De volgende uitspraken zullen je waarschijnlijk wel bekend voor komen, bv. van je ouders of één van je vrienden of familieleden: “dat is niet voor ons weg gelegd”, “denk toch eens realistisch” of “daar hebben we niet de juiste afkomst voor, dat is boven onze stand”, of “daar zijn we niet goed genoeg voor”, “daar zijn we niet slim genoeg voor”, “ik ben niet pessimistisch, ik ben realistisch” en wat nog allemaal.

Vergeet al die dingen. Je kan het die mensen ook niet kwalijk nemen, het is ook maar hun conditionering die spreekt.

Wat je kunt doen, wat je gaat doen en waar je in gaat slagen is totaal niet afhankelijk van je afkomst, bankrekening, uiterlijk, intelligentie, diploma,… Wat je kunt doen en wat je gaat doen is volledig afhankelijk van je gedachten, die bepalen wat er in nu in je leven gebeurt en wat er in je leven gaat gebeuren. Dat is in het verleden ook altijd zo al geweest, dat is nu zo en dat zal in de toekomst nog steeds zo zijn.

Als je met overtuiging en zekerheid dingen denkt , dan zullen die dingen zo zijn, zowel positieve als negatieve. Als je dat niet beseft en je denkt bv. “ik zal maar niet te hoog hopen, dan kan het ook niet tegenvallen”, saboteer je jezelf en je resultaten al op voorhand.

Je visie op het eindresultaat moet steeds het hoogst mogelijke zijn om er het maximum uit te halen.

Het geloof in jezelf is simpelweg de grootste factor die je resultaten in het leven gaat beïnvloeden. Iedere persoon z’n geloof in de hoeveelheid potentieel dat hij bezit bepaalt hoeveel actie die persoon gaat ondernemen, en de hoeveelheid actie die ondernomen wordt bepaalt op zijn beurt weer het resultaat dat die persoon behaalt.

Als mensen al op voorhand geloven dat ze weinig potentieel hebben, zullen ze als gevolg weinig actie ondernemen, wat op zijn beurt een slecht resultaat creëert. Vervolgens gaat dat slechte resultaat het geloof in het weinige potentieel weer versterken waardoor er nog minder actie ondernomen wordt en waardoor het volgende resultaat nog slechter wordt.

Ik kan je verzekeren dat ieder mens ongelimiteerd potentieel in zich heeft, dus als mensen dat geloof gewoon voor waarheid aannemen, dan zouden ze veel actie ondernemen, waardoor ze goede resultaten zouden behalen. Dat goede resultaat zou vervolgens het geloof in de hoeveelheid potentieel weer versterken enz. Daarom gaan winnaars altijd beter worden en verliezers slechter, daarom worden rijken rijker en de armen armer.

Het begint bij het geloof in jezelf en het momentum dat je daarmee opbouwt door goede resultaten te behalen. 

Leave a Comment