Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

doelen stellen

Doelen Stellen Voor Jezelf Is Belangrijk: Hier Zijn 15 Boeken Die Je Kunnen Helpen Om Je Doelen Te Behalen

Het nieuwe jaar is de perfecte tijd om doelen te stellen en een plan te bedenken om je beste jaar ooit te leven. Of je nu een nieuwe taal wilt leren, een betere conditie wilt krijgen, een podcast wilt starten of een bedrijf uit de grond wilt stampen, het is belangrijk om doelen te stellen om je kansen te vergroten om je dromen waar te maken.

Maar niet opgeven en je doelen vasthouden kan moeilijk zijn. Gelukkig kun je met deskundig advies leren hoe je je doelen kunt behalen als een professional.

Bekijk deze 15 boeken om je te helpen je doelen te bereiken.

1. Master your mindset: Leef je mooiste leven

Master Your Mindset Leef Je Mooiste Leven gaat over persoonlijke en spirituele groei, maar ook over zakelijk succes. Die combinatie maakt dit boek uniek.

Dit boek gaat over het begrijpen van je eigen denkwijze en hoe je die effectief kunt veranderen om doelgericht resultaten te behalen en zo de kwaliteit van je leven te verbeteren.

doelen stellen

2. De zeven eigenschappen

Stephen Covey’s boek “De zeven eigenschappen” is één van de best verkochte zelfhulpboeken die er zijn.

Betere keuzes maken, jezelf en anderen beter begrijpen en weerbaarder worden: het is maar een greep uit wat je kunt bereiken door te leven naar de principes die Stephen Covey ons ruim 25 jaar geleden meegaf in zijn wereldwijde bestseller.

Het is een hulpmiddel dat mensen helpt om positieve veranderingen in hun leven aan te brengen door zelfbeoordeling en evaluatie van je eigen prestaties, en waarmee je je gewoonten kunt veranderen om je persoonlijke doelen te bereiken.

doelen stellen

3. Hoe je vrienden maakt en mensen beinvloedt

De titel impliceert het doel van dit iconische boek van Dale Carnegie. En hoewel je zou denken dat dit niet over doelen stellen gaat gaan verschillende hoofdstukken over het stellen van doelen en algemene prestaties.

En ook al is het in 1936 geschreven, de wijsheid die dit boek bevat geld vandaag nog steeds.

doelen stellen

4. Getting things done: de kunst van stressvrije productiviteit

doelen stellen

5. Denk Groot En Wordt Rijk: succes is het resultaat van de manier waarop je denkt

doelen stellen

6. Focus AAN/UIT: Dicht de 4 concentratielekken en krijg meer gedaan in een wereld vol afleiding

doelen stellen

7. Stap in je grootsheid: hoe je onmiddellijk je mentale, emotionele, fysieke en financiële bestemming in eigen handen kunt nemen!

Wil je totale zelfbeheersing bereiken? Tony Robbins, een expert op het gebied van de psychologie van verandering geeft een plan op basis van de volgende vier stappen: 1) Creëer duidelijkheid over wat je wilt bereiken. 2) Wees bereid om actie te ondernemen; 3) Let op wat wel of niet werkt; 4) Blijf je aanpak veranderen om te bereiken wat je wilt.

doelen stellen

8. The Magic of Thinking Big

“Je bent wat je denkt”, schrijft David J. Schwartz in The Magic of Thinking Big. Je doelen overtreffen is mogelijk als je in jezelf gelooft. Overwin de faalangst en gebruik de kracht van een positieve houding om grote dingen te bereiken. “Als je gelooft dat iets mogelijk is, geloof dan echt, je verstand zal manieren vinden om het te doen. Door in een oplossing te geloven wordt de weg vrijgemaakt voor een oplossing.

doelen stellen

9. Macht der gewoonte: waarom we doen wat we doen en hoe we dat kunnen veranderen

Wat is er belangrijker als je probeert veranderingen te creëren in je leven, gezondheid en carrière: doelen stellen of gewoonten opbouwen?

De meesten van ons hebben geleerd dat dit het eerste is. Doelen helpen ons gefocust en in de goede richting te blijven. Maar hoewel doelen zeker belangrijk zijn, toont onderzoek aan dat het onze gewoonten zijn die uiteindelijk bepalen wat we doen en wie we worden.

Deze klassieker onderzoekt hoe we ons leven kunnen veranderen door onze gewoonten te veranderen.

macht der gewoonte

10. Doelen bereiken voor Dummies

De enige die jouw leven tot een succes kan maken, ben je zelf. De wens om te veranderen bestaat bij velen maar om daadwerkelijk iets te bereiken zul je aan de slag moeten. Of je nu privé of zakelijke doelen nastreeft, met het lezen van dit boek zet je een belangrijke stap.

doelen bereiken voor dummies

11. Creating Your Best Life

Caroline Miller, levenscoach en deskundige op het gebied van positieve psychologie, biedt een op onderzoek gebaseerde gids voor het stellen en behalen van je doelen door middel van interactieve beoordelingen en quizzes. Ontdek hoe je jezelf kunt coachen om doelen te stellen en fysieke en sociale omgevingen te creëren die succes bevorderen. Wanneer je één doel bereikt heeft het geluk dat je voelt een aanstekelijk effect dat je zal helpen om aanvullende doelen te bereiken.

creating your best life

12. The Art Of Setting Smart Goals: Set winning goals and live a life of abundance, success and achievement

Zoals de titel van dit boek aangeeft gaat het hier om het stellen van SMART-doelen. Het boek legt de structuur uit van dit systeem om doelen te stellen. Zelfs als je artikelen of andere boeken hebt gelezen over dit baanbrekende systeem kan je hier nog een paar handige stukjes informatie vinden.

the art of setting smart goals

13. Measure What Matters OKRs: The Simple Idea that Drives 10x Growth

Dit is een boek over het behalen van zakelijke doelen, maar de gepresenteerde voorbeelden en theorieën kunnen ook gebruikt worden voor persoonlijke doelstellingen.

Het boek benadrukt wat er in de naam staat en verwijst naar bedrijven zoals de Gates Foundation en Google die dit systeem gebruiken en enorme successen zijn geworden.

measure what matters

14. Giraffes Can’t Dance

Dit hartverwarmende verhaal gaat over een onwaarschijnlijke kandidaat in de danswereld.

De hoofdpersoon heeft niet het gemakkelijke vermogen om een geweldige danser te worden, maar hij heeft het hart om zijn droom na te jagen.

Met passie, doorzettingsvermogen en aanmoediging laat dit personage jonge lezers zien hoe ze kunnen doen wat ze willen.

doelen stellen

15. Atomic Habits

Mensen denken dat als je je leven wilt veranderen, je groot moet denken. Maar de wereldberoemde gewoontenexpert James Clear heeft een andere manier ontdekt.

Hij weet dat echte verandering voortkomt uit het samengestelde effect van honderden kleine beslissingen: twee push-ups per dag doen, vijf minuten vroeger opstaan. Hij noemt ze atomic habits.

In dit boek onthult Clear precies hoe deze minuscule veranderingen kunnen uitgroeien tot zulke levensveranderende resultaten. Hij onthult een handvol eenvoudige life-hacks (de vergeten kunst Habit Stacking, de onverwachte kracht van de twee minuten regel of de truc om de Goldilocks Zone binnen te gaan), en duikt in geavanceerde psychologie en neurowetenschappen om uit te leggen waarom ze ertoe doen.

Succes gebeurt niet per ongeluk. Mensen die veel presteren hebben vergelijkbare gewoonten en één daarvan is het stellen van effectieve doelen.

Iedereen kan zijn levensdoelen bereiken, maar het creëren van die levensdoelen met absolute duidelijkheid en ze nastreven met het besef dat fouten en misstappen die onderwer zullen gebeuren oefeningen in veerkracht zijn.

De hierboven genoemde boeken zijn hopelijk een geweldige plek om te beginnen voor iemand die zijn levensdoelen wilt bereiken.

Succes wordt gedefinieerd als het bereiken van een doel of verwezenlijking, en het is het individu dat dat doel moet definiëren.

Zonder de duidelijkheid en de interne drive om het te bereiken kunnen doelen mogelijk niet effectief worden bereikt.

Ik hoop dat je duidelijk vindt om een levensdoel na te streven en dat je dat doel ook bereikt. Bedankt voor het lezen.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *