samen goed plannen en organiseren om jullie reizen soepel te laten verlopen.
 • Weegschaal is een geweldig teken om zaken mee te doen en je zou waarschijnlijk goed samenwerken op professioneel gebied. Maar op romantisch gebied kan je starheid ervoor zorgen dat de Weegschaal uiteindelijk van je wegduwt.
 • Schorpioen is geweldig als vriend en kan ook een sterke basis vormen voor een huwelijk.
 • Boogschutter is je geheime liefde.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Steenbok te lezen. 

Sterrenbeeld Steenbok Innerlijk en Uiterlijk

Als je geboren bent onder het sterrenbeeld Steenbok, dan heb je vaak een solide en serieuze uitstraling. Je staat bekend om je diepe denkproces en je grondige onderzoek voordat je een beslissing neemt. Hoewel je rationeel en logisch bent, moet je er wel op letten dat je niet te lang in ernstige situaties blijft hangen.

Het interessante aan Steenbokken is dat, ondanks hun sceptische houding, sommigen een fascinatie hebben voor het occulte. En net als de planeet Saturnus, die hun persoonlijke planeet is, zullen Steenbokken de neiging hebben om een sociale situatie te observeren voordat ze zich erin mengen. Dit komt door hun angst om beoordeeld te worden, aangezien ze zelf ook de neiging hebben om te oordelen over anderen.

Maar ondanks deze eigenschappen hebben Steenbokken een verrassend speelse kant. Naarmate ze ouder worden, beginnen ze er vaak jonger uit te zien en worden ze meer ontspannen. Het is belangrijk voor Steenbokken om los te laten wat ze denken dat acceptabel is en om te leren zichzelf te zijn en te genieten van het leven.

Je maakt maar enkele goede vrienden, maar daar ben je intens loyaal aan zodat je er niet meer nodig hebt. Je zult de wateren van genegenheid testen voordat je kan beoordelen of de temperatuur goed is voor het huwelijk.

Steenbokken zijn over het algemeen zeer toegewijd aan hun huwelijkspartner en hebben de neiging om jaloers te zijn. Eenmaal getrouwd, is het waarschijnlijk voor het leven.

Hoewel Steenbokken niet bekend staan om hun spontaniteit en innovativiteit, betekent dit niet dat ze niet creatief zijn. Ze hebben echter de neiging om praktische toepassingen te vinden voor hun creativiteit in beroepen zoals architectuur, design, decoratie, tuinarchitectuur en commerciële kunst.

Voor Steenbokken is het bereiken van hun doelen van het grootste belang bij het maken van levenskeuzes. Ze hebben de neiging om nuttig te willen zijn met hun creativiteit in plaats van de focus te leggen op originaliteit, zoals bijvoorbeeld het geval is bij kunstenaars.

Sterrenbeeld Steenbok in Werk, Zaken en Financieel

Steenbokken vinden materiële welvaart een belangrijke maatstaf voor succes, en ze zijn vastbesloten om te klimmen naar de top. Ze geven nooit op en denken vaak dat het doel de middelen heiligt.

Als je praktische, gedreven medewerkers nodig hebt om een project te doen slagen, dan moet je Steenbokken inhuren. Ze hebben ambitie en zijn van plan om zorgvuldig hun doelen te bereiken, zonder gemeen te zijn. Bovendien zijn ze in staat om grote resultaten te bereiken met een minimum aan inspanning en kosten, dankzij hun organisatietalent.

Hoewel Steenbokken een groot respect hebben voor autoriteit, kan het zijn dat ze, wanneer ze een hoge rang bereiken, niet bereid zijn om naar andere meningen te luisteren over zaken waarvoor ze direct verantwoordelijk zijn.

Wanneer jij de leiding hebt in een bepaalde situatie, dan verwacht je van de mensen onder jouw gezag dat ze even gedisciplineerd zijn als jij en dat ze elke taak met de grootste zorgvuldigheid uitvoeren. Maar als Steenbok ben je net zo eerlijk als veeleisend.

Steenbokken hebben de neiging om beroepen te kiezen die te maken hebben met wiskunde of geld.

Dit kan allerlei banen omvatten, zoals econoom, financier, bankier, aannemer, beheerder of makelaar. Bovendien zijn Steenbokken erg goed in bureaucratie, vooral bij projecten die lange termijn planning en hard werken vereisen. Als opdrachtgevers van onderwijsinstellingen zijn Steenbokken ook geweldige leraren.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Steenbok

Steenbokken hebben invloed op de knieën, de huid en het skelet. Een te starre persoonlijkheid kan leiden tot stijfheid in het lichaam en op latere leeftijd problemen met artritis veroorzaken. Dus af en toe ontspannen is belangrijk voor zowel lichaam, geest als ziel – oftewel, geef de geit wat speeltijd.

Het is belangrijk om te blijven oefenen en stretchen om flexibel te blijven, vooral omdat stijfheid in gewrichten een probleem kan zijn, zelfs op jonge leeftijd. Vergeet niet dat de knieën een zwak punt kunnen zijn, dus overbelast ze niet. Yoga en meditatie zijn goede manieren om zowel de flexibiliteit van het lichaam als de geest te behouden.

Steenbokken houden ervan om te werken en wanneer ze stress ervaren, hebben ze de neiging om nog harder en gerichter te werken, als een soort instinctieve reactie.

Als Steenbok heb je de neiging om veel verantwoordelijkheid op je te nemen vanwege de invloed van je heerser Saturnus. Maar als je te veel stress hebt, kan dat een negatieve invloed hebben op je lichaam. Daarom is het belangrijk om wat tijd vrij te maken om te spelen of te sporten.

Het symbool dat bij jouw teken hoort is de berggeit. Dit dier staat bekend om zijn vastberadenheid bij het beklimmen van een berg. Je hebt de kracht om vol te houden in alle weersomstandigheden en gevaarlijke situaties om je doelen te bereiken.

Maar achter de conservatieve buitenkant van de geit ligt ook een gepassioneerde en sensuele kant die tevoorschijn kan komen, maar pas nadat het doel is bereikt. Steenbokken kunnen paranoïde zijn en paniekaanvallen krijgen als ze de controle verliezen. Dit komt omdat het woord paniek is afgeleid van de naam van de god Pan, die bekend stond om zijn dronkenschap en losbandigheid.

Hoewel Steenbokken zich zorgen maken over wat anderen van hen denken, zorgt deze eigenschap er ook voor dat ze een grote integriteit hebben en de beste prestatie willen leveren om respect te verdienen van hun tijdgenoten. Uiteindelijk zijn Steenbokken mensen die de gouden regel volgen en zo kunnen bijdragen aan een betere wereld.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld steenbok

3 Comments

 1. Wauww.. bedankt voor dit mooie stuk.
  Ik kan mijzelf hier echt in vinden als Steenbok en zal de tips ook zeker meenemen in het leven.

 2. Rita

  12-04-’21

  “Beangstigend” : hoe alles klopt – en ik mij er in herken .
  Mooie weergave : “van hoe wij als Steenbok zijn” !
  Niet altijd gemakkelijk om te versoepelen als het in je geboren zit – “maar doe mijn best “

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *