Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

visualiseren

Visualiseren Kan Je Leren – Ontdek De Kracht Van Creatieve Visualisatie

ONVERVULDE VERLANGENS OMBUIGEN NAAR GESLAAGDE DOELEN, DOOR VISUALISATIE

Ken je dat gevoel? Je hebt een toekomstdroom. Een wens, of zelfs een sterk verlangen. Een doel. Maar wat je ook doet, in realiteit wil het maar niet lukken. Je hebt het gevoel gevangen te zitten in een spiraal van negatieve gedachten? Je vraagt je af of je gefaald hebt. Een onvervuld gevoel heeft je overvallen.

Visualisatie zou kunnen helpen. Maar hoe begin je er aan? Wat is het, dit creatieve visualiseren? Nochtans, heel wat grootse dingen zijn ooit ontstaan door de kracht van visualisatie. Iets wat ooit begon met een droom spreekt plots tot de verbeelding van duizenden mensen. Ook jij kan jouw doelen bereiken door de juiste acties te ondernemen.

Laat je hierbij inspireren door je onderbewustzijn. Onbewuste gedachten, gevormd door het in beeld brengen van je wensen, leidt niet zelden naar de weg van realisatie. Laat jezelf toe om onbewust, bewust te worden. Maak gebruik van wat het in beeld brengen van positief denken ook voor jou kan betekenen. Ga in de actie voor een betere toekomst.

GEDACHTEN VORMEN KRACHTEN

Ze zijn de basis van heel wat grootse realisaties. Ook jouw denkwijze kan helpen bij het realiseren van jouw doelen. Door visualisatie worden ze versterkt. Een doel wordt tastbaar.

Ga nadenken over wat je echt wilt. Het constante zien van vurige wensen helpt jouw onbewuste oplossingen te vinden om je bewust naar jouw doel te brengen. Het zorgt voor een positieve uitkomst.

LAAT JE NIET AFLEIDEN

Er gebeurt immers heel wat rondom ons. Dit heeft invloed op hoe we denken. Gedachten en gevoelens komen schijnbaar automatisch op ons af. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We kunnen onze gedachten sturen zodat ze bepalend worden voor de richting die we uitgaan.

Maar, jammer genoeg zien we heel wat mensen die zich laten leiden door wat er rondom hen gebeurt. Ze denken daar niet echt bij na. Ze missen visualisatie. Hun emotionele gewaarwordingen versterken de gedachten. Zonder het te beseffen laten ze zich op vrij constante basis afleiden van wat ze echt willen. Het doel geraakt vergeten.

HET GEVOLG VAN STAMCULTUUR

Onze afkomst bepaalt de basis van onze stamcultuur. Onze familie heeft ons naar beste vermogen dingen bijgebracht op basis van wat zij zelf ooit ervaarden en leerden. Die overdracht van kennis vormt onze manier van denken en bepaalt dus ook ons gedrag. Dit draagt echter zelden bij tot de realisatie van onze verlangens. Uit stamculturen komen al eens vooroordelen en negatieve gedachten voort. De manier hoe veel mensen over geld denken bijvoorbeeld, remt hen af om goed met dit gegeven om te gaan. Het gevolg is een spiraal van armoede. De oorzaken zijn onbewust belemmerende gedachten.

Leggen we de focus op negatieve beelden, dan geraken we gedemotiveerd. Het gevolg is dat we onvermijdelijk wegglijden van onze doelen. Leren visualiseren kan dit proces omkeren.

DE CIRKEL DOORBREKEN

_Dr. Dennis Waitley zegt in de film – the secret het volgende: Wanneer je geest iets kan bereiken, dan kan je lichaam dit ook. Een goed voorbeeld hiervan is het placebo –effect, zoals dat bij sommige medicijnen wordt toegepast. Je bent overtuigd dat je met een echt medicijn te maken hebt en daardoor versterk je de zichzelf genezende kracht van je lichaam.

Het onbewuste geloof, jou door de arts ingeprent, deed zijn werk.

BEPAAL JE DOELEN

Deze mogelijkheden van onze geest gaan we versterken met de kracht van visualiseren. Eerst willen we weten wat we echt wensen. Wat zijn die vurige verlangens waar we al lang van dromen. Wat is het leven onzer dromen dat we wensen te leiden. We splitsen dit best op in al zijn deelgebieden.

Het emotionele.

Relatie met gezin, partner en vrienden. Wie is die ideale partner of waar kan aan gewerkt worden binnen het gezin. Welke vrienden wens je? De mensen met wie je het meest om gaat bepalen mee wie je bent. Hun denken beïnvloeden ook jouw gedachten. Wat zou je gelukkig maken

Het financiële.

Waar wil je staan op korte termijn? Maar ook op lange termijn, binnen bijvoorbeeld 10 jaar. Wat wil je gaan verdienen? Welk beroep wens je tegen dan uit te oefenen? Hoe zal die activiteit er uit zien?

Gezondheid.

Welke doelen heb je dit vlak? In welke sport wens je uit te blinken?

Hoe wil je leven?

Rondreizend? Of zittend aan een bureau misschien?

Waar en hoe wil je wonen? ….

POSITIEVE GEDACHTEN ACTIVEREN DOOR VISUALISATIE TE LEREN

Visualiseren hoe doe je dat?

Je start met op een rustige plek te gaan zitten. Eventueel in het donkere of met blinddoek aan. Maar vooral, waar je niet kan afgeleid, noch gestoord worden. Sluit je ogen, en laat je wegglijden naar een gelukkig moment. Zie dit voor jou. Visualiseer het moment in gedachten. Laat je mee glijden en geniet ervan.

Wees je ervan bewust dat je gedachten kan sturen. Ga eerst even naar je verleden. Naar die dingen waar je komaf mee wilt maken. Zaken die je belemmeren om je doelen te bereiken. Stuur in gedachten die negatieve denkpatronen de deur uit. Maak er komaf mee. Je hebt ze niet langer nodig.

Ga terug naar het moment waar je jezelf gelukkig voelde, laat dit opnieuw even doordringen.

Ga verder naar je gewenste toekomst. Laat je leiden door je wensen. Je dromen. Je sterkste verlangens.

Denk positief. Verbeeld je deze zo gedetailleerd mogelijk. Beleef ze als het ware. Alsof het al gerealiseerd is. Laat het op je inwerken. Voel het geluk dat je daarbij hebt. Hou dit gevoel aan als je terug de ogen opent.

Schrijf je wensen nu op. Doe dit zo gedetailleerd mogelijk. Is het niet meteen gelukt? Geen nood, herhaal deze oefening regelmatig. Op een bepaald ogenblik zal het wel het gewenste resultaat geven.

WERKT DIT WEL?

Misschien denk je nu dat dit niets voor jouw is. Of je denkt dat dit belachelijk is. Dat kan. Weet echter dat je door zo te denken opnieuw onbewust belemmerende gedachten in je onbewuste aan het brengen bent. Stel je open voor deze oefening en laat jezelf toe de kracht van visualisatie te ervaren.

HET VISIONBOARD

Deze vorige oefening uitvoeren is één ding. Je ontdekt jouw diepste verlangens. Het onbewuste aan het werk zetten, om jou te helpen bij deze vurige wensen, is nog iets anders.

Om dit te bereiken gaan we gebruik maken van creatieve visualisatie. We maken een visionboard. In allerlei magazines en tijdschriften of eigen foto’s zoeken we naar afbeeldingen die onze wensen in beeld brengen. Door onze in beeld gebrachte visie, vervolgens op een muur, bord of iets dergelijks te kleven bekomen we ons eigen visionboard. Doordat we deze op een goed zichtbare plek bevestigen, waar we sowieso dagelijks langskomen, verplichten we onszelf er dagelijks naar te kijken. We brengen onszelf op regelmatige basis onze doelen in herinnering. Ons onbewuste wordt geprikkeld en zal op termijn oplossingen aanreiken.

ALS JE INSPIRATIE KRIJGT MOET JE HET VERTOUWEN EN ERNAAR HANDELEN.

Het kan even duren, maar toch, op een bepaald ogenblik zal dit ook voor jou beginnen te werken. Je zal inspiratie krijgen. Bega dan niet te fout om te gaan

twijfelen, maar ga ervoor. Vertrouw op je intuïtie. Op de ideeën die je onbewuste gevormd heeft en je bewust aanreikt. Laat je deze momenten passeren, want dan glij je terug naar af. Vermijd daarom tegenspraak in wat je wilt en hoe je leeft. Laat dit niet toe, maar blijf vrolijk, wees positief denkend en ga in de actie. Het visualiseren van je doelen helpt enkel als er ook actie op volgt.

Welke positieve acties ga jij ondernemen om jouw doel te bereiken?Je mag dit altijd delen met ons.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *