Het sterrenbeeld kreeft staat bekend als het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn van Juni 21 tot en met 21 juli.

Ongeveer natuurlijk, want omwille van de onregelmatige draaiing van de aarde zal het sterrenbeeld Kreeft niet elk jaar precies op de 21e beginnen of zelfs eindigen op de 21e.

Als ik denk aan het sterrenbeeld Kreeft moet ik meteen denken aan de grote zorgnemende kwaliteiten van een liefdevolle en beschermende ouderfiguur. Want je bent in principe van nature conservatief en honkvast. En je waardeert de nestachtige kwaliteit van een veilige en comfortabele woning waar je kunt ontsnappen en je afsluiten van de stress van de buitenwereld.

De sleutelzin die de Kreeft het beste beschrijft is “Ik voel”. Dat is omdat je teken intens emotioneel, verzorgend, op gevoel gebaseerd en gevoelig is voor de behoeften van anderen.

Ik heb altijd gezegd dat een Kreeft je zal vertellen dat zolang het goed voelt het niet uitmaakt welke logisch conventie wat voorschrijft omdat ze hun buikgevoel volgen. En raad eens? Ze hebben meestal gelijk door te luisteren naar deze innerlijke stem, omdat veel Kreeften van nature uit helderziend of op zijn minst intuïtief zijn als ze gewoon hun hart en gevoelens volgen.

Diep in de psyche van Kreeft ligt de behoefte om te verdedigen en te beschermen. Als moeder, familie of nest wordt bedreigd reageert Kreeft instinctief door haar vijanden te knijpen met zijn klauwen.

Kreeft is een op gevoel en emotie gebaseerde persoonlijkheid. Geen intellectueel of een aardse realist, maar een gevoelig waterteken dat een beschermend omhulsel nodig heeft die moet worden vastgehouden en die de neiging heeft om anderen vast te houden, en die heel veel heen en weer getrokken wordt door het zwaartekrachtsveld van zijn heerser, de maan.

Sterrenbeeld Kreeft in liefde en relaties

In je persoonlijke relaties bent je zowel hard als zacht, vaak emotioneel en romantisch tot op het punt van sentimentaliteit. In het huwelijk is je liefhebben echter niet zo sentimenteel maar hardnekkig trouw en strak vastklampend met die klauwen. En god verhoede als een buitenstaander probeert je familie of geliefden weg te nemen.

 • Wanneer een Kreeft overeen komt met een andere Kreeft zullen jullie twee een thuis creëren en een familieaangelegenheid opzetten die een leven lang zal duren.
 • Leeuwen zijn zeker romantisch, maar ze willen te veel van je geld uitgeven.
 • Maagden zijn een goede intellectuele partij, maar vaak zal de passie veranderen in een zusterlijke of broederlijke liefde.
 • Weegschaal zal een thuis met je willen opbouwen, maar jullie zijn zo verschillend.
 • Schorpioen is je eeuwige minnaar en speelkameraad.
 • Boogschutters zullen sissen en dan weer verdwijnen.
 • Steenbokken zijn je tegenovergestelde teken en dus je huwelijkspartner.
 • Waterman zal er voor zorgen dat je te veel nadenkt over je leven, en dat is geen pretje in een liefdesrelatie.
 • Met Vissen wil je de hele wereld rondreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Ram zal moeilijk vast te pinnen zijn, maar als je een gezamenlijk doel hebt zou het kunnen werken, misschien beter in het bedrijfsleven.
 • Stieren maken grote vriendschappen en dat is een belangrijk ingrediënt voor elk type van partnerschap.
 • Tweelingen zijn beste in geheime of onbeantwoorde liefdesaffaires.

Als je een buitenechtelijke affaire zou hebben, want ik ben er zeker van dat ergens op de wereld een Kreeft zijn echtgenoot bedriegt, zou je eerste loyaliteit toch bij je echtgenoot en familie blijven liggen, waarvan je jezelf als de beschermer beschouwt.

Zowel de Kreeft man als vrouw hebben onvoorwaardelijk lief, dus veel geven en weinig terug vragen.

In feite is één van de belangrijkste lessen die je moet leren hoe je gracieus kan ontvangen. Mensen die je liefhebt en bewonderend kunnen je gemakkelijk beïnvloeden.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Kreeft.

Sterrenbeeld Kreeft Innerlijk

Kreeften hebben de capaciteit om zich gebeurtenissen en details goed te herinneren, maar dit kan soms in de weg zitten wanneer je toestaan dat je verleden overdreven invloed heeft op je toekomst. Sommige nieuwe ervaringen zijn precies dat, nieuw, en je zal geen verwijzingen uit het verleden hebben om je voor te bereiden of je te begeleiden.

Uiterlijk kan je zeker verschijnen als de schaal van een krab – dikke huid, compromisloos, koppig en humeurig. Maar familie en vrienden zien een heel ander karakter, één met een sympathiek en vriendelijk gevoel voor andere mensen, vooral de mensen die je liefhebt.

Je bent vaak overdreven fantasierijk en gevoelig voor fantasie. Soms kan je proberen om je leven vorm te geven door je aan een aantal romantische idealen aan te passen.

Het is de maan invloed, die de reflector van andermans licht is. Maar je bent vaak gefascineerd door het occulte en staat meer open voor paranormale invloed dan het gemiddelde sterrenbeeld omdat de maan het domein is van de duisternis, de onderwereld en het occulte.

Kreeften vergeten nooit iets en in het bijzonder emotionele gebeurtenissen, die kun je achteraf jarenlang in detail herinneren.

Watertekens hebben een container nodig of ze lopen over en dus houd je ook alles wat belangrijk voor je is bij, van souvenirs tot herinneringen.

De keerzijde daarvan is dat je niet zo gemakkelijk vroege jeugd trauma’s kan laten gaan. Je wordt sterk geregeerd door jeugdherinneringen en omdat je veel in het verleden leeft kan een toevallige ontmoeting met iemand voor wie je een onbeantwoorde liefde had gemakkelijk je emoties weer helemaal opwekken. Zelfs als je dacht dat je het gevoel jaren geleden verwerkt had,

Wanneer een Kreeft overgestresseerd is zal de kleine krab zijn schelp over zijn zijn hoofd trekken en weigeren om dingen te bespreken met iemand. Dit is het zelfbeschermingsmechanisme van de Kreeft, en vrienden en familie zijn waarschijnlijk gewend geraakt dat je dit in je hebt.

Watertekens hebben regelamatig tijd alleen nodig, vooral in turbulente tijden. Dus negeer deze behoefte niet als je er nood aan hebt. Toch heeft Kreeft liefdevolle verzorging nodig in moeilijke tijden, dus blijf ook niet te lang onbereikbaar.

Naast verzorgend en helderziend is de Kreeft ook erg creatief. Dat komt omdat je onder heerschappij van de maan valt en daardoor een groot talent bezit voor een geweldige verbeelding en fantasieleven. En omdat veel Kreeften zo huiselijk zijn kan deze creatieve kwaliteit gezien worden in je kunst en ambachtelijke projecten in –en rond het huis. Martha Stewart moet wel een aantal Kreeft-planeten in haar horoscoop hebben.

Sterrenbeeld Kreeft in Werk, Zaken en Financieel

Veel kreeften doen het goed door te investeren in onroerend goed, het bezitten van je eigen huis is meestal belangrijk voor de Kreeft.

Over het algemeen ben je financieel erg verstandig. Sommigen noemen je een beetje gierig, maar je wilt een appeltje voor de dorst voor je pensioen. Kreeften hebben graag hun geld op de bank, ze willen het niet bij zich bewaren. Het zijn die scharen die je geld stevig vasthouden.

Anderen kunnen je zien als een lachertje, maar je bent juist het tegenovergestelde. Je bent altijd in staat om harde, berekende, zakelijke of financiële beslissingen te nemen als dat nodig is.

Sparen om de opleiding van je kinderen of de veiligheid van je familie te voorzien is je belangrijkste doel, en dat brengt je uiteindelijk rijkdom. Door het zorgen voor anderen, help je jezelf.

Kreeften hebben de neiging om in werksituaties te blijven tot lang nadat ze hun nut hebben verloren, vooral uit gewoonte, misplaatste loyaliteit of angst om verkeerde beslissing te maken.

Je vastberaden toewijding zorgt ervoor dat je energie blijft gieten in situaties die hun nut al lang hebben verloren. Leer om sneller verder te gaan, in plaats van later. Je sympathiek hart heeft de neiging om elke situatie het voordeel van de twijfel te geven waardoor je extra geld verspild nadat u al een keer geld verloren hebt.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Kreeft regelt de borsten, maag en spijsvertering, baarmoeder en vrouwelijke voortplantingsorganen. Kreeften piekeren, en wanneer ze dat doen, voelt hun maag dat het eerst. Sommige kreeften zullen zich overeten in een poging om troost te vinden in voedsel, en andere Kreeften ontwijken voedsel helemaal als ze emotioneel van streek zijn.

De grote moederfiguur is zeer sterk in Kreeft-vrouwen en dus alles fysiek onder het domein van de bevalling zoals de borsten en de baarmoeder kunnen probleemgebieden zijn als Kreeft-vrouwen onder grote stress staan.

Meer dan enig ander teken heb je een bovennatuurlijke spirituele navelstreng die nog verbonden is gedurende het hele leven, als gevolg van de onwil van je moeder om je los te laten of omgekeerd, of zelfs beide, vooral als kind en ouder beide belangrijke Kreeft-planeten delen.

En dit kan leiden tot zeer moeilijke schuldgevoelens voor een Kreeft-kind, want het kind voelt dat het de moeder moet eren omdat ze hen het leven heeft gegeven, terwijl er een sterke behoefte is om een aparte persoon te zijn die later enkel grote emotionele problemen en gedragingen kunnen creëren.

De eerste relatie in leven is die met de moeder. En Kreeften kunnen door het leven gaan met de behoefte om de moeder/kind relatie te herhalen vanwege de spirituele navelstreng. In het huwelijk hebben Kreeften het bv. nodig om iemand te bemoederen of te worden bemoederd. En de kinderloze Kreeft kan daarvoor een beroep doen op vrienden, collega’s of projecten. Kreeft heeft de behoefte om zich nodig te voelen, en als er geen kind is zullen vervangmiddelen worden gevonden.

Kreeft is een waterteken en fuseert van nature met anderen, maar dan verlies je een deel van je individualiteit in het proces. En dus is het belangrijk voor Kreeften om te onthechting te leren, wat zeer moeilijk is met hun vastknijpende scharen.

Een andere mogelijke reden voor je humeurigheid is dat je alles om je heen voelt en absorbeert. Nog een reden voor het helderziend en zeer beschermend over anderen zijn. Maar proberen om al die lasten die de helft van de tijd niet eens van jou zijn op je schouders te dragen  kan erg vermoeiend zijn, en dus gaan de emoties op en neer zoals de getijden en dat creëert humeurigheid. En dan dwingt de humeurigheid je om je terug te trekken in je schelp totdat het weer veilig voelt.

Eén van je beste eigenschappen is je diepe intuïtie, dus gebruik die om oplossingen te vinden. Het staat klaar om je te helpen. Negeer dat kleine innerlijke stemmetje van je dat gehoord wil worden niet, ongeacht wat je verstand je vertelt.

Als je in twee richtingen getrokken wordt, volg je instinct dan in plaats van je logica. Als je denkt dat 2+2 5 is, ga daar dan voor. De redenen worden meestal later duidelijk, en zouden je het vertrouwen moeten geven om door te gaan en je voorgevoel te volgen. Luister naar die innerlijke stem, want die is erg sterk in jou en zal je goed van dienst zijn.

Kreeften hebben een zeer sensueel karakter, meer dan veel van de andere tekens. Als een sport of trainingsprogramma goed voelt in de fysieke zin wordt het waarschijnlijk een deel van je routine.

Je kunt houden van watersporten want Kreeft is een waterteken en je zult ervaren dat dicht bij het water zijn verwant is aan het naar de baarmoeder gaan. Negeer de kracht van water niet voor jou, het werkt magisch voor je stress. Zwemmen, lopen op het strand, zeilen, windsurfen of iets in verband met water.

Het symbool dat met jou teken geässocieerd wordt is de Kreeft.

De kreeft is een waterbewoner die met zijn enorme scharen goed is uitgerust om zich te verdedigen en erg goed overleeft in de wildernis van de onderwaterwereld waarin het gedijt.

De kreeft draagt zijn huis op zijn rug waar hij ook gaat. De kreeft reageert ook op de effecten van de maan door de steeds veranderende getijden. Dus Kreeften kunnen humeurig en gevoelig voor hun omgeving zijn. Zij zullen zich terugtrekken in hun schelpen als ze pijn hebben, boos of overstuur zijn.

Wees voorzichtig. Sla niet op de schelp om te proberen een kreeft eruit te krijgen en naar buiten te laten komen, want ze zal alleen maar dieper in het beschermende omhulsel kruipen. In plaats daarvan kan je de kreeft beter gerust laten en ze zal snel terugkomen als ze terug in orde is.

Kreeften zijn net zoals de zee moeilijk vast te pinnen, want sommigen zijn verlegen, timide en strak teruggetrokken in hun schulp, maar andere lopen schaamteloos over de rotsen en kustlijn en worden erg publieke mensen zoals George W. Bush, Bob en Elizabeth Dole, Tom Cruise en wijlen prinses Diana.

De oude Grieken associeerden de Maan met de kreeft en de Grieken associeerden de maan met handel, het bedrijfsleven en het rijzen en dalen van de getijden, die maritieme reizen en handel mogelijk maakten.

En Kreeften waren ooit, en mogelijk nog steeds, het teken met de meeste miljonairs vanwege hun zakelijke vermogen en die scharen die elk cent eruit kunnen knijpen. Maar zij zijn diegenen die de hele weg naar de bank lachen.

De oude volkeren geloofden dat al de eigenschappen van de maan op de aarde werden gereflecteerd als vrouwen.

De Maan reflecteert het licht van de Zon die de mens vertegenwoordigt omdat de mens almachtig was zoals de levenskracht van de zon.

In de dagen dat de patriarchale samenleving op haar hoogtepunt stond was de vrouw een bezit van de man. De vrouw weerspiegelde het licht van de man, ze had nooit haar eigen licht.

Vrouwen waren wispelturig zoals de vele fasen van de maan en de cyclus van de maan correleerde met de menstruele cyclus en de steeds veranderende getijden.

De maan kwam in de nacht, die in de oudheid de donkere kant van het leven of de verborgen en mysterieuze deel van de mensheid vertegenwoordigde. En het feit dat vrouwen kinderen kregen was één van de grote mysteries van het leven.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

7 Comments

 1. Verlaat een kreeft zijn echte grote liefde nooit? Na een heftige periode met ruzies? Mijn vriend is een kreeft wij hebben een heftige tijd achter de rug waar in wij beide fout zijn geweest met ruzies. Hij heeft nog nooit zo veel van een vrouw gehouden, ik ben dus de eerste vrouw in zijn leven waar hij zo ziels veel van houd. Het is over tussen ons sinds 3mnd maar hij heeft nooit echt gezegt dat het echt uit is tegen mij. nu wil ik graag weten komt hij dan toch terug bij mij? Juist omdat onze liefde zo diep zit en zo sterk is..
  Mvrg. Angel

 2. Hey,
  Ben zelf 25 jaar getrouwd met een kreeftenman.
  Ooit zeihij tegen me: ‘ Als ik je vraag weg te gaan, doe dat aub niet!’
  Als je hem mist, zeg hem dat dan ook.
  Als er geen ander is zit hij gewoon op je te wachten.
  Dus slik uw eigen trots in en ga ervoor als je overtuigd bent dat niemand jou liever ziet dan hij.
  Els

 3. Beste Angel
  Ik ben zelf een kreeft(jongen) en misschien zal mijn advies helpen. Als kreeft ben je meer van nature geneigd om in je schulp te kruipen als je ruzie hebt gemaakt. Ikzelf wil dan de confrontatie dan niet aan. Als je echt van hem houdt, zeg het hem dan. Een kreeft zal dit altijd appreciëren. Praat erover maar duw hem niet verder in zijn schulp. Hij is waarschijnlijk bang om jou te verliezen en wil dus niet de eerste stap zetten om te praten. Ik hoop dat mijn advies een beetje helpt. Als je nog vragen hebt, vraag dan mijn fb naam. Greets Simon

  • Ina,

   Als je bovenaan de site in het menu naar Astrologie gaat, kan je kiezen voor sterrenbeelden, hieronder vind je elk sterrenbeeld apart.

 4. ik herken mezelf echt in de beschrijving, ben enorm bedrogen geweest , zowel privé als zakelijk. Ik vecht met al mijn macht om waarheid en recht te bekomen , maar ik bots tegen een maatschappij die enkel eigen zakkenvullers zijn ! En dan bedoel ik ministers, overheid , advocaten, journalisten , enz; niettegenstaande, de oplichters wel bekend zijn bij overheid ! Macheteloos , moet ik me toch sterk houden , dat is toch een zekere kracht !

 5. Allemaal zeer herkenbaar…

  Ik wil alle reageerders met positieve maar ook zekere negatieve ervaringen succes en sterkte toe wensen met of zonder kreeft. Soms donder je van een berg af, wat heel pijnlijk kan zijn, maar je hervindt altijd de kracht om weer op te staan en weer te gaan klimmen. Alleen de ene keer ben je voorzichtiger hoe je je stappen zet, maar vooruit kom je…

  Was getekend, een kreeft.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *