Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Als je tussen 23 juli en 22 augustus geboren bent, dan ben je geboren onder het sterrenbeeld Leeuw. Dit sterrenbeeld staat bekend om zijn krachtige en trotse eigenschappen.

Wanneer we het hebben over het sterrenbeeld Leeuw, dan gaat het over mensen die geboren zijn tussen 23 juli en 22 augustus. Maar omdat de aarde niet perfect draait, kan het begin en einde van het sterrenbeeld Leeuw elk jaar net iets anders zijn.

Als ik denk aan het sterrenbeeld Leeuw, dan denk ik aan charisma en extravertie. Leeuwen zijn de meest charismatische en extraverte mensen van alle sterrenbeelden. Ze zijn ambitieus, moedig, dominant, vol wilskracht, positief, onafhankelijk en zelfverzekerd.

Leeuwen zijn geboren leiders. Je bent op je best wanneer je een leidende positie hebt en je persoonlijke magnetisme kan gebruiken om loyaliteit te creëren bij je volgers. Mensen weten waar ze aan toe zijn bij jou.

Het symbool van het sterrenbeeld Leeuw is, hoe kan het ook anders, de leeuw. De leeuw heeft zijn betekenis aan vele oude verhalen ontleend. Hij staat bekend als de koning der dieren, de leider en beschermer.

Een leeuw is een wild dier met grote kracht, maar hij wordt niet boos tenzij hij ernstig gewond is. Hij is niet hebberig en laat anderen eten als hij genoeg heeft gehad. En hij is zeer beschermend over zijn welpen.

De oude wijzen beschouwden de Zon als de koning van alle planeten, en daarom wordt het sterrenbeeld Leeuw ook beheerst door de Zon. Leeuwen staan bekend om hun koninklijke en dominante kwaliteiten. Net zoals de planeten rond de Zon cirkelen, plaatsen leeuwen zichzelf vaak in het middelpunt van dingen, waardoor hun relaties sterk afhankelijk zijn van hun behoefte aan leiderschap, kracht en richting.

De zon regeert over Leeuw en symboliseert macht, of dat nu voor het goede of het kwade is. Als deze macht niet bewust geleid wordt, kan het leiden tot arrogantie en een drang om anderen te controleren en te domineren. Dit kan bijvoorbeeld gezien worden bij dictators, die de negatieve aspecten van Leeuw vertegenwoordigen.

Veel mythes gaan over het temmen van deze krachtige levenskracht en het onder bewuste controle brengen. De oude Grieken schreven bijvoorbeeld het eerste van Hercules’ twaalf werken toe aan het doden van de leeuw, als een beschrijving van Leeuw. Hercules staat hierin voor het menselijke en beschaafde aspect van de mens dat de controle krijgt over de passies van het innerlijke beest, dat vertegenwoordigd wordt door de leeuw. Daarom moeten Leeuw-mensen leren om hun krachtige natuur te beheersen, net als bijvoorbeeld Bill Clinton en Madonna, die ook Leeuwen zijn.

Voor Leeuwen gaat het om het vinden van een leidende rol in de buitenwereld, het veroveren van hun koninkrijk en het tonen van hun krachtige natuur. Net als de leeuw en Hercules is je vitaliteit en seksualiteit zeer sterk en krachtig. Het is geen cliché om te zeggen dat de meeste Leeuwen hun haar dragen als een koninklijke kroon. Het is gewoon verbazingwekkend hoe deze mensen hun natuurlijke uitstraling als een koning of koningin tonen.

Je natuur is vurig en daarom is oefening belangrijk, maar het tonen van je competitieve karakter om te winnen en er goed uit te zien is dat op hetzelfde moment ook. Daarom zijn de meesten van jullie erg trots op jullie algemene fysieke verschijning, wat je op zijn beurt een sexy en robuust lichaam geeft.

Sterrenbeeld Leeuw in liefde en relaties

Als Leeuw ben je loyaal en toegewijd in romantische relaties en geen rokkenjager. Je hebt een groot hart en hebt veel genegenheid nodig, dus gezelligheid is belangrijk voor jou.

Vertrouwen is essentieel voor jouw persoonlijkheid en als het wordt geschonden, kan het moeilijk zijn om vooruit te komen. Omdat je koppig bent, kan het moeilijk zijn om je aan verandering aan te passen, maar uiteindelijk zul je je aanpassen en omring jezelf met ondersteunende vrienden.

Gezin en kinderen zijn erg belangrijk voor jou, en je wilt de koning of koningin van het huishouden zijn. Of je nu een succesvolle kostwinner bent of een supermoeder die alles doet, je hebt een sterke behoefte om het beste te zijn wat je kan zijn. Of het nu gaat om de directiekamer of de keuken, je vervult jouw rol tot aan de nok.

Als je verliefd wordt, ben je klaar voor het spel van flirten en romantische diners. Je hoopt op een extravagante bruiloft met cadeautjes, gevolgd door een exotische huwelijksreis en uiteindelijk een prachtig ingericht huis dat de achtergrond vormt van het perfecte gezinsleven. Je wilt alles hebben en met een vleugje flair en stijl.

Wanneer je eindelijk hebt bereikt waar je zo hard voor hebt gewerkt, ben je niet van plan om dat allemaal op het spel te zetten door losbandigheid of zwakheid die je huwelijk kan ruïneren.

Dus wanneer je verliefd wordt, zal je passie duidelijk zichtbaar zijn voor de persoon waar je naar verlangt. Maar als die persoon je afwijst, kan dat een diepe pijn veroorzaken en kan je jezelf afsluiten en onverschillig worden. Je zult niet snel opgeven, maar als je dat wel doet, zal het meestal volledig zijn en zonder terug te kijken.

 • Als twee Leeuwen samenkomen, ontstaat er onmiddellijk een ongelooflijke passie en vuurwerk tussen hen. Maar het is belangrijk dat elk van hen de ander op een voetstuk wil plaatsen. Als een van jullie constant geeft en geen erkenning krijgt, zal de relatie snel afkoelen. Het gaat erom dat jullie elkaar wederzijds bewonderen en respecteren, zodat jullie allebei de liefde en aandacht krijgen die je verdient.
 • Jij en Maagden zijn een geweldige combinatie als het gaat om geldzaken, zolang jullie maar open en eerlijk tegen elkaar blijven.
 • Een Weegschaal is een geweldige partner als het gaat om intellectuele connectie, maar de passie kan vaak meer voelen als broederlijke of zusterlijke liefde.
 • Als je met een Schorpioen een huis opzet, kan het heel gepassioneerd en opwindend zijn, maar soms kunnen die passies ook te ver gaan en het huis in vuur en vlam zetten.
 • Boogschutter is degene met wie je nooit uitgespeeld raakt en die altijd jouw minnaar blijft.
 • Steenbokken zijn niet altijd de meest hoffelijke partners en het is misschien het beste om ze met rust te laten als je behoefte hebt aan die speciale aandacht en zorg die je nodig hebt.
 • Waterman is je tegenovergestelde astrologische teken en wordt daarom vaak gezien als een potentiële huwelijkspartner.
 • Als je een relatie hebt met Vissen, kan het zijn dat je merkt dat je te veel bezig bent met het in stand houden van de romantische illusie en je afvraagt of je wel alles goed doet. Vissen is namelijk een teken dat erg gevoelig is en veel nadenkt over emoties en relaties. Het kan dus zijn dat je soms het gevoel hebt dat je jezelf voorbij loopt om de romantiek in leven te houden.
 • Als je een relatie hebt met een Ram, dan ben je klaar voor avontuur en reis je de hele wereld rond op zoek naar nieuwe ervaringen. Er is altijd iets nieuws en opwindends te ontdekken met een Ram, die nooit stil wil blijven zitten. Dus pak je koffers en maak je klaar voor een onvergetelijke reis met je gepassioneerde Ram-partner!
 • Als jij en een Stier samenwerken, kunnen jullie botsen omdat jullie allebei vastberaden en koppig zijn, maar als het gaat om zakelijke relaties, zou het een krachtige alliantie kunnen zijn.
 • Tweelingen zijn geweldige vrienden en dit kan de basis vormen voor een langdurig huwelijk.
 • Kreeft kan een geheime of onbeantwoorde liefde voor je zijn.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Leeuw

Sterrenbeeld Leeuw Innerlijk

Je bent een visionair, met een natuurlijke neiging om groots te denken en te handelen, en anderen kijken vaak naar je op vanwege je vastberadenheid en directheid.

Je bent een geboren leider en toont nooit twijfel, omdat dat zwakte zou tonen aan je volgers. In plaats daarvan maak je snel en doortastend keuzes, ongeacht de uitkomst.

Leeuwen hebben vaak een artistieke kant en kunnen uitblinken op het podium, het scherm of het canvas. Ze zijn aangetrokken tot grootsheid in elke vorm en zelfs de meest bescheiden Leeuwen hebben een theatrale kwaliteit. Sommigen spelen misschien uit op het operapodium, terwijl anderen de keuken met flair en intensiteit regeren.

Sterrenbeeld Leeuw in Werk, Zaken en Financieel

Je bent iemand die goed gedijt in een functie waarin je uitzicht hebt op een leidende positie. Als politicus bijvoorbeeld, ben je niet tevreden met minder dan een machtige positie, vergelijkbaar met die van Clinton.

Als natuurlijke leider heb je de behoefte om een groep mensen te leiden die op jou rekenen voor richting en leiding. Het idee om je eigen ding te doen is niet zo aantrekkelijk voor jou, zelfs als er niemand boven je staat.

In het bedrijfsleven ben je financieel succesvol, maar je hebt de neiging om te veel geld uit te geven vanwege je grootse kijk op het leven. Je bent bereid om grote gokken te nemen en hebt het potentieel om grote winsten te maken. Maar je moet oppassen dat je niet te veel geld uitgeeft om anderen te imponeren en je ego te voeden. Het is belangrijk om je financiën op orde te houden en niet te overdrijven met extravagantie.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Als je rugpijn hebt in het gebied rondom je bovenrug en hart, kan het komen door te veel verantwoordelijkheden die je draagt zonder hulp van anderen. Dit kan vooral gebeuren als je een ambitieuze professional bent die zichzelf tot het uiterste drijft om carrière te maken.

Als Leeuw zijnde, kan het helpen om wat quality time door te brengen met kinderen om de druk van je rug en hart te verminderen. Het kan helpen om even de rol van een kind aan te nemen en te genieten van het leven.

Een trucje dat goed werkt bij Leeuwen is om hen te complimenteren wanneer ze brullen om aandacht. Door iets positiefs te zeggen, zoals hoe mooi hun ogen zijn, kunnen ze van een brullende leeuw veranderen in een lieve poes.

Hoewel Leeuwen erg zelfverzekerd kunnen zijn, hebben ze soms ook hun zwakke punten. Een negatieve Leeuw kan bijvoorbeeld erg arrogant en trots zijn, met een kort lontje. Maar meestal weten Leeuwen hoe ze zich moeten aanpassen aan anderen om goed gevonden te worden.

Leeuwen zijn extrovert, warmhartig en vriendelijk, maar ze kunnen ook gedesillusioneerd raken als mensen hen in de steek laten. Ze hebben soms moeite met het beoordelen van karakters en plaatsen anderen gemakkelijk op een voetstuk, wat kan leiden tot teleurstelling.

Hoewel Leeuwen koppig kunnen zijn bij het vasthouden aan traditionele overtuigingen, hebben ze over het algemeen een grote eerbied voor een hogere macht buiten henzelf. Dit beschermt hen tegen het verliezen van hun charismatische macht over anderen.

Met al je zelftrots ben je je echter goed bewust van een hogere macht buiten de eigen belangrijkheid van het ego. Sommigen van jullie kunnen verleid worden te geloven dat God heeft gekozen om te spreken door jou en niemand anders, maar meestal heb je een grote eerbied voor een hogere intelligentie. En het is deze kwaliteit die je ervan weerhoudt uit de gratie te vallen en je aanzet om je charismatische macht over anderen te behouden.

Een andere eigenschap van Leeuwen is hun voorliefde voor luxe en comfort. Ze houden van een mooi huis, mooie auto’s en designerkleding. Ze zijn vaak bereid om te betalen voor kwaliteit en zijn niet bang om geld uit te geven aan de dingen die ze belangrijk vinden.

Het kan moeilijk zijn om een Leeuw te vertellen dat ze moeten bezuinigen of dat ze moeten besparen voor de toekomst. Ze zijn niet geneigd om veel na te denken over geld, maar vertrouwen erop dat alles wel goed komt zolang ze hard werken en hun intuïtie volgen.

Hoewel Leeuwen soms koppig en trots kunnen zijn, zijn ze ook erg loyaal en toegewijd aan hun vrienden en familie. Ze zullen altijd voor hen opkomen en hen steunen, zelfs als dat betekent dat ze hun eigen belangen opzij moeten zetten.

Al met al zijn Leeuwen krachtige en charismatische persoonlijkheden met een groot hart en een voorliefde voor luxe en comfort. Ze zijn loyaal en toegewijd aan de mensen van wie ze houden en streven altijd naar succes en erkenning.

Eigenschappen van sterrenbeeld leeuw

4 Comments

 1. Ik ben bij een leeuw assendent weegschaal. Gescheiden twee dochters. Is een turbulente relatie pfff zo moeilijk. Kan geen keuzes maken. Ik ben een tweeling assendent maagd.

 2. Ik kan me hier behoorlijk in herkennen .Vooral in het stuk over spiritualiteit filosofisch aangelegd .Dat ik van mooie dingen houd ook maar dat is met de jaren wel veranderd als je moet rondkomen van een uitkering .Wel probeer ik altijd wel gekleed voor de dag te komen al zal het gekregen kleding waar ik zelf een eigen draai aan geef zijn of iets waar ik goedkoop aangekomen ben of tegen aangelopen ben .Ik hou van muziek dans en feestjes en ja dan mag im graag in de belangstelling staan .Ondanks mijn leeuw zijn kan.ik soms ook onzeker zijn eat betreft mezelf .Altijd bezig om mezelf te ontwikkelen op spiritueel niveau ..mijn ascendant is tweeling .Ik ben alleen en ben 23 jaar getrouwd geweest met een boogschutter. Ik ben chronisch ziek .Heb een niertransplantatie achter de rug ,longfribose,bronchectisien, neuropathie, ziekte van lyme .en weer uit de rolstoel en scootmobiel gekomen door mijn leven helemaal totaal te hebben veranderd .Ik heb 2 volwassen dochters en een.kleinzoon waar ik echt trots op ben .Na een behoorlijk zwaar leven met veel gebeurtenissen heb ik nu een voldaan gevoel over mijn leven.Ik ben nu 61 jaar en hoop nog eens een man te ontmoeten die bij mij zou passen maar intussen ben ik zolang alleen dat het alleen maar een latrelatie zou kunnen worden omdat ik vrij onafhankelijk leven lijd.groetjes Gineke

  • Dag Gineke ik zie veel gelijkenissen met jou ik ben 64 en ben 19 jaar getrouwd geweest kwam op mijn 18 de naar Nederland en kom uit Suriname woon dus nu 45 jaar hier Hollandser kan niet groetje kracht en wijsheid dag jou is mijn naam

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *