Blijf op de hoogte en ontvang de mooiste, verhalen, tips en inzichten

Bovendien ontvang je onze 4-daagse email serie waarin je leert om de verbinding met jezelf te herstellen

Wat is het verschil tussen het zonneteken en de ascendant?

Je zal dikwijls in het begin van een horoscoop voorspelling  horen dat de voorspelling voor een specifiek zonneteken is maar ook kan gebruikt worden voor je ascendant. Velen vinden dit verwarrend en vragen zich af welke nu beter is. Het zonneteken of je ascendant?

Wel, eigenlijk zijn ze allebij belangrijk. De zon geeft in de horoscoop aan waarmee we ons identificeren in het leven, en wie we echt zijn. Het sterrenbeeld waarin je zon staat is de filter die beschrijft hoe je van nature bent. Zoals bv. Vissen mensen zijn gevoeliger. En Ram mensen zijn assertiever en onafhankelijk.

De ascendant of het rijzende teken is het sterrenbeeld dat opkomt aan de oostelijke horizon op het tijdstip van je geboorte.

De ascendant begint te beschrijven hoe een persoon de realiteit ziet, en hoe ze zichzelf zien in hun vroege jaren. Het kan ook de persoonlijkheid beschrijven die iemand comfortabeler kan onthullen bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Maar later als er meer vertrouwen groeit zullen ze hun ware persoonlijkheid beginnen te onthullen via het zonneteken.

Als een astroloog het tijdstip van geboorte niet heeft om de horoscoop te berekenen, dan beoordelen ze de planeten vanaf de zon in de meer gebruikte westerse astrologie. In de vedische astrologie uit India beoordelen ze de planeten vooral vanaf de maan. Die techniek werkt ook verrassend goed.

Als planeten of transities bestudeert worden vanaf de ascendant is het specifieker van toepassing op het individu. Maar hier wordt het verwarrend voor degenen die een beetje afweten van hun individuele horoscoop. Laat me je een voorbeeld geven. Laat ons zeggen dat iemand het sterrenbeeld Stier als ascendant teken heeft. Er zijn 30 graden in elk teken, en twaalf tekens, dat maakt dus samen de 360 graden cirkel. En misschien is je stier ascendant niet in het begin, op 0 graden van Stier, maar misschien is het op 25 graden van Stier te doen. Dan zou de tegenovergestelde sector van de kaart die over relaties gaat, zich op 25 graden van Schorpioen bevinden. De transit van Saturnus in 2013 zal maar tot 20 graden van het sterrenbeeld Schorpioen opklimmen. En zal zich dus nog niet moeien in je zevende huis van relaties, vennootschappen en contracten, tot je meer in 2014 komt.

Saturnus vertegenwoordigt het principe van scheiding, confrontatie met de realiteit en veel harde lessen. Het is een geweldige planeet voor volwassenheid. Hoewel ik heb ondervonden dat wanneer een doorreizende planeet zoals Saturnus of Jupiter een nieuw teken binnenkomt het eigenlijk de sector begint te beïnvloeden van het huis waarover het betreffende teken heerst. Dus als er een Saturnus transit door het sterrenbeeld Schorpioen plaatsvindt zal de transit sowieso je zevende huis van relaties beïnvloeden zelfs als de planeet nog niet de hoogte van het zevende huis van relaties heeft bereikt. Dus als de transit nog in de voorgaande sector aan de gang is. In het zesde huis dat meer om problemen rond je job, je werkcompetenties en zelfs zorg dragen voor je gezondheid draait. Ze beïnvloedt dus nog altijd je zevende huis van relaties, ook al is de transit nog bezig in je zesde huis vanuit je individuele tijdstip van geboorte te zien. Als je ascendant Stier is dan gaat Schorpioen over je zevende huis van relaties en als Saturnus in Schorpioen is zal ze dus ook jouw zevende huis van relaties beïnvloeden.

Het kan dus nog belangrijker zijn om naar de horoscoop voorspelling van je ascendant teken te luisteren, als je dit allemaal weet. Maar horoscoop voorspellingen die gebaseerd zijn op je zonneteken in de westerse astrologie of van je maanteken in de vedische astrologie werken even goed.

Het wordt dus aangeraden dat je naar beide luistert en de informatie samenvoegt. Maar als dat te verwarrend is, of je bent niet zeker van je exacte ascendant teken. Het zonneteken in de westerse astrologie of het maanteken in de vedische astrologie is een techniek die al heel lang succesvol wordt toegepast .

De Vedische astrologie, een ander astrologisch systeem dat meer dan 5000 jaar geleden in India ontwikkelt werd, leert om de doorreizende planeten te bestuderen vanuit het standpunt van het ascendant teken en het maanteken. Ze kijken ook wel naar de transit van de zon, maar ze geloven dat de transits bestudeert vanuit het maanteken belangrijker zijn. De simpele verklaring is dat de zodiac die gebruikt wordt in de westerse astrologie gebaseert is op de positie van de zon aan de hemel. De zodiac die gebruikt wordt in vedische astrologie was oorspronkelijk gebaseerd op de dagelijkse transit van de maan door de verschillende sterrenbeelden.