Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

De 13 Beste Astrologie Boeken Voor Beginners

Astrologie is de studie van de verbinding tussen mensen en de planeten. Duizenden jaren lang hebben astrologen de verbindingen bestudeerd en getest.

En je geboortekaart is een momentopname of je zou kunnen zeggen een kaart van de hemel, genomen op het moment dat je werd geboren. Stel je voor dat je in een tuin lag op het moment dat iemand werd geboren en je keek omhoog naar de lucht en nam een foto die de zon, de maan en alle planeten liet zien. Dat is zo ongeveer wat een geboortekaart is. En dan gebeurt de magie, wanneer je de verbindingen interpreteert die alle planeten met elkaar maken.

Ongeacht of je waardering voor horoscopen of planetaire gebeurtenissen nieuw is of al lang bestaat, deze astrologieboeken wil je zeker toevoegen aan je boekenkast:

1. Leven met de maan

Hoe verbindt de maan ons met de natuur? Waar is de maan in elke cyclus? Dit boek over de maancycli van een wereldberoemde astroloog die bovendien ook een zelfverklaard “maankind” is legt het allemaal uit. Nieuwe manen, volle manen en alle manen daartussenin, Leven met de maan beantwoordt alle vragen die je hebt over het astronomische lichaam.

Nog beter? Leven met de maan bevat ook de internationale data voor nieuwe maan en volle maan tot 2026, dus je zult nooit een cyclus missen.

Dit boek van Yasmin Boland was mijn toeganspoort tot astrologie. Sinds ik dat boek las en de informatie begon toe te passen om te leven met een betere afstemming op de cycli van de natuur voelde ik me aangetrokken om mijn astrologische kennis te verbreden en te verdiepen. Ik geniet echt van hoe Yasmin het onderwerp organiseert, je eerst de meest algemene informatie geeft en je vervolgens laat zien hoe je langzaam de lagen kunt lospellen om een veel specifiekere betekenis te krijgen specifiek voor jouw geboortekaart.

2. Leven met de sterren

Als je meer wilt weten over astrologie in alle aspecten met betrekking tot je geboortehoroscoop dan is dit het boek voor jou. Voordat ik dit boek las had ik moeite om te begrijpen wat alles betekende. Ik wist niet veel over astrologie, behalve mijn zonneteken, maanteken en opkomend teken en een kort begrip van wat die betekenden. Er zijn zoveel lagen in astrologie, maar dankzij dit boek is het zeker een stuk gemakkelijker te begrijpen. De auteur doet geweldig werk door elk van de componenten op te splitsen en zorgt ervoor dat alles makkelijk te begrijpen is. Het is alsof je beste vriend het tegen je uitlegt. Alles wat je ooit over jezelf wilde weten vind je hier. Een geweldige naslaggids voor de komende jaren.

leven met de sterren

3. Planeten in transit

Dit boek van Robert Hand is waarschijnlijk wel het meest gelezen astrologie boek van onze tijd kunnen zijn. Het boek wordt al tientallen jaren door astrologen gebruikt. Hand wordt algemeen beschouwd als de voorvader van de astrologie, en dit boek gaat echt in op de details van de overgangen van de bewegende planeten die invloed hebben op de geboortehoroscoop van een individu. En toch is dit boek ook heel beginnersvriendelijk en geweldig voor diegenen die geïnteresseerd zijn in horoscopen of kijken naar wat de planeten op dit moment aan het doen zijn.

4. Astrologie voor de ziel

Astroloog Jan Spiller biedt de sleutels tot je beste leven in dit astrologieboek. Spiller biedt je een inleiding tot astrologie en hoe je het in jouw voordeel kunt gebruiken. Eén van haar meest waardevolle boodschappen hier heeft te maken met een punt dat beginnende astrologen vaak over het hoofd zien. De Noordelijke Maansknoop, of North Node!

De auteur zal je uitleggen hoe je de noordknoop van de maan in je kaart kunt lokaliseren. Vervolgens zal Spiller je helpen bij het interpreteren ervan op basis van zijn positie en alle aspecten die het bevat. Lezers in staat stellen de invloed ervan op hun leven te begrijpen. Dit boek bevat ook oefeningen die je zullen helpen een dieper begrip van jezelf, je sterke punten en je gebreken te ontwikkelen.

Recensenten beweren dat dit boek zo boordevol informatie staat dat je het gevoel hebt dat je de kennis van een encyclopedie hebt gelezen. Het is ook op een heel gemakkelijk te volgen manier geschreven, dus je hebt echt een kans om de wijsheid in je op te nemen.

5. Het staat in de sterren – Een moderne astrologie gids

Deze gids is eenvoudig genoeg voor beginners en beknopt genoeg voor gevorderde astrologen en is eigenlijk nuttig voor iedereen, ongeacht waar ze zich op hun astrologische reis bevinden. Dit is geen diepgaande verkenning van astrologie, maar eerder een eenvoudige handleiding over het samenvoegen van archetypes. Wat betekent bijvoorbeeld dat de Maan in Vissen in het 10e huis conjunct op Mars staat? Dit zijn de grondbeginselen van astrologie, schijnbaar afzonderlijke symbolen samenvoegen tot ze een compleet kosmisch beeld vormen, vergelijkbaar met de sterrenhemel hierboven.

6. Saturnus – een nieuwe kijk op een oude boosdoener

Ga je door een Saturnus Retrograde? Misschien is het wel eens tijd om meer te weten te komen over wat Saturnus precies inhoudt.

De transits en cycli van Saturnus worden vaak gekenmerkt door periodes van stress en onzekerheid. Nadat ik de basistaal van astrologie had geleerd ontdekte ik in dit boek het meest diepgaande begrip van onze angsten en beperkingen en hoe we er productief mee kunnen werken.

Dit boek was voor mij erg nuttig, niet alleen om specifiek over Saturnus te leren, maar ook om te leren hoe we breder kunnen denken over de zelfontdekking en wijsheid die we kunnen vinden, zelfs in de zogenaamde ‘slechte’ of ‘moeilijke’ delen van een geboortekaart.

7. Het mysterie van je relaties – astrologische gids voor liefde, huwelijk, vriendscap, familie en werk

Dit is een boek dat geschreven is door dezelfde auteurs van één van de meest populaire astrologieboeken voor beginners, ‘Het geheim van je geboortedag”. “Het mysterie van je relaties’ biedt een fascinerende blik op waarom we ons tot bepaalde mensen aangetrokken voelen.

De auteurs verdelen de jaren in elk 48 ‘weken’. Die de persoonlijkheidskenmerken voor elke periode laten zien. Met meer dan 1.000 combinaties van persoonlijkheden kan je elke relatie in je leven beter begrijpen. Deze boekenreeks bevat ook prachtige illustraties zal elke astrologie liefhebber zeker kunnen bekoren. Het zal je ook begeleiden naar een beter begrip van jezelf en de mensen om je heen. Op zoek naar een antwoord op de aloude vraag waarom mensen zijn zoals ze zijn? Dit boek kan je helpen bij het vinden van antwoorden.

Dit is een fantastisch boek voor iedereen die de patronen in zijn/haar relaties wil begrijpen. Of het nu gaat om de manier van leven van je partner, ouders, broers en zussen of vrienden, in dit boek wordt het allemaal uitgelegd. Dit is één van onze persoonlijke favorieten.

8. De sterren. Ontrafel de sterren, ontdek jezelf

Ik hou zo veel van dit boek. Ik had oorspronkelijk de ebook-versie gekocht, maar ik denk dat de papieren versie de juiste keuze is, aangezien je voortdurend naar verschillende pagina’s kijkt. Het hardcover boek is ook echt een kunstwerk op zich en zou een prachtig cadeau zijn voor iemand met interesse in astrologie. Ik dacht altijd dat astrologie vrij eenvoudig was en keek niet verder dan mijn zonneteken. Dit boek corrigeert deze indruk en gaat gelukkig verder met het op een eenvoudige manier uitleggen van enkele complexe ideeën.

9. Leven met Mercurius Retrograde – Werken met de energie van een tegendraadse planeet

Wat een briljant idee om een boek over Mercurius Retrograde te schrijven en veel van de vals-negatieve aannames erover op te lossen en zelfs te leren hoe je de kracht van mercurius in je persoonlijke leven kunt gebruiken.

Als je enige kennis hebt van astrologie of evenementen zoals Mercury retrogrades wilt volgen, moet je dit boek binnen handbereik in je boekenkast hebben. Aangezien Mercurius ongeveer 20% van het jaar achteruit lijkt te gaan, zal dit boek buitengewoon nuttig worden, dat beloof ik.

Yasmín Boland en co-auteur Kim Farnell bieden een diepgaande blik op in welk teken de retrograde valt, en ook op welk huis, element en je eigen persoonlijke planeten – individueel voor je geboortehoroscoop natuurlijk. Het is persoonlijk en inzichtelijk.

Dit zal zeker een boek blijven waar ik elke retrograde cyclus naar zal verwijzen om me te helpen de energieën van de cyclus te omarmen en te benutten, in plaats van me te laten verrassen door onverwachte verrassingen.

10. The Secret Language of Astrology

Roy Gillet is de voorzitter van de Astrological Association of Great Britain, de belangrijkste astrologische organisatie in het Verenigd Koninkrijk.

Ik vind dit boek leuk omdat het een prachtig geïllustreerd en relatief beknopt overzicht van astrologie biedt, en het heeft een behoorlijk gedeelte over de geschiedenis van astrologie aan het begin van het boek om je op het onderwerp te oriënteren.

Het boek blinkt echt uit in het uitleggen van de betekenis van de planeten en tekens van de dierenriem, en het geeft ook enkele interpretaties van de plaatsingen van geboortekaarten, hoewel ze wat beknopt zijn.

11. Cosmos And Psyche

Richard Tarnas is een universiteitsprofessor en hij werd bekend in 1991 toen hij een boek publiceerde over de geschiedenis van het westerse denken, genaamd The Passion of the Western Mind. Dit boek werd een bestseller en belandde op de leeslijsten van vele universiteiten.

Vijftien jaar na het publiceren van Passion of the Western Mind en het vestigen van zichzelf in de academische gemeenschap, bracht Tarnas Cosmos and Psyche uit. Hierin probeert Tarnas in wezen de astrologie te verdedigen, met het argument dat het een legitiem fenomeen is dat serieus onderzoek verdient.

Dit is niet het typische inleidende astrologieboek, aangezien het voornamelijk geschreven is voor academici en intellectuelen, maar om die reden kan het wel dienen als de introductie tot astrologie voor sceptici en academici.

Het uitgangspunt van het eerste deel van het boek is “wat als astrologie een legitiem fenomeen was?” Vervolgens probeert hij het onderwerp op een zorgvuldige en respectabele manier te introduceren, en de validiteit ervan aan te tonen door middel van studies van de geboortehoroscoop, en door te laten zien hoe cycli van buitenste planeten gecorreleerd zijn met belangrijke keerpunten in de geschiedenis.

Dit is geen gemakkelijk boek om te lezen, aangezien het waarschijnlijk het meest wetenschappelijke astrologie boek is dat momenteel op de markt is, maar het is de moeite waard. Ik moet er ook bij zeggen dat het boek voornamelijk uit tekst bestaat en er niet veel illustraties zijn, hoewel dat het uniek maakt op deze lijst omdat het waarschijnlijk heel goed zou werken als een e-book.

12. On the heavenly spheres

Dit boek biedt een inleiding tot de traditionele astrologie, het type astrologie dat vóór de 20e eeuw in Europa werd beoefend. Het richt zich vooral op de middeleeuwse en renaissancetradities, en de auteurs hebben nauw samengewerkt met de overgebleven teksten uit die periodes.

Luís heeft enige achtergrond in grafisch ontwerp en de diagrammen in het boek zijn verbluffend. Er kunnen wel 100 diagrammen en tabellen in het boek zitten, waardoor het boek zeer rijkelijk geïllustreerd is.

Dit boek leert je de kneepjes van de traditionele voorspellende astrologie, het is al snel een standaardtekst geworden voor veel traditionele astrologen.

13. The Only Astrology Book You’ll Ever Need

Als je sceptisch bent over de titel, is dat helemaal nergens voor nodig. Dit boek doet zijn naam zeker eer aan. Het omvat vrijwel alles wat je moet weten over astrologie. Van gedetailleerde beschrijvingen van alle 12 sterrenbeelden tot instructies voor het lezen van een geboortekaart, dit boek zal zelfs een totale beginner met een brein vol astrologische kennis achterlaten.

Zijn we een boek vergeten dat een krachtige indruk op jou heeft gemaakt? Deel het alsjeblieft met de Lichthoofd community door ons erover te vertellen in de reacties hieronder.

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *