Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

De Beste en Krachtigste Kristallen Voor Jouw Sterrenbeeld

Kristallen bij sterrenbeelden zoeken is soms best lastig. Elk sterrenbeeld heeft haar eigen kristal of edelsteen welke gevonden kan worden door te kijken naar de planeet die aan een sterrenbeeld verbonden is. Gelukkig hoef je dit zelf niet uit te zoeken, wij hebben dat namelijk al voor je gedaan. We zullen de kristallen per sterrenbeeld behandelen. Om het opzoeken makkelijker te maken hebben we de sterrenbeelden verdeeld in elementale groepen (Vuur, Aarde, Lucht en Water). De kristallen zijn niet alleen mooi, hun energie sluit goed aan bij je sterrenbeeld en zullen je positieve energie en spirituele verdieping brengen. Je kunt ze bij je dragen of bijvoorbeeld een speciale plek in huis geven. Hier zijn alle kristallen voor al de sterrenbeelden:

De vuurtekens

Teken: Ram (Kardinaal teken)
Periode: 21 maart tot 19 april
Planeet: Mars
Kristallen sterrenbeeld Ram: Rode koraal edelsteen

Ram sterrenbeeld kristallen zijn natuurlijk rood van kleur. Mars heerst over de ram en staat bekend als de Rode Planeet. De Rode koraal edelsteen past daarom uitstekend bij de ram. De rode steen helpt de negatieve effecten van de planeet te verzachten. Mars staat immers voor oorlog, bloed en haar invloed kan op de ram erg sterk zijn. De Rode koraal edelsteen helpt de drager ervan deze invloeden af te weren zodat enkel de positieve effecten van de planeet de drager beinvloeden.

Teken: Leeuw
Periode: 23 juli tot 22 augustus
Planeet: Zon
Kristallen sterrenbeeld Leeuw: Zonnesteen

De leeuw en de zon zijn al sinds oudheid met elkaar verbonden. De leeuw is het symbool van koningschap en de zon zag men vroeger als de god, de koning van alles. Niet zo raar dat we bij de leeuw dus de Zonnesteen zien. De Zonnesteen is een lichte steen, geel van keur en brengt de drager veel positieve energie. Ze maakt sterk en helpt tegen stress en uitputting.

Teken: Boogschutter
Periode: 22 november tot 21 december
Planeet: Jupiter
Kristallen sterrenbeeld Boogschutter: Saffier (geel)

Bij de boogschutter zien we de gele Saffier. Deze steen brengt geluk door een sterk inzicht, moraal en een scherpe geest. Het prachtige kristal beschermt de drager tegen een accidentele dood en geeft mentale rust, moed en geluk. Gele Saffier vermindert ook de neiging om boos te worden.

De Aardetekens

Teken: Steenbok (Kardinaal teken)
Periode: 22 december tot 19 januari
Planeet: Saturnus
Kristallen sterrenbeeld Steenbok: Obsidiaan (zwart)

Bij de steenbok zien we Obsidiaan, belangrijk is onderscheid te maken tussen de sneeuwvlok Obsidiaan en de volledig zwarte Obsidiaan. De steen is erg krachtig en confronterend, soms vindt men haar te sterk. In dit geval kan een sneeuwvlok Obsidiaan uitkomst bieden. De witte vlokken in de steen maken haar wat lichter en minder hard.

De Obsidiaan absorbeerd negatieve energie. Het is een beschermende steen welke ook zeer geschikt is voor meditatie. De steen brengt de steenbok verdieping, geeft extra focus en diepgang. Soms problematisch is dat de steen door het absorberen van negatieve energie uiteindelijk dermate verzadigt raakt dat ze confronterend kan worden en depressie kan brengen. Het geregeld reinigen van de steen kan helpen deze negatieve invloeden te verminderen.

Teken: Maagd
Periode: 23 augustus tot 22 september
Planeet: Ceres
Kristallen sterrenbeeld Maagd: Peridoot

De Peridoot is het kristal voor de maagd. Peridoot geeft kracht en vitaliteit. Ze hebben een kalmerend effect op de drager. Er wordt ook gezegd dat ze geluk en warmte in het leven van mensen brengen. Ze vergroten de kracht bij mensen en verminderen angst. Wanneer ze als ketting worden gebruikt, worden ze een beschermer tegen negatieve emoties.

Teken: Stier
Periode: 20 april tot 20 mei
Planeet: Venus
Kristallen sterrenbeeld Stier: Diamant

De altijd hard werkende stier heeft als kristal de diamant. De steen weerspiegelt rijkdom, kracht en volharding. De stier staat voor kracht en rijkdom, denk aan de stier voor het beursgebouw in New York City. Diamant staat natuurlijk ook voor die rijkdom. De heldere steen kan de focus van de stier vergroten waardoor deze nog sneller tot haar beoogde doel komt. De kracht van de diamant gaat ook hand in hand met de kracht van de aarde het element van de stier.

De Luchttekens

Teken: Weegschaal (Kardinaal teken)
Periode: 23 september tot 22 oktober
Planeet: Nemesis
Kristallen sterrenbeeld Weegschaal: Opaal

De Opaal is het kristal voor de weegschaal. De altijd afwegingen makende weegschaal met een sterk gevoel voor rechtvaardigheid heeft een goede band met de Opaal. De witte steen geeft zuiverheid weer, ze helpt met het vinden van balans. Hierdoor helpt ze tegen het soms afwegen tot aan piekeren toe van de weegschaal. De Opaal geeft kracht welke kan helpen met het doorhakken van knopen. Ze geeft een innerlijke richting aan wat de weegschaal kan helpen meer tot zijn of haar zelf te komen en minder mee te laten lopen met andere.

Teken: Waterman
Periode: 20 januari tot 18 februari
Planeet: Uranus
Kristallen sterrenbeeld Waterman: Sodalietsteen (wit)

Sodalietsteen vormt een aanvulling op de planeet Uranus en verfraait haar energie. De steen van combineerd rationaliteit met intuïtie. De blauwige kleur doet denken aan het water, waar de waterman zich goed bij vinden kan. De kalme energie en helderheid versterken de positieve effecten van het sterrenbeeld voor de drager van de Sodalietsteen.

Teken: Tweelingen
Periode: 21 mei tot 20 juni
Planeet: Mercurius
Kristallen sterrenbeeld Tweelingen: Smaragd

De tweeling heeft het kristal Smaragd als steen. Tweeling sterrenbeeld kristallen zoals de Smaragd staan voor communicatie, intuïtie, onderwijs en intelligentie. Het zijn kenmerken van de steen welke goed aansluiten bij die van de tweeling. De steen heeft een sterke band met de planeet Mercurius en maakt de drager intelligent en wijs. De steen is prachtig groen en door haar kleur heeft ze ook een associatie met geld. De Smaragd brengt hierdoor rijkdom en geluk is de gedachte.

De Watertekens

Teken: Kreeft (Kardinaal teken)
Periode: 21 juni tot 22 juli
Planeet: Aarde
Kristallen sterrenbeeld Kreeft: Robijn

De geboortesteen van de Kreeft is Robijn. Het sterrenbeeld resoneert ook met Chalcedoon, Maansteen, Parel, Saffier en Smaragd. Als het gaat om spirituele rijken, is Kreeft synoniem met leven en liefde, en met romantiek en passie. Robijn is een prachtige steen met een oogverblindende kleur in verschillende tinten. Haar kleur straalt intens op dezelfde manier als haar energie, het stimuleren van passie en vitaliteit voor het leven.De energie van de Robijn ondersteunt de kreeft bij het behouden van de rijkdom in hun leven. Het heeft ook krachtige energie voor psychische bescherming die een schild vormt tegen psychische aanvallen.

Teken: Schorpioen
Periode: 23 oktober tot 21 november
Planeet: Pluto
Kristallen sterrenbeeld Schorpioen: Topaas

Topaas is er in vele tinten, maar de gele Topaas is het beste voor degenen die het sterrenbeeld schorpioen delen. Topaas staat voor empathie en sereniteit, ze geeft balans aan de schorpioen. De schorpioen is immers verleidelijk, sexy, heeft klasse en trekt overal de aandacht. De vaak wild levende schorpioen is altijd op zoek naar genot en plezier. Hierbij mist de schorpioen soms empathie voor andere, ze zijn te druk bezig met zichzelf. De Topaas helpt de schorpioen met afremmen wanneer dat nodig is, en met het vinden van wat rust in het drukke en levendige schorpioenen bestaan.

Teken: Vissen
Periode: 19 februari tot 20 maart
Planeet: Neptunus
Kristallen sterrenbeeld Vissen: Lapis lazuli

Lapis lazuli of de Azuursteen is de steen voor het teken vissen. De intens blauwe kleur met vaak enkele goud achtige lijnen doen denken aan de zee en het strand. De Sumeriërs geloofden dat de geest van hun goden in de steen leefde, terwijl de oude Egyptenaren het zagen als een symbool van de nachtelijke hemel. Sinds de vroegste tijden wordt lapis lazuli geassocieerd met kracht en moed, royalty en wijsheid, intellect en waarheid. De steen heeft een link met de planeet Neptunus, maar misschien interessanter: De Sumeriërs geloofde dat de goden uit de lucht kwamen en in de zee vielen voor ze contact maakte men de mens. Ze noemde hen vismensen! Er werd gezegd dat Oannes, de voornaamste god in de Sumerische mythologie, met de andere goden in een onderwaterpaleis woonde.

Heb jij het kristal al welke bij jouw sterrenbeeld past? Laat het ons weten in de comments.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *