Heb je ooit wel eens het gevoel dat je niet geliefd genoeg bent in je leven, of dat je niet genoeg liefhebt, en je verlangt naar meer liefde.

Denk je wel eens, “als ik de liefde van m’n leven tegenkom zal alles geweldig zijn”. Of misschien heb je wel al een langdurige relatie en je wilt ze liefdevoller maken.

Als je blijft liefde zoeken buiten jezelf, zal je nooit liefde vinden.

Mensen beschouwen liefde dikwijls als iets wat je geeft en ontvangt en dat er dus altijd andere personen aan te pas komen, maar daar heeft liefde helemaal niks mee te maken. Zo kan je je hele leven zoeken naar liefde en je zal het nooit vinden.

Liefde zit in jezelf

Liefde is wat je bent, je kan liefde niet uitvoeren of verdienen op één of andere manier, het is gewoon aangeboren. Je kan er je hele leven naar zoeken zo hard als je wilt, maar je zal nergens anders liefde vinden als in jezelf.

Als je weet dat liefde is wat je bent kan je je leven spenderen door het te delen, en daardoor zal je ervaren wat je nooit zou kunnen ervaren door het te zoeken of uit te voeren. Je zal eerst moeten herverbinden met de liefde binnenin jezelf en dan zal je het vermogen hebben om liefde te delen met anderen. Door te beseffen dat je liefde bent zal je meer liefde aantrekken in je leven.

Hier zijn drie dingen die je elke dag zou moeten proberen om de herverbinding met je innerlijke liefde te maken:

  • Zoek een rustige plaats en sluit je ogen. Neem drie diepe ademhalingen zodat je lichaam kan ontspannen. Verbind nu met het gevoel van liefde door iemand of iets te visualiseren waar je van houdt, bijvoorbeeld je partner, je kind, je huisdier of een activiteit of project waar je gelukkig van wordt. Hou dat gevoel nu zo lang mogelijk vast, jij bent die liefde.
  • Ga voor een spiegel staan en zeg tegen jezelf, “ik hou van jou”. Dat is voor sommige mensen misschien niet gemakkelijk maar doe het toch maar, voel de liefde voor jezelf terwijl je het zegt en naar jezelf kijkt.
  • Doe elke dag iets liefdevol voor jezelf, iets waar je naar verlangt. Doe iets voor jezelf wat je van anderen verlangt.

Deze simpele gewoontes zullen je helpen bij het herverbinden met de liefde in jezelf zodat de flow van liefde op gang komt en jij in een goede staat bent om echte liefde te ervaren.

Als je echte liefde voelt zal het universum je meer van hetzelfde terug geven, dus mensen zullen je liefhebben.

Heb je de kunst van liefde voor jezelf geleerd? Hoe heb jij dat gedaan en heb je de positieve effecten ervan ervaren? Vertel het hier in een comment.

Leave a Comment