Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Laat tarotkaarten je positief ondersteunen

Tarotkaarten kunnen je helpen je toekomst te onthullen. Maar vergeet niet dat je ook de mogelijkheid hebt om toekomstige uitkomsten te wijzigen.

Het doel van een lezing is om je levenssituatie te verbeteren of te behouden. Vaak hebben mensen die positief denken de kracht om hun leven en toekomstige richting te verbeteren.

Ik weet dat je waarschijnlijk aan waarzeggerij denkt als je aan tarotkaarten denkt. Je beeld je een oude waarzegster in die de “Dood” -kaart legt voor een bevende persoon in een met kaarslicht verlichte tent, terwijl er wierook om haar heen wervelt.

Maar tarot gaat niet alleen over waarzeggerij, noch is het noodzakelijkerwijs “spiritueel”. Dat is zelfs niet waarvoor het is uitgevonden.

Tarot begon in de late middeleeuwen of vroege renaissance als een eenvoudig kaartspel. Er zit geen geheime of occulte geschiedenis in de tarot.

Net als bij theebladeren, runen, botten en allerlei andere alledaagse dingen die mensen hebben gebruikt om de onzekere toekomst te voorspellen, werd tarot meegesleurd in het occulte, New-Age beweging en geassocieerd met “duisternis” of “kwaad” onder bepaalde religies.

Het standaarddek van 78 kaarten in het alomtegenwoordige Rider-Waite-Smith tarot dek (waarmee je waarschijnlijk het meest bekend bent) bevat 78 afbeeldingen die rijk zijn aan symboliek en karakters die tot de verbeelding spreken, intuïtie aanscherpen en het onderbewustzijn ontginnen op een manier die helpt bij het oplossen van problemen, creëren van perspectief, helpen bij zelfreflectie en mindfulness versterkt.

Een tarot lezing kan verschillende opties bieden en het is belangrijk om er één te kiezen die een positief effect op je huidige situatie heeft.

Hier volgen verschillende dingen die je moet weten over tarotkaartlezingen en hoe een positieve houding behouden je toekomst kan verbeteren.

Tarotkaarten bieden inzicht in je verleden om je te helpen je heden te begrijpen

Een wijze man zei ooit: “Depressie gebeurt wanneer we ons richten op het verleden, niet op het heden”. De tarotkaarten tonen je verleden om je te helpen leren van fouten. Houd je ook niet vast aan het verleden, maar laat in plaats daarvan alle slechte herinneringen los en concentreer je op je heden.

Overweeg om in het moment te leven om de eenvoudige dingen van het leven te waarderen. Probeer bijvoorbeeld als je thuis bent in plaats van na te denken over je werk, je te concentreren op praten met je gezin. Door je te concentreren op het heden kun je mogelijke toekomstige spijt voorkomen. Trouwens, het is veel productiever om vandaag iets te doen dan te tobben over fouten uit het verleden.

Ondertussen kan tarot ook verschillende mogelijkheden presenteren die je situatie kunnen verbeteren. Kies echter geen optie omdat ze eenvoudig is, maar kies de oplossing die je een beter en gelukkig persoon kan maken.

Tarotkaarten bieden je een kans om je toekomst te veranderen

Veel mensen maken zich zorgen over hun toekomst. En die zorgen richten zich vaak op geld of relaties. Zodra een tarotlezing echter een mogelijke mooie toekomst laat zien, zullen alle pessimistische gedachten onmiddellijk verdwijnen terwijl je vervuld wordt met hoop en verwachting.

Zo zal bijvoorbeeld  een voorspelling over het ontmoeten van een potentiële soulmate je ongetwijfeld enthousiast maken over die toekomstige gebeurtenis. Maar houd jezelf niet alleen tevreden door te wachten tot het gebeurt, maar probeer je voor te bereiden op wanneer je hem voor het eerst ontmoet, door jezelf te verbeteren.

Tarot helpt je om een positieve levenshouding aan te houden

Een tarotkaartlezing kan je levenshouding veranderen. Mensen kunnen bijvoorbeeld naar hetzelfde voorwerp kijken, maar er heel verschillende meningen over hebben. Zo kunnen drie mensen die een oude platenspeler cadeau krijgen dit zien als: 

 1. Een stuk afval
 2. Een handige muziekspeler
 3. of een prachtig en zeldzaam model dat veel geld waard is

In tarotlezingen kun je zelf beslissen hoe je het scenario dat je gepresenteerd krijgt, interpreteert. Je zou moeten overwegen om negatieve gevoelens te beheersen die je meteen te binnen schieten. Op basis van je standpunt en je houding kun je de uitkomst van elke situatie veranderen.

Tarotlezingen helpen je te voorkomen dat je in zelfmedelijden of negativiteit vervalt. Ze zullen proberen je houding uit te dagen en je hersenen naar de positieve kant te leiden. De lezing kan ook een lijst met positieve houdingen en overtuigingen bieden die je kan gebruiken in plaats van je negatieve.

Tarotkaarten voor beslissing en en probleemoplossing

Naast het “voorspellen van de toekomst” is dit het tweede meest voorkomende reden om tarotkaarten te gebruiken.

Hoewel ik vind dat je de belangrijke beslissingen van het leven niet in handen van een pak kaarten moet laten, kan tarot je zeker helpen de voor- en nadelen van beslissingen af te wegen. En het kan je ook snel oplossingsgericht laten denken waar je gedachten anders misschien vertroebeld werden door de emoties die je hebt over het probleem.

Tarot is onpersoonlijk. Je legt een kaart neer en die kan bevestigen wat je dacht, of ze kan het je vertellen zoals het is.

Tarot voor je dagboek voor persoonlijke groei en zelfreflectie

Er zijn een aantal manieren om aan de slag te gaan met een tarot dagboek voor persoonlijke groei.

 1. Begin eerst met een dagelijkse trekking van 1 kaart. Schuffel elke ochtend je dek en trek een kaart. Zoek de betekenis ervan op of kijk een tijdje naar de kaart en ga voor de eerste indruk die je krijgt wanneer je de afbeelding opneemt.
 2. Open vervolgens een notitieboekje en schrijf over alles wat naar boven kwam terwijl je aan het schudden was. Maar begin dan ook elke reactie die je hebt op de kaart erin te verweven, zoals betekenissen die je al weet, iets wat je opmerkt in de afbeelding, welk gevoel de kaart bij je oproept enz. 
 3. Zodra je de eerste observaties hebt opgeschreven, kun je de betekenis van de kaart online opzoeken. Bekijk nu hoe de kaart betrekking heeft op je leven of een specifieke situatie die nu speelt, welke oplossingen of perspectieven deze kaart je zou kunnen tonen. Probeer vanaf daar terug naar je pen over te brengen. Soms zal de kaart duidelijk van toepassing zijn met je huidige situatie en kun je een hele pagina vol schrijven over dat deel van je leven, werk, relatie, materiële welvaart of creativiteit. Een andere keer zal de kaart niet zo duidelijk zijn en kun je meer vragend te werk gaan, alles een beetje aftasten om te zien wat het meest waar voelt.
 4. Als een kaart te vaag is of zelfs volledig irrelevant aanvoelt, trek je een tweede “verduidelijkingskaart”. Negeer een ‘irrelevante’ kaart echter niet volledig. Een kaart lijkt misschien op het eerste gezicht niet relevant. Maar nadat je er over geschreven hebt in je dagboek en over de kaart hebt nagedacht terwijl je de situatie die je doormaakt evalueert, kan je vaak diepgaande verbindingen maken die je helpen om anders over het probleem te denken.

Kortom, de dagelijkse tarot trekking helpt je om uit je normale denkpatronen te treden om verschillende delen van je leven te overwegen die misschien niet op de voorgrond van je geest staan, of om je te helpen problemen en situaties vanuit een andere invalshoek te bekijken.

Tarot om doelen te stellen

Naast dagelijks in je dagboek te schrijven kan je tarot kaarten ook gebruiken om maandelijkse doelen te stellen. Maak er wat tijd voor bij het begin van elke maand. Dit is het perfecte moment om na te denken over de afgelopen maand. Over wat je bereikt hebt, wat onverwacht was en waar je op weerstand stuitte. Neem misschien een pagina om na te denken voordat je de kaartlegging induikt.

 1. Begin met een paar zinnen over dingen waar je op hoopt, in de komende maand, begin dan met je kaartlegging. Je zou kunnen gaan voor de Keltisch kruis legging. Die kun je helpen gebruik te maken van je huidige situatie, situaties uit het verleden, toekomstige situaties en vervolgens zowel de krachten die je beïnvloeden van buitenaf als in jezelf.
 2. Leg de kaarten en schrijf een paragraaf over elke kaart, zowel je eerste indrukken als wat je al weet, evenals sleutelwoorden en ideeën die je vind bij een snelle online zoekopdracht of in een boek.
 3. Als je eenmaal elke kaart heb gedefinieerd ga je achterover zitten en bedenk je hoe ze allemaal samenwerken en begin je met schrijven totdat een aantal doelen voor de volgende maand naar boven komen.

Hoe te beginnen met tarot?

Als je een complete beginner bent is dit wat je nodig hebt om te beginnen:

 • Welk dek: Als je serieus bent over het leren van tarot raad ik aan om te beginnen met het klassieke Rider-Waite-Smith dek:

rider waite tarotkaarten

De meeste tarot kaarten worden geleverd met begeleidende boeken die betekenissen voor de kaarten bieden, evenals voorgestelde spreads.

 • De Tarot Set is dé tarot voor beginners! De tarot is een bekend en veel geraadpleegde gids bij het begrijpen en oplossen van allerlei vragen, zoals levensvragen, acute vragen, zeer persoonlijke vragen enz…
De tarot set tarotkaarten

Waar te leren over tarotbetekenissen:

Er zijn zoveel goede gidsen voor tarotinterpretatie, maar wat boeken betreft was het Tarot voor beginners boek van Esther van Heerebeek het eerste tarot boek dat ik las.

Tarot voor beginners

Gebruik jij Tarot voor persoonlijke groei?

Als je tarot voor persoonlijke ontwikkeling of mindfulness gebruikt, plaats dan hieronder een reactie!


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *