Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Manifesteren Kun Je Leren

“De enige persoon die tussen jou en je geluk instaat ben jijzelf.”

Verander dit vandaag nog en leer in dit artikel in 7 stappen te manifesteren zodat jij het leven kunt gaan leiden dat je wenst.

In essentie is manifesteren het tastbaar maken van wat je wilt in je leven door middel van aantrekking en overtuiging. Als je het denkt, zal het ook gebeuren. Maar er komt wel wat meer kijken bij manifesteren dan alleen wilskracht en positief denken.

Manifesteren is alles realiseren wat je wilt ervaren en meemaken met behulp van je eigen gedachten, handelingen, overtuigingen én emoties.

Er zijn 7 stappen die je op weg helpen bij het realiseren van jouw dromen. Volg ze en zorg dat je het leven gaat leiden dat je écht wilt.

Stap 1: Wees duidelijk in wat je wilt

Als je niet precies weet wat je wilt, kun je niet de juiste stappen zetten om te ontvangen wat je wil. Om iets te kunnen manifesteren moet je weten waar je precies naar verlangt. Je zult dus ook specifiek moeten zijn in de details. Wees zó specifiek dat hetgeen je aantrekt alleen maar kan voldoen aan jouw specifieke wensen.

Begin deze stap door een lijst te maken van 20 tot 25 dingen die je wilt aantrekken. Wees specifiek in wat je wil en benoem alles positief. Gebruik dus geen woorden als ‘niet’ of ‘geen’. “Ik wil een auto”, kan je een oldtimer uit 1965 zonder werkende motor opleveren. Een formulering als “Ik wil een tweedehands terreinwagen met minder dan 30.000 km op de teller die minder dan 15.000 euro kost” maakt je zoektocht naar een auto al gemakkelijker.

Wil je geld manifesteren, zorg dan dat je zo helder mogelijk weet waar je dat geld nodig voor hebt. Je wilt geld zodat je er iets mee kunt doen. Haal je voor de geest wat dat is. Wil je er een nieuw huis mee kopen of je schulden mee afbetalen? Alleen maar een hoop geld willen is niet genoeg. Maak je lijst compleet door specifiek te zijn.

Note to self: Wanneer je een lijst maakt, wees dan lief voor jezelf en geef jezelf toestemming om hetgeen waar je naar verlangt voor vandaag te willen. Denk niet: dat lukt me pas over een paar jaar. Geen vertrouwen hebben in je eigen kracht helpt je niet verder.

Stap 2: Vraag Het Universum

Als je jouw wensenlijst af hebt, is het tijd om het universum een duidelijk signaal te geven dat je klaar bent om te ontvangen. Alleen wanneer het universum duidelijk weet wat jij wilt, kan het je helpen. Als je het niet vraagt zal het universum nog steeds aan je zijde staan maar het zal moeten raden wat het precies is waar jij het allermeest naar verlangt.

Laat het niet van het toeval afhangen maar wees duidelijk in wat je wilt!

Er zijn verschillende manieren waarop je het universum kan vragen wat je wilt. Denk dan bijvoorbeeld aan meditatie, bidden, visualisatie en vision boards. De makkelijkste manier is om een brief te schrijven. Vraag het universum elke dag om wat je wil en je boodschap wordt elke dag luider en duidelijker.

Stap 3: Werk aan én naar je doelen toe

De kunst van het manifesteren is leren samenwerken met het universum. Als je actief aan je doelen werkt vergroot dit de kans dat je ontvangt wat je wilt. Schrijf op welke 3 acties je vandaag kan ondernemen die je dichterbij je doelen zullen brengen. Als je niet weet wat je kan doen, schroom niet en maak gewoon gebruik van google. Zoek op wat je kan doen en vind uit welke stappen je kan nemen. Het is namelijk zeer waarschijnlijk dat iemand anders al eens met jouw probleem heeft geworsteld. Laat jezelf inspireren door wat anderen hebben gedaan.

Begin met actie ondernemen en doe dit net zo lang totdat jij je je doel hebt bereikt.

Stap 4: Heb vertrouwen in het proces

Als je al een tijd naar je doelen toewerkt kan het zijn dat je jezelf begint af te vragen of de juiste dingen denken je wel echt helpt bij het bereiken van je doelen. Je kan ontmoedigd en gefrustreerd raken. Als je hiermee worstelt en je vraagt jezelf af wanneer er nou eens dingen voor je gaan gebeuren, dan heb je geen vertrouwen in het proces. Als je vraagtekens zet bij het manifesteren vraag je eigenlijk aan het universum om bewijs te leveren dat manifesteren niet werkt.

De wet van de aantrekkingskracht (ook wel) “The Law of Attraction” is je van dienst door je ervaringen te geven waardoor je als het ware vast blijft zitten. Je komt niet verder.

Om aan te trekken wat je wilt zal je vertrouwen moeten hebben in het proces.

Als je jezelf erop betrapt dat je begint te twijfelen, zeg dan: “Ik kom elke dag dichter en dichter bij het bereiken van mijn doelen. Het universum staat aan mijn kant en is geweldig”. Herhaal deze affirmatie totdat je het gelooft.

Stap 5: Erken wat je ontvangt

Het universum staat altijd aan jouw kant en is er om je te helpen, maar het is makkelijk om de signalen die het stuurt te missen. Wanneer je de tekens begint te zien en te herkennen, zal het universum je meer geven dan wat je wil. Een tip die je op weg kan helpen is: houd elke dag bij in een dagboekje welk bewijs je hebt gezien gedurende de dag. Zorg dat je alles benoemd wat jou weer een stukje dichterbij je doel heeft gebracht.

Als je probeert om uit de schulden te raken en je schuldeiser belde vandaag om een betaalregeling te treffen, zie dit dan als bewijs.

Bewijs kan ook een inspirerende quote zijn waar je zomaar voorbij scrolt op je tijdlijn.

Stap 6: Zorg dat je op een hogere frequentie vibreert

Als het aan The Law of Attraction ligt, trek je aan wat je uitzend. En om meer aan te trekken van wat je wilt zal je op een hoger niveau moeten vibreren. Vibraties zijn als kleine radio golven die je voortdurend uitzendt naar het universum. Je zult moeten uitzenden naar het universum wat je ook wilt ontvangen.

Wees dus positief en dankbaar en krijg zo ook positieve vibraties terug. Je hoeft alleen maar plezier te voelen.

Door 10 à 15 minuten van je dag te besteden aan iets wat je goed doet voelen, bv een YouTube video kijken of mediteren, zorg je ervoor dat je vibratie hoog blijft.

Onthoud, een slecht humeur betekent dat je beloont wordt met slechte dingen. Positief blijven is de makkelijkste manier om zeker te blijven van het feit dat er goede dingen jouw kant op komen.

Stap 7: Verhelder je weerstand

Als je nog niet aangetrokken hebt wat je verlangt zou het kunnen dat je je verzet tegen wat het universum je te bieden heeft. Twijfels, pijn, uitstelgedrag, frustraties, angst, spijt en wrok zijn allerlei vormen van weerstand. En dit is allemaal heel normaal.

Wanneer je bij jezelf opmerkt dat je in conflict geraakt met jezelf, herken en erken dit dan. Herinner jezelf eraan om te blijven ademen en ontspan. Je zou nu bijvoorbeeld het volgende tegen jezelf kunnen zeggen: “Ik ben weer gefrustreerd. Ik verzet me weer. Ik weet dat nu. Het enige wat ik hoef te doen is te blijven ademen en te relaxen en ik laat de weerstand er zijn”. Als je moeite hebt met het loslaten van een probleem, zoek dan iemand die je kan helpen om je er doorheen te slepen.

Het realiseren van je wensen is 100% mogelijk maar om het te laten slagen zal je door alle stappen heen moeten.

Volg de 7 stappen van het manifesteren en je leven zal op positieve wijze veranderen:

stap 1: Wees duidelijk in wat je wilt

Stap 2: Vraag het Universum

Stap 3: Werk aan én naar je doelen toe

Stap 4: Heb vertrouwen in het proces

Stap 5: Erken wat je ontvangt

Stap 6: Zorg dat je hoger vibreert

Stap 7: Verhelder je weerstand

Deel hieronder met welke stap van het manifesteren jij bezig bent.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *