Het sterrenbeeld Maagd staat bekend als het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn tussen 23 augustus en 23 september.

Dit is een ongeveer want door de de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Maagd niet elk jaar precies op de 23e beginnen of eindigen zelfs eindigen op 23e.

Wat in me opkomt als ik denk aan Maagd is perfectie. Sterrenbeeld Maagd-mensen hebben de neiging om alle feiten en details te verzamelen, bestuderen en analyseren voordat ze belangrijke beslissingen nemen. De sleutelzin die jou het best beschrijft is “ik analyseer,”  omdat je geest elk klein detail bestudeert en vervolgens een kritische beoordeling vormt.

De wens van sterrenbeeld Maagd is om de hoogst mogelijke volmaaktheid te bereiken, niet alleen in jezelf, maar ook voor mensen om je heen, wat je een beetje veeleisend kan maken op het werk en in relaties.

Omdat je in staat bent om alle details van een situatie met het zicht van een havik te zien, heb je een gevoel van wat er moet worden bereikt tot in exacte specificaties.

Met deze perfectionistische mentaliteit of op zijn minst de wens om perfectie te bereiken, voel je je vaak ontoereikend en inferieur met de resultaten van je doelen. Niets is zo perfect als wat je voor ogen hebt.

Je hebt een uitstekend oog voor detail, maar je kan zo nauwgezet zijn dat je grotere problemen verwaarloost. En hoewel je realistisch bent, kun je projecten vertragen door te precies te zijn.

Je bent praktisch met je handen. Je zou een goede technicus zijn en je hebt oog voor innovatie, en als het mis gaat ben je snel ontmoedigd.

Door je vermogen om elke hoek van een veelzijdige vraag te zien, ben je niet tevreden met abstracties. Doordat je de vele verschillende standpunten waardeert zoals jij dat doet, vind je filosofische concepten moeilijk.

Vergeet niet dat je een down to earth, praktische realist bent en niet iemand die graag over concepten nadenkt, want dat is gewoon een vreemde taal voor mensen onder het sterrenbeeld Maagd.

Sterrenbeeld Maagd in liefde en relaties

Als het om liefde gaat heb je net zoveel brandend verlangen als het volgende teken, maar je bent zo selectief en discriminerend dat velen je als afstandelijk en hautain zien.

Je bent zo druk met het mentaal controleren van potentiële partners in plaats van met je gevoelens, dat het lijkt alsof je je niet zo gemakkelijk of snel bindt als andere tekens.

Bij het zoeken naar de perfecte partner op je analytische manier heb je echter de neiging om in je hoofd achter je gevoelens te komen in plaats van je hart. Maar als je de juiste tweelingziel tegenkomt zul je van je voeten worden geblazen want als gevolg van je behoefte om de perfecte partner te vinden zul je geloven dat je uitverkorene perfect is. En dan is het heel moeilijk om je nog van het tegendeel te overtuigen, en omdat je een praktisch en conservatief aardteken bent zal je loyaal en toegewijd zijn.

 • Als een Maagd overeen komt met een andere Maagd kan de intensiteit mindblowing worden, vooral omdat het een seksuele strijd van verstand zal zijn
 • Een Leeuw liefhebben zal meer rustig en harmonieus zijn.
 • Vriendschap en rondhangen als vrienden met Kreeft.
 • Gemeenschappelijke doelen en een zakenrelatie met Tweelingen.
 • Met Stier zal je de wereld rondreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Ram zal je gevoelige snaren raken, maar zal zo grote emotionele veranderingen teweeg brengen.
 • Huwelijk en eenheid met je tegengestelde teken Vissen.
 • Met Waterman kan het vonken geven, zolang je mekaar apparte levens toelaat.
 • Je constante minnaar zal Steenbok zijn.
 • Jij en Boogschutter willen samen een gezin stichten. Schorpioen zal je mentaal stimuleren en met Weegschaal kan het zijn dat je stresst over geld, maar als het geld goed is, is het vrijen dat ook.

Een van mijn eerste astrologie leraren was een Maagd en die heeft mij geleerd dat Maagd-mensen relaties in concentrische cirkels plaatsen.

De buitenste cirkels zijn verbannen naar de mensen met wie je het meest interactie hebt, maar met wie je geen emotionele band hebt. En dus is er de binnenste cirkel van dierbaren, de volgende cirkel van hechte vriendschappen, de volgende cirkel van kennissen, enzovoort.

Het punt van de analogie is dat de buitenste cirkels nooit de kritiek ontvangen die de mensen van de binnenste cirkel ontvangen. Dus als je toevallig verliefd wordt op een Maagd kan het zijn dat je moet beginnen met een inventarisatie van je fouten, omdat je Maagd geliefde ze zeker zal uitwijzen.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Maagd.

Sterrenbeeld Maagd in Werk, Zaken en Financieel

Je creatieve talenten zijn eerder intellectueel, gedetailleerd, ontworpen en goed doordacht.

Deze kwaliteiten lenen zich tot de richting van architectuur, ingenieurschap, schrijven, mode ontwerp en alle soorten van vakmanschap.

Een interessante opmerking bij veel kunstenaars onder het sterrenbeeld Maagd is dat door hun voorliefde voor detail velen van hen graag in het klein of met zeer nauwkeurige en gedetailleerde ontwerpen werken op een kleinere schaal dan normaal.

De echte voldoening van een Maagd ligt in werk en dienst. Jullie zijn de beste arbeiders van de dierenriem. Je grootste fout is dat je te kritisch bent voor jezelf.

Je bent voorzichtig met geld en je interesse in de details van statistieken maakt van jouw een uitstekende boekhouder en accountant. Jullie zijn ook goede redacteurs, wiskundigen en secretaresses.

Als je gaat voor een zakencarrière kan je scherpzinnigheid en analytische vernuft je misschien verleiden tot oneerlijkheid, hoewel je meestal genoeg moreel besef hebt om verleidingen te weerstaan.

Je grootste talenten zijn mastermind organisaties die ieder ander zouden overweldigen en de mogelijkheid om je te concentreren ongeacht welke afleiding op je af komt.

Je bent doorgaans zeer doelgericht en weining dingen zullen je kunnen afschrikken van af te maken waar je aan begonnen bent. Je bent geen opgever.

Je kan zo betrokken geraken in details dat je het lange termijn zicht op dingen verliest. Dus neem nu en dan een stap terug en herevalueer je aannames.

Probeer bijvoorbeeld een deel van je werk te delegeren. Dit is vaak moeilijk voor een Maagd om te doen, maar je zult veel tijd vrijmaken, en ook wat dagelijkse druk verminderen.

Maar je lacht de hele weg naar de bank, dus verander je manier van doen niet. Je vraagt waar voor je geld, maar gewoon omdat je zo’n workaholic bent. Het verspillen van je zuurverdiende geld is het laatste wat je wilt doen.

Het meest van al geniet je ervan om te genieten van je praktische en logische kant en je projecten tot de negende graad te verheffen.

Zeggen dat Maagden goed zijn in het vinden van feiten is een understatement, omdat je uitblinkt in je veeleisende gedrag.

Maagden zijn een troef op de werkvloer omdat er op gerekend kan worden dat je de dingen van de eerste keer goed zal doen, elke keer, en je zal geen detail over het hoofd zien .

De onderscheidingsvermogende mentaliteit dient Maagden ook goed in het bedrijfsleven, waar je beslissingen meestal heel correct zijn.

Een Maagd houdt het graag druk en productief. In een gemiddelde dag doe je vaak het werk van twee mensen … of meer!

Leer om taken en verantwoordelijkheden te delegeren. En laat toe dat mensen altijd dingen doen op hun eigen tempo (niet het jouwe) en alles “perfect” is niet altijd mogelijk.

Maagden zijn zeer gezondheidsbewust, tot op het niveau dat ze opslagplaatsen van informatie over voeding en hygiëne zijn.

Veel Maagden kiezen zelfs voor een gezondheids -of medische carrière, zodat ze niets missen. Het balanceren van lichaam en geest staat centraal in de reis van de Maagd.

Mensen met het sterrenbeeld Maagd concentreren zich liefst op één ding tegelijk, om het leven te compartimenteren. Bijvoorbeeld, Maagden die zich concentreren op hun studie op school verwaarlozen vaak hun lichaam in het voordeel van de geest.

Zonder balans blijven Sterrenbeeld Maagd-mensen versnipperd en prikkelbaar en altijd voelen ze altijd in zichzelf hoeveel meer werk er nog moet worden bereikt.

Sterrenbeeld Maagd Innerlijk

Maagd regeert de darmen en het centrale zenuwstelsel. Van nature uit heb je de neiging je zorgen te maken en dit maakt je kwetsbaar voor maag -en darm problemen, met inbegrip van maagzweren.

Mensen met het sterrenbeeld Maagd hebben een gevoelige maag die vereist dat je voorzichtig omspringt met je dieet.

Je bent nerveus en zenuwachtig en je geest heeft een directe invloed op je gezondheid. Dus je bent vaak gevoelig voor psychosomatische ziekten.

Jullie kunnen ook hypochonders worden als jullie te egocentrisch en angstig over je lichaam worden. Nerveuze spanning maakt het zwaar voor je lichaam.

Meditatie en een trainingsprogramma dat volledige lichaamsontspanning en een goed evenwicht  benadrukt zal jouw perfectionistische neigingen aanspreken.

Gelukkig voor jou, Maagd, ben je geneigd om slank te blijven, maar meestal als gevolg van je zeer nerveuze reacties op alles.

Je hebt de neiging om de meest verse groenten en fruit van alle sterrenbeelden te eten, niet verwonderlijk omdat het sterrenbeeld Maagd over de najaarsoogst regeert.

Veel Maagden zijn vegetarisch. Zorg er wel voor dat je voldoende van alle juiste voeding binnenkrijgt, omdat het een goede organisatie vergt om zeker te zijn dat je geen ijzer tekort komt, of dat er geen andere voedingstoffen ontbreken in je dieet.

Gelukkig is Maagd ’s werelds grootste planner en is goed georganiseerd over van alles en nog wat in het leven.

Emotioneel maakt Maagd zich te veel zorgen! Gun jezelf daarom nu en dan wat afleiding. Je loopt het risico overboord te gaan een ietwat compulsief te worden. Vergeet niet, Maagd, morgen is weer een andere dag.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Maagd

Het symbool dat bij jouw teken wordt geassocieerd is de Maagd die een cluster van tarwe vasthoud.

Ten eerste had het woord maagd in de klassieke oudheid geen connotaties met seksualiteit of het gebrek daaraan, de oorspronkelijke betekenis van het symbool was dat van de onafhankelijke vrouw die voor zichzelf kon zorgen zonder huwelijk of de steun van een man.

Bijgevolg werden mensen met taken zoals verloskundigen, verpleegkundigen, kindermeisjes, bedienden of koks voor vrouwen zonder man oorspronkelijk ‘maagden’ genoemd.

Dat zijn toevallig ook typische beroepen voor mensen met het sterrenbeeld Maagd. En daarom toont het woord maagd vrij nauwkeurig de betrouwbare en perfectionistische werkethiek kwaliteiten van het sterrenbeeld Maagd.

Terug naar de Maagd met de tarwe als het symbool. Het vasthouden van de tarwe symboliseert het verzamelen en oogsten van het voedsel voor de winter. Want het einde van augustus en in het bijzonder september is de tijd van het oogsten van de gewassen en het verzamelen van het voedsel om de lange wintermaanden door te komen.

Het spijsverteringsstelsel wordt ook vertegenwoordigd door jouw teken, omdat de ingewanden het eten verzamelen, afbreken en vervolgens verteren en de voedingsstoffen uit het voedsel halen.

Het spijsverteringsproces beschrijft ook het superieure onderscheidingstalent van Maagden, of met andere woorden de mogelijkheid om te kiezen wat de perfecte oplossing is en om zichzelf te ontdoen van alle overbodige elementen, net als de spijsvertering.

Het Maagd symbool drukt ook zuiverheid en perfectie uit. Maagden hebben de neiging om een aantal van de kwaliteiten van een Maagd over te nemen, zoals bescheidenheid en nederigheid.

Sommigen zullen hen als onderdrukt beschouwen, hoewel Maagden beweren dat het een nobele eigenschap is, in tegenstelling tot een negatieve.

Het symbool Maagd geeft ook iemand weer die niet alleen het voedsel verzamelt en al het werk doet, maar ook anderen voedt en verzorgt. Maagden vinden hun volste expressie door middel van dienstbaarheid aan anderen, de bereidheid om het rustig maar grondig te doen. Het verzorgen van eindeloze details en routinetaken is waar je het beste functioneert.

September, de periode van de Maagd is ook de tijd wanneer de winter weer begint te naderen die het einde van de zomer aankondigt, de tijd om de oogst binnen te halen en voor te bereiden op de winter.

De grote kracht van de sterrenbeeld Maagd geborene zit in je praktische uitvoerbaarheid, scherpe geest en aandacht voor detail. Samen met je bereidheid om te dienen worden Maagden essentieel in de ondersteuning van en de zorg voor het onderhoud van de planeet.

Er is gezegd dat de gave van de Maagd eruit bestaat om orde uit de chaos te scheppen. Stuur een Maagd in een door een aardbeving beschadigde zone, en in een mum van tijd hebben ze de tenten opgeslagen, de overbrenging van voedsel en water georganiseerd en zijn ze begonnen met het opruimen van de wegen.

Als het één ding is wat mensen met het sterrenbeeld Maagd goed doen is het mensen en dingen organiseren. Maar de speciale gave van Maagd is de niet aflatende bijdrage aan de behoeften van anderen.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld maagd

6 Comments

 1. Geweldig dat ik als bijna 77-jarige mag ervaren dat de geschetste omschrijvingen voor zeker 99% bij mij passen. Volgens mij moet de schrijver hiervan ook een maagd zijn.
  Geweldig bedankt voor de gegeven inzichten.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *