Boogschutter is de Centaur van de dierenriem en is het sterrenbeeld voor degenen die geboren zijn van 23 november tot 21 december.

Ongeveer, want omdat de aarde niet regelmatig draait, start of eindigt het Boogschutter-teken niet altijd precies op de 23ste of 21e.

Wat in me opkomt als ik denk aan het sterrenbeeld boogschutter is een persoon met een positieve kijk op het leven, vol energie, atletisch vermogen, avontuurlijkheid en een liefde voor reizen en exploratie. In feite heeft de Boogschutter een lust voor reizen en hoe verder weg en exotischer, hoe beter!

Je bent in principe optimistisch, en blijft dat zelfs wanneer je hoop de kop wordt ingedrukt. Je bent het teken van eerlijkheid, integriteit en onafhankelijkheid met een passie voor rechtvaardigheid en de rechten van anderen. Bijgevolg zullen velen van jullie betrokken zijn bij juridische zaken en politiek activisme.

De sleutelzin die geassocieerd wordt met Boogschutter is “Ik neem waar” , verwijzend naar je intuïtieve vermogens en je visie voor een betere wereld en verlangen om de planeet af te zoeken naar groenere weiden, en de innerlijke zoektocht naar de betekenis van het leven.

Het sterrenbeeld Boogschutter heeft altijd bekend gestaan als het gelukkige teken van de dierenriem, hetzij in gokken of gewoon in het dagelijkse leven. Jouw geluk komt waarschijnlijk voort uit je optimisme en geloof in de toekomst, waardoor je gelukkig karakter gecreëerd wordt.

In de liefde heeft Boogschutter nood aan veel seks en sport, maar je hebt ook een even grote behoefte aan een intellectuele partner. Niets bederft een relatie sneller voor een Boogschutter dan een gevoel van claustrofobie. Dus vergeet alle behoeftigheid en afhankelijkheden als je met een Boogschutter uitgaat, het zal niet werken.

Boogschutters zijn gedreven, oprecht en ongecompliceerd in de liefde. Als hun huwelijk succesvol is, zullen ze trouwe echtgenoten zijn, maar hun aangeboren rusteloosheid zal hen inspireren om te reizen en hun eigen prive-ruimte te vinden, zowel mentaal als fysiek.

Je bent iemand die zich vrij moet voelen en wordt vaak geconfronteerd met de keuze om je leven te laten overnemen door je carrière, ten koste van de liefde.

Deze dubbele natuur, en eeuwige doorn in je oog creëert vaak een dilemma tussen carrière versus relatie.

Sterrenbeeld Boogschutter in liefde en relaties

Boogschutter vrouwen – zelfs als ze geen carrière hebben als rivaal van hun liefde – vinden het moeilijk om genegenheid uit te drukken, omdat ze zoveel meer mentaal dan emotioneel zijn, onafhankelijker dan afhankelijk. Daarom kan er een innerlijke strijd ontstaan tussen het verlangen voor een relatie en het verlangen naar vrijheid. En natuurlijk kunnen mannen net zo makkelijk als de vrouwen in deze val trappen.

 • Wanneer een Boogschutter overeen komt met een andere Boogschutter moet er eerst een basis zijn van een hechte vriendschap, met iemand die er ook van houdt om fysiek en seksueel actief te zijn en een passie heeft voor reizen en ideeën. Als deze ingrediënten er niet zijn samen met een gezond respect voor ruimte en een apart leven zal het niet lang duren.
 • Steenbok en jij zijn heel anders, maar jullie twee zouden overeen kunnen komen met een gemeenschappelijk financieel doel.
 • Waterman zal je mentaal stimuleren en waar voor je geld geven als het gaat om vrijheid en reizen, maar vaak blijft het bij deze combinatie eerder bij mentaal stimuleren dan fysiek.
 • Vissen zal een gezin met je willen stichten, maar jullie twee moeten absoluut volwassen zijn en klaar voor een lange relatie.
 • Ram zal altijd je eeuwige liefde en playmate zijn.
 • Stier zal je laten aarden, maar het zal nooit als gelijken aanvoelen. Het zou kunnen werken als de Stier de rol van de volwassene speelt en de Boogschutter de rol van het kind.
 • Tweelingen is uw tegengestelde teken en dus uw huwelijkspartner.
 • Kreeft zal al je gevoelige snaren raken en ervoor zorgen dat je je leven heroverweegt, wat geweldig is behalve dat het te zwaar is voor de lange termijn.
 • Met Leeuw zal je de wereld willen rondreizen op zoek naar nieuwe ideeën.
 • Maagd zou een goede zakelijke partner zijn en als jullie sterke gemeenschappelijke doelen hebben zou het kunnen werken in een huwelijk.
 • Weegschaal kan je beste vriend worden, wat de perfecte basis is voor een huwelijk.
 • Schorpioen werkt het beste als een geheime minnaar, maar is te ingewikkeld voor een heel leven.

Emotioneel heeft de Boogschutter veel vrijheid, ruimte en intellectuele stimulatie nodig. Indien bovenmatig kan je rusteloosheid meer dan alleen je eigen stabiliteit in gevaar brengen.

Sommige Boogschutters riskeren verliefde players te worden, hun leven verspillend in frivole achtervolgingen. En aan de andere kant van die medaille kunnen sommigen van jullie een moraliserend, religieus fanatisme ontwikkelen.

Maar meestal houdt je aard van eerlijkheid en zorg voor het welzijn van anderen je meestal charmant, vriendelijk, makkelijk in de omgang en eerlijk, ook al is het soms een beetje te eerlijk.

Klik hier voor de liefdeshoroscoop van de Boogschutter

Sterrenbeeld Boogschutter Innerlijk

Ook al ben je meestal erg makkelijk in omgang, je kunt impulsief boos zijn en je weet hoe je je gedacht moet zeggen door direct en precies te zeggen wat je tegenstander het meeste pijn doet. Aan de andere kant ben je erg vergevingsgezind.

Een andere kwaliteit is hun liefde voor het buitenleven en de natuur en het kan zijn dat je op dieren gaat jagen, maar alleen voor de sport en nooit om het doden.

Je kan je comfortabel voelen in de wildernis van de natuur of de beschaafde stedelijke omgeving. En met je liefde voor vrijheid en reizen lijkt het vaak alsof je een voet tussen de deur hebt, klaar om te vertrekken en je vrijheid te garanderen.

Omdat je een Boogschutter bent is het zo goed als zeker dat je in ten minste één sport zult uitblinken. Meer Olympische kampioenen zijn Boogschutter dan enig ander sterrenbeeld.

Paardensporten zijn populair vanwege je symbool van de Centaur: half mens, half paard, zodat jij en paarden een speciale affiniteit delen.

Boogschutter heerst over reizen, dus hardlopen, joggen, wandelen, kamperen, bergbeklimmen, kanoën – iets dat je gestimuleerd houdt.

Er is geen sport die je niet zou proberen en omdat je intuïtief het verband tussen lichaam en geest voelt (mens en paard) zal je regelmatig zoeken naar manieren om beide te versterken.

En omdat je zoveel energie hebt zul je een soort van regelmatige lichaamsbeweging nodig hebben om er voor te zorgen dat je mentaal niet helemaal doordraait.

Boogschutter is geweldig omdat je altijd de waarheid vertelt, maar soms kan het horen van de meedogenloze waarheid hard zijn voor de rest van ons. Je hebt geen gevoel voor diplomatie, dus als iemand vraagt naar je mening, zal je die wel eens geven!

Sterrenbeeld Boogschutter in Werk, Zaken en Financieel

Je houdt ervan om nieuwe projecten te initiëren en je hebt een drang om concepten die nieuw zijn voor jou te begrijpen. Je denkt snel, vaak intuïtief en altijd origineel. Je bent van sterke wil en goed in organiseren, een combinatie die je de mogelijkheid geeft om elk project tot een goed einde te brengen.

Je hebt zowel een diepe als een nieuwsgierige geest, met een vooruitziende blik en een goede waarneming, en daarom kan je een grote prater te zijn.

Creatief gezien houdt de Boogschutter van de brede penseelstreken van het leven. De grote doeken of met de hele wereld als een klankbord door het uitgeven van boeken, het produceren van films, het ontwerpen van ambitieuze advertentiecampagnes, of eender welk medium dat de kleine details negeert en gaat voor het grote geheel.

Boogschutters willen hun boodschappen ook vrolijk, enthousiast, duidelijk en eerlijk overbrengen.

Jouw teken regeert de wereld van ideeën, culturen, exotische locaties in het buitenland en het verspreiden van informatie, Daarom zijn Boogschutter van nature leraren, journalisten, docenten, filosofen, juristen, rechters, kruisvaarders en religieuze leiders.

Beroep waarin je kan reizen en verkennen spreken je rusteloze ziel aan en als je niet opgeleid bent als archeoloog kan je in de verleiding komen om te werken als handelsreiziger. Er is een gokkende, avontuurlijke inslag in veel van jullie, wat geweldig is voor beroepen met risicovolle speculatie.

Nog meer eigenschappen van het sterrenbeeld Boogschutter

Boogschutter regeert de dijen, heupen en de lever. Wanneer Boogschutters beperkt worden voelen ze zich gewond. Veel Boogschutters of mensen met een sterke planetaire Boogschutter invloed zullen een litteken in de dij of heup hebben.

Maar de symboliek gaat nog dieper, vaak zullen Boogschutters op een bepaald punt in hun leven het gevoel hebben dat ze een doorn in hun zij hebben, of zelfs een diepe, emotionele wonde die ze heel hun leven moeten meedragen, zoals Chiron.

Deze wonde of doorn zou een relatie of even goed een kind kunnen zijn dat je niet kan loslaten, maar een constante bron van irritatie is. Maar deze irritatie zou ook een echte lichamelijke kwaal kunnen zijn, zoals een mank been, een lever aandoening of lage rugpijn vanwege een gekantelde heup.

Omdat jullie vaak sportmensen zijn die zich bezig houden met gevaarlijke achtervolgingen, zijn jullie gevoelig voor ongevallen. Het nemen van risico’s in vele sporten is een gevaar voor de moderne Boogschutter.

Tijdens de maand van Boogschutter zit de wereld diep in de bevroren winter, rustig en stil. Dit is een tijd om te verzamelen rond de haard en verhalen te vertellen, een tijd voor filosofische reflectie en dus is één van de attributen van de Boogschutter dat van de wijze filosoof.

De Boogschutter periode markeert de laatste maand van het jaar, wanneer de nachten langer worden en de dagen korter. Dit patroon verschuift met het begin van het volgende teken, Steenbok. Deze twee tekens die de winter gemeen hebben zijn dus heel anders. De nachten zijn langer, wat de meer interne reflecterende zorgen van de massa aangeeft.

Steenbok is wanneer de dagen langer beginnen te worden en de nadruk dus meer verschuift naar het persoonlijke individu, terwijl de Boogschutter meer bezig is met universele principes. Dit is ook de reden waarom Boogschutter de neiging heeft om de grote visie te zien voor het welzijn van iedereen, maar ondertussen belangrijke details mist die nodig zijn om hun eigen persoonlijke leven veilig te zien. Boogschutter leeft meer voor het grotere goed van de mensheid dan voor egoïstische motieven.

Het symbool dat geässocieerd wordt met jouw teken is de Centaur, half mens en half paard. De Centaur had ook een pijl en boog vast, dat is waar de symboliek van de boogschutter van afgeleid is. De pijl wordt altijd omhoog gericht naar de hemel, net als de blik van degenen die met hun hoofd in de wolken meer bezig zijn met een grotere filosofische visie, een andere kwaliteit van de Boogschutter.

De centaur was half paard en half mens. De dierlijke kant van de Boogschutter is de behoefte aan vrijheid en om hun instinctieve verlangens te vervullen. Het goddelijke deel van de Boogschutter, het hoofd van de mens, zal hun rationele verstand gebruiken om deze dierlijke natuur te veroveren en te beheersen.

Trouw is een zorg voor veel Boogschutters. Ze kunnen zich rustig settelen met hun huidige minnaar, maar de vraag is hoe lang ze dit engagement kunnen volhouden  voordat ze verder moeten gaan.

Boogschutters zijn de wereldreizigers. De eeuwige student. Een teken dat altijd op zoek is naar iets anders. Een verlangen naar groenere weiden. Dit is een zoektocht naar de betekenis van het leven en omdat andere persoon  onvolmaaktheden en beperkingen vertegenwoordigt zal de Boogschutter uiteindelijk zijn vleugels spreiden en op zoek gaan naar een ander avontuur dat hun ziel kan verheffen. Het Peter Pan syndroom van nooit meer te willen opgegroeid en settelen wordt vaak gezien in de Boogschutter wiens dierlijke kant sterker is dan hun verfijnde menselijke kant.

In oude mythes werd de Centaur in de dij geschoten, een van de lichaamsdelen die  geregeerd worden door Boogschutter. Maar de Centaur was een god en kon niet sterven dus was er een eeuwige wond in zijn dij.

Veel Boogschutters hebben een soort van eeuwige wonde, zoals een vrouw, kind, werk, verplichtingen die ze niet kunnen ontsnappen. Er wordt naar verwezen als de pijn in hun zij die nooit weggaat en velen zullen een fysiek litteken hebben, meestal in het dij gebied, dat er altijd zal zijn als het symbool van deze eeuwige wonde.

Dit sterrenbeeld werd origineel beschreven door Terrence Guardino

Eigenschappen van sterrenbeeld boogschutter

17 Comments

 1. Wat zal mijn toekomst zijn goed of slecht geboren 26. 11. 1967. Ik. Ben eenzaam en verdrietig en niet rijk ik wil een klein appartement kopen maar helaas niet

 2. ik ben ook boogschutter ik ben alleen soms gelukkig soms minder gelukkig ik ben optimist ga ervoor en je zult slagen in je opzet , een van de grote krachten gebruik je organisatietalent en neem risico,s die je naar grotere hoogten zullen brengen.
  grtn
  alain boogschutter 11.12.69

 3. ik ben ook boogschutter ik ben alleen soms gelukkig soms minder gelukkig ik ben optimist ga ervoor en je zult slagen in je opzet , een van de grote krachten gebruik je organisatietalent en neem risico,s die je naar grotere hoogten zullen brengen.
  grtn
  alain boogschutter 11.12.69

 4. ik ben eigenlijk 14 bijna 15 en ben geboren op 28.11.2004 . Het begin klopt eigenlijk niet ik heb geen positieve kijk in het leven en ben helemaal geen optimist maar op eerlijk te zijn had ik deze zomer wel het gevoel dat er iets mistte ik vond alles maar saai en wou naar buiten gaan en iets anders proberen dus daar heb je wel gelijk in . Ook ben ik de soort persoon die altijd zegt wat ik denk en meestal komt dat niet echt goed van pas…. ♥️

 5. Ik ben helemaal verbaasd zoals de boogschutter omschreven wordt. Ik ben het echt…er staan zoveel punten in die zo specifiek kloppen…gewoon eng….

  • Beter spijt hebben van de dingen die je hebt gedaan i.p.v. de dingen die je niet hebt gedaan.
   Zorg dat je leven in balans is. Ying/Yang.
   Voel en zie de achterliggende gedachten van de goede en slechte dingen. Leer ervan!
   Opgeven is geen optie!!

  • Ik ben ook boogschutter en alles klopt zowat. Ongelofelijk, ben een zaak, wil mij maar moeilijk vinden vanwege mijn ongelofelijke reislust mijn verlangen naar de natuur, verre reizen mijn interesses naar avontuur de Maya’s, inka’s, het oude Egypte, maar ook het heelal en veel meer dan dat. Ja ik ben duidelijk in hart en ziel een boogschutter.

 6. Ik ben geboren op 28 november, en erg emotioneel ,maar ook intuïtief. Wel heel optimistisch wat mij redding is in dit leven. boogschutter zijn is niet makkelijk maar wel heel fantasie rijk . en ben er soms heel trots op. Soms wil ik wat stabieler zijn zoals een steenbok dat kan zijn. maar mijn fantasie is mijlen ver van alles. En dat geeft mij kracht en een levens doel.

 7. Wees niet als een steenbok..
  Wees jezelf..ook al weet ik wat jij bedoeld..
  Meet jezelf niet met anderen.
  Jouw persoonlijkheid maakt jou uniek.
  Wat jou stabiel maakt is dat je fantasie verre van is.. dat Is jouw kracht en jouw doel in jouw leven..
  Je bent uniek als mens zijnde en niemand is zoals als jou.

 8. Boogschutters heen vaak het algemeen welzijn van mensen voor ogen. Idealisten, dromers…
  Zoeken gelijkgestemden.

 9. Nou ben ik zeker de verkeerde boogschutters tegen gekomen , roddelen yep en dan vooral kwaad roddelen, zich beter voelen dan de rest, wat hun waarheid noemen, pardon , is gehaat verspreiden. Gelukkig? Alleen als zwaar aandacht krijgen , krijgen ze het niet eisen ze het op . Maar krijgen ze het te veel , oprotten, ze moeten rust ????. Positief ???? hou toch op. Maar nu moet het zelfde flikken , wat hun jouw flikken, hé dan zijn kleinzielig. En het ergste kwaal die echt tegen dat hij of zij maar denkt , dat iedereen hun maar wil , en zo niet , dat buiten ze het wel uit . Ja leuke mensen als maar doet wat hun willen , hun wetten , anders op donder . Eerlijk lijken wel opa en oma , vooral als je twee boogschutters bij elkaar zet . Is helemaal een giller, die ene gaat nog vreemder dan de ander, en sorry maagd een vrek , hun samen winnen het . Kan echt niet iets positief vinden . Sorry voor de boogschutters

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *