Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Schorpioen sterrenbeeld datum:

Als je geboren bent tussen 24 oktober en 22 november, dan is jouw sterrenbeeld Schorpioen.

Als je het sterrenbeeld Schorpioen bent, betekent dit niet dat het altijd op dezelfde datum begint of eindigt vanwege de onregelmatige draaiing van de aarde. Maar als ik aan Schorpioenen denk, denk ik aan mensen die vastberaden, scherpzinnig, beschermend, jaloers en krachtig zijn. Jullie zijn vatbaar voor obsessie en nemen geen genoegen met oppervlakkige dingen in het leven, of het nu gaat om carrières of liefdesleven.

De slogan die bij jullie teken past is “ik verlang”. Jullie verlangende natuur maakt jullie krachtig, gedreven, succesvol en seksueel aantrekkelijk, maar het kan ook leiden tot een innerlijke strijd tussen jullie instinctieve verlangens en rationele denken.

Schorpioenen worden geassocieerd met de afdaling in de onderwereld. Dit betekent dat jullie vaak een reis naar de diepten van jullie wezen maken, waarbij jullie geconfronteerd worden met jullie innerlijke demonen en psychologische complexen. Dit kan pijnlijk zijn, maar het biedt ook de belofte van transformatie en de terugkeer naar het licht.

Als Schorpioen ervaar je vaak een soort bijna-dood-ervaring in je leven, waarna je herboren wordt als de feniks die oprijst uit de as van zijn vroegere zelf en naar nieuwe hoogten stijgt.

Sterrenbeeld Schorpioen in liefde en relaties

Er is al veel geschreven over hoe sexy en sensueel Schorpioenen zijn. Voor jullie is seks heel belangrijk en het is onmogelijk om een gelukkige relatie te hebben zonder goede seks.

Jullie zijn gepassioneerde minnaars en de meest energieke van alle tekens. Jullie belangrijkste doel in de liefde is om boven jezelf uit te stijgen en jezelf seksueel te verliezen in je partners, tot op het niveau van magie. Daarom zijn jullie uiteindelijk op zoek naar een zielsverwant.

Schorpioenen kunnen echte machines van seksualiteit en erotiek worden als ze de intieme of spirituele verbinding met hun partner verliezen. Jullie gevoelens zijn zo intens dat zelfs wanneer jullie liefde van de hoogste en meest idealistische aard is, het nog steeds kan verschuiven naar een melodrama van grote hoogte- en dieptepunten.

Maar er is één ding dat echt opvalt in jullie teken als het gaat om liefde, en dat is jullie totale trouw. Jullie zijn zeer loyaal aan jullie partner en zullen alles doen om jullie relatie te beschermen en te behouden.

Alles in jouw natuur is extreem en als het op zaken van het hart aankomt, ben jij in eerste instantie meer open dan welk ander teken dan ook. Maar als je te vaak gekwetst wordt, kun je volledig dichtklappen en celibatair worden. Dit komt omdat je een krachtige en controlerende aard hebt en als je besluit dat het genoeg is geweest, dan is het ook echt voorbij en is er geen weg terug.

Dus zelfs als je ooit tot over je oren verliefd bent geweest, kan het nu voorbij zijn en zou je zonder enige emotie iemand kunnen passeren op straat. Maar pas op, als je een Schorpioen verraadt, dan zullen ze zeker wraak nemen. Het kan zelfs twintig jaar duren, maar ze zullen het nooit vergeten en er alles aan doen om terug te slaan.

 • Wanneer twee Schorpioenen een relatie hebben, is er wederzijds respect en volwassenheid. De passie tussen hen zal ongelooflijk zijn, maar meestal is deze relatie moeilijk omdat ze elkaars trucs en onzekerheden kennen. Dit kan leiden tot een machtsstrijd om controle, waardoor de relatie vaak uit de hand loopt.
 • Boogschutter en jij zijn totaal anders, maar het kan wel voor vuurwerk zorgen voor een tijdje. Jullie kunnen zelfs samenwerken om geld te verdienen.
 • Steenbok is een prima match voor jou, maar ze kunnen misschien niet dezelfde passie bieden waar je naar verlangt in een romantische relatie.
 • Watermannen zijn wellicht geïnteresseerd om samen met jou een thuis te creëren, en de romantiek tussen jullie kan heel intens zijn. Echter, zoals vaak het geval is met Schorpioenen, kan de kwestie van controle ook hier weer opduiken.
 • Vissen zijn eigenlijk altijd jouw geliefden en speelkameraadjes.
 • Een Ram is niet echt jouw match, het kan moeilijk zijn om hen te begrijpen.
 • Volgens de astrologie is Stier jouw tegenovergestelde teken en wordt vaak beschouwd als een goede match als huwelijkspartner.
 • Tweelingen kunnen behoorlijk uitdagend zijn voor een Schorpioen, omdat ze zo wispelturig en veranderlijk zijn. Maar als je je hoofd koel weet te houden en niet te veel laat meeslepen door hun grillen, kunnen ze je juist helpen om je leven in positieve zin te veranderen.
 • Kreeften zijn degenen waarmee je de wereld wilt rondreizen.
 • Een relatie met een Leeuw kan zeer gepassioneerd en romantisch zijn, en je zult zeker iemand vinden die op jouw niveau van passie en emoties kan komen. Maar als jullie niet dezelfde levensdoelen hebben, kan de vonk snel uitdoven en kan het moeilijk zijn om elkaar te blijven begrijpen.
 • Maagd is een teken waar je een sterke vriendschap mee kan opbouwen, en die vriendschap kan de perfecte basis vormen voor een langdurige en gezonde liefdesrelatie.
 • Een Weegschaal kan jouw geheime liefde zijn, of een liefde die niet wederzijds is.

Klik hier om de liefdeshoroscoop van de Schorpioen te lezen.

Sterrenbeeld Schorpioen Innerlijk en Uiterlijk

Fysiek zijn jullie lichamen zeer sterk en resistent tegen veel van de kwalen van andere tekens.

Jouw ogen hebben vaak een diepe, doordringende blik die intimiderend kan zijn. Je straalt seksualiteit uit in bijna elk aspect van je fysieke verschijning, zelfs als je volgens traditionele normen niet aantrekkelijk bent voor anderen. Het is alsof je een magneet bent voor seksuele aantrekkingskracht.

Jij hebt een geweldig denkvermogen. Jouw verbeeldingskracht, intuïtie en analytische vaardigheden zijn zeer sterk ontwikkeld, waardoor een Schorpioen verder kan gaan dan het gemiddelde. Je bent in staat om kritisch te observeren en te analyseren, wat je helpt om succesvol te zijn in het leven.

Schorpioenen hebben het potentieel om genieën te worden, meer dan welk ander teken dan ook, vanwege hun obsessieve gerichtheid op wat hen drijft. Maar er is ook een andere kant van de medaille: Schorpioenen kunnen uitstellers zijn en zo overweldigd raken door wat ze moeten doen, dat ze uiteindelijk lui en gemakzuchtig worden.

Als het meest intense, diepe en krachtige sterrenbeeld in de dierenriem, heb je vaak een teruggetrokken en afstandelijke houding in sociale bijeenkomsten, maar wie je echt kent, weet dat je scherpe observatievermogen en je vermogen om elke aanwijzing op te pikken, geen grenzen kent.

Je bent vaak aangenaam, intelligent in gesprek, gereserveerd, vriendelijk en hoffelijk. Maar als het erop aankomt, ben je in staat om wraak te nemen als geen ander. Je onthoudt alles wat er gezegd en gedaan wordt, en je wacht geduldig tot het juiste moment om terug te slaan.

Dit maakt je ook zeer succesvol in het bedrijfsleven, omdat je altijd je pokerface kunt behouden tot het moment waarop je de winnende kaarten hebt. Kunstenaars onder het sterrenbeeld Schorpioen hebben vaak erotiek en seksualiteit als hun handtekening gebruikt, maar met een gevoel van taboe en het donkere, diepe en verborgen geheimen van de mensheid.

De artistieke uitdrukking van een Schorpioen zal bijna nooit licht, kleurrijk en leuk zijn, maar eerder diepgaand, uitdagend, soms schokkend en altijd intens en emotioneel. Je bent begaafd met een sterk redeneringsvermogen en een groot voorstellingsvermogen en intuïtie, waardoor je verder kunt gaan dan het gemiddelde.

Sterrenbeeld Schorpioen in Werk, Zaken en Financieel

Je hebt zoveel talenten dat je in verschillende beroepen succesvol kunt zijn. Als analyseren, onderzoeken, geldbeheer en het oplossen van raadsels belangrijk zijn, dan is dat iets voor jou als Schorpioen.

Je zult waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in politie- en speurwerk, spionage, rechten, geneeskunde of psychologie.

Je bent gedreven en vastberaden in het leven en als het gaat om carrière en geld, kan jouw obsessieve karakter velen miljonair maken. Maar als je niet geëvolueerd bent als Schorpioen, kan deze onverzadigbare dorst naar macht ook leiden tot meedogenloosheid en een berekenende mentaliteit waarbij je anderen pijn doet om je doelen te bereiken.

Hoe dan ook, je zet altijd de volle 100% in, ook al ben je niet zo goed in het delegeren van verantwoordelijkheden. Dit kan soms leiden tot stressgerelateerde problemen zoals migraine.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Als Schorpioen heb je de unieke eigenschap om een regeneratief vermogen te hebben, wat betekent dat je in staat bent om te herstellen en te genezen van tegenslagen, zowel op het gebied van gezondheid als op andere gebieden van het leven.

Het is belangrijk om te weten dat het gebied van je lichaam dat het meest kwetsbaar is onder stress het bekken en het voortplantingssysteem is, omdat het teken Schorpioen over dit gebied heerst.

Maar wat opvalt, is dat zelfs wanneer andere tekens ziekten kunnen hebben die hen kunnen verwoesten, Schorpioenen vaak in staat zijn om deze ziekten te verslaan en te overwinnen.

In feite zijn er talloze verhalen van Schorpioenen die op de operatietafel zijn gestorven en weer tot leven zijn gekomen, tot grote verbazing van de chirurg en het medisch team.

De intensiteit van je sterrenbeeld, in combinatie met je regeneratieve vermogen, maakt dat je in staat bent om door te gaan en te herstellen van de moeilijkste uitdagingen in het leven.

Jij hebt een krachtige geest en een fysiek vermogen dat ervoor zorgt dat je bijna alles in jouw voordeel kan laten werken. Het is alsof je de grootste uitdagingen aankan en erom kan lachen, en dat het je zelfs nog sterker maakt.

Ik heb iets interessants ontdekt over het sterrenbeeld Schorpioen. Het lijkt erop dat er drie elementen spelen in hun psyche, in plaats van de gebruikelijke twee bij de meeste andere tekens. Het eerste element is hun publieke kant, het tweede hun persoonlijke kant en het derde is wat ik noem “de schaduw” die anderen kan intimideren.

Als kind werden Schorpioenen zelf geïntimideerd door deze schaduw, tot ze beseften dat deze mysterieuze energie macht had over andere sterrenbeelden. Hierdoor begonnen velen van hen deze kracht te gebruiken om anderen te manipuleren. De meer ontwikkelde Schorpioenen gebruiken deze energie echter voor het helen van anderen, met behulp van psychologie, geneeskunde of zelfs sjamanistische krachten.

Omdat Schorpioenen in staat zijn om de kwaliteiten die hen anders maken te herkennen, moeten ze zelfdiscipline hebben. Ze weten dat hun talenten kunnen worden gebruikt voor goed of kwaad. Schorpioenen staan bekend om hun doorzettingsvermogen en wilskracht, en hun diepte van karakter en overtuiging zijn inspirerend. Ze zijn echter ook diep gevoelig, vriendelijk en worden gemakkelijk geraakt door emoties.

Hun gevoeligheid, samen met hun extreme voorkeuren en antipathieën, maakt dat Schorpioenen snel gekwetst zijn. Ze nemen belediging of letsel snel waar en raken snel geprikkeld tot woede. Hun wonden en pijn kunnen zich uiten in woorden die kunnen doden of acties die levenslange vijanden veroorzaken. Schorpioenen vinden het moeilijk om niet kritisch te zijn ten opzichte van iets of iemand aan wie ze een hekel hebben, maar ze zijn ook uiterst loyaal aan iemand die ze liefhebben.

Verraad de liefde van een Schorpioen niet, want ze nemen wraak graag koud. Ze maken echter uitstekende vrienden, op voorwaarde dat hun metgezellen hun eer niet krenken, waar Schorpioenen zeer jaloers op zijn.

Het sterrenbeeld Schorpioen wordt gesymboliseerd door de schorpioen, de slang, de adelaar of de zeldzame feniks. Kleine wezens zoals schorpioenen en slangen zijn vaak het gevaarlijkst, omdat mensen en grotere dieren ze niet gemakkelijk kunnen zien. En vanwege hun gif kan per ongeluk op hen staan fataal zijn.

De adelaar wordt gezien als een symbool voor de hoger ontwikkelde Schorpioen. Maar de meest geëvolueerde vorm van Schorpioen is de zeldzame vogel, de feniks. De Feniks is door het vuur gegaan in dit leven en is door innerlijke transformatie wijzer geworden. Het sterrenbeeld Schorpioen is dan ook een teken van wijsheid.

Het sterrenbeeld Schorpioen staat voor wijsheid die we vinden door persoonlijke groei. Dit komt doordat Pluto de heersende planeet van Schorpioen is, en in oude verhalen was Pluto de god van de onderwereld.

Toen wetenschappers in 1930 de planeet Pluto ontdekten, leek het alsof de god Pluto uit de onderwereld terugkeerde in ons bewustzijn. Dit was een heel donkere tijd in de geschiedenis, met de ontwikkeling van de atoombom, dictators die de wereld overnamen, economische depressie en maffiabazen die de wet bepaalden.

Maar er kwam ook een andere Plutonische kracht naar boven: de psychologie van Freud, Adler en Jung.

Omdat Schorpioenen een diep spiritueel sterrenbeeld hebben, zijn ze vaak geïnteresseerd in andere religies. Schorpioenen heersen over geboorte en dood, dus ze zijn dichter bij deze grote mysteries dan de meeste mensen.

Schorpioenen zijn niet bang voor deze krachten omdat ze er dagelijks mee te maken hebben. Ze hebben het potentieel om een inspirerend voorbeeld te zijn voor anderen in het omgaan met de uitdagingen van het leven.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld schorpioen

14 Comments

 1. Het heeft me deugd gedaan om dit te lezen. Zelf dubbele schorpioen zijnde heb ik het altijd moeilijk gevonden om mezelf te aanvaarden vooral mijn krachtige emoties. Door de goede eigenschappen eens in de verf te zetten kan ik mezelf meer zien als een volwaardig mens.
  Bedankt voor de verduidelijking.

 2. Ik herken hier veel van mezelf in. Het hebben van die diepe emoties blijft erg moeilijk, zeker op vlak van liefde.

  • Er zet heel veel waarheid in en dingen die al zijn uitgekomen het was fijn om dit sterrenbeeld te lezen

   Dank u

 3. Niet te geloven hoeveel ik van mezelf in deze omschrijving terugvindt. Het lezen heeft me veel dingen omtrent mijn eigen persoontje duidelijk gemaakt en laten begrijpen en dit op meerdere vlakken.

 4. O, wat vind ik mijn eigen hierin. Ik wist al veel over mezelf maar hier kom ik achter weer wat dingen op ander vlak. De sterke gevoelens, soms zou ik willen dat ik ze niet had, wat minder gevoelig en emotioneel. Heb ook geprobeerd dingen te veranderen maar merk dat dit bijna niet gaat. Ja een echte schorpioen.

 5. Goed omschreven
  Ja soms zo voelend dat het mijn eigen graf wordt , als ik mijn gevoel door wil drukken
  Het is moeilijk je gevoel te willen uiten aan die, die het niet wil of kan

  • Mijn ascendant is Schorpioen. Ik herken veel eigenschappen. Echt mooi geschreven. Die emoties zijn soms bizar van een Schorpioen ja, liever gelukkig en lachen. Soms wou ik wat meer praatte met mijn partner, hij mist dit. Ik ben een stille meestal. Als mensen zo praten, wil ik dat ook kunnen en zoveel vooral. Groetjes

 6. Ik ben een schorpioen, hoogsensitief, heel intuïtief en ook heel empathisch en emotioneel. Alles wat hier staat, dat ben ik gewoon in essentie. Het is inderdaad soms moeilijk om zo gevoelig te zijn in deze wereld maar ik weet dat wij schorpioenen krachtig genoeg zijn om dit te verduren. Ik zou geen ander sterrenbeeld willen.

  • Hallo Kelly, ik ben exact als wat jij beschrijft. En ik vind het vaak lastig om al deze eigenschappen te hebben. Ik doe er ook vaak mijn voordeel mee om mensen te helpen en ze bij te staan, vaak ten koste van mezelf. En depressiviteit is dan ook geen onbekende voor mij helaas. Gelukkig heb ik mijn grenzen leren kennen in de loop van mijn leven.
   Voor een echte schorpioen geldt: te weten hoe te wachten is de sleutel tot succes!

  • Ik ben een schorpioen herken er ontzettend veel in, de sterke seksuele aantrekkingskracht, de diepe intense gevoelens, heel emotioneel,

 7. Voor mij voelt het alsof ik over mezelf lees. Enkel het jaloerse komt niet overeen met mij. Dit woord staat niet in mijn woordenboek en zelf kan ik niet om met jaloerse personen

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *