Jij hebt de volledige controle over je levenservaring, je kan alles krijgen wat je maar wilt in het leven, alles wat je maar mogelijk kan inbeelden is mogelijk.

Je hebt het vermogen om je dromen te manifesteren met de kracht van je gedachten.

En dat zijn nog maar een paar van de beloften die de “Law of attraction” goeroes maken. Zijn dit valse beloften?

Wat is de Law Of Attraction?

Beknopt uitgelegd: Waar je ook om vraagt, je zal het ontvangen, als je erin gelooft. En wat is een geloof? Niks meer dan herhaalde gedachten.

Gedachten zijn de vibraties waar de Law of Attraction op reageert. Of je je nu focust op dingen die je niet wilt of dingen die je wel wilt, het resultaat van je gedachten zal altijd naar je terug vloeien. Met andere woorden, elke gedachte waar je geloof aan hecht zal zich uiteindelijk in je levenservaring manifesteren. Je levenservaring is een expressie van je geloofsovertuigingen.

Eén van de vragen die je jezelf zou kunnen stellen is: ”is het voor iedereen mogelijk om precies te krijgen wat ze willen in het leven?”, Kan iedereen die de Law of attraction gebruikt om materiële rijkdom te creëren bv. miljonair worden? “

Het antwoord is, nee. Wat er meestal niet bij verteld wordt is dat je met de law of attraction niet de kracht hebt om exact te bepalen hoe je geloofsovertuigingen zich in je leven gaan manifesteren.

Begrijp me niet verkeerd, je hebt de absolute controle over wat je in je levenservaring gaat aantrekken, maar je weet alleen niet hoe het zich gaat manifesteren.

De details moet je zichzelf laten uitwerken.

Hoe werkt het nu echt?

De law of attraction geeft je niet het vermogen om de situaties die je tegenkomt in het leven precies te plannen. Wel geeft het je de mogelijkheid om te bepalen met welke emotionele ervaring de gebeurtenissen die in je leven opduiken en de mensen die je leven in-en uitgaan zullen voorbestemd zijn om je te inspireren als je levenssituaties zich ontplooien.

En hoe zit het dan met vrije wil? Geen enkele ziel heeft de kracht om een inbreuk te maken op de vrije wil van een andere ziel. Alle uitdrukkingen van de ziel zijn soeverein. Maar hoe komt het dan dat je met de law of attraction de kracht hebt om je levenservaring te bepalen als je niet de kracht hebt om de mensen in je leven te laten doen wat je wilt?

Het zit ‘m in de energie die je uitstraalt, elke gedachte die je denkt is als een energetische impuls. Die energetische impulsen zend je constant uit. Eigenlijk zend je je geloofsovertuigingen over het leven constant het universum in, door dat uitzenden trek je energetische impulsen aan in je levenservaring die resoneren met je geloofsovertuigingen.

Tijdens dit creatieve precies wordt er nooit inbreuk gemaakt op de vrije wil van andere zielen omdat betrokkenheid van een ziel bij de levenservaring van een andere ziel is gebaseerd op de samenwerking van compatibele behoeften en belangen in plaats van een wedstrijd om te bepalen welke ziel dominantie heeft boven de andere.

Met betrekking tot de situaties die in je levenservaring tot stand komen moet je weten dat elke situatie die je in je leven meemaakt zich voordoet met de bedoeling om andere specifieke gevoelens en emoties te inspireren die met je geloofsovertuigingen geässocieerd zijn.

Je kunt niet kiezen welke situaties zich voordoen en in welke volgorde ze zich voordoen. Maar je kan er dus wel op vertrouwen dat alle situaties die zich voordoen in je leven de versteviging van je gekozen geloofsovertuigingen zullen inspireren, dat is nu net de law of attraction.

Ik heb veel boeken gelezen over dit onderwerp maar dit boek blijft naar mening toch het beste.

Dit is een geweldig boek met praktische handvatten en oefeningen om meer positieve energie aan te trekken in je leven, en dus meer van je dromen waar te maken.

Via de law of attraction nodigen wij de gebeurtenissen en dingen in ons leven uit, en de intentie en intensiviteit waarmee wij aandacht geven aan onze wensen en verlangens is de voorbereiding op de onvermijdelijke komst van die dingen in ons leven. Zo werkt het leven en zo werkt het universum.

Bekijk het hier.

Leave a Comment