Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

een nieuwe aarde

De Nieuwe Aarde volgens Eckhart Tolle

Heb je weleens gehoord van Eckhart Tolle? Hij is een spiritueel leraar en schrijver van bestsellers als “De kracht van het nu” en “Een nieuwe aarde“. Zijn idee over een “nieuwe aarde” is echt interessant, omdat het gaat over het veranderen van ons bewustzijn. Volgens hem moeten we ons bewust worden van onze innerlijke waarheid en onze verbondenheid met alles om ons heen, om te groeien als soort.

Wat is de “nieuwe aarde” volgens Tolle?

Maar wat bedoelt hij precies met een “nieuwe aarde”? Hij beschrijft het als een staat van bewustzijn waarin we ons bewust zijn van onze innerlijke waarheid en onze verbondenheid met alles om ons heen. Hierdoor krijgen we een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen.

Hoe bereiken we de “nieuwe aarde”?

Dus hoe bereiken we die “nieuwe aarde”? Volgens Tolle kan het door mindfulness en meditatie te beoefenen, door oude, destructieve gedachten en gedragspatronen los te laten en door te werken aan een dieper begrip van onze innerlijke waarheid en onze verbondenheid met de wereld.

Passage uit het boek “Een nieuw aarde” van Eckhart Tolle

Ongelukkig-zijn of negativiteit is een ziekte op onze planeet. Wat vervuiling op het uiteerlijke niveau is, is negativiteit innerlijk. Het is overal te vinden, niet alleen op plaatsen waar mensen niet genoeg hebben, maar nog meer waar ze meer dan genoeg hebben. Is dat verbazingwekkend? Nee, De wereld van de rijken is nog meer geïdentificeerd met vorm, verdwaald in inhoud, gevangen in het ego. 

Mensen geloven dat ze voor hun geluk afhankelijk zijn van gebeurtenissen, dat wil zeggen, afhankelijk van vorm. Ze beseffen niet dat wat er gebeurd het meest instabiele in het heelal is. Het veranderd voortdurend. Ze zien het huidige moment als iets dat bedorven is door iets wat gebeurd is of als tekortschietend omdat er iets had moeten gebeuren wat niet gebeurd is. En zo missen ze de diepere volmaaktheid die inherent is aan het leven zelf, een volmaaktheid die er altijd is, die verheven is boven wat er gebeurt of niet gebeurt, boven vorm. Aanvaard het huidige moment en vind de volmaaktheid die dieper is dan alle vormen en onberoerd is door de tijd. 

De vreugde van Zijn, het enige ware geluk, kan niet komen door vorm, dat wil zeggen, door iets wat je bezit, een prestatie, persoon of gebeurtenis – door alles wat er gebeurt. Die vreugde kan niet bij je komen – nooit. Ze komt voort uit de vormloze dimensie in je, uit bewustzij, en is dus één met wie je bent.

Conclusie

Het klinkt misschien als een groot proces, en dat is het ook. Het vereist tijd en toewijding. We moeten ons bewust worden van onze gedachten en gevoelens, we moeten ons losmaken van oude, destructieve gedachten en gedragspatronen en we moeten werken aan een dieper begrip van onze innerlijke waarheid en onze verbondenheid met de wereld om ons heen. Maar volgens Tolle is het de enige manier om de “nieuwe aarde” te bereiken. Door ons bewust te worden van onze innerlijke waarheid en onze verbondenheid met de wereld om ons heen, kunnen we groeien als individuen en als soort.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *