Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Als je tussen 21 juni en 21 juli bent geboren, dan ben je een Kreeft! Dit is het sterrenbeeld dat bekend staat om zijn gevoelige en emotionele aard.

Het sterrenbeeld Kreeft, dat geldt voor mensen die geboren zijn tussen 21 juni en 21 juli, is bekend om zijn zorgzame en beschermende eigenschappen. Het is echter niet zo dat het altijd op dezelfde data begint en eindigt, vanwege de onregelmatige rotatie van de aarde.

Kreeften zijn van nature conservatief en hechten veel waarde aan een veilig en comfortabel huis, waar ze kunnen ontsnappen aan de stress van de buitenwereld. De sleutelzin voor de Kreeft is “Ik voel”, omdat ze erg emotioneel zijn en gevoelig zijn voor de behoeften van anderen.

Kreeften volgen vaak hun intuïtie en buikgevoel, wat meestal goed uitpakt omdat ze vaak helderziend zijn. Hun diepgewortelde behoefte om te beschermen en te verdedigen komt voort uit hun instinct om voor hun geliefden te zorgen en ze te beschermen tegen dreigingen.

Dus als je een Kreeft kent, weet dan dat je te maken hebt met een zorgzame en beschermende persoon die op gevoel handelt en altijd voor zijn of haar naasten opkomt. En als je ze kwaad maakt, wees dan voorbereid op hun klauwen!

Als je denkt aan mensen met het sterrenbeeld Kreeft, dan denk je aan emotionele en gevoelige types. Ze zijn niet zozeer intellectueel of praktisch ingesteld, maar ze hebben juist behoefte aan bescherming en koestering. Kreeften hebben de neiging om vast te houden, zowel aan hun eigen gevoelens als aan anderen. Dit komt doordat ze beïnvloed worden door de maan, hun heerser, en daardoor soms alle kanten op worden getrokken door de zwaartekracht.

Sterrenbeeld Kreeft in liefde en relaties

Als het op persoonlijke relaties aankomt, ben je als Kreeft zowel sterk als zacht. Je bent vaak emotioneel en romantisch, soms tot het punt van sentimentaliteit. Maar wanneer het op huwelijk en liefde aankomt, is jouw liefde niet zozeer sentimenteel als wel hardnekkig trouw en vasthoudend, met die klauwen stevig om de ander heen geslagen. En pas op als een buitenstaander probeert jouw familie of geliefden van je af te nemen, want dan komt je beschermende kant naar boven en zal je fel reageren.

 • Als twee Kreeften samenkomen, dan is het net alsof er een thuis ontstaat en een familie wordt gesticht die de rest van hun leven zal blijven bestaan. Ze hebben beiden een diepe behoefte aan veiligheid, comfort en stabiliteit, en zijn bereid om hard te werken om dat te bereiken. Samen creëren ze een warme en gastvrije omgeving waarin ze zich allebei gekoesterd en beschermd voelen. Hun relatie is gebaseerd op een diep begrip en emotionele connectie, en ze zijn vaak in staat om elkaar zonder woorden te begrijpen.
 • Leeuwen houden er absoluut van om romantisch te zijn, maar ze hebben de neiging om te veel geld uit te geven.
 • Maagden zijn meestal slimme en intellectuele individuen. Hoewel ze misschien niet zo gepassioneerd zijn als sommige andere sterrenbeelden, kunnen ze nog steeds interessante gesprekspartners zijn. Het enige nadeel is dat de romantische gevoelens tussen Maagden vaak vervagen en overgaan in een meer broederlijke of zusterlijke liefde.
 • Als je een relatie aangaat met een Weegschaal, zul je merken dat ze graag een gezellig thuis creëren met jou. Echter, jullie persoonlijkheden kunnen heel anders zijn en dit kan voor uitdagingen zorgen in jullie relatie.
 • Schorpioen is je eeuwige minnaar en speelkameraad.
 • Boogschutters zijn van nature avontuurlijk en onafhankelijk, en dit kan soms resulteren in het verdwijnen of afstand nemen in een relatie. Ze kunnen enthousiast zijn en dan plotseling afhaken, maar dit betekent niet noodzakelijkerwijs dat ze niet meer geïnteresseerd zijn. Het kan zijn dat ze simpelweg tijd nodig hebben om hun eigen ding te doen en hun vrijheid te behouden.
 • Steenbokken zijn je tegenovergestelde teken en dus je huwelijkspartner.
 • Als je een relatie hebt met een Waterman, is de kans groot dat ze je vaak aan het denken zetten over je leven en toekomstplannen. Dit kan soms overweldigend zijn en kan het moeilijk maken om te genieten van de romantische momenten samen.
 • Met Vissen wil je de hele wereld rondreizen op zoek naar groenere weiden.
 • Ram zal moeilijk vast te pinnen zijn, maar als je een gezamenlijk doel hebt zou het kunnen werken, misschien beter in het bedrijfsleven.
 • Stieren zijn geweldig in het opbouwen van vriendschappen en dit is een belangrijk ingrediënt voor elk soort partnerschap.
 • Tweelingen zijn beste in geheime of onbeantwoorde liefdesaffaires.

Als je ooit betrapt zou worden op een affaire – en ik ben er zeker van dat er ergens ter wereld een Kreeft is die zijn of haar partner bedriegt – zou je toch je eerste loyaliteit bij je partner en familie leggen, omdat je jezelf als hun beschermer beschouwt.

Zowel mannelijke als vrouwelijke Kreeften hebben een onvoorwaardelijke liefde, waarbij ze veel geven en weinig terugvragen. Een van de belangrijkste lessen die je moet leren, is hoe je gracieuze ontvangt. Mensen die je liefhebt en bewondert, kunnen je namelijk gemakkelijk beïnvloeden.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Kreeft.

Sterrenbeeld Kreeft Innerlijk

Kreeften hebben een geweldig geheugen voor details en gebeurtenissen, maar soms kan dit in de weg zitten als je verleden te veel invloed heeft op je toekomst. Je bent ook vaak overdreven fantasierijk en gevoelig voor romantische idealen.

Soms kan je jezelf presenteren als een taaie krab – koppig, humeurig en onverzettelijk. Maar je familie en vrienden kennen een ander deel van je karakter: sympathiek en vriendelijk, vooral voor de mensen van wie je houdt.

Je bent ook een zeer emotioneel persoon en je hebt de neiging om vroege jeugdtrauma’s en herinneringen lang bij je te dragen. Je hebt behoefte aan tijd alleen en kunt overstuur raken als je te gestrest bent. Maar op deze momenten heb je ook liefdevolle verzorging nodig.

Watertekens hebben over het algemeen een container nodig om hun emoties in toom te houden, en voor Kreeften kan dat alles zijn, van souvenirs tot herinneringen. Dit betekent echter ook dat je moeite kunt hebben om oude emoties en gebeurtenissen los te laten.

Maar er is ook een creatieve kant aan Kreeften die vaak te vinden is in huiselijke projecten. Je bezit een groot talent voor verbeelding en fantasieleven, dankzij de invloed van de maan.

Naast verzorgend en helderziend is de Kreeft ook erg creatief. Dat komt omdat je onder heerschappij van de maan valt en daardoor een groot talent bezit voor een geweldige verbeelding en fantasieleven. En omdat veel Kreeften zo huiselijk zijn kan deze creatieve kwaliteit gezien worden in je kunst en ambachtelijke projecten in –en rond het huis. Martha Stewart moet wel een aantal Kreeft-planeten in haar horoscoop hebben.

Hoewel je een zeer gevoelige ziel hebt, kan je ook verrassend veerkrachtig zijn. Wanneer een Kreeft geconfronteerd wordt met een crisis, komt die scherpe klauw naar buiten en ben je in staat om te vechten voor wat je liefhebt.

Je bent ook een zeer loyale vriend en een beschermende ouder. Mensen die dicht bij je staan weten dat ze altijd op jou kunnen rekenen, ongeacht de omstandigheden.

Het is belangrijk om te onthouden dat hoewel je gevoelig bent, je ook sterke grenzen nodig hebt. Wanneer je merkt dat je jezelf verliest in de emoties van anderen, is het tijd om een stap terug te doen en voor jezelf te zorgen.

Over het algemeen kan je jezelf het beste beschrijven als iemand die van nature zorgzaam en creatief is, diep verbonden met haar emoties en die altijd trouw blijft aan de mensen die haar dierbaar zijn. Met een beetje moed en veerkracht kan je elke uitdaging het hoofd bieden en een leven leiden dat gevuld is met liefde en creativiteit.

Sterrenbeeld Kreeft in Werk, Zaken en Financieel

Voor veel Kreeften is het bezitten van een eigen huis een belangrijke mijlpaal en een slimme investering. Ze zijn vaak financieel verstandig en sparen graag voor de toekomst, ook al kunnen anderen hen beschuldigen van gierigheid. Maar laat je niet misleiden, Kreeften zijn capabel om harde zakelijke beslissingen te nemen als dat nodig is.

Het zorgen voor anderen is een belangrijk aspect van het leven van een Kreeft en kan uiteindelijk leiden tot financiële rijkdom. Ze sparen graag voor de opleiding van hun kinderen en de veiligheid van hun gezin. Maar soms kunnen Kreeften te lang vasthouden aan werksituaties uit gewoonte, loyauteit of angst om verkeerde beslissingen te maken.

Als Kreeft is het belangrijk om te leren wanneer het tijd is om verder te gaan en te stoppen met het gieten van energie in situaties die hun nut hebben verloren. Je hebt de neiging om elke situatie het voordeel van de twijfel te geven, maar dit kan leiden tot het verspillen van extra geld nadat je al verlies hebt geleden. Blijf trouw aan je sympathieke karakter, maar wees niet bang om sneller verder te gaan.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Kreeft

Kreeft heeft een aanzienlijke invloed op bepaalde delen van ons lichaam, waaronder de borsten, maag, spijsvertering, baarmoeder en vrouwelijke voortplantingsorganen. Als iemand met het sterrenbeeld Kreeft zich zorgen maakt over iets, is het vaak de maag die daar het eerste op reageert. Sommige Kreeften vinden troost in eten en eten dan te veel, terwijl anderen juist helemaal geen zin meer hebben in eten als ze emotioneel van streek zijn.

Voor vrouwen met het Kreeft-teken is de moederfiguur heel belangrijk en daarom kunnen er fysieke problemen ontstaan met betrekking tot zwangerschap en bevalling, zoals problemen met de borsten en baarmoeder, als ze onder grote stress staan.

Kreeft heeft ook een sterke spirituele band met de moeder die gedurende het hele leven blijft bestaan, vooral als belangrijke Kreeft-planeten gedeeld worden tussen ouder en kind. Dit kan leiden tot schuldgevoelens, omdat het kind het gevoel heeft dat het de moeder moet eren, terwijl het ook een eigen persoon wil zijn. Dit kan op latere leeftijd emotionele problemen veroorzaken.

Kreeften hebben vaak een sterke behoefte om te zorgen voor anderen, waarschijnlijk omdat de moeder-kindrelatie de eerste en meest belangrijke relatie in hun leven is. Zelfs als ze geen kinderen hebben, zullen ze manieren vinden om zichzelf nodig te voelen door anderen te verzorgen.

Als waterteken heeft Kreeft de neiging om zich te hechten aan anderen, soms tot het punt waarop ze hun eigen individualiteit verliezen. Om dit te vermijden, is het belangrijk dat Kreeften leren om los te laten, hoewel dit moeilijk kan zijn vanwege hun sterke, vastklampende scharen.

Een andere reden waarom Kreeften humeurig kunnen zijn, is omdat ze zich bewust zijn van alles om hen heen en deze gevoelens kunnen absorberen. Soms kan dit leiden tot helderziendheid en een verlangen om anderen te beschermen, maar het kan ook vermoeiend zijn om de lasten van anderen te dragen en kan bijdragen aan stemmingswisselingen. Wanneer het teveel wordt, kunnen Kreeften zich terugtrekken in hun schulp om zichzelf te beschermen totdat het weer veilig voelt.

Een van jouw beste eigenschappen is jouw sterke intuïtie. Vertrouw erop om oplossingen te vinden, zelfs als jouw verstand iets anders zegt. Volg je instinct als je twijfelt en luister naar dat kleine innerlijke stemmetje. Je hebt een sensueel karakter en houdt vooral van sporten en trainen, zoals watersporten die goed bij jouw waterteken passen. De kreeft is het symbool van jouw teken en vertegenwoordigt het vermogen om zich te verdedigen en te overleven in de onderwaterwereld. Kreeften kunnen echter ook humeurig en gevoelig zijn, dus respecteer hun behoefte aan privacy als ze zich terugtrekken in hun schulp.

De oude Grieken associeerden de maan met de kreeft en handel, en de getijden van de zee. Sommigen beschouwen Kreeften als uitstekende zakenmensen vanwege hun zakelijk inzicht. De maan wordt ook geassocieerd met vrouwen en de steeds veranderende getijden correleren met de menstruatiecyclus. Vanwege zijn verschijning in de nacht, wordt de maan vaak geassocieerd met het mysterieuze deel van het leven en de mensheid. In het verleden werden vrouwen gezien als eigendom van de man en weerspiegelden ze het licht van de man. Gelukkig is deze opvatting tegenwoordig anders.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

9 Comments

 1. Verlaat een kreeft zijn echte grote liefde nooit? Na een heftige periode met ruzies? Mijn vriend is een kreeft wij hebben een heftige tijd achter de rug waar in wij beide fout zijn geweest met ruzies. Hij heeft nog nooit zo veel van een vrouw gehouden, ik ben dus de eerste vrouw in zijn leven waar hij zo ziels veel van houd. Het is over tussen ons sinds 3mnd maar hij heeft nooit echt gezegt dat het echt uit is tegen mij. nu wil ik graag weten komt hij dan toch terug bij mij? Juist omdat onze liefde zo diep zit en zo sterk is..
  Mvrg. Angel

 2. Hey,
  Ben zelf 25 jaar getrouwd met een kreeftenman.
  Ooit zeihij tegen me: ‘ Als ik je vraag weg te gaan, doe dat aub niet!’
  Als je hem mist, zeg hem dat dan ook.
  Als er geen ander is zit hij gewoon op je te wachten.
  Dus slik uw eigen trots in en ga ervoor als je overtuigd bent dat niemand jou liever ziet dan hij.
  Els

 3. Beste Angel
  Ik ben zelf een kreeft(jongen) en misschien zal mijn advies helpen. Als kreeft ben je meer van nature geneigd om in je schulp te kruipen als je ruzie hebt gemaakt. Ikzelf wil dan de confrontatie dan niet aan. Als je echt van hem houdt, zeg het hem dan. Een kreeft zal dit altijd appreciëren. Praat erover maar duw hem niet verder in zijn schulp. Hij is waarschijnlijk bang om jou te verliezen en wil dus niet de eerste stap zetten om te praten. Ik hoop dat mijn advies een beetje helpt. Als je nog vragen hebt, vraag dan mijn fb naam. Greets Simon

  • Ina,

   Als je bovenaan de site in het menu naar Astrologie gaat, kan je kiezen voor sterrenbeelden, hieronder vind je elk sterrenbeeld apart.

 4. ik herken mezelf echt in de beschrijving, ben enorm bedrogen geweest , zowel privé als zakelijk. Ik vecht met al mijn macht om waarheid en recht te bekomen , maar ik bots tegen een maatschappij die enkel eigen zakkenvullers zijn ! En dan bedoel ik ministers, overheid , advocaten, journalisten , enz; niettegenstaande, de oplichters wel bekend zijn bij overheid ! Macheteloos , moet ik me toch sterk houden , dat is toch een zekere kracht !

 5. Allemaal zeer herkenbaar…

  Ik wil alle reageerders met positieve maar ook zekere negatieve ervaringen succes en sterkte toe wensen met of zonder kreeft. Soms donder je van een berg af, wat heel pijnlijk kan zijn, maar je hervindt altijd de kracht om weer op te staan en weer te gaan klimmen. Alleen de ene keer ben je voorzichtiger hoe je je stappen zet, maar vooruit kom je…

  Was getekend, een kreeft.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *