Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Als je tussen 21 maart en 20 april bent geboren, dan behoor je tot het sterrenbeeld Ram.

Wist je dat het sterrenbeeld Ram eigenlijk niet altijd op precies dezelfde datum begint en eindigt? Dat komt omdat de draaiing van de aarde niet altijd even regelmatig is. Maar over het algemeen geldt dat mensen die geboren zijn tussen 21 maart en 20 april onder het sterrenbeeld Ram vallen.

Ram staat bekend om zijn onafhankelijke en vastberaden persoonlijkheid. Het zijn avontuurlijke mensen met veel energie en moed, die vaak ook sportief zijn. Soms kan de focus echter te veel op henzelf liggen.

Natuurlijk is niet elke Ram hetzelfde. Sommigen zijn verlegen en introvert, terwijl anderen juist heel extravert zijn en graag in de schijnwerpers staan. Een minder volwassen Ram kan zelfs behoorlijk egoïstisch zijn! Maar zelfs de meer volwassen Ram-mensen hebben vaak behoefte aan wat tijd en ruimte om hun eigen ding te doen.

Rammen zijn vaak ambitieus en houden van nieuwe ideeën en vrijheid. Ze houden van uitdagingen en laten zich niet snel afleiden van hun doel, hoewel hun ongeduld soms wel in de weg kan zitten.

Het sterrenbeeld Ram begint rond de lente-equinox, als de winter voorbij is en nieuw leven ontstaat. Net als een pasgeboren baby kondigt Ram zichzelf luidkeels aan. Dat is ook waarom Rammen vaak aan het begin van dingen staan. Voor hen is alles nog nieuw en spannend.

De belangrijkste sleutelzin voor Ram-mensen is “Ik ben”. Ze zitten vol energie, nieuwsgierigheid en verwondering, net als kinderen.

Veel mensen die onder het sterrenbeeld Ram geboren zijn, hebben het gevoel dat ze voor alles in het leven moeten vechten. Sommigen worden charismatische leiders, terwijl anderen juist defensief en boos kunnen zijn door onrecht dat ze als kind hebben ervaren.

Vaak speelt de vaderfiguur een belangrijke rol in het leven van een Ram. Ze moeten hun waarde bewijzen aan hun vaders, leraren, coaches of bazen voordat ze enige steun of respect voelen. Dit kan ervoor zorgen dat Rammen een diepgeworteld wantrouwen hebben tegenover autoriteit.

Ram-mensen hebben vaak de overtuiging dat ze niets kunnen verwachten zonder een uitdaging aan te gaan. Deze mentaliteit dragen ze vaak mee naar hun volwassen leven en kan zelfs worden gezien als ze de uitdagingen van het leven aangaan. Ze hebben soms een defensieve houding, zelfs voordat het gerechtvaardigd is, wat kan leiden tot een defensieve reactie van de andere persoon. Dit versterkt hun overtuiging dat het goed was om wantrouwend te zijn vanaf het begin.

Het zachte lammetje bovenhalen alvorens de oorlog te verklaren is de meer diplomatieke en succesvolle aanpak voor de beter ontwikkelde Ram.

Sterrenbeeld Ram in liefde en relaties

Als Ram kan het idee van liefde alleen al ervoor zorgen dat je hart sneller begint te kloppen. Je bent dol op flirten en de uitdaging van het veroveren van iemands hart, maar als je prooi te gemakkelijk te krijgen is, dan kun je je snel gaan vervelen. Het proces van het jagen en veroveren is net zo belangrijk voor je als het eindresultaat.

Ram-mensen willen altijd winnen, ook als het gaat om de liefde. Als de persoon waar je naar verlangt te snel opgeeft, kan dat ertoe leiden dat je afhaakt. Je houdt van een uitdaging en als die er niet is, dan ben je snel geneigd om verder te gaan naar de volgende uitdaging.

 • Als twee Ram-mensen met elkaar samenkomen, is het belangrijk dat ze volwassen en respectvol zijn naar elkaar toe. Anders kan het snel een competitieve wedstrijd worden om te zien wie de ander kan overheersen. Het is dus van groot belang dat er een gezonde balans is tussen geven en nemen om te zorgen voor een succesvolle relatie tussen twee Ram-mensen.
 • Als Ram zal je merken dat tijd doorbrengen met Vissen een kalmerend effect op je heeft, zelfs als het maar voor een korte periode is.
 • De kans op liefde met een Waterman is groot omdat er vaak een sterke vriendschappelijke basis is.
 • Om een relatie te hebben met een Steenbok, heb je een gemeenschappelijk doel nodig, zoals het runnen van een bedrijf of het krijgen van kinderen.
 • Als je met een Boogschutter bent, kan het goed zijn dat jullie elkaar ontmoet hebben tijdens het reizen over de hele wereld op zoek naar avontuur en betere tijden. Boogschutters zijn vaak op zoek naar nieuwe ervaringen en uitdagingen, dus het is geen verrassing dat ze graag de wereld verkennen.
 • Schorpioen heeft de gave om je diep van binnen te raken en het kan zijn dat het je verandert, maar het is niet gegarandeerd dat je die verandering zult waarderen.
 • Als je op zoek bent naar je ultieme huwelijkspartner, dan is Weegschaal jouw tegenovergestelde teken. Maar het kan een uitdagende relatie zijn, omdat er veel geven en nemen bij komt kijken. Het is belangrijk om te onthouden dat het vinden van de juiste balans essentieel is voor een succesvolle relatie met Weegschaal.
 • Het komt vaak voor dat je een grote fascinatie hebt voor mensen met het sterrenbeeld Maagd, maar helaas kan dit ook vaak leiden tot problemen en onenigheid in de relatie.
 • Leeuw is degene die je altijd liefhebt en met wie je graag speelt.
 • Kreeft is iemand die graag een huiselijk leven en een gezin wil stichten, maar zal ook van jou verwachten dat je volwassen wordt en je verantwoordelijkheden neemt.
 • Tweelingen zijn geweldig, maar vaak verandert de passie in een gevoel van broeder- of zusterliefde.
 • Als je een relatie hebt met een Stier, is het beter om je te concentreren op geld verdienen in plaats van romantiek. Stieren hebben de neiging om zich te concentreren op materiële zaken en stabiliteit, dus als je dat begrijpt en erin meegaat, kan het een gelukkige relatie zijn zonder de druk van romantiek.

Jij bent van nature een vechter en dat betekent dat je meestal heel eerlijk, direct en openhartig bent in je persoonlijke relaties.

Veel mensen in jouw sterrenbeeld hebben een hoge seksdrive en zijn zeer gepassioneerd, maar soms kan jouw onvolwassen kant ervoor zorgen dat je snel geïrriteerd raakt door de traagheid of conservatieve houding van anderen. Daardoor kan het voorkomen dat je soms niet zo zorgvuldig omgaat met de gevoeligheden van anderen.

Je hebt vaak meerdere veroveringen nodig in jouw romantische avonturen. En die impulsiviteit kan er ook toe leiden dat je te snel en onverstandig trouwt, wat kan leiden tot grote problemen vanwege jouw passies en ongeduld.

Klik hier om de liefdeshoroscoop voor de Ram te lezen.

Sterrenbeeld Ram Innerlijk

Als Ram zijnde ben je emotioneel gezien vaak bezorgd over jezelf. Als eerste teken van de dierenriem barst je namelijk als een van de eersten uit aan het begin van de lente. Dit kan je onafhankelijk maken, maar ook egocentrisch en gericht op je eigen persoonlijke groei en plezier.

Je hebt een enorme hoeveelheid energie, wat sommigen van jullie agressief, onrustig, argumentatief en koppig kan maken. Maar het maakt je ook atletisch, moedig, onbevreesd en zeker onafhankelijk.

Je hebt vaak charismatische persoonlijkheden die boeiend zijn om naar te luisteren, maar soms lijkt het alsof de gesprekken alleen over hen moeten gaan en kunnen ze verveeld raken als het niet over hen gaat.

Je grootste kwaliteit is dat je nooit bang bent voor een gevecht, confrontatie of het onbekende. Je hebt een pioniersgeest die voor velen als voorbeeld dient.

Als eerste teken van de dierenriem sta je bekend als de grote initiatiefnemer die altijd iets moet beginnen en de weg wijst. Het dilemma is echter dat je snel verveeld raakt en daarom steeds iets nieuws moet beginnen om die adrenaline kick weer te voelen. Dit kan ertoe leiden dat je niet altijd afmaakt wat je bent begonnen en beter bent in het bedenken van ideeën of het motiveren van anderen dan in het proces zelf.

Je hebt ook het vermogen om anderen aan te moedigen om op een andere manier naar zichzelf te kijken. Dit kan je helpen om een krachtige psycholoog te worden die anderen kan helpen om door de onzin heen te kijken en snel tot de kern van de situatie kan komen.

Je bent een echte pionier met een onverschrokken geest die niet bang is om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Dit geeft je de mogelijkheid om volop van het leven te genieten en je niet te laten intimideren door anderen. Soms kan je agressieve karakter echter voor problemen zorgen. Het is belangrijk dat je eerlijk blijft tegenover jezelf en anderen, anders kan je humeurig, prikkelbaar en ongelukkig worden. Sta daarom open voor feedback en wees bereid om aan jezelf te werken. Op die manier kan je jouw krachtige pioniersgeest inzetten om het beste uit jezelf te halen en je doelen te bereiken.

Het is belangrijk dat je je fysieke energie kwijt kunt, dus probeer regelmatig te sporten en actief te zijn. Hierdoor kun je een deel van die intense energie verbranden en voel je je beter.

Je kunt je agressie ook kwijt in competitieve sporten. Als je alleen wilt gaan, kun je bijvoorbeeld gaan klimmen, skaten of deltavliegen.

Hoewel het kijken naar sportwedstrijden niet zo effectief is om je energie kwijt te raken, kan het je wel plezier geven en je enthousiaste reacties kunnen je helpen wat energie te verliezen.

Ram-mensen zijn geweldige initiatiefnemers, maar ze hebben de neiging om dingen niet helemaal af te maken voordat ze aan het volgende avontuur beginnen. Je bent meer een intellectueel en objectief persoon dan een emotionele of pragmatische persoon. Je staat op voor verloren zaken en je bent de motivator voor die laatste poging.

Sterrenbeeld Ram in Werk, Zaken en Financieel

Je bent iemand die snel keuzes maakt, maar soms ben je te impulsief en overoptimistisch. Dit kan leiden tot het missen van belangrijke details en problemen in projecten waar je bij betrokken bent. Het is belangrijk om discipline te hebben en te leren hoe je jezelf en anderen niet onnodig overbelast.

Als een krijger ben je erg goed in strategie, maar soms kan je overweldigd raken door de overvloed aan energie die je hebt. Het is belangrijk om even te pauzeren en na te denken over de beste aanpak in plaats van impulsieve beslissingen te nemen. Schrijf je gedachten op en maak een plan voordat je handelt.

Je bent erg creatief en origineel in je denken, waardoor je anderen kunt inspireren en nieuwe ideeën kunt genereren. Maar soms kan je zo gefocust zijn op je eigen doelen dat je de behoeften van je familie en geliefden vergeet. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen je professionele en persoonlijke leven.

Je bent erg competitief en gedreven om te slagen in je professionele inspanningen, maar geld is niet het belangrijkste voor jou. Je bent bereid om offers te brengen om je doelen te bereiken, maar vergeet niet om ook te genieten van de reis naar de top. Het is belangrijk om te onthouden dat succes niet alles is en dat je ook moet genieten van de kleine dingen in het leven.

Als Ram-persoon ben je een natuurlijke leider die oprecht begaan is met de mensen onder je hoede. Maar soms kan je onrustige en ongeduldige aard het moeilijk maken om volgers te krijgen. Het is alsof je niet kan wachten tot anderen het begrijpen en je neemt het dan gewoon over, zoals een ouder die niet kan wachten tot hun kind iets leert.

Je hebt waarschijnlijk een hekel aan het opvolgen van bevelen als je niet begrijpt waarom je ze moet opvolgen. Dit kan komen door een diepgewortelde wrok uit je kindertijd, toen je vader of leraar probeerde om je enthousiasme te temperen.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Ram

Mensen met het sterrenbeeld Ram hebben vaak een sterk en atletisch lichaam, dat barst van de energie. Sport en andere fysieke activiteiten zijn dan ook een ideale manier om die energie kwijt te raken.

Als Ram heb je vaak een hoog voorhoofd en een roodachtige gelaatskleur of rode haren, wat de innerlijke vurigheid goed weergeeft.

Sommige Ram-mannen kunnen last hebben van haarverlies, maar dit wordt vaak veroorzaakt door het hoge testosterongehalte bij mannen.

Omdat het sterrenbeeld Ram over het hoofd gaat, zijn Rams vatbaar voor hoofdpijn en migraine. Er zijn twee soorten hoofdpijn die bij het Ram-teken horen. Het eerste type komt voor wanneer iemand op het punt staat om een groot idee, gebeurtenis, relatie of ervaring in hun leven te hebben. De tweede soort komt voor bij Rams die erg dapper en moedig zijn, maar in het negatieve geval kan dit uitmonden in woede en slecht humeur, wat hoofdpijn kan veroorzaken.

Als Ram ben je dol op uitdagingen die je activeren en motiveren. Maar zonder duidelijke richting of doel kun je gefrustreerd raken en ruzie zoeken, alleen maar om terug te keren naar je oer-krijgersmentaliteit.

Je symbool is de ram, wat je assertiviteit en vastberadenheid goed weergeeft.

Ram-mensen zijn vaak als een stormram, zelfs degenen die stil en verlegen zijn. Ze zullen zich een weg banen door een menigte of wachtrij en binnenvallen als een krachtige storm. Maar het kan ook zijn dat degenen die buiten zo onbevreesd en opdringerig zijn, juist in hun persoonlijke leven verlegen zijn. Een Ram die een stormram is in zijn carrière, kan thuis een zacht lammetje zijn.

Dus, Ram, je hebt twee keuzes: of je blijft als een onvolwassen type met je hoofd tegen een bakstenen muur bonken, of je stemt af op het kleine lammetje in jezelf en bereikt je doelen door zorgvuldiger te werk te gaan en samen te werken met anderen in plaats van altijd vooruit te stormen.

Maar dit vergt wel geduld en volwassenheid, omdat je moet leren om het verschil te zien tussen wat je kunt veranderen en wat niet.

Je bent een filosofische visionair die grootse mogelijkheden ziet en vrij denkt, en je laat je niet vastzetten door dogma’s tenzij jij degene bent die anderen leidt. Maar uiteindelijk gaat dat je vervelen en verlaat je de groep om je terug te trekken in een privé-retraite of spirituele solo-reis.

De tevreden Ram is degene die beseft dat de gevechten die gevoerd moeten worden uiteindelijk gevechten met jezelf zijn. En wanneer je dit begrijpt, komt er een wapenstilstand en begint de vrede in je geest.

Eigenschappen van sterrenbeeld ram

14 Comments

 1. Bedankt voor een van de meest complete uitleg over het teken “ram” dat ik ooit te lezen kreeg. Iets wat ik vreemd vind is wel de zeer vriendschappelijke en hechte band die ik kan hebben met andere rammen. Misschien omdat wij mekaar beter begrijpen en ieder zijn ding ‘laten doen.

 2. Er zijn wel wat dingen die ik in mezelf zie als ram, maar het meeste komt toch uit de grote duim.
  Neem het met een grote korrel zout dat hele horoscoopgedoe.

 3. Ik ken een ram en herken hem totaal niet in
  Is lui en denkt dat hij alles kan maar is tot niets in staat
  Als diegene zijn zin niet krijgt is het een klein kind die alleen maar zeurt en verder niet
  Ook maakt deze persoon iemands leven tot een hel
  Allemaal omdat hij denkt dat hij de man is en een ander niets waard is
  Kortom een zielig iemand die niks van normen en waarden weet

  • Wat leuk om zo’n uitgebreide “ram” beschrijving te lezen. Het past mij op 1 punt na. De neiging naar fysieke inspanning. Die heb ik echt totaal niet. Maar bijxonder hoor! Dus dank!

  • Jan, ik ken ook zo iemand maar er speelt natuurlijk veel meer mee, zoals genen, opvoeding, nare, traumatische ervaringen etc.

  • dit is zeker geen ram, een ram zit heel anders in elkaar. Mijn man was ook een ram en een harde werker, strever en zou alles gedaan hebben voor mij en mijn kinderen zodat we het goed hadden. In de liefde was hij een passionele minnaar waar je niets tekort bij hebt. Ik heb nooit een man gekend die zo voor zijn gezin werkte en hun op handen droeg. Dus wat de horoscoop zegt is wel waar

   • @Sonja Ik ben een vrouwelijke Ram en de beschrijving die je geeft klopt precies. Ik ben ook zo’n type mens, eenmaal in mijn hart doet een Ram alles voor diegene die hij/zij lief heeft. We doen alles met passie, zelfs seks en liefhebben….

    • Hey Claudia, wat een Ram-tastische reactie! Geweldig om te horen dat de beschrijving je als gegoten zit.

 4. Is idd. een heel accurate beschrijving van het “Ram” teken.
  Hiervoor werd er in een reactie opgemerkt “ik vind het vreemd dat ik zo gemakkelijk een goede, hechte band heb met andere rammen…”. Ik (Ram zijnde) vind dit helemaal niet vreemd. Een Ram is meestal intelligent en (h)erkent intuïtief een zielsgenoot. Bijgevolg zal hij die gelijkgestemde aanvaarden voor wat die is en hem niet zien als een opponent, maar als een mede-stander. M.a.w. waarom zou je jezelf betwisten?
  Een andere reactie was de vraag of de beschrijving niet eerder gold voor een narcist i.p.v. de “Ram”. Ik denk wèl dat Rammen een zekere mate van zelfvoldoening kennen wanneer zij succes boeken. Ik vind dat normaal en ook terecht, want Rammen zijn hun ganse leven vechters (slechts nu en dan met succes), dus waarom zouden ze na een succes niet mogen tevreden zijn? Maar om zich te wentelen in narcisme hebben zij geen tijd, want ze zijn al lang verwikkeld in een volgende strijd.
  Mijn ervaring is dat “Ram” mensen niet het gemakkelijkste parcours afleggen, en al helemaal niet wanneer je een HSP bent, maar er staan belangrijke compensaties tegenover.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *