Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

positieve en negatieve eigenschappen

Wat zijn de Positieve en Negatieve eigenschappen van je Sterrenbeeld?

Misschien denken sommige sterrenbeelden wel dat ze perfect zijn en nooit iets verkeerds doen.

Maar we weten allemaal dat dat niet altijd het geval is, toch? Soms kunnen ze behoorlijk imperfect zijn. Dus, hou je vast! Ik heb hier een lijst van zowel de goede als de slechte eigenschappen van jouw sterrenbeeld.

RAM 21 Maart – 19 April

Ram

Positieve Eigenschappen Ram

Avontuurlijk: We weten allemaal dat Ram het teken is van avontuur en nieuwsgierigheid. Risico’s nemen zit in hun bloed en bang zijn ze zeker niet.

Moedig: Er is geen sterrenbeeld zo dapper als Ram! Ze houden ervan om uit hun comfortzone te stappen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

Veelzijdig: Rammen zijn altijd op zoek naar nieuwe ervaringen en staan open voor alles wat op hun pad komt. Ze zijn niet bang om nieuwe dingen uit te proberen en willen altijd alles ervaren.

Levendig: Als je een typische Ram ziet, dan weet je dat ze barsten van de energie. Het is niet te missen!

Positief: Rammen hebben een positieve instelling en zien het leven altijd van de zonnige kant.

Gepassioneerd: Wanneer Ram zich stort op een nieuw project of avontuur, gaan ze er volledig voor. Geen half werk!

Negatieve Eigenschappen Ram

Arrogant: Een eigenschap van Ram is dat ze soms denken dat ze alles beter weten. Ze hebben altijd het gevoel dat ze gelijk hebben.

Koppig: Soms kunnen Rammen zo koppig zijn als een ezel, vooral als ze denken dat ze gelijk hebben. Ze laten niet gemakkelijk los.

Impulsief: Rammen kunnen heel spontaan zijn en handelen zonder er eerst over na te denken. Ze kunnen vanuit het niets opduiken.

Gebrek aan Discipline: Laten we eerlijk zijn, Rammen zijn niet bepaald de meest georganiseerde types.

STIER 20 April – 20 Mei

Stier

Positieve eigenschappen Stier

Behulpzaam: Als er iemand is die altijd bereid is om te helpen, dan is het wel een Stier. Ze zijn van nature behulpzaam en staan altijd voor je klaar.

Betrouwbaar: Dit is precies waarom Stieren geweldige vrienden, partners en werknemers kunnen zijn. Ze zijn altijd bereid om te helpen en ondersteuning te bieden waar nodig.

Down to Earth: Een Stier is iemand die met beide benen op de grond staat en een nuchtere kijk heeft op het leven.

Geduldig: Als je het vergelijkt met Ram, dan is Stier juist heel geduldig. Ze hebben de bereidheid om te wachten en tegenslagen te verdragen. Ze handelen niet impulsief, maar denken goed na voordat ze iets doen.

Onafhankelijk: Stieren kunnen zowel financieel als emotioneel heel onafhankelijk zijn. Ze hebben geen behoefte aan anderen om hun zaken te regelen en zijn in staat om zelfstandig hun weg te vinden.

Aanhoudend: Stieren hebben zelden te maken met mislukkingen en tegenslagen, omdat ze niet snel opgeven. Ze zijn vastberaden en zullen hard werken om hun doelen te bereiken, wat er ook gebeurt.

Negatieve eigenschappen Stier

Koppig: Dit komt door hun aanhoudendheid, maar soms kan deze eigenschap ook resulteren in koppigheid bij Stieren!

Lui: Stieren zijn moeilijk te motiveren, en als ze eenmaal hun motivatie verliezen, kunnen ze erg lui worden.

Materialistisch: Stieren hebben de neiging om zich zorgen te maken over materiële zaken die er eigenlijk helemaal niet toe doen.

Bezitterig: Een van de belangrijkste eigenschappen van Stieren is hun bezitterigheid. Dit kan soms zelfs tot jaloezie leiden.

TWEELINGEN 21 Mei – 20 Juni

Tweelingen

Positieve Eigenschappen Tweelingen

Flexibel: Tweelingen hebben de angst om iets te missen en zijn daarom zeer flexibel en kunnen zich aanpassen aan verschillende situaties.

Veelzijdig: Tweelingen zijn zo veelzijdig omdat ze geïnteresseerd zijn in een breed scala van onderwerpen.

Enthousiast: Tweelingen kunnen behoorlijk gedreven zijn als ze iets echt willen bereiken.

Zachtaardig: Tweelingen zijn van nature zachtaardig en hebben daarom vaak uitstekende communicatieve vaardigheden.

Humoristisch: Als je bij tweelingen bent, zul je je nooit vervelen – dat is misschien wel hun beste eigenschap!

Intellectueel: Tweelingen zijn slim en hebben een goed verstand. Ze zijn intellectueel ingesteld.

Negatieve Eigenschappen Tweelingen

Gebrek aan consistentie: Tweelingen hebben vaak moeite om zich lang te focussen op één ding. Ze raken snel afgeleid en kunnen dan van het ene naar het andere onderwerp springen.

Oppervlakkig: Tweelingen zijn niet echt detail-georiënteerd.

Ze kunnen geen beslissingen maken: Tweelingen hebben soms moeite met het maken van beslissingen en kunnen lang twijfelen voordat ze een keuze maken.

Gebrek aan Richting: In gesprekken met tweelingen merk je vaak dat ze op zoek zijn naar richting. Ze hebben behoefte aan iemand die hen kan begeleiden en helpen bij het maken van keuzes.

Angstig: Tweelingen hebben de neiging om meer taken op zich te nemen dan ze aankunnen, en dit kan soms leiden tot gevoelens van angst.

KREEFT 21 Juni – 22 Juli

Kreeft

Positieve Eigenschappen Kreeft

Creatief: en Kreeft is bekend om zijn/haar briljante ideeën.

Spontaan: Kreeften zijn mensen die vaak op hun intuïtie vertrouwen bij het maken van beslissingen.

Loyaal: Kreeften zijn betrouwbare mensen die vaak niet veel terug verwachten.

Liefdevol en beschermend: Als een Kreeft van je houdt, dan zal je het meteen merken.

Emotioneel: Kreeften zijn vaak zelf erg emotioneel, waardoor ze goed in staat zijn om de emoties van anderen te lezen en te begrijpen.

Negatieve Eigenschappen Kreeft

Humeurig: Kreeften hebben vaak last van stemmingswisselingen en kunnen zich soms ineens heel anders voelen.

Pessimistisch: Een Kreeft heeft de neiging om alles op te geven bij een mislukking.

Opdringerig: Ze vinden het lastig om iets achter zich te laten en verder te gaan.

Over Emotioneel: Mensen met dit sterrenbeeld zijn erg gevoelig en kunnen soms iets te veel emoties laten meespelen in hun beslissingen. Dit kan soms leiden tot minder goede keuzes.

Achterdochtig: Kreeften kunnen van nature nogal wantrouwig zijn.

LEEUW 23 Juli – 22 Augustus

Leeuw

Positieve eigenschappen Leeuw

Vriendelijk en behulpzaam: Leeuw is van nature heel liefdevol en laat graag zijn of haar genegenheid zien aan anderen.

Energiek: Een Leeuw is altijd actief en zit nooit stil. Ze zoeken altijd naar iets om zich bezig te houden en vinden vaak nieuwe projecten om aan te werken.

Optimistisch: Een Leeuw is altijd optimistisch en ziet het glas altijd halfvol.

Recht door zee: Leeuwen hechten veel waarde aan eerlijkheid en zullen het niet schuwen om de waarheid te vertellen, zelfs als het ongemakkelijk is.

Loyaal: Een Leeuw is heel loyaal en hecht veel waarde aan loyaliteit van anderen. Ze zetten zich in voor hun dierbaren en verwachten hetzelfde terug.

Negatieve eigenschappen Leeuw

Koppig: Een Leeuw is niet snel van zijn of haar standpunt af te brengen en vereist dus veel overtuigingskracht om van mening te veranderen.

Egoïstisch: Soms is het ego van een Leeuw zo groot dat het hen in de weg kan zitten op weg naar succes.

Bezitterig: Als er een Leeuw in de buurt is, kan het soms voelen alsof ze alle aandacht opeisen. Dit kan onbedoeld jaloezie veroorzaken in een relatie.

Dominant: Een Leeuw is behoorlijk dominant. Ze voelen zich tenslotte als de koning van de jungle, nietwaar?

Ongeduldig: Ik wil ALLES en ik wil het NU.

Arrogant: Het kan lijken alsof een leeuw arrogant en egocentrisch is, maar dat komt vooral door hun zelfvertrouwen en dominantie. Ze hebben het idee dat ze alles aankunnen en zijn niet bang om dat te laten zien. Maar dat betekent niet dat ze geen empathie of zorgzaamheid hebben voor anderen, integendeel zelfs. Hun zelfvertrouwen kan soms overweldigend zijn, maar ze zijn vaak ook erg hartelijk en warm.

MAAGD: 23 Augustus – 22 September

Maagd

Positieve eigenschappen Maagd

Waakzaamheid: Mensen die het sterrenbeeld Maagd hebben, zijn vaak heel waakzaam en hebben een scherp oog voor detail.

Intelligent: Een woord dat vaak gebruikt wordt om Maagd te omschrijven is “intelligent”.

Nuchter: Een Maagd is een echte realist en gelooft niet in het leven in een fantasiewereld. Ze staan met beide benen op de grond en kijken naar de wereld om hen heen.

Analytisch: Als er iets moeilijk of complex is, dan kun je altijd een Maagd om hulp vragen. Zij zijn meesters in het oplossen van mysteries.

Betrouwbaar: Een Maagd is betrouwbaar als het gaat om het uitvoeren van taken, dus je kunt er zeker van zijn dat de klus wordt geklaard als je hem of haar vraagt.

Bescheiden Perfectionist: Maagden doen altijd hun uiterste best om alles zo nauwkeurig en perfect mogelijk te doen.

Negatieve Eigenschappen Maagd

Zeer Kritisch: Mensen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Maagd zijn behoorlijk kritisch. Dit komt doordat ze meestal een helder idee hebben van hoe dingen gedaan zouden moeten worden.

Kieskeurig: Maagd personen zijn nogal kieskeurig en daarom zijn ze niet snel tevreden. Dit kan leiden tot een strenge houding op bepaalde vlakken.

Veeleisend: Maagden zijn behoorlijk veeleisend als het op werk aankomt. Ze hebben een oog voor detail en kunnen niet tegen half werk. Voor hen moet alles perfect in orde zijn.

Conservatief: Maagden hebben de neiging om conservatief te zijn. Ze zijn niet zo snel te vinden voor moderne ideeën en blijven liever bij traditionele denkwijzen.

Veroordelend: Maagden hebben de neiging om veroordelend te zijn, omdat ze zo gefocust zijn op perfectie en accuraatheid. Ze hebben hoge standaarden voor zichzelf en verwachten hetzelfde van anderen, en als die standaarden niet worden gehaald, kunnen ze kritisch worden en oordelen vellen.

WEEGSCHAAL 23 September – 21 Oktober

Weegschaal

Positieve eigenschappen Weegschaal

Tactvol: Weegschalen zijn meesters in het vinden van de juiste aanpak. Ze zijn zeer bedreven in het overtuigen van anderen om dingen gedaan te krijgen, omdat ze tactvol te werk gaan en rekening houden met de gevoelens en belangen van anderen.

Romantisch: Weegschalen staan bekend om hun romantische karakter. Dit komt omdat hun heersende planeet Venus is.

Charmant: Weegschalen zijn ontzettend charmant en weten precies hoe ze anderen kunnen laten stralen. Of het nu gaat om een romantische partner of gewoon een vriend, ze zullen hun best doen om iedereen zich bijzonder te laten voelen.

Goede gesprekspartner: Ironisch genoeg gaat het bij het zijn van een goede gesprekspartner niet om het praten, maar juist om het luisteren. En dat is iets waar Weegschalen erg goed in zijn.

Diplomatiek:

Een weegschaal zal altijd geduldig naar de verschillende standpunten luisteren en er echt om geven wat anderen te zeggen hebben.

Negatieve eigenschappen Weegschaal

Oppervlakkig: Weegschalen hebben een sterke appreciatie voor schoonheid en esthetiek. Soms kunnen ze zo onder de indruk zijn van iemands uiterlijk dat ze de innerlijke schoonheid van die persoon over het hoofd zien, waardoor ze oppervlakkig kunnen lijken.

Onbetrouwbaar: Ze hebben de neiging om van gedachten te veranderen, waardoor ze hun beloftes niet altijd nakomen.

Lui: Natuurlijk! Zoals alle Lucht tekens.

Besluiteloos: Weegschalen hebben vaak moeite met het nemen van beslissingen. Ze willen namelijk alle opties zorgvuldig afwegen voordat ze een keuze maken.

SCHORPIOEN 22 Oktober – 21 November

Schorpioen

Positieve eigenschappen Schorpioen

Gefocust: Een Schorpioen is behoorlijk vastberaden en moeilijk van zijn pad af te brengen.

Moedig: Een Schorpioen zal altijd zijn uiterste best doen om een oplossing te vinden, zelfs als de situatie heel moeilijk lijkt.

Evenwichtig: Een Schorpioen is een taaie rakker die zich door elke situatie heen kan slaan, zelfs als het heel moeilijk lijkt te zijn.

Betrouwbaar: Schorpioenen zullen altijd trouw blijven aan hun beloftes en zullen je nooit in de steek laten.

Ambitieus: Schorpioenen worden vaak gemotiveerd door macht, positie en geld.

Intuïtief: Schorpioenen hebben een sterke intuïtie. In feite kunnen ze soms de gedachten van mensen lezen.

Negatieve eigenschappen Schorpioen

Jaloers: Schorpioenen hebben de neiging om erg bezitterig en jaloers te zijn, en dit kan problemen veroorzaken in hun relaties en hun gemoedsrust beïnvloeden.

Geheimzinnig: Mensen vertrouwen is niet gemakkelijk voor hen.

Haatdragend: Een Schorpioen is vaak gevoelig voor kritiek en kan deze moeilijk van zich afzetten. Ze nemen het persoonlijk en kunnen hierdoor gekwetst raken. Het kan een uitdaging zijn om hun vertrouwen terug te winnen als je iets verkeerds hebt gezegd of gedaan.

Manipulatief: Schorpioenen houden ervan om de controle te hebben.

BOOGSCHUTTER 22 November – 21 December

Boogschutter

Positieve eigenschappen Boogschutter

Recht door zee: Boogschutters staan erom bekend dat ze altijd eerlijk en recht voor de raap zijn. Ze zijn niet bang om de waarheid te vertellen, ook al kan dat soms voor ongemakkelijke situaties zorgen. Ze vinden het belangrijk om oprecht te zijn, zelfs als dat betekent dat ze een moeilijke boodschap moeten overbrengen.

Intellectueel: Een Boogschutter kan tijdens een gesprek zo’n indruk op je maken.

Filosofisch: Boogschutters zijn dol op filosofische en spirituele gesprekken. Ze houden ervan om te discussiëren over de zin van het leven en andere diepgaande onderwerpen.

Grootmoedig: Boogschutters hebben een groot hart en zijn erg gul. Ze kunnen alles geven om anderen te helpen hun doelen te bereiken en een comfortabel leven te leiden.

Avontuurlijk: Boogschutters zijn niet bang om risico’s te nemen om het leven spannend te houden.

Negatieve eigenschappen Boogschutter

Zorgeloos: Als je het hebt over Boogschutters, dan zijn er soms dingen waarvan ze denken dat ze vanzelfsprekend zijn en ze staan er niet altijd bij stil hoe belangrijk ze zijn.

Tactloos: Als iemand tactloos is, dan is eerlijkheid geen slechte eigenschap, maar het kan wel problematisch worden als het te extreem wordt.

Ongeduldig: Soms kunnen ze nogal gehaast lijken.

Inconsequent: Boogschutters hebben de neiging om snel afgeleid te raken en kunnen soms hun interesse in een bepaalde zaak verliezen. Dit kan leiden tot minder efficiëntie en moeilijkheden om projecten af te ronden.

Overmoedig: Ze hebben soms de neiging om te denken dat ze perfect zijn.

STEENBOK: 22 december – 19 Januari

Steenbok

Positieve eigenschappen Steenbok:

Praktisch: Steenbokken zijn praktisch ingesteld en willen alle feiten op een rij hebben voordat ze een beslissing nemen.

Ambitieus: Steenbokken zijn echte doorzetters. Ze hebben grote dromen en zetten alles op alles om deze te verwezenlijken. Ze zijn ambitieus omdat ze een stabiele toekomst willen creëren voor zichzelf en hun dierbaren. Daarom zullen ze altijd streven naar succes en zichzelf blijven uitdagen om hogerop te komen.

Wijs: Steenbokken zijn vaak volwassen en verstandig. Ze worden niet snel meegesleept door fantasieën. Hun vrienden vertrouwen op hun oordeel en vragen vaak om advies.

Gedisciplineerd: Steenbokken focussen zich op wat echt belangrijk is, en besteden weinig aandacht aan dingen die er niet toe doen.

Geduldig: Steenbokken hebben de eigenschap geduldig te zijn en beseffen dat het tijd kost om doelen te bereiken.

Negatieve eigenschappen Steenbok

Pessimistisch: Ze zijn erg streng voor zichzelf en ondanks dat ze veel bereiken, zijn ze vaak niet tevreden en vinden ze dat ze onderpresteren.

Koppig: Ze zijn erg vasthoudend aan hun beslissingen en methoden, omdat ze ervan overtuigd zijn dat ze perfect zijn en zelden hun mening zullen veranderen.

Verlegen: Ze zijn goed in communicatie, maar over het algemeen zijn ze verlegen mensen. Ze nemen vaak de tijd om zich open te stellen voor vrienden.

Humeurig: In gesprekken kunnen ze soms grappig en vermakelijk zijn, maar dan opeens omslaan naar een chagrijnige bui. Deze veranderingen in stemming kunnen ervoor zorgen dat ze impulsieve beslissingen nemen die hun relaties of situaties kunnen verpesten.

WATERMAN 20 Januari – 18 Februari

Waterman

Positieve eigenschappen Waterman

Grappig: Watermannen hebben vaak een goed gevoel voor humor en vinden het leuk om grappen te maken en de sfeer op te vrolijken.

Humanitair: Ze willen altijd hun steentje bijdragen om de wereld een beetje beter te maken.

Intelligent: Mensen zeggen vaak dat ze brede interesses hebben, omdat ze geïnteresseerd zijn in veel verschillende onderwerpen.

Vindingrijk: Watermannen raken snel verveeld door monotone taken, daarom doen ze bewust hun best om out-of-the-box te denken en hun werk op creatieve manieren te doen.

Onafhankelijk: Ze willen graag financieel en emotioneel onafhankelijk zijn en voelen zich niet prettig als ze vastzitten in een bepaalde situatie. Ze geven er de voorkeur aan om hun eigen weg te gaan en hun eigen beslissingen te nemen.

Negatieve eigenschappen Waterman

Onvoorspelbaar: Een Waterman is onvoorspelbaar en houdt niet van saaiheid. Ze vermijden altijd vastgeroeste gewoontes en zullen nooit voorspelbaar gedrag vertonen.

Koppig: Ze hebben vaak een uitstekend luisterend oor, maar het kan lastig zijn om hun denkpatroon te veranderen.

Afzijdig: Watermannen zijn graag op zichzelf en hebben soms de neiging om zichzelf af te sluiten van anderen. Dit kan ervoor zorgen dat ze mogelijk goede kansen mislopen.

Extreem: Een Waterman lijkt nooit een gulden middenweg te vinden, het is altijd alles of niets voor hen.

VISSEN 19 Februari – 20 Maart

Positieve eigenschappen Vissen

Vissen

Fantasierijk: Vissen zijn vaak zeer creatief en hebben een rijke fantasie. Ze hebben het vermogen om abstract te denken en komen vaak met originele en onconventionele ideeën.

Vriendelijk: Vissen zijn hele vriendelijke en zorgzame mensen. Ze behandelen anderen altijd met respect en zetten zich in om anderen te helpen zoals ze zelf geholpen zouden willen worden.

Medelevend: Ze zijn echt medelevende mensen en vinden het belangrijk om anderen te helpen waar ze kunnen. Ze zullen altijd proberen om anderen te ondersteunen en bij te staan, omdat ze anderen behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden.

Gevoelig: Als iets niet goed gaat, dan kan dat een Vissen diep raken en kunnen ze extreme gevoelens ontwikkelen over de kwestie.

Genereus: Mensen geboren onder dit sterrenbeeld hebben een sterke neiging om anderen te helpen. Ze doen hun best om er te zijn voor hun vrienden en familie wanneer ze in nood zijn.

Negatieve eigenschappen Vissen

Escapisten: Vissen hebben de neiging om weg te vluchten als dingen fout gaan. Ze schrijven het dan vaak toe aan pech of iets anders en vermijden het om eerlijk op de situatie te reageren.

Idealisten: Ze zijn best wel kritisch over hoe dingen zouden moeten zijn. Omdat ze erg idealistisch zijn, kan het voorkomen dat zelfs het beste werk voor hen niet goed genoeg lijkt te zijn.

Weinig zelfvertrouwen: Ondanks hun talenten en middelen, kunnen mensen met een laag zelfbeeld worden gehinderd in hun pad.


Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *