Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Boogschutter is als het ware de Centaur van de dierenriem en vertegenwoordigt het sterrenbeeld voor mensen die zijn geboren tussen 23 november en 21 december.

Als we het hebben over het sterrenbeeld Boogschutter, is het belangrijk om te weten dat het niet altijd op dezelfde datum begint of eindigt. Dit komt doordat de aarde niet regelmatig draait.

Maar wat ik associeer met het Boogschutter-teken is een persoon met een positieve kijk op het leven, boordevol energie en atletisch vermogen. Jij houdt van avontuur en reizen en hoe verder weg en exotischer, hoe beter!

Boogschutters zijn meestal optimistisch en blijven dat zelfs als de dingen tegenzitten. Ze zijn eerlijk, integer en onafhankelijk en hebben een passie voor rechtvaardigheid en de rechten van anderen. Daarom zie je vaak Boogschutters die betrokken zijn bij juridische zaken en politiek activisme.

De sleutelzin die bij Boogschutter hoort is “Ik neem waar”. Dit verwijst naar je intuïtieve vermogens en je visie op een betere wereld. Je verlangen om de planeet af te zoeken naar groenere weiden en de innerlijke zoektocht naar de betekenis van het leven zijn belangrijk voor je.

Boogschutter staat bekend als het gelukkige teken van de dierenriem, of het nu gaat om gokken of het dagelijks leven. Jouw geluk komt waarschijnlijk voort uit je optimisme en geloof in de toekomst, wat bijdraagt aan jouw gelukkige karakter.

In de liefde heb je als Boogschutter behoefte aan veel seks en sport, maar ook aan een partner die intellectueel uitdagend is. Claustrofobie is een dooddoener voor een relatie met een Boogschutter, dus wees niet te afhankelijk.

Boogschutters zijn gepassioneerd, oprecht en direct als het op liefde aankomt. Als ze eenmaal getrouwd zijn en hun relatie goed loopt, zullen ze loyale partners zijn. Maar hun aangeboren rusteloosheid zal er ook voor zorgen dat ze blijven reizen en hun eigen privéruimte zullen zoeken, zowel mentaal als fysiek.

Je bent iemand die zich vrij moet voelen en wordt vaak geconfronteerd met de keuze om je leven te laten overnemen door je carrière, ten koste van de liefde.

Deze dubbele natuur, en eeuwige doorn in je oog creëert vaak een dilemma tussen carrière versus relatie.

Sterrenbeeld Boogschutter in liefde en relaties

Boogschutter vrouwen hebben vaak moeite om hun genegenheid te tonen, zelfs als ze geen carrière hebben die in strijd is met hun liefdeleven. Dit komt doordat ze meer mentaal dan emotioneel zijn en onafhankelijkheid belangrijk vinden. Dit kan leiden tot een interne strijd tussen de wens om een relatie te hebben en de behoefte aan vrijheid. Mannen kunnen net zo gemakkelijk als vrouwen in deze valkuil terechtkomen.

 • Wanneer twee Boogschutters een relatie beginnen, is het belangrijk dat ze eerst een sterke vriendschapsband opbouwen. Ze moeten allebei van fysieke en seksuele activiteit houden en een passie hebben voor reizen en nieuwe ideeën. Als deze basis niet aanwezig is, samen met een gezonde waardering voor elkaars ruimte en autonomie, zal de relatie waarschijnlijk niet lang standhouden.
 • Jij en Steenbok zijn totaal verschillende tekens, maar als jullie een gemeenschappelijk financieel doel hebben, kunnen jullie wel goed met elkaar opschieten.
 • Een Waterman zal je geestelijk prikkelen en je de vrijheid geven om te reizen, maar deze match is vaak meer gericht op intellectuele stimulatie dan fysieke aantrekkingskracht.
 • Als je een relatie aangaat met een Vissen, moet je erop voorbereid zijn om serieus te zijn over de toekomst. Vissen hebben een sterke drang om een gezin te stichten, dus als je niet klaar bent voor een langdurige verbintenis, is deze match misschien niet de beste keuze voor jou. Het is belangrijk dat beide partners volwassen zijn en op dezelfde pagina zitten voordat ze deze belangrijke stap zetten.
 • Ram zal altijd je eeuwige liefde en playmate zijn.
 • Als je een relatie hebt met een Stier, zullen ze je helpen om meer in contact te komen met de realiteit en je laten aarden. Maar het kan moeilijk zijn om je als gelijken te voelen omdat Stieren vaak de neiging hebben om de controle te nemen en te domineren. Als jij als Boogschutter het niet erg vindt om soms de rol van het kind te spelen en de Stier de rol van de volwassene te laten spelen, dan zou het kunnen werken.
 • In astrologie wordt gezegd dat Tweelingen jouw tegenovergestelde teken is, wat betekent dat ze vaak complementaire eigenschappen hebben die jouw tekortkomingen compenseren.
 • Een relatie met een Kreeft kan heel emotioneel en intens zijn. Ze zullen je gevoelige kanten raken en je doen nadenken over je leven, wat heel goed kan zijn. Maar op de lange termijn kan het te zwaar worden en kan het moeilijk zijn om hiermee om te gaan.
 • Met Leeuw zal je de wereld willen rondreizen op zoek naar nieuwe ideeën.
 • Maagd zou een goede zakelijke partner zijn en als jullie sterke gemeenschappelijke doelen hebben zou het kunnen werken in een huwelijk.
 • Weegschaal kan je beste vriend worden, wat de perfecte basis is voor een huwelijk.
 • Schorpioen werkt het beste als een geheime minnaar, maar is te ingewikkeld voor een heel leven.

Als Boogschutter heb je veel vrijheid en intellectuele stimulatie nodig om emotioneel tevreden te zijn. Maar als je te ver gaat, kan je rusteloosheid je eigen stabiliteit bedreigen.

Sommige Boogschutters lopen het risico verliefd te worden op players en hun leven te verspillen aan oppervlakkige relaties. Aan de andere kant kunnen sommige Boogschutters fanatiek worden over moralistische of religieuze overtuigingen.

Over het algemeen sta je bekend om je eerlijkheid en zorg voor het welzijn van anderen. Mensen vinden je vaak charmant, vriendelijk en gemakkelijk in de omgang, ook al ben je soms misschien een beetje té eerlijk.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Boogschutter

Sterrenbeeld Boogschutter Innerlijk

Je bent over het algemeen makkelijk in de omgang, maar soms kan je impulsief boos worden en je kunt behoorlijk direct zijn in het uiten van je gedachten, vooral als het om een discussie gaat. Maar je hebt ook de gave om vergevingsgezind te zijn.

Je hebt een passie voor het buitenleven en de natuur. Soms jaag je op dieren, maar dat is meer voor de sport dan voor het doden. Je voelt je net zo op je gemak in de wilde natuur als in de stedelijke omgeving, en je liefde voor vrijheid en reizen kan je het gevoel geven altijd klaar te staan om op elk moment te vertrekken en je vrijheid te behouden.

Als Boogschutter ben je vrijwel zeker goed in minstens één sport. Sterker nog, meer Olympische kampioenen zijn Boogschutter dan welk ander sterrenbeeld dan ook.

Paardensporten zijn populair vanwege je symbool van de Centaur: half mens, half paard, dus je hebt een speciale band met paarden.

Je hebt een heersende behoefte om te reizen, dus activiteiten zoals hardlopen, joggen, wandelen, kamperen, bergbeklimmen en kanoën houden je gestimuleerd.

Er is geen sport die je niet zou proberen en omdat je intuïtief het verband tussen lichaam en geest voelt (mens en paard) zul je vaak manieren zoeken om beide te versterken.

En omdat je zoveel energie hebt, is het belangrijk dat je regelmatig aan lichaamsbeweging doet om mentaal niet helemaal door te draaien.

Je staat erom bekend altijd de waarheid te vertellen, maar soms kan het horen van de meedogenloze waarheid hard zijn voor anderen. Diplomatie is niet jouw sterkste punt, dus als iemand om je mening vraagt, zul je die onverbloemd geven!

Sterrenbeeld Boogschutter in Werk, Zaken en Financieel

Je bent een persoon die graag nieuwe projecten initieert en een drang heeft om concepten die nieuw zijn voor jou te begrijpen. Je denkt snel, vaak intuïtief en altijd origineel. Je hebt een sterke wil en bent goed in organiseren, waardoor je elk project tot een goed einde kunt brengen.

Je hebt zowel een diepe als nieuwsgierige geest, met een vooruitziende blik en goede waarneming, en daarom kun je een geweldige spreker zijn.

Als het gaat om creativiteit, houdt de Boogschutter van grote ideeën en plannen. Of het nu gaat om grote doeken, het uitgeven van boeken, het produceren van films, het ontwerpen van ambitieuze advertentiecampagnes of een ander medium dat zich richt op het grote geheel en niet op de kleine details.

Boogschutters willen hun boodschap vrolijk, enthousiast, duidelijk en eerlijk overbrengen.

Je sterrenbeeld regeert over de wereld van ideeën, culturen, exotische locaties in het buitenland en het verspreiden van informatie. Daarom zijn Boogschutters van nature leraren, journalisten, docenten, filosofen, juristen, rechters, kruisvaarders en religieuze leiders.

Beroepen waarin je kunt reizen en verkennen spreken je rusteloze ziel aan. Als je niet bent opgeleid als archeoloog, kun je bijvoorbeeld in de verleiding komen om te werken als handelsreiziger. Er is een gokkende, avontuurlijke inslag in veel van jullie, wat geweldig is voor beroepen met risicovolle speculatie.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Als Boogschutter regeer je over je dijen, heupen en lever. Wanneer deze delen van het lichaam beperkt worden, voelen Boogschutters zich gekwetst. Veel mensen met een sterke Boogschutter invloed hebben een litteken op hun dij of heup.

Maar er gaat nog een diepere symboliek schuil achter deze heerschappij. Op een bepaald punt in hun leven zullen Boogschutters het gevoel hebben dat ze een doorn in hun zij hebben, of een diepe emotionele wond die ze hun hele leven met zich meedragen, vergelijkbaar met Chiron.

Deze wond kan een relatie zijn, een kind dat ze niet kunnen loslaten of een constante bron van irritatie. Maar het kan ook een echte lichamelijke aandoening zijn, zoals een mank been, een leverziekte of lage rugpijn als gevolg van een gekantelde heup.

Omdat veel Boogschutters zich bezighouden met sporten en gevaarlijke activiteiten, zijn ze gevoelig voor ongelukken. Het nemen van risico’s in de sportwereld kan gevaarlijk zijn voor moderne Boogschutters.

Als de maand van Boogschutter aanbreekt, bevindt de wereld zich diep in de winter, waar alles bevroren en stil lijkt te zijn. Het is een tijd waarin mensen graag rond het haardvuur verzamelen en verhalen vertellen, en nadenken over filosofische ideeën. Daarom wordt de Boogschutter geassocieerd met de wijze filosoof, die zijn of haar tijd neemt om na te denken over de betekenis van het leven en de wereld om ons heen. In deze tijd van het jaar zijn we meer introspectief en gericht op innerlijke groei en persoonlijke ontwikkeling, wat perfect past bij het Boogschutter-teken.

In de Boogschutter periode, de laatste maand van het jaar, worden de nachten langer en de dagen korter. Maar zodra Steenbok arriveert, beginnen de dagen weer langer te worden en verschuift de focus meer naar het individu. Boogschutter is meer gericht op universele principes en heeft de neiging om de grote visie te zien voor het welzijn van iedereen. Dit teken leeft meer voor het grotere goed van de mensheid dan voor egoïstische motieven. Het symbool van de Boogschutter is de Centaur, die half mens en half paard is en een pijl en boog vasthoudt. De pijl wordt altijd omhoog gericht naar de hemel, net als de blik van degenen die meer bezig zijn met een grotere filosofische visie.

Boogschutters hebben een sterke behoefte aan vrijheid en willen hun instinctieve verlangens vervullen, maar hun rationele verstand zal hun dierlijke natuur moeten beheersen. Trouw is een zorg voor veel Boogschutters, omdat ze altijd op zoek zijn naar iets anders en naar de betekenis van het leven. Ze zijn de wereldreizigers en eeuwige studenten die altijd op zoek zijn naar een nieuw avontuur dat hun ziel kan verheffen. Dit kan leiden tot het Peter Pan-syndroom, waarbij ze nooit willen opgroeien en settelen.

Volgens oude mythen werd de Centaur in de dij geschoten, een lichaamsdeel dat wordt geregeerd door Boogschutter. Veel Boogschutters hebben een soort van eeuwige wond, zoals een verplichting waar ze niet vanaf kunnen komen. Dit wordt vaak omschreven als de pijn in hun zij die nooit weggaat en kan fysiek zichtbaar zijn als een litteken in het dij gebied.

Boogschutters hebben vaak het gevoel dat ze niet volledig kunnen worden begrepen door anderen en voelen zich daarom soms eenzaam. Dit kan ook bijdragen aan hun verlangen naar avontuur en reizen, omdat ze nieuwe mensen en ervaringen willen ontdekken die hen kunnen begrijpen en waarderen.

Boogschutters zijn vaak erg sociaal en hebben veel vrienden, maar ze hebben ook behoefte aan hun eigen onafhankelijkheid en vrijheid. Ze kunnen soms een beetje afstandelijk lijken, maar het is belangrijk om te begrijpen dat ze zich niet persoonlijk afwijzen, maar gewoon behoefte hebben aan hun eigen ruimte.

Een ander kenmerk van de Boogschutter is hun optimisme en enthousiasme. Ze hebben de neiging om het goede te zien in situaties en mensen en hebben een sterke drang om anderen te helpen en te inspireren. Dit maakt hen geweldige leraren, mentoren en leiders.

Tot slot zijn Boogschutters vaak erg intuïtief en hebben ze de neiging om hun gevoelens te volgen in plaats van hun verstand. Dit kan hen in sommige situaties kwetsbaar maken, maar het stelt hen ook in staat om op een diep niveau verbinding te maken met anderen en de wereld om hen heen.

Kortom, de Boogschutter is een teken dat zich richt op filosofische reflectie, het zoeken naar betekenis en avontuur, en het inspireren van anderen. Ze hebben behoefte aan vrijheid en onafhankelijkheid, maar hebben ook een groot hart en de neiging om anderen te helpen en te ondersteunen.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld boogschutter

17 Comments

 1. Wat zal mijn toekomst zijn goed of slecht geboren 26. 11. 1967. Ik. Ben eenzaam en verdrietig en niet rijk ik wil een klein appartement kopen maar helaas niet

 2. ik ben ook boogschutter ik ben alleen soms gelukkig soms minder gelukkig ik ben optimist ga ervoor en je zult slagen in je opzet , een van de grote krachten gebruik je organisatietalent en neem risico,s die je naar grotere hoogten zullen brengen.
  grtn
  alain boogschutter 11.12.69

 3. ik ben ook boogschutter ik ben alleen soms gelukkig soms minder gelukkig ik ben optimist ga ervoor en je zult slagen in je opzet , een van de grote krachten gebruik je organisatietalent en neem risico,s die je naar grotere hoogten zullen brengen.
  grtn
  alain boogschutter 11.12.69

 4. ik ben eigenlijk 14 bijna 15 en ben geboren op 28.11.2004 . Het begin klopt eigenlijk niet ik heb geen positieve kijk in het leven en ben helemaal geen optimist maar op eerlijk te zijn had ik deze zomer wel het gevoel dat er iets mistte ik vond alles maar saai en wou naar buiten gaan en iets anders proberen dus daar heb je wel gelijk in . Ook ben ik de soort persoon die altijd zegt wat ik denk en meestal komt dat niet echt goed van pas…. ♥️

 5. Ik ben helemaal verbaasd zoals de boogschutter omschreven wordt. Ik ben het echt…er staan zoveel punten in die zo specifiek kloppen…gewoon eng….

  • Beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan i.p.v. de dingen die je niet hebt gedaan.
   Zorg dat je leven in balans is. Ying/Yang.
   Voel en zie de achterliggende gedachten van de goede en slechte dingen. Leer ervan!
   Opgeven is geen optie!!

  • Ik ben ook boogschutter en alles klopt zowat. Ongelofelijk, ben een zaak, wil mij maar moeilijk vinden vanwege mijn ongelofelijke reislust mijn verlangen naar de natuur, verre reizen mijn interesses naar avontuur de Maya’s, inka’s, het oude Egypte, maar ook het heelal en veel meer dan dat. Ja ik ben duidelijk in hart en ziel een boogschutter.

 6. Ik ben geboren op 28 november, en erg emotioneel ,maar ook intuïtief. Wel heel optimistisch wat mij redding is in dit leven. boogschutter zijn is niet makkelijk maar wel heel fantasie rijk . en ben er soms heel trots op. Soms wil ik wat stabieler zijn zoals een steenbok dat kan zijn. maar mijn fantasie is mijlen ver van alles. En dat geeft mij kracht en een levens doel.

 7. Wees niet als een steenbok..
  Wees jezelf..ook al weet ik wat jij bedoeld..
  Meet jezelf niet met anderen.
  Jouw persoonlijkheid maakt jou uniek.
  Wat jou stabiel maakt is dat je fantasie verre van is.. dat Is jouw kracht en jouw doel in jouw leven..
  Je bent uniek als mens zijnde en niemand is zoals als jou.

 8. Boogschutters heen vaak het algemeen welzijn van mensen voor ogen. Idealisten, dromers…
  Zoeken gelijkgestemden.

 9. Nou ben ik zeker de verkeerde boogschutters tegen gekomen , roddelen yep en dan vooral kwaad roddelen, zich beter voelen dan de rest, wat hun waarheid noemen, pardon , is gehaat verspreiden. Gelukkig? Alleen als zwaar aandacht krijgen , krijgen ze het niet eisen ze het op . Maar krijgen ze het te veel , oprotten, ze moeten rust ????. Positief ???? hou toch op. Maar nu moet het zelfde flikken , wat hun jouw flikken, hé dan zijn kleinzielig. En het ergste kwaal die echt tegen dat hij of zij maar denkt , dat iedereen hun maar wil , en zo niet , dat buiten ze het wel uit . Ja leuke mensen als maar doet wat hun willen , hun wetten , anders op donder . Eerlijk lijken wel opa en oma , vooral als je twee boogschutters bij elkaar zet . Is helemaal een giller, die ene gaat nog vreemder dan de ander, en sorry maagd een vrek , hun samen winnen het . Kan echt niet iets positief vinden . Sorry voor de boogschutters

 10. Het klopt inderdaad! Ik ben geboren 04/12/1955
  Ik ben nog steeds speels maar kan ook heel serieus zijn!!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *