Hoe Maak Je Van Dankbaarheid Een Nieuwe Dagelijkse Gewoonte

We weten allemaal maar al te goed dat dankbaarheid geweldig is, dat het ons helpt ons beter te voelen en ons algemeen welzijn en onze zelfontwikkeling bevordert.

Maar toch slagen velen er niet in om er een dagelijkse gewoonte van te maken, zelfs al duurt het maar een paar seconden tot enkele minuten per dag. Maar waar een wil is, is een weg.

Ik ben een enorm voorstander van dankbaarheid en daarom zal ik het in dit artikel hebben over enkele manieren waarop je van het uiten van dankbaarheid een dagelijkse gewoonte kan maken om je welzijn en zelfontwikkeling te bevorderen.

We zijn allemaal gewoontedieren, het meeste van wat we dagelijks doen wordt zelfs onbewust op automatische piloot gedaan en het is niet gemakkelijk om nieuwe gewoontes te integreren.

Op intellectueel niveau weten we allemaal dat dankbaarheid iets goed is, en we weten ook dat we in een paar seconden tot enkele minuten per dag onze emotionele staat onmiddellijk met een kwart gelukkiger kunnen maken door gewoon even stil te staan bij waar we dankbaar voor zijn, of door het even op te schrijven. Toch slagen we er ondanks al onze goede intenties niet altijd in.

Ik zal je hier een klein simpel trucje verklappen dat ik gebruik om nieuwe gewoontes aan te leren waar ik me dagelijks aan wil houden.

Dit heb ik al gebruikt om verschillende krachtige gewoonten te ontwikkelen zoals elke dag lopen, dagelijks mediteren, visualiseren en dagelijkse affirmaties.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *