Het sterrenbeeld leeuw staat bekend als het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn van 23 juli tot en met 22 augustus.

Dit is ongeveer want omwille van de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Leeuw niet elk jaar precies op de 23e beginnen of zelfs eindigen op de 22e.

Wat in me opkomt als ik denk aan Leeuw is de meest charismatische en extraverte van alle sterrenbeelden. Je bent de vorst onder de mensen zoals de leeuw koning is der dieren. Je bent ambitieus, moedig, dominant, wilskrachtig, positief, onafhankelijk en zelfverzekerd.

Leeuwen zijn geboren leiders, en je bent het effectiefste wanneer je een opdrachtgevende positie bekleedt en je persoonlijke magnetisme kan het beste van loyaliteit naar boven brengen in je volgelingen. Je volgers weten waar ze staan.

Het symbool dat bij jouw teken geässocieerd wordt is de Leeuw. De Leeuw heeft zijn betekenis aan vele oude verhalen ontleend. Natuurlijk is hij de koning der dieren, de leider en beschermer.

De leeuw is een wild beest met grote kracht, maar hij wordt niet boos, tenzij ernstig gewond. Een leeuw is niet hebberig, maar laat anderen eten als hij er genoeg van heeft. Hij eet nooit restjes. En de leeuw is zeer beschermend over zijn welpen.

De Zon werd door de Ouden als de koning van de planeten beschouwd en kreeg dus de heerschappij over het sterrenbeeld Leeuw. Leeuw is befaamd om zijn koninklijke en dominerende kwaliteiten. De planeten cirkelen rond de zon, het centrum van het zonnestelsel. En leeuwen bevinden of plaatsen zich dus vaak in het middelpunt van zaken, waardoor veel van hun relaties afhankelijk zijn van hun behoefte aan leiderschap, kracht en richting.

De zon die over Leeuw regeert gaat over macht, of het nu voor goed of kwaad is, en wanneer dat de vrije loop krijgt zonder bewuste leiding, leidt dat tot arrogantie en de drang om anderen te controleren en te domineren. Dictators vertegenwoordigen de negatieve aspecten van Leeuw.

De meeste drakendoder mythes gaan over het temmen van deze krachtige levenskracht en het onder bewuste controle brengen.

De oude Grieken schreven de eerste van Hercules ’twaalf werken toe aan het doden van de leeuw, als een beschrijving van Leeuw. Het verhaal gaat over Hercules die staat voor het menselijke en beschaafde aspect van de mens die de controle krijgt over de passies van het innerlijke beest, vertegenwoordigd door de leeuw. En dus moeten Leeuw-mensen leren om hun krachtige natuur te veroveren, net als Bill Clinton en Madonna die ook Leeuwen zijn.

De zoektocht van Leeuw gaat om het vinden van een leidende rol in de buitenwereld, uitzetten van hun koninkrijk en het veroveren.

Net als de leeuw en Hercules is je vitaliteit en seksualiteit zeer sterk en krachtig. En ik weet dat het klinkt als een cliche over de manen van de leeuw, maar het is gewoon verbazingwekkend hoe de meeste Leeuwen hun haar dragen als een koninklijke kroon.

Je natuur is vurig en oefening is dus belangrijk, maar het tonen van je competitieve karakter om te winnen en er goed uit te zien is dat op hetzelfde moment ook. Daarom zullen de meesten van jullie erg trots zijn op jullie algemene fysieke verschijning, wat je op zijn beurt een sexy en robuust lichaam geeft.

Sterrenbeeld Leeuw in liefde en relaties

Loyaliteit en toewijding zijn de kenmerken van de Leeuw, die geen rokkenjager is als hij in een romantische relatie betrokken is.

Leeuw is een gezellig teken met een groot hart dat behoefte heeft aan veel genegenheid.

Vertrouwen is de sleutel tot jouw persoonlijkheid, en als het wordt geschaad zul je niet in staat zijn zo soepel vooruit te gaan als je zou willen.

Omdat je koppig bent is het moeilijk voor jou om je aan verandering aan te passen, in eerste instantie althans dus omring jezelf alleen met de meest ondersteunende vrienden.

Huwelijk, gezin en kinderen hebben een speciale plaats in je hart. Je wilt de koning of koningin van het huishouden zijn, ofwel als een succesvolle papa kostwinner of de super moeder die het allemaal doet.

Dus ongeacht of het de directiekamer of de keuken is, je hebt een sterke behoefte om het beste te zijn wat je kan zijn en als het gaat om het huwelijk vul je de rol tot aan de nok.

Als je verliefd wordt wil je het hofmakerij spel spelen en romantische diners hebben, en hopelijk richting de uitbundige trouwpartij en geschenken, de exotische huwelijksreis, en ten slotte de prachtig ingerichte woning die je vitrine zijn en de achtergrond van het perfecte huis en familie. Je wilt het allemaal en met flair en stijl.

En na al het harde werk om er te geraken ben je niet van plan om dat op het spel te zetten door te rotzooien zonder onderscheid of je zal in ieder geval het huwelijk niet verlaten als gevolg van een zwak verloop van karakter.

Dus als je verliefd bent zal de persoon waarnaar je verlangt dat zeker weten door je intense enthousiasme. Maar als je geliefde je afkeurt kan je diepe pijn voelen met als gevolg dat je je hart afsluit en ijskoud wordt. Je zal niet zo gemakkelijk opgeven, maar als je dat doet dan is het meestal meer dan volledig met geen weg meer terug.

 • Wanneer een Leeuw overeen komt met een andere Leeuw zullen ongelooflijke vonken van passie onmiddellijk oplichten, maar het is belangrijk dat elk van de twee de andere op een voetstuk wil plaatsen, want als een van jullie al het geven doet en geen aanbidding terug krijgt zal de affaire snel uitdoven.
 • Maagden en jij doen het beste financiële zaken, zolang je maar eerlijk met elkaar blijft.
 • Weegschaal is een goede intellectuele partner, maar de passie blijkt vaak een gevoel van broederlijke of zusterlijke liefde.
 • Schorpioen zal een thuis met je willen opzetten, maar de hartstochten zouden het huis kunnen verbranden.
 • Boogschutter is je eeuwige minnaar en speelkameraad.
 • Steenbokken zullen je niet hoffelijk behandelen zoals je nodig hebt en kan je best met rust laten.
 • Waterman is je tegenovergestelde teken en dus je huwelijkspartner.
 • Vissen zal ervoor zorgen dat je te veel over je leven gaat nadenken om de romantische illusie brandende te houden.
 • Met Ram zal je de hele wereld willen rondreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Stier en jij kruisen de hoorns over het algemeen te veel, maar het zou een goede zaken alliantie zijn.
 • Tweelingen maken grote vriendschappen, wat de basis vormt voor een duurzaam huwelijk.
 • Kreeft zal je geheime of onbeantwoorde liefdesaffaire zijn.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Leeuw

Sterrenbeeld Leeuw Innerlijk

Intellectueel denk en handel je grootser dan anderen normaal zouden durven, je aspiraties intimideren anderen vaak, en je vermogen om rechtstreeks naar het hart van elke situatie te gaan verzekert degenen die van jou afhankelijk zijn.

Je maakt keuzes zoals een geboren leider, nooit weifelend, dat zou zwakheid tonen aan de troepen, maar snel, slagvaardig en zeker met wat je keuzes ook zijn.

Als artiesten kunnen Leeuwen sterren van het podium of scherm worden, en ook als schilders.

Alles wat groots is in conceptie en groots in uitvoering is spreekt hen aan. Zelfs in de meest bescheiden onder Leeuwen schuilt een theatrale kwaliteit. Slechts enkelen spelen het uit op het operapodium en anderen regeren gewoon de keuken met flair en intensiteit.

Sterrenbeeld Leeuw in Werk, Zaken en Financieel

In het professionele leven doe je het goed in elke functie als er ruimte is aan de top.

Als politicus ben je tevreden met niets minder dan een machtige positie in de regering, zoals Clinton.

Omdat je een natuurlijke leider bent moet je een autoritaire positie bekleden. Het doen van je eigen ding is niet zo aantrekkelijk voor jou, zelfs als er niemand boven je staat. Want je zal nog steeds de behoefte hebben om een groep mensen te leiden die afhankelijk van je zijn en naar jouw kijken voor leiding.

Financieel doe je het goed in het bedrijfsleven, maar je hebt ook de neiging om te veel ui te geven vanwege je grote kijk op het leven.

Je gokt groot en je kunt groot winnen maar je zult ook te veel uitgeven om anderen te imponeren, denkend dat je er succesvol moet uitzien om succes aan te trekken. En ik neem aan dat er enige waarheid in die filosofie zit, maar je mag niet vergeten dat je niet mag overdrijven met je extravagantie wanneer je ego behoeften je portefeuille beginnen te beheren.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Leeuw

Leeuw regeert de bovenrug, rug en het hart en het meeste van je bovenrug pijn komt van te veel verantwoordelijkheden op je schouders te dragen in het leven en het niet delegeren van taken aan anderen om hen een deel van de last te laten dragen.

Te veel stress op zich nemen heeft vaak hartproblemen veroorzaakt voor de carrière-geobsedeerde professionals die zichzelf doodstreven naar de top van de ladder.

Omdat jouw teken ook over het domein van kinderen heerst kan het nemen van een beetje quality time om door te brengen met kinderen veel druk van je rug en hart afnemen. Wees weer een kind en leid een lang leven.

Een van mijn favoriete trucs die ik geleerd heb in het omgaan met Leeuwen is dat wanneer ze brullen in hun jungle om aandacht te vragen, de snelste manier om ze in een poes te veranderen is door hen te complementeren, dat werkt vlotjes.

Terwijl ze brullen en loeien zeg je gewoon iets zoals, “ik heb nooit gemerkt hoe mooi je ogen zijn als je boos bent. Ze houden ervan om aanbeden te worden.

Dit was hoe Delilah macht had over Samson, want met al zijn fysieke kracht was hij als een poesje in haar handen met een beetje genegenheid en charme. En dat trucje kwam goed van pas toen ik Madonna ontmoette, die een krachtige Leeuw is. Ik was zenuwachtig en ze was Madonna, de wereldster. Maar toen ik haar vertelde hoeveel ik van het begin af aan van haar muziek hield en haar vroege nummers met naam noemde veranderde de grote ster in de liefste persoon.

Je fouten kunnen even verbijsterend zijn als je deugden, want een overmatig negatieve Leeuw kan extreem arrogant en trots zijn, en een kort lontje hebben.

Gelukkig is het zeldzaam dat een Leeuw zo ongedisciplineerd is om niet in de gaten te hebben hoe anderen hem beoordelen. En omdat ze willen aardig gevonden worden weten ze hoe ze hun manieren moeten aanpassen voor die goede resultaten.

Extrovert, warmhartig en vriendelijk, Leeuwen zijn meer gedesillusioneerd dan de gemiddelde mens als ze in de steek gelaten worden door de mensen die ze vertrouwen.

Je bent niet goed in het beoordelen van karakters en je bent geneigd om anderen op een voetstuk te plaatsen, wat maar al te vaak eindigt in teleurstelling. De reden hiervoor is dat je emoties gemakkelijk kunnen worden gemanipuleerd met een beetje charme en het juiste compliment, net als Delila deed met Samson.

Je hebt een sterke geest en velen van jullie zijn vaak filosofisch, soms religieus en altijd van spirituele aard. Degenen onder jullie die toegewijd zijn kunnen erg koppig zijn bij het handhaven van traditionele overtuigingen en zullen zich hardnekkig vastklampen, maar met volledige oprechtheid aan praktijken en leerstellingen die liberale denkers beschouwen als absurd of out-of-date.

Met al je zelftrots ben je je echter goed bewust van een hogere macht buiten de eigen belangrijkheid van het ego. Sommigen van jullie kunnen verleid worden te geloven dat God heeft gekozen om te spreken door jou en niemand anders, maar meestal heb je een grote eerbied voor een hogere intelligentie. En het is deze kwaliteit die je ervan weerhoudt uit de gratie te vallen en je aanzet om je charismatische macht over anderen te behouden.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld leeuw

4 Comments

 1. Ik ben bij een leeuw assendent weegschaal. Gescheiden twee dochters. Is een turbulente relatie pfff zo moeilijk. Kan geen keuzes maken. Ik ben een tweeling assendent maagd.

 2. Ik kan me hier behoorlijk in herkennen .Vooral in het stuk over spiritualiteit filosofisch aangelegd .Dat ik van mooie dingen houd ook maar dat is met de jaren wel veranderd als je moet rondkomen van een uitkering .Wel probeer ik altijd wel gekleed voor de dag te komen al zal het gekregen kleding waar ik zelf een eigen draai aan geef zijn of iets waar ik goedkoop aangekomen ben of tegen aangelopen ben .Ik hou van muziek dans en feestjes en ja dan mag im graag in de belangstelling staan .Ondanks mijn leeuw zijn kan.ik soms ook onzeker zijn eat betreft mezelf .Altijd bezig om mezelf te ontwikkelen op spiritueel niveau ..mijn ascendant is tweeling .Ik ben alleen en ben 23 jaar getrouwd geweest met een boogschutter. Ik ben chronisch ziek .Heb een niertransplantatie achter de rug ,longfribose,bronchectisien, neuropathie, ziekte van lyme .en weer uit de rolstoel en scootmobiel gekomen door mijn leven helemaal totaal te hebben veranderd .Ik heb 2 volwassen dochters en een.kleinzoon waar ik echt trots op ben .Na een behoorlijk zwaar leven met veel gebeurtenissen heb ik nu een voldaan gevoel over mijn leven.Ik ben nu 61 jaar en hoop nog eens een man te ontmoeten die bij mij zou passen maar intussen ben ik zolang alleen dat het alleen maar een latrelatie zou kunnen worden omdat ik vrij onafhankelijk leven lijd.groetjes Gineke

  • Dag Gineke ik zie veel gelijkenissen met jou ik ben 64 en ben 19 jaar getrouwd geweest kwam op mijn 18 de naar Nederland en kom uit Suriname woon dus nu 45 jaar hier Hollandser kan niet groetje kracht en wijsheid dag jou is mijn naam

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *