De Voordelen Van Yoga

Veel mensen zijn vertrouwd met de term “yoga”, maar een groot deel van deze mensen weet niet veel over wat het eigenlijk inhoud.

Dikwijls wordt bij yoga gedacht aan een fysieke training om flexibiliteit van de ledematen te bekomen of te onderhouden.

Maar yoga overtreft dit beperkte idee. Het is eigenlijk een grondige mentale en fysieke fitheidstraining. Het is iets dat je kan helpen in elk aspect van je leven, want het is immers het lichaam en de geest die de ruggengraat van het menselijk bestaan zijn.

Door de holistische benadering trekt yoga geen onderscheidende lijn tussen de wereld van lichaam en geest, het zijn de twee integrale onderdelen van een geheel dat niet gescheiden kan worden.

‘Asanas’, een term die je misschien al eens gehoord hebt, verwijst eigenlijk naar de poses en houdingen waarmee een allround training van lichaam en geest wordt  bereikt met yoga.

Dit soort training is iets wat een stevige steun kan bieden en je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit, concentratie en bloedsomloop verbeteren.

En dat niet alleen, het zal je ook voorzien van rust en energie die je mentale stress reduceert waardoor je je dagelijks werk in alle rust kan uitvoeren. Ongeacht het beroep dat je uitoefent – een huisvrouw, een kassierster in een supermarkt, een atleet of kantoormedewerker – yoga kan je helpen. Yoga kan je helpen om te doen wat je graag doet, met veel meer perfectie en tevredenheid.

Yoga kan ook een goede remedie bij verwondingen en ziekte zijn, maar voordat je een yoga routine gaat uitoefenen kan je best overleggen met je huisarts. Vooral in het geval van medische aandoeningen.

Je hebt enkele opties als je wilt beginnen met yoga. Je kan naar de plaatselijke yoga-instructeur gaan, als die er al is in de buurt. Of als je liever comfortabel thuis in alle rust aan yoga doet kan je altijd een yoga thuiscursus als leidraad gebruiken.

Klik hier om er meer over te lezen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *