Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

positieve affirmaties

Positieve Affirmaties Kunnen Je Leven Veranderen

Is het misschien niet eens tijd om wakker te worden en om bewust het leven te creëren dat je wilt?

Jij kan dat. Ik kan dat. We kunnen dat allemaal. Je moet alleen leren hoe.

Positieve affirmaties zijn positieve uitspraken of zinnen over iets dat je in je leven wilt creëren.

Deze positieve uitspraken of zinnen worden mentaal of hardop herhaald. En dit proces zet vervolgens je onderbewustzijn ertoe aan om ze te accepteren en je zo dus te helpen om ze te bereiken.

Positieve affirmaties zijn het effectiefst wanneer ze met geloof en aandacht worden herhaald. Zo worden ze gegraveerd in je onderbewustzijn, dat op zijn beurt zoekt naar manieren om ze te laten uitkomen.

Eerlijk gezegd heb je hoogstwaarschijnlijk al dikwijls affirmaties gebruikt (zowel negatieve als positieve) zonder te weten dat je affirmaties hebt herhaald.

Eigenlijk zou je kunnen zeggen dat alles wat je regelamatig zegt of denkt affirmaties zijn. En veel van wat mensen gewoonlijk zeggen of denken is behoorlijk negatief en creëert geen goed gevoel.

Veel daarvan komt voort uit je overtuigingen. En je overtuigingen zijn gewoon gedachtepatronen die je als kind hebt opgedaan. Er zijn overtuigingen die veel goeds teweeg brengen, en er zijn overtuigingen die je vooruitgang in de weg staan.

Het is belangrijk om aandacht te besteden aan wat je denkt, zodat je gedachten kunt verwijderen die ervaringen creëren die je niet wilt.

Als je je leven wilt verbeteren is het belangrijk om je geest te trainen om positieve en gelukkige gedachten te denken. Zo simpel is het. En het is te doen. Hoe je nu op dit moment denkt is niets anders dan een keuze. Als je lange tijd dezelfde gedachten hebt gehad besef je misschien niet dat je ze ooit gekozen hebt, maar toch is het zo.

Je kunt vandaag kiezen om je denken te veranderen en als je elke dag consequent positieve gedachten denkt die je een goed gevoel geven zullen er zeker positieve veranderingen plaatsvinden in je leven.

Positieve affirmaties kunnen in veel situaties helpen

 • Positieve affirmaties kunnen je aanmoedigen als je met een probleem wordt geconfronteerd.
 • Ze kunnen je motiveren als je onvoldoende motivatie hebt.
 • Ze kunnen je inspireren als je inspiratie nodig hebt.
 • Ze kunnen je hoop en innerlijke kracht geven in tijden van nood.
 • Ze kunnen je helpen nieuwe, goede gewoonten op te bouwen.
 • Ze kunnen je helpen om je aandacht te richten op je doelen.
 • Ze kunnen zelfs helpen met de dingen aan te trekken die je wilt.

Dus nog even alles herhalen…

Wat zijn positieve affirmaties?

Het zijn positieve, inspirerende en bemoedigende uitspraken over iets dat je wilt laten gebeuren, krijgen of bereiken.

Het is belangrijk om affirmaties altijd in de tegenwoordige tijd te gebruiken. Daarom begint een affirmatie altijd met “ik heb” of “ik ben. Het universum vat je gedachten en uitspraken namelijk heel letterlijk op en als je affirmaties in de toekomstige tijd stelt vindt de vervulling ervan plaats in een toekomst die niet dichterbij komt.

Hier zijn een paar voorbeelden van positieve affirmaties:

 • ‘Ik kan deze job krijgen.’
 • ‘Ik ga goede cijfers halen op school.’
 • ‘Ik heb liefde in mijn leven.’
 • ‘Ik kan mijn lichaam vormen en er goed uitzien.’
 • ‘Ik verdien veel geld.’

Hier vind je nog wat voorbeelden van positieve affirmaties: 300 Affirmaties Voor Financiële Overvloed En Rijkdom

Wat zijn negatieve affirmaties

Dit zijn negatieve uitspraken en woorden. Veel mensen denken negatief, hebben een laag zelfbeeld en verwachten dat er problemen, moeilijkheden of slechte dingen met hen zullen gebeuren. Ze denken vaak na over hun problemen, vertellen zichzelf hoe moeilijk het leven is en dat ze geen geld hebben of dat niemand van ze houdt.

Op deze manier hercreëren ze hun negatieve realiteit, in plaats van deze te veranderen met behulp van positieve affirmaties.

Hier zijn een paar voorbeelden van negatieve affirmaties:

 • ‘Ik krijg nooit een goede baan.’
 • ‘Het is zo moeilijk om liefde te vinden.’
 • ‘Ik ben altijd zo moe.’
 • “Ik kan geen nieuwe taal leren.”
 • “Ik heb niet genoeg geld.”

Deze negatieve uitspraken zorgen ervoor dat je je slecht, ellendig en ongelukkig voelt en laat je niet toe je gedachten te veranderen, je standpunt te veranderen en je leven te veranderen.

Als je jezelf ellendig laat voelen wanneer je met problemen en moeilijkheden wordt geconfronteerd en in gedachten herhaalt hoe ellendig je je voelt, maak je de problemen en ellende groter en nodig je ze uit in je leven. Je leert je geest problemen en moeilijkheden te verwachten en ernaar te zoeken.

Aan de andere kant, als je weigert jezelf in zelfmedelijden en slechte gevoelens te wentelen en in plaats daarvan positieve affirmaties herhaalt over hoe je wilt dat je leven is en hoe bekwaam of getalenteerd je bent, zullen je omstandigheden ten goede veranderen.

Zie het zo: Elke positieve gedachte brengt het goede in je leven. En elke negatieve gedachte brengt het negatieve in je leven. En elke gedachte telt, dus verspil je kostbare gedachten niet.

Positieve affirmaties herhalen is een heel eenvoudig proces, maar je hebt een bepaalde positieve houding nodig om het te laten werken. Je mag je negatieve gedachten niet laten winnen.

Affirmaties herhalen is niet alleen een kwestie van bepaalde woorden herhalen. Er zijn bepaalde richtlijnen die je, als je ze volgt, een grotere kans geven om je affirmaties voor je te laten werken en de resultaten te brengen die je verwacht.

Of het nu gaat om het veranderen van gewoonten, het veranderen van je denkwijze, jezelf aanmoedigen of het bereiken van een doel.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *