Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

flower of life

Hoe de Flower of Life in ons allemaal verbonden is met het universum

De Flower of Life en heilige geometrie zijn onderwerpen die vaak samen worden genoemd en die een diepe spirituele betekenis hebben. Maar wat is precies de Flower of Life en hoe is het verbonden met heilige geometrie en het universum? In dit artikel gaan we dieper in op deze onderwerpen en bespreken hoe we de kracht van de Flower of Life en heilige geometrie kunnen gebruiken om ons leven in harmonie te brengen met het universum.

Wat is de Flower Of Life

Laten we beginnen met de basis. De Flower of Life is een universeel symbool dat al eeuwenlang wordt gebruikt in verschillende spirituele en mystieke tradities. Het bestaat uit meerdere cirkels die op een bepaalde manier gerangschikt zijn, en het wordt gezien als een symbool van schepping en het geheel van het universum. Heilige geometrie, aan de andere kant, is de studie van de symmetrie, patronen en vormen die in de natuur en het universum voorkomen. Beide de Flower of Life en heilige geometrie worden vaak beschouwd als een manier om ons te helpen onze verbinding met het universum te begrijpen.

De Flower Of Life Over De Hele Wereld

Wist je dat de oudste afbeelding die we kennen van de flower of life afkomstig is uit de tempel van Osiris in Abydos, Egypte? Ja, echt waar! En dat is al heel oud. Maar dat is niet het enige, er zijn ook afbeeldingen van de flower of life gevonden in meerdere oude culturen over de hele wereld, van Israël tot Turkije, van Ierland tot zelfs in de Verboden Stad in Beijing. Het is echt een universeel symbool dat al heel lang wordt gebruikt en gewaardeerd.

Sommige nummers hebben al sinds de oudheid een symbolische betekenis in ons dagelijks leven? Zoals driehoeken, zeshoeken en achthoeken die worden beschouwd als een fysieke manifestatie van een getal. Hierdoor worden deze getallen gezien als iets speciaals omdat ze zichtbaar zijn in een vorm. Leonardo da Vinci was bijvoorbeeld heel geïnteresseerd in de Flower of Life en bestudeerde de vorm en wiskundige eigenschappen ervan. Hij was ook geïnteresseerd in hoe de Flower of Life verbonden was met de fysieke werkelijkheid en ons bewustzijn. Hij gebruikte zelfs de Gulden Snede van Pi in zijn kunst, ook wel bekend als de Fibonacci spiraal, die afgeleid is van het Flower of Life patroon. 

Dit patroon komt terug in allerlei dingen, zoals bijvoorbeeld ons DNA, groeipatronen van planten, mensen en dieren, de bewegingen van planeten en zelfs in ons Melkwegstelsel. De Flower of Life bevat bevat dus eigenlijk alle wijsheid van het universum en is de blauwdruk van de creatie. Het bevat ook alle informatie over de harmonische samenhang van muziek, licht, geluid en meer. In oude tijden bestudeerden ingewijden de patronen die binnen in de Flower of Life zaten. Het is aan ons of we deze oeroude wijsheid willen gebruiken of niet. We hebben deze wijsheid allemaal, we hoeven alleen maar ons erop te richten en het toe te laten.

De Flower of Life in de godsdiensten van de wereld

Weet je dat de Flower of Life terug te vinden is in alle belangrijke religies van de wereld? Het symbool wordt door New Age auteurs vaak in verband gebracht met de bijbelse profeet Henoch, de aartsengel Metatron, de zes dagen van de schepping, het religieuze symbool van de Vesica Piscis en Borromeïsche ringen. Ook in de Kabbalah, die vaak bestudeerd wordt door Joodse volgelingen, zijn er symbolische verbindingen met de Flower of Life. Het symbool van de Boom des Levens, dat afgeleid kan zijn van het patroon van de Flower of Life, wordt bestudeerd als onderdeel van de leer van de Kabbalah. Bovendien is het symbool van de kubus van metatron, dat gevonden wordt door de middelpunten van elke cirkel in de Flower of life te verbinden, terug te vinden in vroege Kabbalistische teksten.

In het New Age gedachtegoed heeft de Flower of life een diepe spirituele betekenis en kan het symbool verlichting verschaffen aan degenen die het bestuderen als heilige geometrie? Er zijn groepen mensen over de hele wereld die bepaalde overtuigingen en vormen van meditatie ontlenen aan de “Flower of Life”. Er wordt gezegd dat het de patronen van de schepping bevat, zoals die ontstaan zijn uit de “Grote Leegte”. Veel mensen geloven dat als ze zich concentreren op de Flower of Life, ze hun spirituele groei kunnen versnellen en hun paranormale vermogens kunnen ontwikkelen.

Hoe de Flower of Life en heilige geometrie je spirituele groei kan bevorderen

Maar hoe kunnen we de kracht van de Flower of Life en heilige geometrie in ons leven toepassen? Een van de belangrijkste manieren is door het te gebruiken voor heling en meditatie. De cirkels in de Flower of Life symboliseren de eenheid van alles en kunnen ons helpen ons te concentreren en ons te verbinden met onze innerlijke wijsheid. Bovendien kunnen de symmetrie en patronen in heilige geometrie ons helpen bij het bereiken van een diepere staat van meditatie.

Daarnaast kan de Flower of Life en heilige geometrie ons ook helpen om ons leven in harmonie te brengen met de universele wetten. De universele wetten van resonantie en aantrekking stellen dat alles in het universum met elkaar verbonden is en dat we kunnen manifesteren wat we willen door onze energie op een bepaalde manier te richten. Door ons te concentreren op de Flower of Life en heilige geometrie kunnen we onze energie richten op schepping en harmonie, waardoor we in staat zijn om onze doelen en verlangens te manifesteren.

Tot slot 

de Flower of Life en heilige geometrie kunnen ons helpen om onze verbinding met het universum te begrijpen. De Flower of Life symboliseert de eenheid van alles en herinnert ons eraan dat we allemaal verbonden zijn met elkaar en het universum. En ook de verschillenden lichamen uit de heilige geometrie laten ons zien hoe alles in het universum op een harmonieuze en precieze manier is verbonden en functioneert. Door ons te concentreren op deze symbolen en principes kunnen we ons bewust worden van onze verbinding met het universum en kunnen we ons leven in harmonie brengen met de wetten van de natuur. Dit kan ons helpen om innerlijke rust te vinden, onze emoties en gedachten te reguleren en onze geest te verfijnen. Het kan ons ook helpen om onze doelen en dromen te verwezenlijken door ons te concentreren op de kracht van positieve gedachten en manifestatie.

Kortom, de Flower of Life en heilige geometrie kunnen ons helpen om onze verbinding met het universum te begrijpen en ons leven in een harmonieuze en positieve richting te leiden.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *