Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

De Kracht Van Volle Maan Energie

Een volle maan is iets heel speciaals en unieks. Het lijkt wel alsof de kracht van de volle maan alles beïnvloedt: onze emoties, onze hormonen,… Maar hoe komt dit en waarom voelen we ons net zo anders tijdens de volle maan? Je leest het hieronder allemaal.

Invloed van volle maan op de mens

Je zal het misschien al wel gemerkt hebben telkens wanneer de maan bijna vol en uiteindelijk helemaal vol is, dat de volle maan energie een enorme invloed heeft op je gemoed, je slaappatroon en je eigen energie. De invloed van volle maan op de mens is iets dat nog niet bij iedereen bekend is, maar veel krachtiger is dan je soms kan denken. De maan is enorm krachtig, denk maar aan hoe enkel de energie van de volle maan ervoor kan zorgen dat de getijden van de zee ontstaan zijn – en dat er tot op de dag van vandaag nog steeds eb en vloed bestaat. Zo ook, heeft de energie van de volle maan invloed op ons.

Invloed van de volle maan op onze emoties

Wanneer de maan vol is, heeft dit ook een grote invloed op onze emoties. Zo kan het zijn dat je alles veel meer diepgaand en intens voelt, dat er sommige dingen duidelijker op de voorgrond komen die je ervoor niet helemaal durfde te uiten, … Het is compleet normaal dat onze emoties wat verstoord zijn tijdens deze periode. Het is ook mogelijk dat je je veel meer emotioneel voelt dan anders, en dat je meer huilt. Hiervoor weet je misschien niet altijd de exacte reden, maar dat is helemaal niet erg. Het is tijdens deze periode heel belangrijk om alles los te laten en dit geldt dus ook voor emotie. Emoties die niet geuit worden, krop je namelijk op en manifesteren zich later dan wel in een andere vorm, zoals bijvoorbeeld fysieke kwaaltjes. Zorg er dus zeker voor dat je je lichaam de rust gunt en toelating geeft zodat de nodige transformatie plaats kan vinden om alles te verwerken en los te laten wat niet langer in je leven hoeft te zijn.

Invloed van de volle maan op onze hormonen

Ook op onze hormonen heeft de maan een grote invloed als ze vol is. Zo is de volle maan al vaak gelinkt aan slaapgedrag. De activiteit in de hersenen die gelinkt is met diepe slaap, nam aanzienlijk af, en er was minder melatonine (het slaaphormoon) aanwezig in de hersenen van proefpersonen tijdens de volle maan. Ook op de menstruatiecyclus van de vrouw heeft de volle maan soms effect: zo lopen de menstruatie cycli van vrouwen regelmatig samen met de cyclus van de maan en beginnen ze één of twee dagen voordat de maan vol is, te menstrueren.

Een tijd om te reinigen en los te laten

De volle maan is gekend om het begin te zijn van transformatie voor de mens. Deze periodes zijn heel krachtig om ons te leren loslaten wat ons niet langer dient, en om opnieuw te beginnen met een schone lei, zonder last op onze schouders die we meedragen zonder reden.

Manifesteren tijdens volle maan

Om deze reiniging en het loslaten tijdens de volle maan nog meer kracht bij te zetten, kan het heel goed helpen om te manifesteren wat je in je leven wil roepen na de volle maan. Ook de visualisatie techniek werkt hiervoor zeer goed – dit is een soort manifestatie waarbij je je gewenste doelen en kortom het leven dat je voor jezelf in gedachten hebt, te visualiseren. Dit gaat zo ver als je zelf wil, waarbij je je voor de geest kan halen hoe je huis er zou uitzien, hoe je ideale droompartner er zou uitzien, waar je graag zou willen wonen en hoe de omgeving rondom je is,… Hoe meer je in detail treedt, hoe krachtiger de visualisatie (en dus de manifestatie).

Mediteren bij volle maan

Je kan deze visualisatie techniek ook gebruiken tijdens je meditatie gedurende de volle maan – hierdoor breng je jezelf in een soort trance en kan je jezelf nog meer en intenser laten gaan in het proces van het visualiseren van je dromen.

Nieuwe maan ritueel

Zozeer als rituelen tijdens de volle maan om los te laten en te reinigen een aanrader zijn, zijn rituelen uitvoeren tijdens de nieuwe maan dat ook. De nieuwe maan staat volledig in het teken van ‘een nieuw begin’, en is dus vanzelfsprekend de beste periode om een nieuw begin in je leven in te roepen. Of het nu op vlak van carrière, liefde of vriendschap is, een ritueel tijdens de nieuwe maan helpt je ermee. Zo kan je net zoals tijdens de volle maan ook mediteren en tijdens de meditate een visualisatie oefening doen, waarbij je je voorstelt hoe je ‘nieuw begin’ er zou uitzien. Daarnaast kan je ook een manifestatie uitvoeren, en dit kan je doen door op te schrijven wat je wil verwelkomen in je leven, hoe uitgebreid hoe beter. Ook een vision board kan helpen, dit is een soort poster dat je maakt, waarop je dingen schrijft of foto’s plakt die te maken hebben met wat je in leven wil roepen – en die die dingen voorstellen. Door dan dagelijks naar dit vision board te kijken, zorg je ervoor dat je deze zaken zelf manifesteert en in je leven roept.

Intenties zetten tijdens de nieuwe maan

Een nieuwe maan is ook het ideale moment om een intentie in te zetten voor de komende maand. De maan zorgt namelijk voor een extra boost energie inzake nieuwe intenties. Zo kan je bijvoorbeeld als intentie zetten dat je meer tijd voor jezelf zal nemen, of dat je een nieuwe sport of hobby zal beginnen. Tijdens de nieuwe maan kan je dus vragen wat je wil, en uit je leven laten vloeien wat niet meer wrkt voor jou.

Heb jij al ervaring met het voelen van hoe de maan jouw lichaam, emoties en hormonen beïnvloedt of heb je zelf thuis al eens een ritueel, meditatie of manifestatie uitgevoerd tijdens de volle of nieuwe maan? Deel het dan zeker met ons hieronder in een reactie!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *