Het sterrenbeeld Ram staat bekend als het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn van 21 maart tot 20 april.

Dit is ongeveer want omwille van de onregelmatige draaiing zal de Ram niet elk jaar precies op de 21e beginnen of zelfs eindigen op de 20e.

Wat in me opkomt als ik denk aan Ram is een zeer onafhankelijke doorzetter persoonlijkheid. Een persoon die gevuld is met avontuur, moed en veel vitaliteit en vaak sportief, maar er kan ook een zekere focus op hun zelf-belang zijn.

Net zoals alle mensen vallen alle sterrenbeelden tussen zeer verlegen of introvert tot zeer dramatisch of extravert. De meer onvolwassen, extraverte Ram is de koning van zelfzucht met een ego zo groot als Alaska. Maar zelfs bij de stille en meer volwassen Ram zal je de neiging zien van met rust gelaten te willen worden, zodat ze hun eigen ding kunnen doen, ongeacht hoe subtiel of charmant hun persoonlijkheid ook kan zijn.

De ram is avontuurlijk, ambitieus, impulsief, enthousiast en vol energie. Ram is een pionier, open voor nieuwe ideeën en een liefhebber van vrijheid.

Je verwelkomt uitdagingen en zal niet worden afgeleid van je doel, behalve door je eigen ongeduld dat snel opkomt als je niet snel resultaat krijgt.

Ram begint met de lente equinox, wanneer de dood van de winter voorbij is en nieuw leven wordt geboren. Net als een pasgeboren kind schreeuwt Ram om zijn komst in de wereld aan te kondigen. Dit is de reden waarom Ram altijd aan het begin van dingen staat, net als een kind. Alles is voortdurend nieuw.

De belangrijkste sleutelzin in het beschrijven van de Ram is: “Ik ben”. En zoals een kind zijn ze vol verwondering, energie en nieuwsgierigheid naar alles wat nieuw is.

Veel mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Ram voelen een diepe levenslange strijd om te vechten voor alles in het leven. Dit kan uitdraaien als een charismatische leider in baanbrekende onbekende gebieden, of de Ram die defensief en boos is tegenover iedereen wegens onrecht dat ze voelden als kind en nooit hebben losgelaten ook al was het vele jaren geleden.

De moeilijke vaderfiguur verschijnt opnieuw en opnieuw in het leven van de Ram. Vaak kan de persoonlijke onrust en opzettelijke activiteit van de Ram worden opgevat als een strijd tegen de vaders of de overheidsbeperkingen.

Ram mensen moeten meestal hun waarde bewijzen aan hun vaders, leraren, coaches of bazen voordat ze enige steun of respect voelen. Of de nood om te strijden nu noodzakelijk is of niet, er blijkt een doordringende kwaliteit diep in elke Ram te zitten om geen vertrouwen te hebben dat gezag in eerste instantie ondersteunend is.

Niets verwachten zonder een uitdaging is wat veel Ram mensen meenemen naar het volwassen leven of het slagveld van het leven. Een defensieve houding voordat het zelfs gerechtvaardigd is, wat natuurlijk leidt tot een defensieve reactie van de andere persoon, wat de Ram overtuigd van het feit dat het een goed idee was om wantrouwend te zijn in de eerste plaats.

Het zachte lammetje bovenhalen alvorens de oorlog te verklaren is de meer diplomatieke en succesvolle aanpak voor de beter ontwikkelde Ram.

Sterrenbeeld Ram in liefde en relaties

Als het om liefde gaat zorgt het idee ervan alleen al dat je hart sneller slaat.

Je houdt van flirten en je houdt van de verovering, maar als je prooi al te bereid is begin je je vaak te vervelen omdat je echt evenveel geniet van de jacht als de verovering.

Als Ram win je graag altijd met alles en als de persoon waarnaar je verlangt de uitdaging te snel opgeeft kan het de Ram vroegtijdig laten afhaken.

 • Wanneer een Ram overeen komt met een andere Ram kunnen de twee maar beter volwassen zijn en een gezond respect voor elkaar hebben, anders zal het gewoon een competitieve wedstrijd worden om wie als eerste de andere zal domineren.
 • Vissen zal een zeer kalmerend effect op je hebben voor de korte tijd dat je samen bent.
 • Je hebt een grote kans om liefde met Waterman te hebben omdat er een sterke basis van vriendschap is.
 • Met Steenbok heb je een gemeenschappelijk doel nodig zoals een zaak of kinderen.
 • Boogschutter kan je oog in oog ontmoeten terwijl je de wereld rondreist op zoek naar betere tijden.
 • Schorpioen zal je snaren kunnen bespelen wat er toe kan leiden dat je verandert, maar het kan zijn dat je niet houdt van die verandering.
 • Weegschaal is je tegenovergestelde teken en dus je uiteindelijke huwelijkspartner, maar het zal allereerst veel geven en nemen vergen.
 • Je hebt vaak een grote fascinatie voor Maagden maar meestal eindigt het in mishandeling.
 • Leeuw is je eeuwige geliefde en speelkameraad.
 • Kreeft zal een huis en een gezin opzetten maar zal ook van je eisen dat je volwassen word.
 • Tweelingen zijn geweldig, maar de passie verandert vaak in een gevoel van broeder -of zuster liefde.
 • Met Stier kan jullie je beter bezig houden met het verdienen van geld en de romantiek links laten liggen voor een ander leven.

Je bent van nature een krijger en dat zorgt er voor dat je vaak heel eerlijk, direct en openhartig bent in je persoonlijke relaties.

Velen van jullie zullen een hoge sex-drive hebben en heel gepassioneerd zijn, maar je onvolwassen kant kan er voor zorgen dat je een kort lontje hebt als gevolg van andermans traagheid of conservatieve houdingen. Daardoor kun je vele malen je voeten vegen aan de gevoeligheden van anderen.

Je hebt vaak vele veroveringen nodig in je romantische affaires. En die impulsiviteit kan je ook verleiden tot vroege onverstandige huwelijken die in een grote puinhoop zouden kunnen eindigen als gevolg van je passies en ongeduld.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Ram te lezen.

Sterrenbeeld Ram Innerlijk

Emotioneel ben je veel bezorgder over jezelf omdat je het eerste teken van de dierenriem bent dat uitbarst aan het begin van de lente. Dit kan uitdraaien als zelfstandig, maar ook als egocentrisch en uitsluitend belust op je eigen persoonlijke vooruitgang en lichamelijke bevrediging.

Je ongelooflijke energie kan velen van jullie agressief, onrustig, argumentatief en koppig maken, maar ook atletisch, moedig, onbevreesd, en zeker onafhankelijk.

Veel van mijn Ram vrienden zijn heel boeiende en charismatische mensen, maar het lijkt alsof de gesprekken alleen over henzelf moeten gaan ofwel geraken ze verveelt.

Maar je beste kwaliteit is dat je nooit bang bent voor een gevecht, confrontatie of het onbekende. Een echte pioniersgeest komt er op een bepaald niveau door voor iedereen met de aard van de Ram.

Als eerste teken van de dierenriem sta je zeker bekend als de grote initiatiefnemer die altijd iets moet beginnen om dan de weg te wijzen. Maar het dilemma blijkt echter dat het moment dat je verveelt geraakt je iets anders moet beginnen voor de adrenalinerush van nieuwe activiteiten.

Dus Je maakt niet altijd af wat je blijft beginnen. En daarom ben je misschien een betere ideeënpersoon of motivator in plaats van degene die verantwoordelijk is voor de opvolging door middel van een proces.

Je kan ook degene zijn die anderen aanmoedigt om naar zichzelf te kijken op een andere manier. Dit vermogen zou je kunnen helpen een zeer krachtige psycholoog te worden en anderen helpen dwars door de onzin te kijken en onmiddellijk tot de kern van de situatie door te dringen.

Je pioniersgeest kan je in staat stellen om meer van het leven te genieten, want je laat niet met je sollen door anderen. Je agressieve karakter kan soms bezwaarlijk zijn, maar als je niet eerlijk bent tegen jezelf en jezelf niet toelaat om rechtuit te zijn word je boos, klagerig, prikkelbaar en ongelukkig.

Dit is ook de reden waarom fysiek actief moet zijn en sport moet beöefenen, zo kan je een gedeelte van die intense energie verbranden.

Laat in tussentijd je agressie uit in zeer competitieve sporten. Als je solo gaat kun je plezier beleven aan klimmen, skaten of zelfs deltavliegen.

Het bijwonen van kijksporten zullen minder effectief zijn, maar je kon genieten en wat energie kwijtgeraken met je enthousiaste reacties.

Omdat het zulke grote initiatiefnemers zijn hebben Ram-mensen nooit de neiging om niets helemaal af te maken omdat ze altijd aan het volgende avontuur beginnen zodra de huidige kruistocht hen begint te vervelen.

Je bent intellectueel en objectief in plaats van emotioneel of pragmatisch. Je neemt de kruistochten op voor verloren zaken en je bent degene die de troepen kan motiveren voor die ene laatste poging.

Sterrenbeeld Ram in Werk, Zaken en Financieel

Je bent snel in je keuzes, maar soms roekeloos en te optimistisch, bij gebrek aan grondigheid en het vermogen om problemen te evalueren bij de ondernemingen waarin je vaak haast impulsief in beland.

Je moet zelfdiscipline al vroeg in het leven leren, zodat je jezelf en anderen niet onnodig uibrandt.

Als een krijger is de Ram uitstekend in strategie, waarschijnlijk van al hun vorige levens van militaire actie. Dus stop en denk zodat je al je opties effectiever kan plotten in plaats van impulsieve beslissingen te nemen.

Als je een aanval moet voorbereiden, maak dan eerst een overzicht van de stappen die je zult nemen of een lijst met de voor-en nadelen. De enorme overvloed van je Ram-energie kan in de weg zitten. Het opschrijven van dingen zal je dwingen om te vertragen en na te denken alvorens te handelen.

Je creativiteit heeft de neiging om origineler, vernieuwender en baanbrekender te zijn. Daarom is je beste manier van expressie die van de ideeën-persoon, degene die anderen inspireert om het project tot conclusie te brengen terwijl je zelf verder brainstormt over nieuwe ideeën voor andere projecten.

Je competitieve karakter geeft je energie en een enorme wil om te slagen in je professionele inspanningen.

Maakt niet uit wat voor financiële problemen je ervaart, je blijft gewijd aan een ultieme zoektocht naar zelfstandigheid.

Je teken is niet bijzonder materialistisch en omdat je de neiging hebt om zo gefocust te zijn op je doelen ben je bereid om offers te brengen om ze te verwezenlijken.

Laat je gewoon niet zo hard meeslepen met je plan dat je de behoeften van je familie en geliefden vergeet. Je kan zo met jezelf bezig zijn met je zoektocht naar de heilige graal dat je al het andere vergeet, en dat zorgt voor spanning in je persoonlijke leven vanwegen je tunnelvisie. Je wilt toch niet alleen aankomen aan de finish?

Ram-mensen zijn leiders met een oprechte bezorgdheid over de mensen die ze onder zich hebben. Je maakt echter niet gemakkelijk volgelingen vanwege je onrustige en ongeduldige natuur om gewoon over te nemen en de leiding nemen, zoals een ouder die niet kan wachten tot hun kind er achter komt hoe het eender wat moet doen.

Je kan ook niet goed tegen het aannemen van bevelen als je er geen enkele reden voor ziet, waarschijnlijk een overblijfsel van wrok als je vader of leraar geprobeerd heeft om je uitbundigheid te beteugelen in je kindertijd.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

De fysieke verschijning van een Ram is vaak van een sterk, atletisch lichaam met een overvloed aan nerveuze energie die het best wordt vrijgegeven door middel van fysieke activiteit en competitieve sporten.

Veel Ram-mensen hebben hoge voorhoofden en een roodachtige gelaatskleur of rood in hun haar dat het vuur dat uit hun haar barst uitbeeldt.

Veel Ram-mannen zullen ook verdunning van het haar hebben, maar dit is waarschijnlijk meer door het hoge testosterongehalte bij mannen dat vaak haarverlies veroorzaakt.

Ram regelt het hoofd en je bent gevoelig voor letsels aan het hoofd en hoofdpijn, vooral migraine en depressie.

Er zijn twee soorten hoofdpijn die de Ram-persoonlijkheid en de twee soorten Rammen beschrijven. Je hebt het meer intellectuele krijger-type en de brute kracht van het fysieke type.

De eerste hoofdpijn vorm komt voor bij mensen die op het punt staan te bevallen van een enorm idee, gebeurtenis, relatie of ervaring in hun leven. De creativiteit kan binnen in hen aan het zwellen zijn, uit zijn voegen barstend, en het kan zijn dat ze geen duidelijke manier hebben om ze los te laten.

Het tweede type is de hoofdpijn van de Ram die onverschrokkenheid en moed bezit, maar in het negatieve type kan dit uitdraaien als razende woede. Dit is het type dat bezeten is van veel woede en een slecht humeur. En als genoeg slechte humeuren geen uitlaatkleppen hebben krijg je te maken met serieuze hoofdpijn.

Als Ram hou je van een uitdaging die je tot actie aanzet. Deze uitdaging kan frustratie zijn, maar je kan ook een duidelijke richting hebben en weten voor wie of wat je vecht.

Zonder een richting waarin je moet gaan of zonder een duidelijk doel om voor te vechten zou je heel verloren en gefrustreerd kunnen geraken en waarschijnlijk ruzie zoeken alleen maar om terug naar je fundamentele krijger aard te kunnen gaan.

Het symbool dat bij je sterrenbeeld geassocieerd wordt is de ram.

Ram is vaak net als de stormram, zelfs de stille en verlegen types. Ram zal binnen stormen en zich een plaats maken in een menigte of wachtrij. Maar de types die onbevreesd of zelfs opdringerig zijn in de buitenwereld kunnen timide zijn in hun persoonlijke leven. De Ram die een stormram is in de carrière is vaak een zacht lammetje thuis.

Dus Ram, je kan met je hoofd tegen een bakstenen muur slaan (dat is het meer onvolwassen type) of je kunt je afstemmen op het kleine lammetje in jezelf en je doelen gemakkelijker bereiken door voorzichtig te werken met anderen in plaats van altijd stevig vooruit te stormen.

Dit vergt geduld en volwassenheid om het verschil te leren tussen wat je kan veranderen en wat je niet kunt veranderen.

Filosofisch ben je een visionair van grootse mogelijkheden, een vrije denker en niet degene die wordt opgesloten in het volgen van dogma tenzij jij degene bent die er voor zorgt dat anderen jouw dogma volgen. Maar uiteindelijk verveelt dat je zo hard dat je de groep achterlaat en vertrekt naar een privé-retraite of een spirituele solo-reis.

De tevreden Ram is de persoon die tot het besef komt dat de gevechten die moeten worden uitgevochten uiteindelijk de gevechten met jezelf zijn, en met deze verlichting komt een wapenstilstand en het begin van een vredige geest.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld ram

11 Comments

 1. Bedankt voor een van de meest complete uitleg over het teken “ram” dat ik ooit te lezen kreeg. Iets wat ik vreemd vind is wel de zeer vriendschappelijke en hechte band die ik kan hebben met andere rammen. Misschien omdat wij mekaar beter begrijpen en ieder zijn ding ‘laten doen.

 2. Er zijn wel wat dingen die ik in mezelf zie als ram, maar het meeste komt toch uit de grote duim.
  Neem het met een grote korrel zout dat hele horoscoopgedoe.

 3. Ik ken een ram en herken hem totaal niet in
  Is lui en denkt dat hij alles kan maar is tot niets in staat
  Als diegene zijn zin niet krijgt is het een klein kind die alleen maar zeurt en verder niet
  Ook maakt deze persoon iemands leven tot een hel
  Allemaal omdat hij denkt dat hij de man is en een ander niets waard is
  Kortom een zielig iemand die niks van normen en waarden weet

  • Wat leuk om zo’n uitgebreide “ram” beschrijving te lezen. Het past mij op 1 punt na. De neiging naar fysieke inspanning. Die heb ik echt totaal niet. Maar bijxonder hoor! Dus dank!

  • dit is zeker geen ram, een ram zit heel anders in elkaar. Mijn man was ook een ram en een harde werker, strever en zou alles gedaan hebben voor mij en mijn kinderen zodat we het goed hadden. In de liefde was hij een passionele minnaar waar je niets tekort bij hebt. Ik heb nooit een man gekend die zo voor zijn gezin werkte en hun op handen droeg. Dus wat de horoscoop zegt is wel waar

 4. Is idd. een heel accurate beschrijving van het “Ram” teken.
  Hiervoor werd er in een reactie opgemerkt “ik vind het vreemd dat ik zo gemakkelijk een goede, hechte band heb met andere rammen…”. Ik (Ram zijnde) vind dit helemaal niet vreemd. Een Ram is meestal intelligent en (h)erkent intuïtief een zielsgenoot. Bijgevolg zal hij die gelijkgestemde aanvaarden voor wat die is en hem niet zien als een opponent, maar als een mede-stander. M.a.w. waarom zou je jezelf betwisten?
  Een andere reactie was de vraag of de beschrijving niet eerder gold voor een narcist i.p.v. de “Ram”. Ik denk wèl dat Rammen een zekere mate van zelfvoldoening kennen wanneer zij succes boeken. Ik vind dat normaal en ook terecht, want Rammen zijn hun ganse leven vechters (slechts nu en dan met succes), dus waarom zouden ze na een succes niet mogen tevreden zijn? Maar om zich te wentelen in narcisme hebben zij geen tijd, want ze zijn al lang verwikkeld in een volgende strijd.
  Mijn ervaring is dat “Ram” mensen niet het gemakkelijkste parcours afleggen, en al helemaal niet wanneer je een HSP bent, maar er staan belangrijke compensaties tegenover.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *