Wat schuilt er in een simpele positieve houding?

Als je de experts een beetje mag geloven heel wat. Er zijn vele zelfontwikkeling coaches en goeroes die zeggen dat geest, lichaam en ziel één holistisch systeem zijn.

Het leven is iets heel dynamisch, alsook je lichaam en geest, daarom is het belangrijk om er met een positieve houding in te staan.

Als je niet negatief bent verander je je uitzicht op het leven, wat je doet en hoe je het doet verandert volledig. Bovendien ben je in staat om meer te doen, en je bent nog eens sneller en beter in wat je doet.

Positief denken helpt je om vlotter en succesvoller om te gaan met de dagelijkse beslommeringen van het leven

Je krijgt ook meer voldoening door positief te denken, waardoor je automatisch gelukkiger gaat worden. Bovendien brengt een positieve houding optimisme in je leven waardoor je een beter toekomst krijgt. En je interacties met anderen, je carrière en persoonlijk leven zullen er op vooruit gaan.

Het wordt ook veel gemakkelijker je geen zorgen te maken, niet angstig te zijn of jezelf niet te omringen met zelfkritiek en twijfel. Je bent ook beter opgewassen tegen demotiverende gedachten en depressie. Als je begint met positief denken zal je onmiddellijk minder zorgen hebben.

Als je deze manier van positief denken in je leven integreert zal de manier waarop je de dingen benadert drastisch veranderen. Hindernissen zullen kansen worden, problemen veranderen in vooruitgang. Er ligt nog een geweldige toekomst met vele ontdekkingen te wachten, ook al liggen er beproevingen op de weg.

Door de kracht van positieve gedachten, houdingen, beslissingen en acties zullen er meer constructieve veranderingen in je leven voorkomen waardoor je uiteindelijk meer geluk, hoop, vreugde, optimisme, positieve verwachting en helderheid in je leven krijgt.

Door positief te denken heroveren we het menselijk potentieel

Onze capaciteiten en onschuld die we allemaal zo gemakkelijk vergeten maar die er nog steeds is worden heroverd door positief te denken. Je kan deze manier van denken opzettelijk ontwikkelen en aanscherpen.

Er zijn vele manieren om jezelf een positieve houding aan te schaffen. Denk om te beginnen gewoon positieve gedachten, bijna altijd of constant. Wees constructief en creatief in je gedachte energie. Denk anders, nieuw, wees innovatief en verwacht een goede uitkomst uit alle hoeken. Geloof in de kracht van positieve zelf motivatie –en inspiratie.

Doorzettingsvermogen en vastberadenheid zijn ook onmisbare eigenschappen om succesvoller te worden, je moet mislukkingen beschouwen als kansen om te leren.

Vertrouw op je eigen vermogens en potentieel, stop jezelf vol met zelfvertrouwen en vind oplossingen voor alle situaties.

Dit is maar een houding, maar kan en zal je leven totaal veranderen, en bovendien is het nog besmettelijk ook dus je zal de mensen rondom jou er ook mee beïnvloeden.

Wat zou er gebeuren wanneer je jezelf de vraag stelt wat er goed is aan jou en aan jouw leven? Wat zou er gebeuren wanneer je waardeert wat er al is en vriendelijk bent naar jezelf? Wat zou er gebeuren als je je talenten ontdekt en die meer gaat gebruiken, wanneer je durft te veranderen door wat je meemaakt, en eerlijk communiceert over je behoeften? Dan kom je tot bloei. Dan ontdek je hoe je een plezierig, betekenisvol en betrokken leven kunt leiden. Dit boek gaat over levenskunst. Maar in plaats van een boek waarmee jezelf kunt verbeteren, is het een boek waarmee je leert te `ont-beteren. Levenskunst is eerder het loslaten van bepaalde patronen dan het jezelf opleggen van eisen waaraan je moet voldoen. Het gaat om ruimte maken, jezelf toestaan te zijn wie je bent. Dan komt er ruimte voor inspiratie, levensvreugde en groei. Dit is jouw leven, onderdeel van de serie Boom Hulpboek en vervolg op het succesvolle boek Voluit leven (inmiddels zevende druk), vertaalt de inzichten uit de positieve psychologie in praktische en herkenbare taal, waarbij theorie en oefeningen elkaar afwisselen. Over de auteur(s): Ernst Bohlmeijer is hoogleraar psychologie aan de Universiteit Twente. Monique Hulsbergen is freelance psycholoog en tekstschrijver.

Meer weten over het Boek?

Leave a Comment