Schorpioen sterrenbeeld datum:

Het sterrenbeeld Schorpioen staat bekend als het sterrenbeeld van degenen die geboren zijn tussen 24 oktober en 22 november.

Dit is ongeveer want vanwege de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Schorpioen niet altijd precies op de 24e beginnen of zelfs eindigen op de 22e.

Wat in me opkomt als ik denk aan Schorpioen is iemand die vastberaden, scherpzinnig, beschermend, jaloers en krachtig is. Je bent een teken dat vatbaar is voor obsessie, en de Schorpioen gaat nergens luchtig over heen, van carrière tot liefdesleven.

De slagzin die dit teken samenvat is, “ik verlang”. Omdat je verlangende natuur je dwingt om krachtig, gedreven, succesvol en seksueel aantrekkelijk te zijn. Maar je hebt vaak een innerlijke strijd om je instinctieve verlangens ervan te weerhouden je rationele denken over te nemen.

Het sterrenbeeld Schorpioen wordt geassocieerd met de afdaling in de onderwereld. En Voor de meesten van ons betekent dit een reis naar de diepten van ons wezen, een reis die onvermijdelijk pijnlijk is, want ze confronteert ons met onze innerlijke demonen en psychologische complexen.

Maar Schorpioen bevat ook de belofte van de verrijzenis, van de terugkeer naar het licht, aldus wordt het sterrenbeeld Schorpioen beschouwd als het teken van transformatie.

Je ervaart typisch een bijna-dood-ervaring tijdens je leven, alleen maar om herboren te worden, zoals de feniks die oprijst uit de as van zijn vroegere zelf en naar nieuwe hoogten stijgen.

Sterrenbeeld Schorpioen in liefde en relaties

Er is al veel geschreven over hoe sexy en sensueel Schorpioen mensen zijn. Omdat seks heel belangrijk is voor jou, en het voor jou onmogelijk zou zijn om een gelukkige relatie te hebben zonder goede seks.

Schorpioenen zijn gepassioneerde minnaars, de meest energieke van alle tekens.

Jouw belangrijkste doelstelling in de liefde is om boven jezelf te fuseren en jezelf seksueel te verliezen in je partners, tot op het niveau van magie en dus ben je uiteindelijk op zoek naar een zielsverwant.

Je bent in staat tot de grootste passionele hoogtes, maar je kunt jezelf ook verliezen in de pure geneugten van het vlees.

Schorpioenen kunnen machines van seksualiteit en erotiek worden als ze de intieme of spirituele verbinding verliezen.

Je gevoelens zijn zo intens dat zelfs wanneer je liefde van de hoogste en meest idealistische aard is, ze nog steeds kan verschuiven naar een melodrama van grote hoogte-en dieptepunten.

Op het gebied van de liefde is er één ding dat het meest opvalt bij jou teken, je totale trouw.

Alles in je natuur is extreem en als het gaat zaken van het hart zul je je in eerste instantie meer dan eender welk teken openen, maar als je te vaak gekwetst wordt kan je volledig dichtklappen en celibatair worden. Dit komt omdat je een krachtige controlerende aard hebt en als je het voor gezien houdt, is het voorgoed voorbij.

Dus zelfs als je tot over je oren verliefd bent geweest kan je als het voorbij is zonder een spier te vertrekken iemand passeren op straat. Een schorpioen zou je nooit mogen verraden want ze moeten en zullen wraak krijgen, zelfs al duurt het 20 jaar.

 • Wanneer een Schorpioen overeen komt met een andere Schorpioen is er een wederzijds respect en volwassenheid, en de passie zal ongelooflijk zijn, maar meestal is dit arrangement moeilijk omdat je elkaars trucs en onzekerheden kent, waardoor het vaak ontaard in een machtsstrijd om controle.
 • Boogschutter en jij zijn veel te verschillend, maar het kan vonken geven voor een tijdje en jullie twee kunnen samen geld verdienen.
 • Steenbok is een geweldig teken voor jou, maar zij kunnen je niet de passie bieden waar je van droomt in een liefdesrelatie.
 • Watermannen zullen met jouw een thuis willen beginnen en de romantiek kan intens zijn, maar er is weer die controle kwestie.
 • Vissen zijn je eeuwige geliefden en speelkameraadjes.
 • Ram is degene die je moet vermijden, omdat je ze nooit zal begrijpen.
 • Stier is je tegengestelde teken en dus je huwelijkspartner.
 • Tweeling zal je gek maken, maar als je rustig blijft kunnen ze helpen je leven te veranderen.
 • Met kreeften zal je de wereld willen rondreizen.
 • In een Leeuw zal je op romantisch vlak je gelijke vinden, maar als je niet dezelfde levensdoelen hebt zal het uitdoven.
 • Met Maagd kan je grote vriendschappen maken, wat de perfecte basis is voor een langdurige liefdesrelatie.
 • En Weegschaal zal je geheime of onbeantwoorde liefdesaffaire zijn.

Klik hier om de liefdeshoroscoop van de Schorpioen te lezen.

Sterrenbeeld Schorpioen Innerlijk en Uiterlijk

Fysiek zijn jullie lichamen zeer sterk en resistent tegen veel van de kwalen van andere tekens.

Je ogen zijn vaak diep, doordringend en intimiderend. Zowat elk deel van je fysieke aura straalt seksualiteit uit, zelfs als je naar traditionele normen niet aantrekkelijk bent tegenover anderen, trek je nog steeds seks aan als een magneet.

Je bent begaafd met een sterk redeneringsvermogen met verbeeldingskracht en intuïtie, en deze gaven, samen met kritische waarneming en analytisch vermogen, kan een Schorpioen in staat stellen om voorbij het gemiddelde te geraken.

Jouw teken heeft meer dan eender welk ander teken het potentieel om genie te worden, alleen maar vanwege je obsessieve gerichtheid op wat je drijft.

Aan de andere kant is er de uitsteller, de Schorpioen die tot zoveel in staat is dat ze niets doet en lui en gemakzuchtig is. Waarschijnlijk omdat je zo overweldigd bent door wat je ziet wat er gedaan moet worden om van hier naar daar te geraken, dat het ervoor zorgt dat je stilvalt.

Schorpioen mensen zijn de meest intense, diepe en krachtige sterrenbeelden in de dierenriem. Maar in dagelijkse sociale bijeenkomsten ben je meestal zeer aangenaam, intelligent in gesprek, gereserveerd, zeer vriendelijk en hoffelijk.

Je geeft meestal de indruk van iemand die teruggetrokken is en zich afzijdig houdt van het gebruikelijke drama in het dagelijks leven, maar wie je kent weet van je scherpe observationele vaardigheden en dat je geen aanwijzing mist, het is gewoon dat je niets zegt.

Jouw motto kan worden samengevat als: “wraak is een gerecht dat best koud geserveerd wordt”. En bij jou is dat zo waar.

Je registreert gewoon alles en zegt niets totdat je het kunt gebruiken om je voordeel te behalen. Daarom kan je in het bedrijfsleven zeer succesvol zijn, het is dat ongelooflijke vermogen om altijd je pokerface te behouden totdat je winnende kaarten hebt.

Veel kunstenaars onder het sterrenbeeld Schorpioen hebben erotiek en seksualiteit als hun handtekening gebruikt, maar meestal is er een gevoel van taboe, het donkere, diepe en het verkennen van de verborgen geheimen van de mensheid.

De artistieke uitdrukking van een Schorpioen zal bijna nooit licht, kleurrijk en leuk zijn, maar meestal diepgaand, uitdagend, soms schokkend en altijd intens en emotioneel zijn.

Sterrenbeeld Schorpioen in Werk, Zaken en Financieel

Je kan succes bereiken in vele richtingen omdat je zo begaafd bent.

Elk beroep waarin analyse, onderzoek, omgaan met geld en het oplossen van mysteries relevant zijn, kan een beroep voor Schorpioenen zijn.

Zo zal politie -en speurwerk, spionage, de wet, geneeskunde of psychologie je aantrekken.

Krachtige gedrevenheid is een belangrijk deel van je leven en als het gaat om carrière en geld kan je obsessieve gedrevenheid van velen miljonairs maken.

Voor de ongeëvolueerde Schorpioen kan deze niet aflatende drang naar macht echter ook een meedogenloosheid creëren waarna je met een koude en berekenende mentaliteit zal doen wat nodig is om je doelen bereikt, ongeacht de pijn die het een ander zou kunnen toebrengen.

Maar welke benadering je ook neemt, je intensiteit maakt dat je 100% inzet levert.

Delegeren van verantwoordelijkheden aan anderen is nooit je sterkste punt geweest. Ja je kan het allemaal, maar vaak met stress gerelateerde aandoeningen zoals migraine.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Schorpioen

Het sterrenbeeld Schorpioen regeert het bekken en het voortplantingssysteem. Als je lichaam onder stress staat zijn dat de kwetsbare gebieden die meestal worden beïnvloed.

Eén van de meest ongelooflijke kwaliteiten van jouw teken is het regeneratieve vermogen van je sterrenbeeld.

Alles van liefde tot gezondheid is extreem in jou, en zo zijn velen van jullie al gestorven op de operatietafel en weer tot leven gekomen, tot grote verbaasdheid van de chirurg.

Ziektes die andere tekens kunnen vernietigen lijken te worden verslagen door mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Schorpioen.

Met je krachtige mentaliteit en fysieke mogelijkheden kan je ongeveer alles in jouw voordeel draaien. Het is alsof je de dood in de ogen kan kijken en lachen, en dat het je op één of andere manier nog fit en gezond houdt ook.

Ik heb een interessant thema gezien in het leven van Schorpioenen. Er lijken drie elementen te spelen in hun psyche in plaats van de gebruikelijke twee.

De meeste andere tekens hebben een publieke kant en een eigen persoonlijke kant, maar bij het sterrenbeeld Schorpioen is er die derde dimensie, ik noem het de schaduw, die anderen intimideert.

In hun kindertijd intimideerde de schaduwkant de schorpioen zelf,  tot ze besefte dat deze vreemde energie die ze niet begrijpen een macht blijkt te hebben over andere sterrenbeelden, en dat is wanneer veel Schorpioenen begonnen met deze mysterieuze kracht te gebruiken om anderen te manipuleren.

De meer ontwikkelde Schorpioen mensen gebruiken dezelfde energie voor het helen van anderen met psychologie, geneeskunde of zelfs met sjamanistische krachten.

Omdat je in staat bent om de kwaliteiten die je anders maken als anderen in jezelf te herkennen, moet je een grote zelfdiscipline hebben, wetende dat je talenten gebruikt kunnen worden voor groot goed, of groot kwaad.

Je doorzettingsvermogen en wilskracht zijn legendarisch, en je diepte van karakter en overtuiging inspirerend, maar toch ben je ook diep gevoelig, vriendelijk en word je gemakkelijk geraakt door je emoties.

Je gevoeligheid, samen met je extreme voorkeuren en antipathieën maken dat je snel gekwetst bent, snel om belediging of letsel waar te nemen, en snel geprikkeld tot woede.

En je wonden en pijn kunnen zich uiten in woorden die kunnen doden of acties die levenslange vijanden veroorzaken, want je vindt het moeilijk om niet te kritisch te zijn ten opzichte van iets of iemand aan wie je een hekel hebt, maar je bent ook uiterst loyaal aan iemand die je liefhebt.

Verraad gewoon de liefde van een schorpioen niet, herinner je je nog hoe ze wraak het liefst koud geserveerd hebben.

En toch maak je uitstekend vrienden, op voorwaarde dat je metgezellen niets doen om de eer te krenken waarop Schorpioenen zeer jaloers zijn.

Het sterrenbeeld Schorpioen wordt gesymboliseerd met de schorpioen, de slang, de Adelaar of de zeldzame feniks.

Kleine wezens zoals schorpioenen en slangen zijn vaak het gevaarlijkst, omdat mensen en grotere dieren niet in staat zijn om ze gemakkelijk te zien. En vanwege hun gif kan per ongeluk op hen staan fataal zijn.

Van de adelaar wordt gezegd dat het een symbool is voor de hoger ontwikkelde Schorpioen.

Maar de laatste en meest geëvolueerde vorm van Schorpioen is een zeldzame vogel, de feniks. De Feniks is door het vuur gegaan in dit leven. Soms is het vuur een moeilijke jeugd, een ziekte, een emotionele wonde of het overlijden van een dierbare.

Maar in plaats van verbitterd, cynisch en wraakzuchtig zoals het Serpent of zelfs de Adelaar, gaat ze door de crisis en herrijst zich uit de as, en als een gevolg van hun trauma’s ondergaan ze een transformerende ervaring.

Het is door innerlijke transformatie dat we wijsheid ontdekken. En het sterrenbeeld Schorpioen is dan ook een teken van wijsheid.

Pluto is de heersende planeet van het sterrenbeeld Schorpioen en in de mythologie was hij de god van de onderwereld.

Toen Pluto werd ontdekt in 1930, openbaarde niet alleen de planeet zich, maar het was alsof de god met dezelfde naam die verbannen was naar de onderwereld van de doden weer in het bewustzijn van de wereld uitbarstte.

Dit was één van de donkerste periodes in de geschiedenis van de mens. De atoombom werd ontwikkeld voor massavernietiging, dictators namen de beschaafde wereld over, een grote depressie had de economieën van alle landen in zijn greep, en de maffia bazen pasten hun eigen wetten van angst en controle toe.

Maar ook een ander soort Plutonisch onderwereld element kwam boven, en dat was de psychologie van Freud, Adler en Jung.

Omdat Schorpioen een diep spiritueel sterrenbeeld is heb je vaak een begrip en belangstelling voor andere godsdiensten.

Jouw teken regeert de cyclus van geboorte en dood, en daarom zijn Schorpioenen dichter bij het begin en einde van het leven.

Schorpioenen kunnen deze grote mysteries niet begrijpen, maar ze zijn er zeker ook niet bang voor, omdat ze op dagelijkse basis met deze krachten geconfronteerd worden.

Maar je hebt zeker de potentie om grote rolmodellen te zijn voor anderen over hoe ze de uitdagingen van het leven moeten volharden en overleven.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld schorpioen

14 Comments

 1. Het heeft me deugd gedaan om dit te lezen. Zelf dubbele schorpioen zijnde heb ik het altijd moeilijk gevonden om mezelf te aanvaarden vooral mijn krachtige emoties. Door de goede eigenschappen eens in de verf te zetten kan ik mezelf meer zien als een volwaardig mens.
  Bedankt voor de verduidelijking.

 2. Ik herken hier veel van mezelf in. Het hebben van die diepe emoties blijft erg moeilijk, zeker op vlak van liefde.

  • Er zet heel veel waarheid in en dingen die al zijn uitgekomen het was fijn om dit sterrenbeeld te lezen

   Dank u

 3. Niet te geloven hoeveel ik van mezelf in deze omschrijving terugvindt. Het lezen heeft me veel dingen omtrent mijn eigen persoontje duidelijk gemaakt en laten begrijpen en dit op meerdere vlakken.

 4. O, wat vind ik mijn eigen hierin. Ik wist al veel over mezelf maar hier kom ik achter weer wat dingen op ander vlak. De sterke gevoelens, soms zou ik willen dat ik ze niet had, wat minder gevoelig en emotioneel. Heb ook geprobeerd dingen te veranderen maar merk dat dit bijna niet gaat. Ja een echte schorpioen.

 5. Goed omschreven
  Ja soms zo voelend dat het mijn eigen graf wordt , als ik mijn gevoel door wil drukken
  Het is moeilijk je gevoel te willen uiten aan die, die het niet wil of kan

  • Mijn ascendant is Schorpioen. Ik herken veel eigenschappen. Echt mooi geschreven. Die emoties zijn soms bizar van een Schorpioen ja, liever gelukkig en lachen. Soms wou ik wat meer praatte met mijn partner, hij mist dit. Ik ben een stille meestal. Als mensen zo praten, wil ik dat ook kunnen en zoveel vooral. Groetjes

 6. Ik ben een schorpioen, hoogsensitief, heel intuïtief en ook heel empathisch en emotioneel. Alles wat hier staat, dat ben ik gewoon in essentie. Het is inderdaad soms moeilijk om zo gevoelig te zijn in deze wereld maar ik weet dat wij schorpioenen krachtig genoeg zijn om dit te verduren. Ik zou geen ander sterrenbeeld willen.

  • Hallo Kelly, ik ben exact als wat jij beschrijft. En ik vind het vaak lastig om al deze eigenschappen te hebben. Ik doe er ook vaak mijn voordeel mee om mensen te helpen en ze bij te staan, vaak ten koste van mezelf. En depressiviteit is dan ook geen onbekende voor mij helaas. Gelukkig heb ik mijn grenzen leren kennen in de loop van mijn leven.
   Voor een echte schorpioen geldt: te weten hoe te wachten is de sleutel tot succes!

  • Ik ben een schorpioen herken er ontzettend veel in, de sterke seksuele aantrekkingskracht, de diepe intense gevoelens, heel emotioneel,

 7. Voor mij voelt het alsof ik over mezelf lees. Enkel het jaloerse komt niet overeen met mij. Dit woord staat niet in mijn woordenboek en zelf kan ik niet om met jaloerse personen

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *