Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

hoe wordt je gelukkig

Gelukkig zijn: Hoe word je gelukkig?

Hoe wordt je gelukkig? Geluk ziet er voor iedereen anders uit. Voor jou is het misschien vrede hebben met wie je bent. Of een veilig netwerk van vrienden hebben die je onvoorwaardelijk accepteren. Of de vrijheid om je diepste dromen na te jagen.

Ongeacht jouw versie van echt geluk, een gelukkiger en tevredener leven leiden is binnen handbereik. Een paar aanpassingen aan jouw normale gewoontes kunnen je daarbij helpen.

Gewoonten zijn belangrijk. Als je ooit hebt geprobeerd een slechte gewoonte te doorbreken, weet je maar al te goed hoe ingeburgerd ze zijn. Hier is een overzicht van enkele gewoontes om je zoektocht een vliegende start te geven.

Als sommige van deze gewoonten extra stress veroorzaken of gewoon niet passen bij jouw levensstijl, laat ze dan gewoon achterwege. Met een beetje tijd en oefening zal je erachter komen wat wel en niet voor jou werkt.

1. Zoek Uit Wat Je Ongelukkig Maakt

Hoe moet je de juiste vaardigheden opbouwen als je niet weet met welke je in de eerste plaats worstelt? Daarom is het handig om een ​​quiz te doen om je sterke en zwakke punten van gelukkig zijn te onderzoeken.

Krijg een beter begrip van waar deze vaardigheden over gaan, en leer hoe je jouw zwakheden kunt verbeteren en jouw sterke punten kunt opbouwen.

2. Gelukkig Zijn Door Zelfvertrouwen

Waarom zou je de moeite doen om je geluk te vergroten als je niet dacht dat je er succesvol in zou kunnen zijn? Daarom is het zo belangrijk om jouw zelfredzaamheid op te bouwen – om voor jezelf te bewijzen dat je je geluk kunt vergroten.

De beste manier om dit te doen is door te beginnen met gemakkelijkere vaardigheden – vaardigheden zoals dankbaarheid of prioriteit geven aan tijd besteden aan leuke dingen. Als je dit doet, heb je meer vertrouwen dat je je leven echt kunt veranderen.

3. Stimuleer Jouw Geluk Door Te Leren Hoe Je Je Beter Over Jezelf Kunt Voelen

Om gelukkiger te zijn zal je waarschijnlijk meer vooruitgang boeken door je te concentreren op de vaardigheden die het nauwst verband houden met geluk. Leren hoe je je beter over jezelf kunt voelen – bijvoorbeeld door je je best mogelijke zelf voor te stellen, je positieve kwaliteiten op te merken of je sterke punten te identificeren, kan je geluk enorm helpen vergroten.

4. Creëer Balans Om Gelukkig Te Zijn

Hoe zou je de energie moeten hebben om gelukkiger te zijn als je gestrest, uitgeput en

ellendig bent van je werk? Dit zal heel moeilijk worden. Nieuwe vaardigheden opbouwen die je zullen helpen gelukkiger te zijn, kost tijd en energie. Het is dus handig om eerst een betere balans tussen werk en privé te creëren.

5. Positieve Herinneringen Voor Geluk Te Creëren

Elke regio in je hersenen kan versterkt worden door te oefenen. Als je hersenen echt goed zijn in het onthouden van negatieve dingen die gebeuren, kan het nuttig zijn om de hersengebieden te versterken die verantwoordelijk zijn voor het onthouden van positieve dingen.

6. Neem Pauzes Van Sociale Media

Facebook heeft de neiging om een ​​negatief effect te hebben op ons geluk. Door ervoor te kiezen pauzes te nemen op Facebook – of door de manier waarop we sociale media gebruiken te veranderen – kunnen we ons geluk vergroten.

7. Geef Je Geld Slimmer Uit Voor Meer Geluk

Hoe je ervoor kiest om je geld uit te geven heeft invloed op wat je kan doen en hoe je kan leven op een manier die van invloed is op hoe gelukkig je bent. Als je een minder chique huis of auto kiest – dingen die je niet veel geluk brengen – heb je meer geld te besteden aan avonturen of aan cadeaus voor vrienden: dingen die je echt gelukkiger maken.

8. Communiceer Vriendelijk

Als je aardig bent voor anderen, voel je je beter over jezelf. Je kan leuke dingen voor anderen doen, empathisch zijn, of je kan elkaar gewoon met respect behandelen en vriendelijk communiceren in plaats van het ergste aan te nemen.

9. Maak Een Einde Aan Je Negatieve Denkpatronen

Laten we eerlijk zijn: soms zijn we zelf hetgeen wat ons ellendig maakt. We kunnen gewoon niet stoppen met nadenken over hoe die persoon en die persoon ons onrecht hebben aangedaan, of hoe ons leven niet is verlopen zoals we hadden gehoopt.

Negatieve denkprocessen zoals piekeren, zelfoordeel en angst voor afwijzing houden ons gewoon ellendig en niet in staat om verder te komen. Als je merkt dat je negatief denkt, pauzeer dan en richt je gedachten opnieuw. Na verloop van tijd zullen jouw hersenen dit gemakkelijker zelfstandig kunnen doen.

10. Gelukkig Zijn Is Je Waarden Leven

Wanneer je jezelf en je waarden begint te onderzoeken, ontdek je misschien dat je altijd al wist wat je gelukkig zou maken, maar dat je het gewoon niet doet.

Om gelukkiger te zijn, moet je jouw waarden duidelijk maken, zodat je jouw leven autonoom kunt leiden, volgens jouw eigen principes en waarden.

11. Besteed Aandacht Aan Het Goede

Natuurlijk is het leven soms moeilijk. Maar door aandacht te schenken aan het goede kun je er bovenuit stijgen en veerkrachtiger zijn. Als je het goede vindt, geniet dan van het moment  

en neem het mee om zelfs in moeilijke tijden gelukkig te blijven. Of probeer na te denken over een tijd in de toekomst waarin je je beter zult voelen.

12. Blijf Alert Door Mindfulness

Soms willen we ontsnappen. De wereld lijkt duister en beangstigend, maar door mindfulness te beoefenen, ervaren we zowel het positieve als het negatieve vollediger – we zijn meer betrokken bij ons leven.

13. Wees Assertief

Als we mensen over ons heen laten lopen, zijn we ongelukkig. Maar als we assertief voor onze eigen behoeften pleiten en onszelf uiten, hebben we meer controle over ons leven. Door te leren hoe je je kunt uiten, kun je interpersoonlijke uitdagingen overwinnen, waardoor je ongelukkig kunt worden.

14. Vind Jouw Doel

We willen allemaal het gevoel hebben dat we een of andere positieve impact hebben gehad in deze wereld, maar soms zijn we onzeker over het soort impact dat we willen maken.

Ontdek precies wat je een gevoel van doel geeft en hoe je dit doel wilt nastreven om jouw leven meer zin te geven.

15. Houd Jezelf Verantwoordelijk

We zullen eerder de dingen doen waarvan we zeggen dat we ze gaan doen als we tijd in onze agenda’s plannen om ze te doen. We kunnen ook gemakkelijker op schema blijven als we verantwoording van anderen krijgen.

Dus als je echt gelukkig wilt leven, laat jezelf dan niet wegkomen met ongelukkig zijn.

Conclusie over gelukkig worden

Als het goed is heb je nu wat handvaten om aan de slag te gaan met jouw eigen geluk. Heb jij nog meer tips die het gevoel van geluk kunnen versterken? Deel het met ons in een reactie hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *