Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

De 7 Beste Online Yoga Trainingen

Yoga is zonder twijfel geweldig voor je lichaam. Het verbetert je flexibiliteit, versterkt je spieren, verbetert je bloedsomloop en bevordert diepere ademhalingspatronen.

Maar wat als de omstandigheden van tegenwoordig je verbieden om naar je yogastudio te gaan? Of misschien heb je het te druk en geraak je niet in de yoga school. 

In ieder geval kun je hier de beste online yoga trainingen vinden om je te ondersteunen bij je thuis yoga! Tegenwoordig zijn plaats, tijd of gemak immers niet vereist om te oefenen met ervaren en deskundige yogis en om kwalitatieve online yogalessen te volgen.

Dus, hoe kan je thuis beginnen met yoga? Er zijn veel kwaliteitsvolle online yogalessen en trainingen om uit te kiezen. Deze virtuele yogalessen helpen bij het ontwikkelen van je kernkracht, het verbeteren van de flexibiliteit, het verbeteren van je houding, het stimuleren van energie en het vergroten van de verbinding tussen lichaam en geest. En ongeacht je fitheid niveau – beginner, gemiddeld of fitnessfanaat – ligt er een yogamat op jou te wachten in één van deze online yogalessen.

Om te beginnen heb je alleen een yogamat en wat vloeroppervlak nodig. 

De Beste Online Yogalessen

1. Yoga Stap voor Stap 

Een online Yogacursus voor beginners van 9 lessen. In deze stap voor stap cursus leer je alle basishoudingen van de Yoga aan en kun je lekker thuis, wanneer jij wilt en op je eigen tempo aan de slag met Yoga. Bij de cursus krijg je ook een aantal bonusvideo’s over de ademhaling, losse Yogaseries en een Ebook met uitleg en plaatjes van de belangrijkste houdingen.

2. Kundalini Yogi 1.0 – Modern, Intuïtief, Bewust

Kundalini yoga, ook bekend als de yoga van bewustzijn combineert dynamische bewegingen (kriya’s), bewuste ademhaling (pranayama), meditatie en het zingen van mantra’s om balans te brengen in lichaam, geest en ziel. Kundalini-yoga betekent de ‘opgerolde’, verwijzend naar de energie die wordt vertegenwoordigd door een opgerolde slang aan de basis van de wervelkolom. Kundalini-yogapraktijken leiden vaak naar een specifiek resultaat, zoals het opbouwen van energie, schildklier activering, het aanpassen van het metabolisme, het verminderen van stress of een positieve stemming in de dag brengen. Leer meer over de kracht van meditatie en de technieken om de ‘slang’ aan de basis van de wervelkolom wakker te maken door middel van deze spirituele en fysieke oefening. Het beoefenen van Kundalini yoga online biedt de mogelijkheid om positieve verandering te creëren, energetische blokkades op te heffen en je geest en ziel te stimuleren.

In deze online yogatraining leer je stap-voor-stap Kundalini Yoga. De belangrijkste technieken worden uitgelegd en één voor één worden de belangrijkste kundalini yogaoefeningen, kriya’s en meditatie geïntroduceerd. En omdat de training online is kun je dit natuurlijk helemaal in je eigen tempo volgen. 

3. Yoga with Adriene, HOME – A 30 Day Yoga Journey with Adrienne

Yoga With Adriene is een YouTube-kanaal met een hele reeks yogaless om je op weg te helpen. Of je nu een beginner bent of voor de zoveelste keer 30 dagen yoga gaat doen. Deze Texaanse yogi zal een glimlach op je gezicht toveren en heeft een hele reeks video’s voor verschillende vaardigheden, van het leren van individuele houdingen tot programma’s gericht op specifieke spieren en gebieden.

HOME – A 30 Day Yoga Journey with Adriene Mishler is onze topkeuze voor het ontwikkelen van een dagelijkse yogatraining.

Dit gratis yogaprogramma bestaat uit 30 lesdagen die elk gericht zijn op verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen. De meeste lessen duren gemiddeld 25 minuten, sommige veel korter en andere meer dan een half uur. Het tempo, het instructieniveau en de aanpassingen maken dit programma beter geschikt voor beginners.

4. Breathe and Flow

Breathe and Flow is nog een geweldig yoga Youtube-kanaal. Ze hebben een verscheidenheid aan video’s. Ik ben al lang fan.

5. Yoga Nidra – Ontdek de kunst van bewuste diepe ontspanning

Yoga nidra is een vorm van diepe geleide ontspanning. Dit type meditatie wordt meestal liggend beoefend en bevat instructies met voldoende ruimte tussen de instructies. Verwacht bij dit soort meditatie rustige instructies (die je je misschien wel of niet herinnert), dat je lichaam zwaarder en kouder aanvoelt dan normaal (neem wat dekens mee!), En dat je geest ergens tussen wakker en slapen ronddwaalt. Vertaald betekent yoga nidra “slaapyoga”, het doel is echter niet om slaap op te wekken, maar om het lichaam en de geest in een staat van actieve rust te brengen, wat betekent dat de geest nog steeds alert is en het lichaam zich in een staat van ontspanning bevindt. Yoga nidra is een meditatiebeoefening die voor iedereen op elk niveau toegankelijk is. Men gelooft dat men in deze diepe staat van ontspanning de binnenkant van het onderbewustzijn kan aanboren, het ‘ware zelf’ kan horen, trauma kan loslaten, creativiteit kan aanwakkeren of verlangens op een diep niveau kan manifesteren. Deze praktijk zou ook de fysieke en emotionele genezing ondersteunen en het systeem verjongen na periodes van stress en uitputting.

6. EckhartYoga

EkhartYoga is ontstaan uit de droom van Esther Ekhart om haar liefde voor yoga te delen. Tegenwoordig beoefenen duizenden mensen over de hele wereld online yoga op dit platform. Meer dan 3.500 lessen in verschillende stijlen, begeleid door meer dan 40 yogis van wereldklasse maakt dat ze één van Europa’s grootste online yogastudio’s zijn. En wat nog belangrijker is, positieve verandering en transformatie creëren door middel van yoga blijft nog steeds de kern van alles wat ze doen.

Wanneer je lid wordt van EkhartYoga krijg je toegang tot een breed aanbod aan yogalessen en ervaringen, van dynamische Vinyasa yoga tot diep ontspannende meditatie. 70 begeleide programma’s houden je gemotiveerd en aangemoedigd om jezelf te ontwikkelen. Van yoga voor beginners, evenwichtig lichaam en geest, angst beheersen, 30 ochtenden van yoga tot een compleet yogaprogramma en nog veel meer, er is een keuze voor iedereen, ongeacht je niveau.

7. Yoga International

Dit goed ontwikkelde en interactieve platform biedt veel mogelijkheden voor yogi’s op elk niveau. Ten eerste stelt Yoga International gebruikers in staat om te oefenen tijdens de livestream of wanneer het jou uitkomt door een reeds gemaakte video te downloaden. Ten tweede heeft de website een uitgebreide lijst met gekwalificeerde leraren en vele yogastijlen, waaronder kundalini, yin en yogatherapie.

Wat onderscheidt Yoga International? Misschien hun challenge-programma’s en hun digitale cursussen en online yogalessen, dat zijn video’s over onderwerpen als anatomie, zelfmassage en chakra’s, om hun gebruikers te helpen hun interesses na te streven met motivatie en ondersteuning!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *