Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

uitstelgedrag

De 7 Beste Boeken Om Uitstelgedrag Te Overwinnen

heb je moeite om te beginnen met taken? Voel je je gedeprimeerd omdat je altijd maar uitstelt? Goed nieuws, want vandaag heb ik een update met een lijst van 7 geweldige boeken over uitstelgedrag.

De meeste mensen stellen waarschijnlijk wel eens iets uit. Maar weet je, er is een verschil tussen iemand die constant uitstelt en iemand die af en toe een uitglijder maakt. Het hangt af van hoe vaak je het doet en hoe belangrijk de taak is die je uitstelt.

Maar goed, als je jezelf betrapt op uitstelgedrag, heb ik goed nieuws! Deze boeken leggen niet alleen uit wat uitstelgedrag precies is (en wat het níét is), maar ze laten je ook zien hoe je je neigingen tot uitstel kunt overwinnen en productiever kunt worden in minder tijd. Dus als je gemotiveerd bent om hiermee aan de slag te gaan, dan zijn deze boeken echt een aanrader!

1. Eat that frog – dé methode om te stoppen met uitstellen en superproductief te worden

eat that frog

Eat that Frog’ is een van de nieuwe klassiekers op het gebied van uitstelgedrag. De titel refereert aan het voltooien van je belangrijkste taken gedurende de dag, in plaats van te proberen alles op je to-do lijst af te werken. Dit concept is gebaseerd op een oud gezegde dat suggereert dat als je elke ochtend een levende kikker eet zodra je wakker wordt, je de dag kunt beginnen in de wetenschap dat het ergste achter de rug is en je verder kunt.

In dit boek wordt uitgelegd hoe je je dag kunt indelen om cruciale taken efficiënt en effectief uit te voeren. Het is beknopt en krachtig en bevat eenvoudige principes en oefeningen om je productiviteit te verhogen en langetermijndoelen te bereiken. Er zijn veel motiverende tactieken die je kunnen helpen gemotiveerd te blijven en in de voetsporen van de auteur te treden.

Ik vind dit een van de meest effectieve technieken om uitstelgedrag te bestrijden en het is een kernstrategie waar ik mijn eigen dag omheen bouw. Als je nog niet bekend bent met het idee, raad ik je ten zeerste aan om dit snelle boek over uitstelgedrag van Brian Tracy te lezen.

Mijn enige kritiek op Tracy’s boek is dat het vooral gericht is op mensen die in een conventioneel kantoor werken. Uitstelgedrag komt echter overal voor, en de manier waarop je thuis kunt stoppen met uitstellen is niet hetzelfde als stoppen met uitstellen op het werk.

2. Uitstelgedrag – waarom we lastige dingen voor ons uit schuiven en hoe we hiervan afkomen

uitstelgedrag

Dr. Piers Steel heeft een boek geschreven om lezers te helpen uitstelgedrag te overwinnen met behulp van een mix van psychologie, onderzoek, biologie en zelfhulpmiddelen. Zijn beproefde methode helpt je om je zelfvernietigende gewoonten te identificeren en te begrijpen, zodat je een productiever leven kunt leiden. In dit boek leer je hoe je kunt stoppen met het maken van excuses en hoe je kunt beginnen met het leiden van je beste leven door je te concentreren op zaken die relevant en nuttig zijn op de lange termijn.

Het is belangrijk om te weten dat dit boek geen magische oplossing biedt voor uitstelgedrag. Het biedt echter wel hulpmiddelen en motivatie om je op weg te helpen om een beter uitstelgedrag te ontwikkelen. Het is aan de lezer om deze methoden toe te passen om het boek effectief te laten zijn. Het boek bevat veel geschiedenis, wat soms afbreuk doet aan de algemene boodschap, maar het bevat nog steeds veel krachtige hulpmiddelen die de lezer kan gebruiken.

Een van de beste boodschappen in dit boek is dat uitstelgedrag niet te maken heeft met perfectionisme, maar eerder met impulsiviteit. De auteur schrijft met humor, waardoor het boek leest als een gesprek tussen jou en de auteur. Dit maakt het boek leuk om te lezen en moedigt je aan om de hulpmiddelen toe te passen die de auteur beschrijft om een productiever leven te leiden.

3. Diep werk – Werken met aandacht in een wereld vol afleiding

diep werk

Dit boek gaat over Diep Werk, oftewel het vermogen om je te concentreren op een taak zonder afleiding van buitenaf. Door deze vaardigheid te beheersen, kun je ingewikkelde taken uitvoeren en sneller resultaten behalen. De auteur van dit boek, Newport, wil je leren hoe je dit kunt bereiken en geweldige resultaten kunt behalen.

In onze maatschappij vol technologie en sociale media is het moeilijk om je te concentreren en Diep Werk te doen. Newport praat in dit boek over de impact van ons verbonden tijdperk en laat zien dat afleiding ook voordelen kan hebben.

Het boek bestaat uit twee delen. Eerst legt Newport uit wat de voordelen zijn van een Diep Werk-ethiek. Daarna presenteert hij een trainingsschema om je gewoonten te veranderen en zo de vaardigheid van Diep Werk te ontwikkelen.

Dit goed geschreven boek is meteen vanaf het begin nuttig. Newport verspilt geen tijd aan irrelevante informatie. Het is een geweldig boek als je merkt dat afleidingen je ervan weerhouden je doelen te bereiken en je werk op tijd af te krijgen.

4. Essentialisme

essentialisme

Dit boek draait niet om het bereiken van meer in minder tijd. Het gaat om het doen van alleen de dingen die er echt toe doen. De auteur biedt een methodische aanpak om uit te zoeken wat essentieel is en om de dingen die dat niet zijn te elimineren, zodat je al je energie kunt steken in wat er echt toe doet.

Door te weten wat essentieel is, kunnen mensen de controle over hun leven terugpakken en zelf beslissen wat belangrijk is. Met de tips en trucs in dit boek kan de lezer onnodige ballast uit zijn leven schrappen en zich concentreren op wat werkelijk telt.

Dit boek is bijzonder waardevol voor leiders, managers en iedereen die zijn leven wil vereenvoudigen en zich wil richten op wat er werkelijk toe doet. Het leest niet als een typisch zelfhulpboek, maar brengt op een heldere en duidelijke manier de boodschap over om je leven, denken en doelen te vereenvoudigen.

Het laat zien dat als je afleidingen te veel aandacht geeft (zoals het checken van e-mails of scrollen op sociale media), ze je leven kunnen overnemen in plaats van dat jij bepaalt wat belangrijk is.

Wat dit boek zo geweldig maakt, is dat het veel gezond verstand ideeën bevat die voor de hand liggen, maar toch makkelijk over het hoofd worden gezien in ons drukke leven.

5. Getting things done – de kunst van stressvrije productiviteit

getting things done

David Allen’s boek over productiviteit gaat niet alleen over uitstelgedrag, maar richt zich vooral op het creëren van een systeem om zoveel mogelijk te bereiken met je inspanningen.

Dit is de kern van productiviteit en tevens een van de beste manieren om uitstelgedrag tegen te gaan. Vaak stellen mensen taken uit niet omdat ze lui zijn, maar omdat ze geen duidelijk systeem hebben om hen te vertellen wanneer en hoe ze aan bepaalde taken moeten werken.

Dit kan leiden tot het uitstellen van taken die niet leuk zijn, moeilijk lijken of waarmee ze zich niet comfortabel voelen.

Door een onpartijdig systeem te gebruiken, zoals het GTD-systeem van David Allen, zal het uitstelgedrag vanzelf verminderen, zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Bekijk eens een aantal andere boeken over productiviteit die je kunnen helpen bij het creëren van systemen die je simpelweg te druk houden om tijd te hebben voor uitstelgedrag.

6. De kracht van wilskracht – hoe zelfbeheersing werkt en wat je eraan kunt doen

de kracht van wilskracht

Dit boek geeft je een diepgaand begrip van waarom mensen falen en hoe je succes kunt behalen. Het onderzoekt de oorzaken van onze neiging om te falen en biedt praktische tips om valkuilen te vermijden en jouw doelen te bereiken.

De auteur, McGonigal, combineert onderzoek uit verschillende vakgebieden, zoals economie, geneeskunde, en psychologie, om je te helpen begrijpen wat wilskracht is en hoe het werkt.

Terwijl je dit boek leest, word je aangemoedigd om de “Wilskracht Challenge” aan te gaan. Dit is een test om te zien of de ideeën die in het boek worden besproken echt werken wanneer je ze toepast in het echte leven.

7. The War of Art – Het strijdplan om (creatieve) doelen te bereiken

the war of art

Steven Pressfield legt in The War of Art op meesterlijke wijze uit hoe we onze innerlijke weerstand kunnen overwinnen en onze creatieve dromen kunnen verwezenlijken. Het maakt niet uit of je een bedrijf wilt starten of een boek wilt schrijven, Pressfield identificeert de obstakels die ons tegenhouden en biedt praktische oplossingen om deze te overwinnen.

Dit boek gaat over het verslaan van die kritische stem in ons hoofd die ons ervan weerhoudt om te creëren en te slagen. Pressfield biedt een strijdplan om deze innerlijke tegenstander te overwinnen en laat zien hoe we onze doelen daadwerkelijk kunnen bereiken.

Als je worstelt met uitstelgedrag, angst of zelftwijfel, dan is dit boek voor jou. Het is een praktische gids die je leert hoe je alle blokkades kunt overwinnen en je creatieve potentieel kunt benutten.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *