Je zal de volgende uitspraken waarschijnlijk ooit al wel eens gehoord hebben, al is het niet in één van mijn artikels. “Alles is mogelijk, als je er maar in gelooft”, of “het begint bij jezelf”, enz.

Een simpel voorbeeld vind ik nog altijd het “placebo effect”, waarbij mensen met één of andere kwaal of ziekte medicatie krijgen voorgeschreven die eigenlijk geen medicatie is, en die mensen genezen vervolgens. Ze denken niet gewoon dat ze genezen of beter zijn, maar er gebeurt lichamelijk werkelijk iets, en dat is toch wel heel opmerkelijk als je het mij vraagt.

Dat is een simpel voorbeeld om aan te tonen dat gedachten dingen creëren. Als je zonder twijfel in iets geloofd, dan wordt het werkelijkheid. In het geval van de placebo zijn de proefpersonen ervan overtuigd dat ze medicatie nemen die hen gaat genezen, ze zijn er dus vast van overtuigd en dan werkt het.

Als ik kijk naar m’n eigen verleden en heden merk ik dat nu alles heb waar ik ooit lang genoeg aan gedacht heb, van gedroomd heb of waarvan ik de intentie gehad heb om het mee te maken of te hebben. Al die dingen heb ik vroeger ooit gedacht en zijn bijna vlekkeloos uitgekomen. Dus voor mij bestaat er geen twijfel dat gedachten de werkelijkheid creëren, aan alles gaan simpelweg gedachten vooraf.

Ik wist toen nog niet zeker dat die dingen werkelijkheid zouden worden, het maakte me ook niet uit want ik had alles wat ik nodig had, maar ik was er gewoon van overtuigd dat alles mogelijk was en droomde er op los.

Noem het blind optimisme of noem het hoe je wilt maar het is toch opmerkelijk dat het allemaal werkelijkheid geworden is. Dat is de mindset die je nodig hebt om je dromen waar te maken: weten wat je wilt, ondertussen beseffen dat je alles hebt en niet gehecht zijn aan de uitkomst van je dromen of visies.

Droom er maar op los, maar laat ook los, het is een soort creatieve kinderlijke speelsheid waarmee je door het leven moet gaan en alles komt vanzelf naar je toe.

Je moet er echt in geloven dat het allemaal mogelijk is en dat je het verdient, als je het leven dat je wilt beschouwt als één of ander onrealistisch droombeeld plaats je een mentale barrière tussen het willen en het hebben ervan.

Als je dit één keer weet dan heb je de feiten om met intentie en zekerheid door het leven te kunnen gaan, waardoor je bevrijdt bent van zorgen en gehechtheid aan verleden of toekomst omdat je toch weet dat alles naar je toe komt.

Het verleden bestaat uit gematerialiseerde gedachten, het heden bestaat uit gedachten die nu gematerialiseerd worden en de toekomst bestaat dus uit gedachten, intenties, visies, dromen, enz.  die je nu bevat maar nog moeten gematerialiseerd worden.

Leave a Comment