De Beste Manier Om Te Ontstressen Volgens Je Sterrenbeeld

Dit verlaagt je stress volgens je sterrenbeeld!

Ieder mens krijgt in zijn of haar leven regelmatig te maken met stress. Ons sterrenbeeld kan ons inzicht geven in hoe wij ons zelf hierin kunnen ontzien. Stress wordt veroorzaakt door verschillende triggers. Dit is dan ook bij ieder sterrenbeeld anders. Niet zo raar natuurlijk dat ieder sterrenbeeld ook een andere manier heeft om met deze stress om te gaan. Ervaar jij moeite met het verlagen van je stress level? In dit artikel bespreken we van ieder sterrenbeeld de triggers en wat je kunt doen om te ontspannen.

Ram

Als je een ram bent dan merk je misschien wel dat je de neiging hebt om je dagen overvol in te delen. De ram is de leider van de sterrenbeelden en nemen graag de koe bij de hoorns. Rammen plukken de dag met volle snelheid.

Soms vergeet een Ram echter dat we allemaal, maar mensen zijn en zoals bij alle mensen zwakt ook de energie van een ram af. Krijg je de indruk dat je energie minder wordt of krijg je het gevoel dat je teleurgesteld bent in jezelf en anderen ook teleurstelt? Dit is de manier waarop de stress bij jouw naar binnen sluipt ram!

Ram, het is oké om te ontspannen. Je verdient het echt wel om een dagje je planning leeg te maken en om helemaal niets te doen. Je energie peil zal omhooggaan en je kunt op een iets minder gehaast tempo genieten van je leven.

Stier

Als je een stier bent dan herken je misschien je sterke werkethiek en je wil dat alles vanaf de eerste keer perfect wordt gedaan. Dit vraagt tijd. Als jij denkt aan falen stier, dan maakt je dit erg van streek. Op het moment dat een groot project van de grond af komt dan ervaar je de angst dat je niet genoeg tijd hebt om dit project zonder fouten af te ronden.

Neem een stapje terug, stier. Het is oke om niet alles perfect te doen. Niemand is perfect en dit wordt ook van jouw niet verwacht. Denk niet over ieder klein detail door en wees wat zachter voor jezelf. Falen hoort nu eenmaal bij het leven en het is aan jouw de taak om dit te gaan zien als een leer en groei kans.

Tweeling

Tweelingen hebben vaak geen rust in hoofd en zijn continu aan het nadenken. Je actieve geest brengt vaak het overdenken van situaties mee en dit kan een trigger voor je stress zijn. Tijdens een gesprek kun je jou geduld verliezen op het moment dat je denkt dat je gesprekspartner een stenen muur is.

Geef je hoofd rust, tweeling. Jouw overactieve geest heeft een uitlaatklep nodig om je stress te verslaan. Pak alle ideeën die in je hoofd zitten en geef deze een creatieve uitlaatklep. Ga bijvoorbeeld schilderen, schrijven of dansen. Ook kun je jouw behoefte aan goede gesprekken voldoen als je vaker op plekken komt waar veel mensen zijn.

Kreeft

Kreeften zijn bang om gekwetst te worden of dat ze niet worden begrepen. Je behoefte aan zekerheid en de gewoonte om je gevoelens te onderdrukken zorgt ervoor dat alles een grote stressbal wordt.

Ontwar je stressbal kreeft, en laat mensen weten hoe je je voelt. Ook kan het je helpen om anderen mensen niet jouw zekerheid te laten zijn. Diep mediteren kan een ontspanning en een verademing voor je zijn. Bovendien kan meditatie ook een bron van energie zijn zodat je beter bestand bent tegen stressvolle tijden.

Leeuw

Leeuwen hebben graag de controle over ieder aspect van hun leven. Zodra je de controle verliest over een situatie dan verlies jij jezelf.

Leeuw, accepteer dat het leven zich niet laat controleren. Dit maakt je leven een stukje makkelijker en verlaagt je stress. Op het moment dat je de controle loslaat zal je begrijpen dat dit de sleutel is tot een minder stressvol leven. Leer jezelf om te leven in het moment en probeer niet ieder aspect en detail te controleren. Je stress zal dan beginnen te verdwijnen.

Maagd

Een maagd maakt plannen en lost problemen op, maar denkt eerst zorgvuldig over ieder klein detail na. Als jij iemand kunt helpen dan voel je jezelf nuttig en goed. Je eigen problemen oplossen vindt je echter lastig.

Het oplossen van andermans problemen is niet jouw verantwoordelijkheid, Maagd. Zet jezelf voor de verandering eens op de eerste plaatst. Je kritische opmerkingen naar jezelf toe is nergens voor nodig. Je bent bang voor verandering omdat je teveel over van alles nadenkt. Probeer iets nieuws of onbekends uit en je zal zien dat je de tijd van je leven hebt.

Weegschaal

Jij gaat door het leven met het motto ‘ vrede, liefde en rechtvaardigheid’. Onrecht is een stresstrigger, maar de confrontatie aangaan is ook geen makkelijke weg.

Voel jij jezelf oneerlijk behandeld? Op het moment dat je het voelt, spreek het uit, Weegschaal. Als je iemand duidelijk kunt maken dat jij je onredelijk behandelt voelt in een kort en bondige reactie, vermijd je confrontratie door je zachte karakter. Dit zal uiteindelijk stress verminderen doordat je niet je hoofd breekt over het wel of niet uitspreken van woorden.

Schorpioen

Je vindt het moeilijk om je gevoelige kant te laten zien. Vanuit daar gaan mensen vaak gemakkelijk over je grenzen heen en dit bezorgt jouw ontzettende stress.

Als je deze stress uit je leven wilt halen, Schorpioen, zal je kenbaar moeten maken wanneer iemand over jouw grenzen heen gaat. Zodra anderen weten waar jouw grenzen liggen zul je voor jezelf een kalmere omgeving maken.

Boogschutter

Jouw vrijheid is voor jouw heel erg belangrijk. Het opvolgen van regels van anderen kan jouw grote stress bezorgen. De onafhankelijke boogschutter die je bent kan ook stress ervaren met betrekking op verbintenissen.

Het verminderen van deze stress betekent tijd vrij maken voor jezelf, Boogschutter. Ga ontdekken en ga naar buiten. Zorg ervoor dat de boogschutter in jouw regelmatig de vrijheid krijgt waar hij zo van houdt.

Steenbok

Je neemt alleen genoegen met datgeen wat je wilt. Een steenbok eist veel van zichzelf en dit bezorgt je erg veel stress. Als je hier niet aan voldoet loopt je lichaam over van de spanning, en voldoe je wel aan je eisen vergeet je soms om te ontspannen.

Wees niet zo hard voor jezelf, Steenbok, en kijk met compassie naar je eisen steenbok. Maak tijd vrij voor de dingen waar je echt van geniet en je zult merken dat de stress begint af te nemen.

Waterman

Voor jouw is tijd essentieel. Zodra jij het gevoel hebt dat je niet genoeg tijd hebt dan loop je over van de stress. Je kunt nogal nerveus zijn en als je niet alles op jouw manier gedaan krijgt loopt de spanning je lichaam en geest binnen.

Pauzeer, Waterman. De tijd is niet je vijand en door dit te erkennen zal je stresslevel naar beneden gaan. Je zult ook meer dingen voor elkaar krijgen in plaats van alles snel-snel af te raffelen.

Vissen

In publiek spreken is een van jouw grootste triggers. Als vis heb je liever niet alle ogen op jouw gericht en als je denkt dat je blootgesteld wordt draait je mentale toestand overuren. Je privacy is zeer belangrijk voor jouw en zodra iemand de indruk geeft dat deze wordt geschonden sta jij alweer stijf van de stress.

Maak tijd vrij om alleen met je emoties te zijn, Vissen, en leer deze ook echt te begrijpen en verwerken. Je zult merken dat je stress vermindert als je begrijpt hoe je de negatieve energie om je heen kunt verslaan. Vertrouw jezelf, Vissen.

Photo by Yan Krukov from Pexels

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *