Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Er zijn 5 fases in de Liefde, maar de meesten blijven vastzitten in de derde.

“Het lijkt erop dat hij/zij niet de ware was voor mij”

Dit is de zin die we vaak te horen krijgen als we iemand tegenkomen die net een relatie beëindigd heeft. Of misschien is het iets wat je tegen jezelf ook al eens hebt gezegd.

En toch waren er veel mensen rondom je die dachten dat jullie voor elkaar gemaakt waren en dat jullie het perfecte koppel waren. En dachten jullie dat waarschijnlijk ook.

Jed Diamond is een psycholoog die na 40 jaar onderzoek erachter is gekomen dat de meeste mensen WEL de ware gevonden hadden, maar dat het probleem was dat ze niet voorbij het derde stadia geraakt zijn, en het misschien te snel hadden opgegeven.

Laten we eens kijken welke stadia er allemaal zijn in de liefde

1)  Verliefd worden

In de eerste fase bevind je je op een roze wolk, en de gelukshormonen gieren door je lijf! Je bent verliefd, niemand staat in de weg van jullie geluk, en hij of zij is de ideale persoon voor jou!

Je gelooft dat hij of zij in staat is om al je wensen te vervullen, en je geloofd alles wat die persoon zegt. Elke keer deze persoon naar je kijkt, gaat er een heerlijk gevoel door je lijf. De wereld draait alleen nog maar rond die persoon en verder vind je weinig zaken nog belangrijk.

2) Jullie worden een koppel

In deze fase wordt de verliefdheid alleen nog maar sterker. Uiteindelijk gaan jullie samenwonen. Jullie beginnen elkaar beter kennen, en je aanwezigheid begint een effect te hebben op alle aspecten in het leven van je partner. Dit is een tijd van eenheid en vreugde.

Na enige tijd, na vele maanden of jaren, komen er kindjes aan te pas. Dit maakt jullie relatie alleen nog maar sterker! Nu heb je een gevoel dat je de persoon gevonden hebt die bij je past, en die er altijd zal zijn voor jou.

3) De ontgoocheling

Dit is een “moeilijke” periode waarin de verwachtingen niet vervuld worden. Hier begin je na te denken, en heb je het gevoel dat de gevoelens die je hebt ooit gaan verdwijnen om nooit meer terug te komen. Je partner is zo voorspelbaar, en het begint je te ergeren.

Je hebt het gevoel dat je pauze wil of je zegt tegen jezelf dat je deze relatie niet meer wilt. Je wilt jezelf en je partner niet meer in een relatie houden waar jullie niet gelukkig van worden. En hier geven de meeste mensen het op.

4) Het creëren van echte duurzame liefde

Als je je ogen dicht doet en je wilt doorgaan met deze relatie, ondanks je tegenzin, kan je door fase drie geraken. Al de illusies die je gemaakt hebt in die fase gaan verdwijnen, de persoon in je gedachten is niet de persoon die werkelijk voor je staat!

Je gedachten zijn bevrijd van al de negativiteit die je eerder had over jullie relatie. Je aanvaard – en nog belangrijker – je krijgt inzicht over hetgeen je tekort komt. Nu is het tijd om hieraan te werken en over te gaan naar de volgende fase.

5) Samenwerken om jullie wereld beter te maken

Nu je geleerd hebt om meningsverschillen te overwinnen en een diepe, sterke, duurzame verbinding gevonden hebt bij elkaar, is er een conclusie gekomen: jullie kunnen samen de wereld aan!

Jullie staan er niet alleen voor en steunen elkaar in elke beslissing dat er gemaakt wordt. Jullie werken samen, schrijven samen, bouwen samen aan iets moois, het kan van alles zijn. Maar als jullie beginnen te functioneren als één geheel, en jullie hebben die fases overwonnen, dan kan je met 100% zekerheid zeggen dat dit de ware partner is voor jou!

Meer weten: klik hier

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *