Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Je Innerlijk Kompas En De Kracht Van Zelfliefde

OP ZOEK NAAR JE INNERLIJK KOMPAS

Word je in deze tijd ook heen en weer geslingerd tussen gevoelens en gedachten? Maakt het je soms neerslachtig, moe en angstig? Lees dan vooral verder, want je bent echt niet de enige. Jezelf niet laten leiden door angst en dicht bij je gevoel blijven is juist nu belangrijk. In dit artikel geven we je inzichten en tools voor het vergroten van zelfliefde.

WAT IS ZELFLIEFDE?

In ons dagelijks leven laten we ons vooral leiden door onze rationele gedachten.

Ik moet eerst…

Ik heb geen tijd…

Dat gaat me toch niet lukken…

Je herkent ze vast wel. En door deze brij van gedachten schakel je je innerlijke kompas uit en ontstaat een gebrek aan zelfliefde. Maar wat is de kracht van zelfliefde en hoe kun je zelfliefde ontwikkelen?

JE EIGEN BRON VAN GELUK

Het vermogen om vanuit je eigen kern te leven en te weten dat je goed bent zoals je bent.

Je eigen ruimte mogen innemen.

Vaak hebben we de neiging om naar onze omgeving te kijken en ons te spiegelen aan anderen. En zo ben je altijd verlangend naar beter en ervaar je nooit een innerlijk geluksgevoel.

De oplossing ligt in het vinden van je innerlijk kompas, dat jou licht en luchtig door het leven kan leiden. Door te leven volgens je eigen innerlijk kompas kun je liefde voor jezelf ontwikkelen.

Door op zoek te gaan naar dit kompas krijg je antwoorden op vragen en worden je onzekerheden weggenomen. Je komt er achter waarom je bepaalde keuzes in je leven maakt en welke mensen jij graag in je omgeving wilt hebben.

Wist je dat het innerlijk kompas jouw eigen bron van geluk is? En dat iedereen het altijd bij zich draagt? Alleen door gebeurtenissen in onze omgeving en factoren die ons hiervan afleiden zijn we het vaak kwijt geraakt. Meningen van anderen, negatieve nieuwsberichten, conflicten in je omgeving. Je wordt er in deze tijd mee overstelpt en zorgen ervoor dat je steeds verder afwijkt van jouw innerlijk kompas, jouw innerlijk weten.

ALLES IS TRILLING

Het vinden van jouw innerlijk kompas begint met het verhogen van jouw trillingsniveau. Om je trillingsniveau te kunnen verhogen is het handig om eerst goed te weten wat dit inhoudt.

Het menselijk lichaam bestaat, naast het fysieke lichaam, ook uit een energetisch lichaam. Dit energetisch lichaam kan trillingen oppikken en uitzenden. Net zoals alles in het universum vibraties uitzendt. Ook de emoties die jij toont en de stemming waarin jij je bevindt veroorzaken een trilling.

Trillingsniveaus

Dr. David R. Hawkins, een Amerikaanse psychiater, deed onderzoek naar de trillingsniveaus van onze emoties en ontdekte dat negatieve emoties, zoals boosheid, schuldgevoel en angst een lage trillingsfrequentie hebben.

Wanneer jij er voor kiest om in deze trilling te gedijen, zorg je er misschien onbewust wel voor dat deze negatieve trilling door jouw omgeving wordt opgepikt.

Jij kunt er dus zelf voor kiezen welke energie je de ruimte instuurt. Maar omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde. Want alle negatieve trilling die door onze omgeving de ruimte ingestuurd wordt kan bij jou negatieve gedachten oproepen en jouw eigen trillingsniveau omlaag halen.

ACCEPTATIE, BEREIDHEID EN LIEFDE

Ben je iemand die zichzelf altijd wegcijfert voor een ander? Vaak de gedachte hebt dat je niet goed genoeg bent voor je gezin of tekort schiet voor je collega’s? Wees je er dan van bewust dat jouw trillingsniveau hierdoor behoorlijk omlaag schiet.

De kunst is om een hoger trillingsniveau te bereiken en te behouden. Door in een positieve flow te komen zal je merken dat je meer in harmonie komt met jezelf en meer durft te varen op je innerlijk kompas. Het weten dat het goed is, dat je weer van jezelf mag houden en dat jouw omgeving je ziet zoals je werkelijk bent.

Emoties die voor balans en evenwicht zorgen zijn acceptatie, bereidheid en liefde. Acceptatie van dat wat is en van wie jij bent, vergroot de liefde voor jezelf.

Met positieve energie ben jij weer in staat om van jezelf te houden en krijgt negatieve trilling geen vat op jou.

Met een paar eenvoudige tips kun je hier vandaag al een begin mee maken.

1. Start je dag met meditatie.

Met behulp van meditatie bereik je een hoger trillingsniveau en kun je ervoor zorgen dat je steviger in je schoenen komt te staan. Dit doe je bijvoorbeeld door goede grondingsoefeningen, waarbij je je basischakra verstevigt.

2. Maak je hoofd leeg in de natuur.

Je ontkomt er niet aan dat je lichaam zich ongemerkt vult met negatieve trilling uit je omgeving. Of dat jij zelf door negatieve gedachten je trilling omlaag haalt. Maar gelukkig kun je de natuur gebruiken om al deze negatieve energie kwijt te raken en je weer op te laden met positieve trilling. Een wandeling in het bos doet wonderen.

3. Luister naar 528 herz muziek.

Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde trillingsniveaus in muziek ons een positieve energie geven. Dr. Leonard Horowitz deed hier onderzoek naar. Hij ontdekte dat muziek met een trillingshoogte van 528 herz ons een gelukzalig gevoel kan geven, die ervoor zorgt dat je je snel beter zult voelen over jezelf.

4. Ondersteun je gedachten met het opzeggen van mantra’s en affirmaties.

Mantra’s en affirmaties zijn korte teksten die je voor jezelf herhaalt. De kracht van de herhaling van deze tekst, en de positieve energie die het opzeggen ervan met zich mee brengt, maakt dat deze energie zich ook in jou manifesteert en jij ook daadwerkelijk overtuigd wordt van deze gedachte.

5. Laat je ondersteunen door een transformatiecoach.

Als je nog zoekende bent naar wat het beste bij jou past, of je komt er zelf niet helemaal uit, is het een goed idee om samen te werken met een transformatiecoach. Deze kan je helpen in de zoektocht naar jouw innerlijk kompas, jouw zijn en jouw verlangens.

LAAT JE HART SPREKEN

Hoe moeilijk het in deze tijd soms lijkt, ook jij zult ontdekken dat je kunt vertrouwen op je innerlijk kompas. Alleen al door het lezen van dit artikel gebeurt er iets bij jou. Als je eenmaal bent begonnen op dit pad is er geen weg meer terug. Ieder stap is er één in de goede richting. En om dit te ondersteunen, zou je je misschien nog vast kunnen houden aan onderstaande tekst, recht uit het hart:

Zelfliefde is alleen te verkrijgen door acceptatie van het zijn, het hier en nu, het is zoals het is, het komt allemaal goed, je bent zoals je bent.

Door zelfacceptatie kun je je verbinden met licht en liefde.

Ware liefde is bewonderen, verwonderen, waarderen en accepteren. Het vraagt niet om bevestiging en geeft jou ruimte om je hart te volgen en positieve energie uit te stralen naar je omgeving. Alleen door te kunnen voelen wat voor jou het beste is. Je mag er zijn.

Mocht je zelf ervaringen hebben opgedaan met dit onderwerp en denk je hierin anderen te kunnen helpen, deel dit dan met ons in een positieve reactie hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *