Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

De Beste Deepak Chopra Quotes

Deepak Chopra is één van de bekendste gezichten in de wereld van persoonlijke ontwikkeling. Als voormalig arts verliet Chopra een veelbelovende carriére in een Amerikaans ziekenhuis omdat hij ontgoocheld geraakte door de westerse geneeskunde, die zich volgens hem vooral op kortetermijnoplossingen richt. Vervolgens zou hij zijn onderzoek naar alternatieve geneeswijzen verder zetten.

Als auteur, journalist en spreker heeft Chopra in totaal 14 internationale bestsellers en 86 boeken gepubliceerd en is hij regelmatig te gast geweest op de Oprah Winfrey Show, waar hij veel heeft gedaan om de oosterse benaderingen van holistische gezondheid en welzijn populair te maken bij het grote publiek.

Enkele van de meest populaire boeken van Deepak Chopra zijn: ‘De zeven spirituele wetten van succes’, ‘Leven in overvloed’, ‘Het zelfhelend vermogen’ en ‘Het geluk in jezelf’.

In juni 1999 noemde Time Magazine Deepak Chopra de “dichter-profeet van de alternatieve geneeskunde” en één van de 100 beste helden van de 20e eeuw.

Vandaag hebben we een geweldige verzameling van 44 diepe en betekenisvolle Deepak Chopra quotes. Serieus, deze quotes zijn heel krachtig. Bekijk ze hieronder.

1. Het leven geeft je voldoende tijd om te doen wat je maar wilt als je in het huidige moment blijft.

2. We moeten voorbij het constante geschreeuw van het ego gaan, voorbij de instrumenten van logica en rede, naar de stille, rustige plek in onszelf: het rijk van de ziel.

3. Ondanks alle vooruitgang weet de moderne geneeskunde nog steeds maar minder dan 10 procent van wat je lichaam instinctief weet.

4. In mijn definitie van bewustzijn is bewustzijn hetzelfde als leven. Wat wijsheidstradities ook wel geest noemen.

5. Meditatie zorgt ervoor dat het hele zenuwstelsel in een samenhangend veld gaat.

6. De hoogste prestatieniveaus komen voor mensen die gecentreerd, intuïtief, creatief en reflectief zijn – mensen die weten dat ze een probleem als een kans moeten zien.

7. Elke keer dat je in de verleiding komt om op dezelfde oude manier te reageren, vraag jezelf dan af of je een gevangene van het verleden of een pionier van de toekomst wilt zijn.

8. Als je je op succes concentreert, heb je stress. Maar als je uitmuntendheid nastreeft is succes gegarandeerd.

9. De ergste vloek die iemand kan overkomen is stagnatie, een banaal bestaan, de stille wanhoop die voortkomt uit een behoefte aan conformiteit.

10. In het begin was ik erg bang, totdat Meester me vertelde dat pijn niet de waarheid is, het is wat je moet doorstaan om de waarheid te vinden.

11. De angst voor de dood komt voort uit een beperkt bewustzijn.

12. Seks gaat altijd over emoties. Goede seks gaat over vrije emoties. Slechte seks gaat over geblokkeerde emoties.

13. Loop met degenen die de waarheid zoeken … Ren weg van degenen die denken dat ze de waarheid hebben gevonden.

14. Zelfs als je denkt dat je leven helemaal in kaart is gebracht gebeuren er dingen die je lot bepalen op manieren die je je misschien nooit had voorgesteld.

15. Je kan de rest van je leven geen positieve keuzes maken zonder een omgeving die die keuzes gemakkelijk, natuurlijk en plezierig maakt.

16. Ga altijd voor je passies. Vraag jezelf nooit af of het realistisch is of niet.

17. Jij alleen beoordeelt je waarde en jouw doel is om oneindige waarde in jezelf te ontdekken, ongeacht wat iemand anders denkt.

18. Als je moeilijkheden hebt met je partner, heb je met jezelf te maken. Elke fout die je in hen ziet duid op een ontkende zwakte in jezelf.

19. Iedereen handelt vanuit zijn eigen bewustzijnsniveau. Dit is alles wat we onszelf of iemand anders kunnen vragen. Hoe kwetsend iemand ook is, hij doet zijn best, gezien de grenzen van zijn bewustzijn.

20. Iedereen handelt vanuit zijn eigen bewustzijnsniveau. Dit is alles wat we van onszelf of iemand anders kunnen vragen. Hoe kwetsend iemand ook is, hij doet zijn best gezien de grenzen van zijn bewustzijn.

21. De fysieke wereld, inclusief ons lichaam, is een reactie van de waarnemer. We creëren ons lichaam terwijl we de ervaring van onze wereld creëren.

22. De echte sleutel is om in een omgeving te leven waarin de geest zich vrij voelt om het goede te kiezen in plaats van door gewoonte en traagheid te worden gedwongen het verkeerde te kiezen.

23. Als jij en ik op dit moment maar één gedachte hebben over geweld of haat tegen iemand in de wereld, dan dragen we bij aan de verwonding van de wereld.

24. Rijkdom is de geleidelijke realisatie van waardige doelen, het vermogen om lief te hebben en compassie te hebben, zinvolle en zorgzame relaties.

25. Hoe minder jij je hart voor anderen opent, hoe meer je hart lijdt.

26. Ik hou niet van het woord ‘zelfhulp’. Zelfbewustzijn, ja, maar geen zelfhulp.

27. Mensen moeten weten dat ze alle tools in zich hebben. Zelfbewustzijn, dat wil zeggen bewustzijn van hun lichaam, bewustzijn van hun mentale ruimte, bewustzijn van hun relaties – niet alleen met elkaar, maar met het leven en het ecosysteem.

28. Je moet de plek in jezelf vinden waar niets onmogelijk is.

29. Succes komt wanneer mensen samenwerken, mislukking gebeurt meestal alleen.

30. Er zijn geen extra stukken in het universum. Iedereen is hier omdat hij of zij een plek heeft om in te vullen, elk stukje moet in de grote puzzel passen.

31. Bewaar de stilte in jezelf te midden van beweging en chaos.

32. De manier waarop je denkt, de manier waarop je je gedraagt en de manier waarop je eet kan je leven met 30 tot 50 jaar beïnvloeden.

33. Onze geest beïnvloedt de activiteit van de hersenen, die dan op hun beurt alles beïnvloeden. Perceptie, cognitie, gedachten en gevoelens, persoonlijke relaties… ze zijn allemaal een projectie van jou.

34. Er is geen scheiding tussen lichaam en geest… Zelf en anderen ontstaan samen en vallen voortdurend weg.

35. We leven allemaal met dogma’s die we als waarheden accepteren. Wanneer één ervan wordt omvergeworpen is er eerst een zucht, snel gevolgd door een golf van opwinding.

36. Een risicovrij leven is allesbehalve een gezond leven.

37. Verlicht leiderschap is spiritueel als we spiritualiteit niet zien als een soort religieus dogma of ideologie, maar als het domein van bewustzijn waar we waarden ervaren als waarheid, goedheid, schoonheid, liefde en mededogen, en ook intuïtie, creativiteit, inzicht en gerichte aandacht.

38. Onderzoek heeft aangetoond dat de beste manier om gelukkig te zijn is om elke dag gelukkig te maken.

39. Jij en ik zijn in wezen oneindige keuzemakers. Op elk moment van ons bestaan bevinden we ons in dat veld van alle mogelijkheden waar we toegang hebben tot een oneindig aantal keuzes.

40. De wereld in het algemeen heeft betekenis, soms een diepe betekenis. Dit kan niet worden afgedaan als een waanvoorstelling, een artefact van chemicaliën.

41. Ieder mens is een god in embryonale vorm. Zijn enige verlangen is om geboren te worden.

42. Zoeken kan stressvol worden als je dezelfde wetten toepast die je in de materiële wereld toepast – hard werken, veeleisende plannen, ambitie stimuleren en gehechtheid aan het resultaat.

43. Onze belangrijkste taak is om ons bewustzijn te transformeren zodat geweld niet langer een optie is voor ons in ons persoonlijke leven, het besef dat een wereld van vrede alleen mogelijk is als we met elkaar omgaan als vreedzame wezens, één individu tegelijk.

Samenvatting

Bedankt voor het bekijken van deze verzameling van de beste Deepak Chopra quotes! Vergeet ze niet te delen op sociale media.

Ontdek de boeken van Deepak Chopra:

Wat zijn jouw favoriete quotes van Deepak Chopra? Laat hieronder een reactie achter.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *