Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Je Hart Volgen Hoe Doe Je Dat?

Hoe volg jij je hart? Wat is dat? Betekent je hart volgen doen wat je wilt? Kun je doen waar je zin in hebt zonder rekening te houden met je omgeving? En als je doet wat je wilt, hou je dan rekening met anderen en met gevolgen? Ben je egoïstisch als je jouw hart volgt?

Dit zijn allemaal vragen die je vast wel eens voorbij zijn gekomen in je leven. Het is een vraag die richting geeft aan het leven. De vraag die je wel aan jezelf moet stellen is.. hoe ver kan ik gaan in het volgen van mijn hart? In dit artikel gaan wij jou uitleggen hoe je jouw hart kan volgen. Wij gaan je een paar tips geven om jou goed op weg te helpen.

Je hart volgen hoe doe je dat?

Je hart volgen heeft te maken met jezelf zijn en jezelf ontdekken. Ontdekken welke kant je op wilt gaan met je leven of welke keuzes je wilt maken. Je hart volgen is rekening met jezelf houden en doen wat je leuk vindt.

Luisteren naar je hart of toch naar je verstand

Als je ervoor kiest om je hart te volgen, moet je soms keuzes maken. Moet je toch je hart volgen of toch je verstand volgen? Het zijn lastige vragen. En dat is lang niet altijd gemakkelijk. Je hart volgen is eigenlijk je verstand op nul zetten en doen wat je wilt. Als je je hart volgt, is het goed om goed te luisteren naar jezelf. Wat gaat er in jou om? Welke kant zou je willen gaan. Wat heb je al dat je kan gebruiken en waar moet je naar gaan werken. Het is goed om op papier te zetten wat je wilt. Schrijf je wensen en plannen op. Schrijf ook op welke stappen je wilt nemen om jouw doelen in het leven te behalen. En kijk regelmatig terug naar wat je had opgeschreven.

Leren luisteren naar je hart

Je hart volgen is naar jezelf luisteren en de geluiden in je omgeving even uitschakelen. Jouw omgeving doet er dan even niet aan toe. Het is goed om tijd aan jezelf te besteden en na te denken over het leven. Het is goed om rust in je hoofd te hebben.

Om goed na te denken heb je de ruimte nodig. Gun jezelf ook de ruimte. Doe het even rustig aan als je dat nodig hebt. En durf jezelf te zijn. Durf ook nee te zeggen. Dat is helemaal niet erg. We hebben allemaal de ruimte nodig. Gun jezelf en anderen de ruimte. Je zult zien dat het leven dan gemakkelijker wordt. Maak je niet druk om alles in het leven. Je kunt niet altijd alles beïnvloeden. Je hebt wel invloed op wat je zelf doet, niet wat anderen doen. Iedereen mag een mening hebben, maar dat hoeft jouw mening niet te zijn. Uiteindelijk moet je met jouw keuzes leven en moet je verantwoording afleggen aan jezelf. Je kunt ook niet altijd iedereen tevreden stellen in het leven. Maar aan het einde van de dag moet je jezelf wel in de spiegel aan kunnen kijken en met jezelf kunnen leven. Wat zou het een zonde zijn als je niet leeft zoals je kan en mag leven.

Met vallen en opstaan ga leer je jezelf kennen. Het is luisteren en kijken naar wat er om je heen gebeurt en een keuze maken. Je kunt niet alle geluiden volgen. Je kunt niet op alles reageren. Maar je zult er steeds beter in worden door te oefenen. Begin door dagelijks keuzes te maken. Oefening baart kunst. Je leert goed nadenken. Als je kleine keuzes kan maken, dan is het ook niet eng om grote keuzes te maken. Dus waarom zou je niet van baan veranderen. Of waarom zou je niet die studie doen die je altijd al wou doen, ook al ben je 50 jaar. Waarom niet? Of waarom juist wel?

En ja, je soms zal je het misschien niet altijd goed doen. Soms zul je het mis hebben. Maar dat is niet erg, daar leer je ook van. Je moet er wel open voor staan om te leren. Je moet ook niet boos blijven op jezelf als het fout gaat. Fouten maken is menselijk. Je moet er wel voor uitkijken dat je niet telkens dezelfde fouten blijft maken. Daarom is het erg belangrijk dat je goed naar jezelf luistert.

Soms heeft je hart volgen geen fijne gevolgen. Het kan kritiek opleveren of je kunt misschien mensen kwijtraken die belangrijk voor jou zijn. Daarom denk na over je keuzes en gun jezelf de tijd.

Je hart volgen betekent ook van jezelf houden en doen wat goed is voor jezelf. Het betekent dat je voor jezelf mag opkomen. Om een voorbeeld te geven. Het is daarom echt niet erg als een moeder zonder haar kinderen op vakantie gaat. Dat ze zonder haar gezin op vakantie gaat, betekent niet dat ze niet van haar gezin houdt. Ze heeft gewoon even de ruimte nodig. En zo is het ook met meerdere dingen in het leven. Ja, je kunt niet altijd doen wat je wilt. Het is altijd een kwestie van balanceren. Maar ook dit zul je gaandeweg leren. Gewoon door het maken van dagelijkse keuzes. Als je dat onder de knie hebt, zal het echt makkelijker zijn om grote keuzes te maken. Dus die wereldreis die je altijd al wou maken? Waarom niet?

Soms is je hart volgen ook eigenwijs zijn en nee zeggen. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. Maar ook door dit te oefenen, zal dit goed komen.

Hoe volg je je hart

Dus durf voor jezelf op te komen. Durf richting te geven aan jouw leven. Laat jezelf niet dwingen om iemand te zijn die je niet wil of kan zijn. Kies wat je wilt doen en je hoeft niet altijd meegaand te zijn. Laat zien wie je bent en waar je voor staat. Laat anderen jou niet brengen, waar je niet wilt zijn. Blijf niet vast in het verleden. Het verleden kun je niet veranderen. Die toekomst ligt aan jou. De toekomst heb je zelf in de hand. Je kiest hoe je reageert op mensen. Omstandigheden kun je niet altijd beïnvloeden en mensen kun je niet veranderen. Maar je kunt jezelf wel veranderen. Je kunt keuzes maken waar je achter staat. Blijf ook niet vasthouden aan negatieve gedachten of negatieve mensen. Laat het gaan. Dat is niet goed voor jou. Negativiteit trekt meer negativiteit aan. Positiviteit trekt positiviteit aan. Ga om met mensen die jou inspireren en meerwaarde geven aan jou.

Kortom, geef jezelf de ruimte. Luister naar jezelf. Denk na over welke richting je wilt gaan in het leven. Geniet van het leven en geniet van de mooie, simpele dingen om je heen. Als je de kleine dingen in het leven kan waarderen, zul je de grote dingen in het leven ook kunnen waarderen. Werk aan jezelf. Je bent nooit te oud om te leren en een draai te maken. Er is altijd ruimte voor verbetering. Kies voor jezelf en kies wat goed is voor jou. Als je weet wat je wilt in het leven, zal je het leven anders gaan zien. Kortom, wees niet bang om keuzes te maken.

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Deel het met ons in een reactie hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *